Sada je: pon maj 05, 2025 5:01 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 491 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 25  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Pojacana kradja energije
PostPostano: ned aug 05, 2012 10:49 am 
Član foruma

ghost je napisao/la:
I zato treba raditi na sebi i ne očekivati pomoć sa strane ali je i ne davati dok se ne stvori akumulacija energije (mentalnog početnog kapitala) sa kojom se onda može dalje. Na zdravim osnovama, samosvjestan i jak. Nikom dužan.

Tako je brate/sestro Ghost, i ja mislim da je to jedini put za napolje. Jer, svuda oko sebe vidim "voljenje" koje počinje sa najboljim namjerama a ubrzo postane klasična "muža" energije onoga koji je za bogdicu makar, za po' deke, puniji energijom, pa makar je akumulirao pijući osunčanu vodu, da ne govorim baveći se nekim načinom podizanja vlastite svijesti. Uh, šta sve ljudi nazivaju ljubavlju, ma smučila mi se ta riječ za vijeke vijekova.

Kako možeš voljeti prije nego što RAZUMIJEŠ šta se dešava, a kako voljeti nekog ko, kao i ti, ne razumije šta se dešava, pa ste jedno drugom ili jednom jednom savršen instrument kroz koji manipulatori sisaju li sisaju.

Manipulatori, eto to je druga riječ koja mi se smučila. Ali i ljubav mi izaziva sličnu stomačnu reakciju.

Vrh

PostPostano: ned aug 05, 2012 12:03 pm 
Član foruma

Davati se drugima, raditi za druge, ALI da bi se te "druge" kontroliralo. To je ljubav OPS. Primjer kontrola bračnog druga, djece, snahe, zeta. Kad im "dobronamjerno" pokušavate upravljati životima.

Kad izražavate ljutnju, kad ogovarate, kad se žalite, kad "dobronamjerno" brbljate- to je OPS ponašanje. Kad se suzdržavate od ovog "dobronamjernog" brbljanja- to je OPD ponašanje.

Kad žarko ljubite i namećete se drugom iako ste odbijeni - to je OPS ljubav.

Ovisnik o bilo čemu: droga, alkohol, cigarete, hrana, ljubav, tv, ljenčarenje, kocka- ima OPS ponašanje.

OPS ponašanje nam snižava vibracije i zadržava nas u trećoj dimenziji.

Vrh

PostPostano: ned aug 05, 2012 12:43 pm 
Član foruma

Ma osobno sam se zaista isključila od tog opredjeljivanja OPS ili OPD, i jedno sam i drugo, da li težim ka OPD? Pa valjda.... ali i kada se "uhvatim" u OPS ponašanju ne zamaram se više, to sam - što sam, tu sam - gdje sam, zasada.

Vrh

PostPostano: ned aug 05, 2012 12:49 pm 
Član foruma

pepeljuga je napisao/la:
Davati se drugima, raditi za druge, ALI da bi se te "druge" kontroliralo. To je ljubav OPS. Primjer kontrola bračnog druga, djece, snahe, zeta. Kad im "dobronamjerno" pokušavate upravljati životima.

Kad izražavate ljutnju, kad ogovarate, kad se žalite, kad "dobronamjerno" brbljate- to je OPS ponašanje. Kad se suzdržavate od ovog "dobronamjernog" brbljanja- to je OPD ponašanje.

Ovisnik o bilo čemu: droga, alkohol, cigarete, hrana, ljubav, tv, ljenčarenje, kocka- ima OPS ponašanje.

Postavljaš sebe u poziciju objekta. Jer svi koji hoće sa mnom moraju slijedit moja pravila. Ako je to gdje sam ja moje.Jer sam ja stvorio svoju slobodu i sigurnost. Moja platforma, odskočna daska. U punom smislu te riječi. Ja imam sve u 3D a ti nemaš ništa. Trebam li ja tebe? Muzeš ili doprinosiš, to je poenta. Zato se zasniva zajednica na zdravim osnovama od kojih neki bježe. Kako moje postaje naše pa tvoje. Kako ne.
Iako sam odbijen? Čime? Odbijaš me ničim? Zovem li ja tebe? Suprugu, snahu, zeta? Nego ćete raskućit moje u ime svoje. To je podvala reptilskog maloumnog uma kojem je jedini cilj uhvatit sisu i isisat domaćina da bi stekao slobodu za skok na drugu granu imelinog načina života. Sponzorušama nikad kraja. Jer takve spodobe su istog uma kao i primati, da ne kažem majmuni koji ne puštaju granu za koju se drže sve dok ne nađu drugu koja je plodnija. Nema praznog hoda. Samo korist.

