Sada je: sub maj 03, 2025 8:49 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1957 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 98  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: pet jan 20, 2006 8:55 am 
Član foruma

kolika je struja kod srebra koga je po navodima na flasici 5mg u 100ml. to je valjda 5ppm. struja sa ovim srebrom je bila 1.8mA. [/quote]

5 mg u 100 mL ti je isto sta i 50mg u 1L sta znaci da je to 50 ppm otopina!!!

5mg u 1000ml a ne u 100ml jebi ga , potkralo se
naravno.. greska, cudi me da se nisi setio ;) i pitanje je da li su stvari koje mi procenimo kao greske stvarno greske ;)
ali ispalo je dobro jer sam sa paznjom procitao tvoj komentar

jack... odlicno razmisljanje, odlicno, kreativno!
znaci voda na 50-60 stepeni pa cu da vidim onda pocetnu struju pa cu da pustim da se ladi polako i da pratim... odlicno!!!

toliko je logicno i svi to znamo... ali niko da se seti da predlozi primenu ;)
e jebem te ;) ideja je toliko dobra a tako logicna kao da je moja ;)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jan 20, 2006 9:49 am 
Član foruma

[quote="Organski portal osobno
Oksidaciju na kraju eletrode se moze sprijeciti mislim i na ovaj nacin..ulijevanjem zlice-dve koloidnog srebra u otopinu. Ne prevelika voltaza i to je to. Ja to crnilo sam dobio prva dva puta a sad ni izbliza. Elektrode malo pocrne i to je sve.

inace promenio sam teglu :) pa sad umesto 1/2 litre pravim odma 1L. ono sto mi se desava je crni talog na dnu tegle ispod svake elektrode tako da kad presipam koristim vatu ili gazu ili slicno nesto da odvojim talog. takodje je pojas sirine oko 1cm po dnu tegle izmedju elektroda blago posrebren. ako ga ne obrisem posle svakog pravljenja ume da se uhvati cvrsto pa ga je posle vrlo tesko skinuti.
ne znam sta sam ovim hteo da kazem ali eto ;)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jan 20, 2006 11:25 am 
Član foruma

Ljudi ja sam bio uvjeren da svi ovdje malo griju vodu prije nego pocnu elektrolizu.
To je Jack napisao jos na pocetku topica.
Kako god bilo nesto sam racunao i informirao se...sa svakim stupnjem kako povecavate temperaturu otopine povecavate konduktivitet iliti vodljivost za 2% izrazeno u siemensima. To mozete otprilike kod nizih struja koje mi imamo korelirati sa jacinom struje.

Dakle razlika od 30 stupnjeva bi dala cca dobrih 60% jacu struju.
Kako u samom pocetku kad je struja zanemariva....60% od zanemarivog je takoder zanemarivo shvatio sam da je to mozda suvisno pa sam to nastavio raditi uglavnom zato da sprijecim vecu aglomeraciju.

Naime pri nizim temperaturama vecina srebra se pozicionira izmedu elektroda pa malo jace kreteanje cestica pri visim temperaturama sam smatrao pozitivnim.

Danas jednostavno zamijenim elektrode ili malo promijesam otopinu.
Vec sam napisao kako se lako moze napraviti mala mjesalica magnetna.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jan 20, 2006 11:27 am 
Član foruma

Citat:
5mg u 1000ml a ne u 100ml jebi ga , potkralo se
naravno.. greska, cudi me da se nisi setio ;)

Hehehhe, pa to je prvo sta sam pomislio ali rekoh dat cu covjeku sansu:).

Citat:
i pitanje je da li su stvari koje mi procenimo kao greske stvarno greske ;)

Greske su uocene anomalije na mojoj viziji stvarnosti:).

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jan 21, 2006 12:24 am 
Administrator

Citat:
Greske su uocene anomalije na mojoj viziji stvarnosti:).

