Grom je napisao/la:
ghost je napisao/la:
Upravo to i govorim: stvori sebi kola sa klimom da bi imao malo odmora od autobusa. Skupljanje snage. Jer sa strane čovjek bolje vidi. A daleko od toga da tražim izolaciju. Samo neki svoj kutak u kome mogu biti svoj kad mi to zatreba. Predah od ovozemaljstva.
Nažalost je prepremnogo materijalnog još uvijek u igri sa duhovnim. Ali kad je već tako okrenimo to u svoju korist.
Karikiram na primjeru ali to mi je to. Ako nemam ne mogu ni davati. Ni očekivat osmjehe.
Nije tačno da ako se nema, nemože se davati. Imamo pažnjui bezbroj prilika kada je možemo pokloniti. Ali mi ne želimo da damo pažnju, mi bi smo da je neko nama da. A pažnja je isto što i ljubav, jer se ljubav kroz pažnju daje. Ako neko čeka da mu se ukaže prilika da nekom pomogne ili da nekome nešto da, takve situacije s retko dešavaju.
Ima da se načekaš da te neko pita da mu nešto pomogneš. ili da ti neko traži na zajam., to se retko dešava. Ako neko želi da dude dobar, neka samo bude spreman da pokloni svoji pažnju svakome ko je traži i već je mnogo učinio. A ako još i pažnju začini osmehom,pa to je stvarno velikodušnost.Probajte sa davanjem pažnje i osmeha pa ćete videti koliko ćete pažnje i osmeha dobiti.
Imam potpuno suprotno iskustvo, nažalost.
Poklanjanje pažnje nekome i još sa osmjehom se od druge strane doživljava i uzima kao dokaz slabosti i keženja zuba. Pitaj Isusa ako meni ne vjeruješ. Voladoresi imaju svoja tumačenja stvarnosti i gadno ih provode kroz ljudske nepametne gnome.
Znači nažalost ništa novo u svjesnosti mase. Jer svjesnosti ima tačno određena količina. Neko povuče na jednoj strani, na drugoj fali. Što reče Termalni-- ko je bio pametan još je pametniji, ko je bio glup još je gluplji. I to hvata gadan zalet zadnjih godina.
Ja kao OPD, moje iskustvo:
Puno puta je davanje ribe( u svim svojim značenjima), u 85% slučajeva izazvalo samo još veću glad kod primaoca iste i, za mene neočekivano, shvatanje od te druge strane da će ribe biti u nedogled i u sve većim količinama.
Puno puta je i davanje udice ( u svim svojim značenjima), u 85% slučajeva izazvalo rđanje te iste udice na nekom potpuno nekompatibilnom i nesvrsishodnom mjestu jako daleko od voda i prostranstava kojima je bila namjenjena.
Diem perdidi, izgubljen dan, protraćeno vrijeme i stvaranje otpora i zavisti kod publikuma. Jer zemaljsko vrijeme je Božanski novac duha. Treba ga cijeniti i ne rasipati.