Opisujem stanje ad populum bez naznaka ličnog. Uopšteno.

I uostalom odakle Vam ideja da je ovo 3D? Mi smo u 4D. Da pojasnim, shvatamo i živimo u 4 dimenzije i jesmo u 4tom denzitetu. Elementi su u prvom, biljke u drugom, životinje u trećem denzitetu, mi u četvrtom formiranom reinkarnacijama.

Zadnja izmjena: ghost; ned aug 05, 2012 1:11 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: ned aug 05, 2012 2:03 pm 
Član foruma

Catandy: "a u kakvom okolišu/ambijentu ste se srele ?
je li te samo gledala ili ti je rekla nešto , ili napravila neki pokret kojim ti je nešto ''poručila'' i sl ?"

ukratko: mislim da je došla da me zbuni, možda i zastraši no nije, što je duže bila prisutna to je više zbunjivala, rekla nije ništa, povremeno je okretala glavom - vrtila je na neki demonski način, duga, prljava, tamna kosa, bijlela put, bijele oči, bijela spavačica.
Ne znam, kao da joj je misija da obeshrabri, zbuni, uplaši, izazove letargiju..... :-k

Vrh

PostPostano: ned aug 05, 2012 3:33 pm 
Član foruma

ghost je napisao/la:
Ima jedna pričica koju odavno hoću ispričati, još od priče o Promatračevom rođaku.
Čovjek nosi žito u mlin i razmišlja: Idem kod kuma jer kod kuma nema ujma.
Kum gleda iz mlina i misli: Evo meni kuma, evo duplog ujma.
Ujam je onaj procenat koji se daje za neku uslugu, to znate. E sad stvorena je situacija, potpuno životna i realna, na najboljim moralnim i ljudskim osobinama i vrlinama. Ljudi se vole, poštuju i pomažu. Sve najbolja namjera. Poenta je da je taj odnos neodrživ i vrlo brzo stvara animozitet pa čak i mržnju jer jedna ili obje strane smatraju da su perfidno prevarene i namagarčene. Zašto?
Recimo da je iznos tog ujma 500 eura. Onaj prvi ne misli to platiti, dok drugi očekuje 1 000 eura. Koliko dugo je taj odnos u ljubavi i poštovanju održiv? Par godina najviše, što se duže fingira ljubav to je veće pucanje na kraju. Da sad ne navodim koje se sve misli tokom tog perioda preživaju kod obojice mentalnih preživara (hvala Gromu)
Ovi pokusi sa ops i opd mi se čine otprilike takvi
A sve zbog podle strane ljudskog bića koji se uvlači u neke odnose radi svoje sitne možebitne koristi. Omotano u dušebrižništvo i davanje sebe.I zato treba raditi na sebi i ne očekivati pomoć sa strane ali je i ne davati dok se ne stvori akumulacija energije (mentalnog početnog kapitala) sa kojom se onda može dalje. Na zdravim osnovama, samosvjestan i jak. Nikom dužan.

A voljeti svoje najbliže je upravo to nesebično davanje ( i ustvari nije samo davanje jer naplaćuješ višom, slobodnom, energijom, nema štete)pod uslovom da si TI stvorio to što im daješ. Jer tuđim kur... je lako po kupinama.

Problem ova dva čoveka je što tu nema prave ljubavi. Prava ljubav je besplatna pa je onaj što nosi žito u pravu kad očekuje da mu kum ne naplati ujam. Da je pameti (ljubavi) pa da ga kum još ugosti i natovari ga još nekom hranom da ponese kući!
OPD delovanje se pokušava i jako ga je teško postići. Većina nas koji smo davali i činili drugima uopšte nismoto radili iz prave ljubavi, mada će većina opet braniti po svaku cenu svoju "dobrotu". Nekima je teško da prihvate da su ceo život "činili" drugima iz nekih razloga koji sa ljubavlju i dobrotom veze nemaju.
Citat:

Na zdravim osnovama, samosvjestan i jak. Nikom dužan.