Opo, daj ovo napiši i u definicije pojmova... ODLIČNO!!! =D>

:wink:

Pričao sam s jednim čovjekom čija cura radi kao novinarka za 24 sata ( novine ), i ona piše članak o koloidnom srebru, pa se možda nađemo i u novinama ( kao link samo )... ili možda nešto prepiše odovud ili sa sličnih stranica... No, još nije sigurno hoće li proći recenziju nekog šefa koji odlučuje hoće li - ili neće biti objavljeno.

No, bilo bi lijepo.

Vrh

Naslov: Pitanje vezano za koloidno srebro
PostPostano: pet feb 10, 2006 1:55 am 
Član foruma

Nemojte se ljutit, znam da je vec 10000 postova napisano na temu koloidnog srebra, i mogu rec da sam ih vecinu procita, cak toliko da mi se malo manta u glavi i bole me oci... no bas zato sam tek sad izbezumljen od svih tih informacija, pa bih zamolio dobru dusu da mi kaze koji je najbolji nacin za napravit k.s. jer mi je to bitno posto cu sada pocet lijecit svog oca koji boluje od raka prostate.

Evo ja cu rec kako ja mislim da bi trebalo pa vi vidite jel to valja i ispravite/nadopunite sta treba.

Dakle moram kupit srebrne elektrode, cistoce 90% i vise.
Na njih spojit neki punjac istosmjerne struje od recimo 12V.
U casu ulit 2dcl destilirane vode kupljene u ljekarni, dakle da je 100% cista i to.
Pokrenit punjac i tako punit cca. 45min.
Trebala bi se pojavit neka maglica, i bilo bi najbolje da je voda prozirna, medjutim ako je vec pocela žutit onda prekinit elektrolizu jer je to znak da se umjesto iona pocinju stvarat koloidi (koji ne lijece?).
Ako je moguce, vodu tu i tamo promijesat plasticnom žličicom da se ioni jednako raspodijele u tekucini.
A ako se radi sa recimo 2 spojene baterije od 9V, onda tu i tamo zamijenit žice da se na elektrodama promijene polovi, da elektrode ostanu čiste?

Kad prodje 45 min, kako cu znat koliko sam otprilike ppm-ova dobio, te koliko je uopce potrebno za lijecenje teske bolesti poput raka? Da li da pojacam dozu, ako da, kako, koliko...?

Btw. ako uspijem nabavit srebrne elektrode, koliko one mogu trajat, nakon koliko ih moram bacit, koji je pokazatelj...?

I onda, da li tu vodu popit od jednom ili bolje raspodijelit tokom dana?

Sorry jos jednom na gnjavazi, ali stvarno mi treba netko da kaze "moras napravit toga toliko, to tako, ovo ovako, i to je onda to.", ove dane sam satran od proucavanja alternativnih metoda, reikija, koloidne vode, makrobioticke dijete, sve mi se izmijesalo... narucio sam i knjigu od Breussa "dijeta od 42 dana" i tako, pa bih stvarno bio zahvalan da netko odvoji par minuta i napise mi sta kako

Hvala :!:

Vrh

Naslov: Re: Pitanje vezano za koloidno sredstvo...
PostPostano: pet feb 10, 2006 9:36 am 
Član foruma

> Dakle moram kupit srebrne elektrode, cistoce 90% i vise.

pokusaj ipak da budu preko 95%,ili cak preko 98%, svaki zlatar ako oce moze da ti to napravi od granula srebra i ako je korektan nece biti skuplje od 20evra.

> U casu ulit 2dcl destilirane vode kupljene u ljekarni, dakle da je 100% cista i to.

a sto nepravis odmah jedan litar??? ili bar pola? sve zavisi koliko debele i koliko dugacke elektrode nabavis ili narucis

> A ako se radi sa recimo 2 spojene baterije od 9V, onda tu i tamo zamijenit žice da se na elektrodama promijene polovi, da elektrode ostanu čiste?

ja ne okrecem polaritet na elektrodama, mrzi me :) a elektrode pocrne svakako posle oko 45min ali je to sve individualno, ja radim sa 24 volta i pocetnom strujom 0.3-0.8mA. ako se setim ponekad elektrode izvucem pa obrisem krpicom ili toalet papirom