Ovo ti je na primer teže shvatljivi OPS način razmišljanja, ja sam ga shvatio tek od skora. Ovo "nikom dužan" je OPS da ne može biti veći OPS. Razmisli zašto ako imaš volje... a može i neko drugi ovde da odgovori ako zna tačan odgovor :D
i ako ima volje.

Vrh

PostPostano: ned aug 05, 2012 3:46 pm 
Član foruma

Artemida je napisao/la:
Ma osobno sam se zaista isključila od tog opredjeljivanja OPS ili OPD, i jedno sam i drugo, da li težim ka OPD? Pa valjda.... ali i kada se "uhvatim" u OPS ponašanju ne zamaram se više, to sam - što sam, tu sam - gdje sam, zasada.

uh što bih ja voleo da se uhvatim u OPD ponašanju :wink:
blago tebi kad se hvataš u OPS ponašanju :wink:

Vrh

PostPostano: ned aug 05, 2012 3:52 pm 
Član foruma

pepeljuga je napisao/la:

Ovo je sve istina. Hoćeš li mi malo detaljnije reći o dobronamernom brbljanju. Šta tačno podrazumevaš pod tim i zašto je to OPS. Jedino što mi pada na pamet je da brbljanje podrazumeva unutrašnji monolog koji u ovom slučaju izgovaramo na glas pa postaje spoljašnji.
Da li si na to mislio/la ? U tom slučaju to nije OPS već prepuštanje brbljatoru u nama. To mu više dođe kao OPB, okrenutost prema brbljatoru :) neprisutnost.
Prisutnost isključuje brbljanje, reči dobiaju snagu koja im je prirodno svojstvena.

Vrh

PostPostano: ned aug 05, 2012 3:59 pm 
Član foruma

Ghost: "nego ćete raskućit moje u ime svoje".

Savršeno te razumijem, Ghost. Tako savršeno vidiš greške kod svojih ukućana, primjer, a ja ti govorim: Pusti neka sami izaberu i odlučuju.

Da objasnim....
Jasno vidim da neka djevojka nije dobra za mog sina i rečem mu to, tako da shvati moje misli. Ipak, ako on i dalje želi živjeti s tom djevojkom, ostavim sebi mogućnost da to prihvatim i da shvatim da je to pravo mog sina, da odlučuje u svom životu. I nebitno je da li je njegova odluka ispravna i da li sam ja u pravu. Bitno je da je to njegov život, njegova "škola", njegova odluka. Roditelji imaju strahovitu potrebu "držati sve konce u svojim rukama" i upravo to onemogućava razvoj njegove djece, a također i razvoj zeta ili snahe.

Kod bračnog druga je pomalo drugačija situacija, jer bračni drug ima pravo na svoje izbore, ali i mi imamo pravo na svoje izbore i ako se ti izbori ne mogu nikako uskladiti, na žalost, najbolja je solucija razvod. Koliko god grubo zvučalo.

Vrh

PostPostano: ned aug 05, 2012 4:19 pm 
Član foruma

Moravjev je napisao da su najveće ljudske pogreške: negativnost, maštanje, previše pričanja . Kod mene je to previše pričanja opasno, jer sam uvidjela tu mehaničnost kod sebe, odnosno ne mogu kontrolirati izrečeno. Odnosno pokušavam se prikazati duhovita, pametna, dokazati da sam u pravu, drugog nešto naučiti (bacam bisere pred svinje), izdam se itd. Prema tome, kroz previše pričanja bivam oslabljena. I ako kontroliram svoje riječi, onda u pravom trenutku kažem ono što pada na plodno tlo (ispeci, pa reci).

Vrh

PostPostano: ned aug 05, 2012 4:45 pm 
Član foruma

4 ljudske pogreške: negativnost, maštanje, previše pričanja i laganje. Laganje sam zaboravila. Čovjek izgovara laži, a misli samo da govori istinu . I zbog toga je šutjeti povremeno vrlo dobra odluka.

Vrh

PostPostano: ned aug 05, 2012 7:39 pm 
Član foruma

Pokuskadabra je napisao/la:
Artemida je napisao/la:

uh što bih ja voleo da se uhvatim u OPD ponašanju :wink:
blago tebi kad se hvataš u OPS ponašanju :wink:

Ma imaš i ti pravo zapravo kad razmislim, rekla bih za sebe prije tvoju verziju nego onu moju al dobro!

Vrh

PostPostano: ned aug 05, 2012 8:00 pm 
Član foruma

Pokuskadabra je napisao/la:
Zašto onda želimo da Bog zgromi one koji se još nisu opametili? Zašto njima uskraćujemo tu šansu?

Ma ne želim ja da Bog zgromi one koji se još nisu opametili, ne daj BOŽE, nikad.... Da je meni izaći iz ovog njihovog poligona za "opamećivanje", spucati sebi jedno šest žestokih šamarčina i pljunuti se u lice što i kako završih na ovom poligonu, mamicu da sebi !"#$%&, a nek' se oni slobodno opamećuju kolikoooo god želeeeeeee, ne bih im ja uskratila tu šansu, ne d'o Bog.

Meni samo da nekako se dokopam vrata a kad iziđem onda sa sobom da se obračunam otkud ja među njima, mamicu mi glupu!

Vrh

PostPostano: ned aug 05, 2012 8:04 pm 
Član foruma

pepeljuga je napisao/la:

Savršeno te razumijem, Ghost. Tako savršeno vidiš greške kod svojih ukućana, primjer, a ja ti govorim: Pusti neka sami izaberu i odlučuju.

Da objasnim....
Jasno vidim da neka djevojka nije dobra za mog sina i rečem mu to, tako da shvati moje misli. Ipak, ako on i dalje želi živjeti s tom djevojkom, ostavim sebi mogućnost da to prihvatim i da shvatim da je to pravo mog sina, da odlučuje u svom životu. I nebitno je da li je njegova odluka ispravna i da li sam ja u pravu. Bitno je da je to njegov život, njegova "škola", njegova odluka. Roditelji imaju strahovitu potrebu "držati sve konce u svojim rukama" i upravo to onemogućava razvoj njegove djece, a također i razvoj zeta ili snahe.

Kod bračnog druga je pomalo drugačija situacija, jer bračni drug ima pravo na svoje izbore, ali i mi imamo pravo na svoje izbore i ako se ti izbori ne mogu nikako uskladiti, na žalost, najbolja je solucija razvod. Koliko god grubo zvučalo.

Pišem u prvom licu ali mislim generalno. I nisam dao svoju situaciju nego moguće solucije . I ono najvažnije što hoću reći je da ako imaš svoj sređen život onda se na zdravim osnovama može poneko i pridružiti. Jer nažalost ima puno primjera da se neko nakači ko krpelj i uništi ti volju za životom. A sve zato jer smo fini ( neiskreni, neodlučni) pa ne šaljemo u materinu na prvi znak parazitiranja.
Čisti i jednostavni odnosi postavljeni na nekomplikovanim temeljima su jedini preduslov za zdrav dublji odnos.Bez primisli i bez prostora za manipulaciju.
To je otprilike srž koju hoću prenijeti ali mi je stalno izmičete.

Pravo izbora-- to se stiče radom na sebi. Neće doći samo.

Vrh

PostPostano: ned aug 05, 2012 9:15 pm 
Član foruma

Citat:
Problem ova dva čoveka je što tu nema prave ljubavi. Prava ljubav je besplatna pa je onaj što nosi žito u pravu kad očekuje da mu kum ne naplati ujam. Da je pameti (ljubavi) pa da ga kum još ugosti i natovari ga još nekom hranom da ponese kući!
OPD delovanje se pokušava i jako ga je teško postići. Većina nas koji smo davali i činili drugima uopšte nismoto radili iz prave ljubavi, mada će većina opet braniti po svaku cenu svoju "dobrotu". Nekima je teško da prihvate da su ceo život "činili" drugima iz nekih razloga koji sa ljubavlju i dobrotom veze nemaju.
Citiraj:

Na zdravim osnovama, samosvjestan i jak. Nikom dužan.