>Kad prodje 45 min, kako cu znat koliko sam otprilike ppm-ova dobio, te koliko je uopce potrebno za lijecenje teske bolesti poput raka? Da li da pojacam dozu, ako da, kako, koliko...?

pa neces znati ;) kao sto i ne zna niko od nas.
iskustva i predlozi bi bili oko 1-2dl na dan podeljeno u manje doze. ne moras nocu da se smaras da ustajes, mislim da je dovoljno 3-4 puta na dan po 2-3 gutljaja. i ako se uzima duplo vise nije problem.

>Btw. ako uspijem nabavit srebrne elektrode, koliko one mogu trajat, nakon koliko ih moram bacit, koji je pokazatelj...?

srebro je plemeniti metal i ne baca se NIKAD!!! uz lagano ciscenje traju dozivotno ;)

>I onda, da li tu vodu popit od jednom ili bolje raspodijelit tokom dana?

bolje svako malo, na sat, dva,tri po gutljaj nego odjednom, odrzavas koncentraciju u organizmu

i da OPET ponovim SVE OVO i jos mnogo vise imas vec napisano na forumu, samo MORAS da se potrudis i da PAZLJIVO i SMIRENO procitas!!!

svako dobro

Vrh

Naslov: Kemijanje oko adaptera za koloidno srebro
PostPostano: uto feb 14, 2006 10:39 pm 
Član foruma

slika

eto pripremam se za napravit koloidno srebro.
za sada imam adapter i destiliranu vodu.
srebro idem sutra trazit...

nego imam jedan problem sa adapterom.
Posto se bas ne razumijem u struju, mozda ce netko od vas znat...
Iz adaptera izlaze 2 zice (na slici se to vidi, jedna skroz crna i jedna crna sa bijelom linijom).
Njih sam ogulio da dodjem do ciste zice.
Medjutim kad sam njih ogulio unutra su se nalazile jos 2 zice, jedna slobodna (gola) smedje boje, druga u tankoj tankoj tankoj žičici. Gume tih malih žičica su crvene i bijele boje.
Dakle to je sve skupa 4 žice.
WTF ??
koja je šta, di je plus, minus, koju da spajam, di...?
Stvarno ne znam šta moraju komplicirat.

Probao sam spajat na 12V žaruljicu prvo ove žice oko malih žičica, medjutim ništa. Onda male žičice, isto ništa. Onda sam spojio žice i žičice zajedno i pokusao spojit na žaruljicu i na milisekundu je zasvijetlila i onda opet ništa.
Mislim da je pregorio adapter, jel to moguce?

Pa ako netko moze dat objasnjenje ovih žica, jer ja ne znam koja je za šta ovdje.

Hvala

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto feb 14, 2006 11:05 pm 
Član foruma

malo mi je čudno da adapter ima 4 žice, a još čudnije da tako brzo izgori.
Anyway, najbolje da pričekaš dok se ne nađemo i dok ti ne objasnimo kako, provjerit ću dali ću moć dogovorit s ovim tipom za četvrtak ujutro.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto feb 14, 2006 11:06 pm 
Administrator

Da, izgleda da je pregorio... hehe kemijaš...

Mislim da je ovaj adapter bio preslab, jer vidim da su izvodi spojeni koaksijalnim kablom, možda je ovo neki punjač nekog slabog potrošača, npr. mobitela ili slično.