Ovo ti je na primer teže shvatljivi OPS način razmišljanja, ja sam ga shvatio tek od skora. Ovo "nikom dužan" je OPS da ne može biti veći OPS. Razmisli zašto ako imaš volje... a može i neko drugi ovde da odgovori ako zna tačan odgovor :D
i ako ima volje.

Prvi dio teksta, nema prave ljubavi--Primjer kako neki zamišljeni OPD gubi smisao i pretvara se u svoju suprotnost. Radi previše pretpostavki a malo čiste logike i razuma. I odsustva samokritičnosti, čak nepoštovanja drugog bića.

Drugi dio, OPS da ne može biti veći-- Šta je tu loše? Što su ključevi moje energije kod mene pa to smeta parazitima? Što živim kako meni odgovara i ne ugrožavam nikoga? Što štitim svoj integritet i ne dam da mi se OPDuje?Ovo mi liči na pogled očima tkzv. OPD gnoma koji ne mogu protrčati a da ne zgaze na svaki tuđi žulj koji im se nađe na putu. Čisto da budu OPD i u svakoj čorbi mirođija.

Vrh

PostPostano: pon aug 06, 2012 12:08 am 
Član foruma

Ugrožavaš sopstveni napredak a na taj način ugrožavaš i sve oko sebe. Ugrožavaš sopsteveni napredak kroz težnju da se problematični ljudi i događaji drže po strani, da se na njih ne misli kao da ne postoje (ako je ikako moguće :) )
To ti je kao kada čovek duže vreme putuje na posao klimatizovanim dobrim kolima, sa dobrom muzikom, pa zaboravi da je pravi život i ono u autobusu, vrućina, smrdljivi, oznojeni frustrirani ljudi. Jako je poželjno prihvatiti stanje u gradskom autobusu kao realnost. Time se prihvataju i ti ljudi.
OPD = prihvatanje realnosti (istine) ma kako ona bila smrdljiva u nekim svojim delovima.
OPS = pokušaj stvaranja svog malog sveta po svojim merilima. Primamljivo ali vodi u laž, matriks.

Vrh

Naslov: Re: OPS/OPD polariteti bića
PostPostano: pon aug 06, 2012 10:18 am 
Član foruma

Upravo to i govorim: stvori sebi kola sa klimom da bi imao malo odmora od autobusa. Skupljanje snage. Jer sa strane čovjek bolje vidi. A daleko od toga da tražim izolaciju. Samo neki svoj kutak u kome mogu biti svoj kad mi to zatreba. Predah od ovozemaljstva.
Nažalost je prepremnogo materijalnog još uvijek u igri sa duhovnim. Ali kad je već tako okrenimo to u svoju korist.
Karikiram na primjeru ali to mi je to. Ako nemam ne mogu ni davati. Ni očekivat osmjehe.

Vrh

PostPostano: pon aug 06, 2012 8:14 pm 
Član foruma

pepeljuga je napisao/la:

Da objasnim....

Spoljni (materijalni svet)je samo ogledalo nas samih i mi spolja ne možemo videti ništa što već nemamo u sebi.Muškarac u ženi vidi svoju Dušu a žena u muškarcu vidi Gospodina ili razum. Može li se muškarac rastati od svoje duše. Ne može, samo može prestati da obraća pažnju na svoju dušu. Niti se žena može rastati od Gopspoda, već samo može da prestane da obraća pažnju na razum. I kada se dvoje razvedu šta su dobili?-ništa! Izgubili su deo sebe. Može muškarac da nađe drugu ženu, ali čini preljubu prema svojoj duši. I žena da nađe drugog muža Ali čini preljubu prema svesti koja joj je pretpostavljena. Mi u svetu vidimo sebe i kada smo okrenuti prema sebi mi činimo greh prema sebi. jer ne činimo dobro drugome koji je takođe deo nas samih. Dobro se ne čini radi drugih kako to nama izgleda već radi sebe samoga. Tako da je stvarno okrenut prema sebi samo onaj ko je okrenut prema drugima.
Zanimljivo je da ako je muškarac kurva u duši, njegova će žena biti kurva na javi, tj imaće švalera. Jer je njgova žena samo ogledalo njega samog tj. njegove duše.

Zadnja izmjena: Grom; pon aug 06, 2012 8:36 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: pon aug 06, 2012 8:24 pm 
Član foruma

ghost je napisao/la:
Upravo to i govorim: stvori sebi kola sa klimom da bi imao malo odmora od autobusa. Skupljanje snage. Jer sa strane čovjek bolje vidi. A daleko od toga da tražim izolaciju. Samo neki svoj kutak u kome mogu biti svoj kad mi to zatreba. Predah od ovozemaljstva.
Nažalost je prepremnogo materijalnog još uvijek u igri sa duhovnim. Ali kad je već tako okrenimo to u svoju korist.
Karikiram na primjeru ali to mi je to. Ako nemam ne mogu ni davati. Ni očekivat osmjehe.

Nije tačno da ako se nema, nemože se davati. Imamo pažnjui bezbroj prilika kada je možemo pokloniti. Ali mi ne želimo da damo pažnju, mi bi smo da je neko nama da. A pažnja je isto što i ljubav, jer se ljubav kroz pažnju daje. Ako neko čeka da mu se ukaže prilika da nekom pomogne ili da nekome nešto da, takve situacije s retko dešavaju. Ima da se načekaš da te neko pita da mu nešto pomogneš. ili da ti neko traži na zajam., to se retko dešava. Ako neko želi da dude dobar, neka samo bude spreman da pokloni svoji pažnju svakome ko je traži i već je mnogo učinio. A ako još i pažnju začini osmehom,pa to je stvarno velikodušnost.Probajte sa davanjem pažnje i osmeha pa ćete videti koliko ćete pažnje i osmeha dobiti.

Vrh

PostPostano: pon aug 06, 2012 11:00 pm 
Član foruma

Grom je napisao/la:
ghost je napisao/la:

Nije tačno da ako se nema, nemože se davati. Imamo pažnjui bezbroj prilika kada je možemo pokloniti. Ali mi ne želimo da damo pažnju, mi bi smo da je neko nama da. A pažnja je isto što i ljubav, jer se ljubav kroz pažnju daje. Ako neko čeka da mu se ukaže prilika da nekom pomogne ili da nekome nešto da, takve situacije s retko dešavaju. Ima da se načekaš da te neko pita da mu nešto pomogneš. ili da ti neko traži na zajam., to se retko dešava. Ako neko želi da dude dobar, neka samo bude spreman da pokloni svoji pažnju svakome ko je traži i već je mnogo učinio. A ako još i pažnju začini osmehom,pa to je stvarno velikodušnost.Probajte sa davanjem pažnje i osmeha pa ćete videti koliko ćete pažnje i osmeha dobiti.

Imam potpuno suprotno iskustvo, nažalost.

Poklanjanje pažnje nekome i još sa osmjehom se od druge strane doživljava i uzima kao dokaz slabosti i keženja zuba. Pitaj Isusa ako meni ne vjeruješ. Voladoresi imaju svoja tumačenja stvarnosti i gadno ih provode kroz ljudske nepametne gnome.

Znači nažalost ništa novo u svjesnosti mase. Jer svjesnosti ima tačno određena količina. Neko povuče na jednoj strani, na drugoj fali. Što reče Termalni-- ko je bio pametan još je pametniji, ko je bio glup još je gluplji. I to hvata gadan zalet zadnjih godina.

Ja kao OPD, moje iskustvo:
Puno puta je davanje ribe( u svim svojim značenjima), u 85% slučajeva izazvalo samo još veću glad kod primaoca iste i, za mene neočekivano, shvatanje od te druge strane da će ribe biti u nedogled i u sve većim količinama.

Puno puta je i davanje udice ( u svim svojim značenjima), u 85% slučajeva izazvalo rđanje te iste udice na nekom potpuno nekompatibilnom i nesvrsishodnom mjestu jako daleko od voda i prostranstava kojima je bila namjenjena.

Diem perdidi, izgubljen dan, protraćeno vrijeme i stvaranje otpora i zavisti kod publikuma. Jer zemaljsko vrijeme je Božanski novac duha. Treba ga cijeniti i ne rasipati.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 491 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 25  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 18 gostiju.