Baci to u smeće, odi na plac, trgovinu, ili bilo koji jeftiniji dućan elektronikom. Kupi univerzalni ispravljač, može i najslabiji koji nađeš. Taj košta cca. oko 30-tak kn i ima ti regulator za napon i na kraju 4 ili više nastavaka ( priključka ) u obliku okruglih konektora, a znaju imati i onakav kao baterija od 9 V ( ona plosnata mala ). I sad - nije bitno na koju elektrodu spojiš plus, a na koju minus... ionako su ti obe elektrode iste. Kasnije zabilježi koju si gdje spojio, tako da znaš za iduću turu. Ali, i to nije bitno. Očistiš elektrode krpicom između tura i opet je svejedno na koju spojiš koji pol. Stavi na 12 V i promatraj za 30-60 minuta hoće li se oko jedne elektrode pojaviti maglica ( ono kao da se oko nje stvara sivkasta tvar otopljena u vodi, probaj staviti nešto crno iza, lakše se može primjetiti ).

Eto. Piece of cake, iliti pljuga... hehe!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri feb 15, 2006 12:31 am 
Član foruma

GameDeveloper je napisao/la:
malo mi je čudno da adapter ima 4 žice, a još čudnije da tako brzo izgori.
Anyway, najbolje da pričekaš dok se ne nađemo i dok ti ne objasnimo kako, provjerit ću dali ću moć dogovorit s ovim tipom za četvrtak ujutro.

ok hvala

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri feb 15, 2006 12:40 am 
Član foruma

Jack987 je napisao/la:
Da, izgleda da je pregorio... hehe kemijaš...

Mislim da je ovaj adapter bio preslab, jer vidim da su izvodi spojeni koaksijalnim kablom, možda je ovo neki punjač nekog slabog potrošača, npr. mobitela ili slično.

Baci to u smeće, odi na plac, trgovinu, ili bilo koji jeftiniji dućan elektronikom. Kupi univerzalni ispravljač, može i najslabiji koji nađeš. Taj košta cca. oko 30-tak kn i ima ti regulator za napon i na kraju 4 ili više nastavaka ( priključka ) u obliku okruglih konektora, a znaju imati i onakav kao baterija od 9 V ( ona plosnata mala ). I sad - nije bitno na koju elektrodu spojiš plus, a na koju minus... ionako su ti obe elektrode iste. Kasnije zabilježi koju si gdje spojio, tako da znaš za iduću turu. Ali, i to nije bitno. Očistiš elektrode krpicom između tura i opet je svejedno na koju spojiš koji pol. Stavi na 12 V i promatraj za 30-60 minuta hoće li se oko jedne elektrode pojaviti maglica ( ono kao da se oko nje stvara sivkasta tvar otopljena u vodi, probaj staviti nešto crno iza, lakše se može primjetiti ).

Pa zapravo, ovo i je univerzalni adapter... i platio sam ga 90kn...
Proizvodjac: Lianlong
Model: LLAS1700A
Karakteristike:
Input: 200-250V AC
Output: 3, 4.5, 6, 7.5, 9, 12V DC
Current: 0-1700mA

" This innovative hi-tech adaptor is designed for all different kinds of digital camera which require DC voltage 3, 4.5, 6, 7.5, 9 or 12V for any current under 1700mA. It has 6 different plugs."

- A constant voltage independent of loading
- Short-circuit protection
- Automatic thermal cut-off
- Automatic overload cut-off "

Na slici su nacrtani fotoaparati, laptopi, printeri... dakle obican univerzalni AC/DC adapter. Jedino ne znam sta znaci ovo 1700mA ?

Anyway, ovaj je izgleda izgorio, a ja (debil) sam nasao doma jos jedan AC/DC adapter star 100 godina kojeg sam imao još od prije i koji ima najnormalnije 2 žice, probao ih spojit na žaruljicu, sve radi...tako da ću njega koristit, a s ovim ne znam šta ću, možda ga dat na popravak? Žao mi je 90kn :x

pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri feb 15, 2006 1:35 am 
Član foruma

Moze jedno off-topic pitanje? Da li vrijeme drzanja srebra pod naponom u posudi treba varirati ovisno o debljini elektroda ili ne? Recimo, ja imam "elektrode" jedno bar 20 puta vece od onih sa jedne slike ovdje na forumu sto znaci siroke i nisu tanke - evo bas sam izmjerio dimenzije - 100mm x 20mm x 1,5mm svaka - sto je prilicno veliko. Pa mi je palo na pamet da bi takve mogle otpustiti puno vise srebra u 30 minuta koliko je preporuceno. Na slici tu na forumu sam vidio da su te srebrene zice tanke. Vrlo tanke u odnosu na ovo sto ja imam, jer su vise nesto kao tanke zice, a ovo moje je nesto blize plocicama. Nisam siguran koja logika je dobra - toliko se srebra otpusti koliko je jaka struja i proporcionalno vremenu ili i povrsina srebra igra ulogu? Pretpostavljam da je ovo prvo, a da sam ovo drugo ja izmislio, ali htio bi bit siguran. Doduse, vjerojatno bi vidio kada bi proces zapoceo, ali opet, ne znam sta je normalno? Mogu zabrijat da ide prebrzo, pa iskljucit prije vremena sto nece valjat.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri feb 15, 2006 2:06 am 
Član foruma

dreamback je napisao/la:
Moze jedno off-topic pitanje? Da li vrijeme drzanja srebra pod naponom u posudi treba varirati ovisno o debljini elektroda ili ne? Recimo, ja imam "elektrode" jedno bar 20 puta vece od onih sa jedne slike ovdje na forumu sto znaci siroke i nisu tanke - evo bas sam izmjerio dimenzije - 100mm x 20mm x 1,5mm svaka - sto je prilicno veliko. Pa mi je palo na pamet da bi takve mogle otpustiti puno vise srebra u 30 minuta koliko je preporuceno. Na slici tu na forumu sam vidio da su te srebrene zice tanke. Vrlo tanke u odnosu na ovo sto ja imam, jer su vise nesto kao tanke zice, a ovo moje je nesto blize plocicama. Nisam siguran koja logika je dobra - toliko se srebra otpusti koliko je jaka struja i proporcionalno vremenu ili i povrsina srebra igra ulogu? Pretpostavljam da je ovo prvo, a da sam ovo drugo ja izmislio, ali htio bi bit siguran. Doduse, vjerojatno bi vidio kada bi proces zapoceo, ali opet, ne znam sta je normalno? Mogu zabrijat da ide prebrzo, pa iskljucit prije vremena sto nece valjat.

Ja bih ti rado odgovorio ali nemam pojma. ](*,)

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri feb 15, 2006 9:09 pm 
Član foruma

Jack987 je napisao/la:
I sad - nije bitno na koju elektrodu spojiš plus, a na koju minus... ionako su ti obe elektrode iste. Kasnije zabilježi koju si gdje spojio, tako da znaš za iduću turu. Ali, i to nije bitno. Očistiš elektrode krpicom između tura i opet je svejedno na koju spojiš koji pol. Stavi na 12 V i promatraj za 30-60 minuta hoće li se oko jedne elektrode pojaviti maglica ( ono kao da se oko nje stvara sivkasta tvar otopljena u vodi, probaj staviti nešto crno iza, lakše se može primjetiti ).

Danas sam prosao pola grada trazeci srebro cistoce 95% ili vise.
Nema.
Kamoli 99%.
Kaze ovaj da preko 95% se ne moze dobit u zlatarnama i srebrnarnicama jer je to valjda zabranjeno (ili tako nesto), i da bih za takvu cistocu morao narucit direktno iz rafinerije plemenitih metala u ZG, i tko zna koliko bi me to kostalo.
Npr. srebrna ogrlica cistoce 92.5% u zlatarnama dodje 200-300kn.
Tako, najvise sta sam dobio je 92.5%, i to sam rekao covjeku da mi je za neki pokus pa mi je on besplatno dao dva komadica srebra.
Evo ispod slika istih. Moje pitanje je - hoce li funkcionirat s obzirom da su dosta maleni?

slika

slika

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri feb 15, 2006 10:18 pm 
Član foruma

Ne znam hoce li biti dovoljno, ali mogu ti rec recimo gdje mozes nabavit. Vidio sam na forumu da su neki uzimali nekakve srebrene stapove u zlatarnama koji su otprilike 95% cistoce. Ja sam uzeo gdje i jos neki ovdje:
http://www.rafinerijaplemenitihkovina.hr/

Ali to ti vrijedi samo ako si u Zagrebu... Mozes otici tamo i pitati, bar i vidjet sta mozes za koje novce i ne mora te doc jako skupo. (Ali po mom misljenju zivot vs. 200 kn ??? Naravno da cu odabrat 200 kn). Iako sam mogao izac sa 100 kn vise u dzepu, da sam se malo bolje snasao (kao prvo, nisam znao ni kolko mi srebra treba :) ). Ali ne vjerujem ja previse ni toj cistoci pa cu vjerojatno odnijet u neku zlatarnu provjerit kao sto sam vidio da je netko isao.

(Sad tek vidim da nisi u Zagrebu, ali probaj vidjet ima li kakva rafinerija u Splitu).

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri feb 15, 2006 11:37 pm 
Administrator

Citat:
takvu cistocu morao narucit direktno iz rafinerije plemenitih metala u ZG,

Pa to ti je ova trgovina o kojoj cijelo vrijeme pričamo!

Prijatelji platili oko 120 kn metar dugačku šipkicu cca 2 mm debelu... po težini se ionako plaća...

Vrh

Naslov: moj napredak
PostPostano: čet feb 16, 2006 12:33 am 
Član foruma

Evo samo da obavijestim kako ima 2 sata da sam stavio radit svoje prvo koloidno srebro.
Problem je u tome sta su moji komadici srebra pre mali pa vjerovatno zato dugo treba da se ista pocme desavat.
Destiliranu vodu sam kupio na benzinskoj stanici i pise da se moze koristit za akumulatore, glacala, itd.
Prije toga sam isao u ljekarnu i pitao destiliranu vodu, zena je rekla da oni to ne drze, da odem kupit na benzinsku, i kad sam joj rekao da mi destilirana mora bit 100% cista, bakterioloski provjerena i to, ona je rekla da to nema veze, da je svaka destilirana ista. Ja sam je ponovo pitao jel to sigurno tako, ona je rekla da je, da slobodno odem kupit na benzinsku.

I sada situacija je ovakva: maglicu nikakvu nisam primjetio. Oko srebara su uhvaceni mali mjehurici zraka. Boja vode je prozirna. Jedno srebro je uhvatilo crnilo po rubovima (zadnja slika, ali se ne vidi jer je blic u kombinaciji sa srebrom "pojeo" crnilo).
Ovo su slike:

1.
slika

2.
slika

3.
slika

4.
slika

pozdrav

Zadnja izmjena: J.G.; čet feb 16, 2006 1:31 am; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov: Re: moj napredak
PostPostano: čet feb 16, 2006 1:28 am 
Član foruma

J.G. je napisao/la:
Evo samo da obavijestim kako ima 2 sata da sam stavio radit svoje prvo koloidno srebro.
Problem je u tome sta su moji komadici srebra pre mali pa vjerovatno zato dugo treba da se ista pocme desavat.
Situacija je ovakva: maglicu nikakvu nisam primjetio. Oko srebara su uhvaceni mali mjehurici zraka. Boja vode je prozirna. Jedno srebro je uhvatilo crnilo po rubovima (zadnja slika, ali se ne vidi jer je blic u kombinaciji sa srebrom "pojeo" crnilo).

Probao sam koloidno srebro, popio 3-4 gutljaja.
Voda ima neki metalno-bljutavi okus.
Srebra su pocrnila (oba). Izvadio sam ih iz vode i pokusao ocistit krpom. Dio crnila sam uspio skinit, medjutim dio crnila je ostao, kao da je zapecen za srebro - kako to skinit?

Toliko za sada.
Bas se pitam ocu li sta sanjat veceras :roll:

pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet feb 16, 2006 2:17 am 
Član foruma

Nemoj ići više od 3-4 gutljaja dnevno.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1957 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 98  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.