@ Sjenko
Sjenko je napisao/la:
Sjećam se da me tjerao da visim s nekakve ko penjalice i njišem se dosta jako, te sam se morao u određenom trenutku pustiti. To je bila lekcija prebacivanja preko velikih udaljenosti. Kad sam se pustio ispalo je kao da sam se ja cijeli izdužio (kao vlakno ili cijev), a prostor oko mene se sabio.
Drugi san ima na forumu napisan, u stvari, to mi je prvi post

Starac kojeg spominjem u tom snu je bio don Juan.
http://galaksija.info/forum/viewtopic.p ... 366#p75366sanjao si tada Sjenko kažeš ovo :
Sjenko je napisao/la:
..San počinje tako da neke ljude zajedno samnom uvježbavaju za motorističku policijsku jedinicu. To je uvježbavanje trajalo poprilično dugo i a misija za koju su nas uvježbavali je bila tajna, sve u svemu trebali smo osvojiti nešto jako bitno za nekoga ali nam ništa nije točno rečeno. Za vrijeme tog uvježbavanja još nisam bio svjestan da je to san i osjećaj kojeg se sjećam je to da sam bio poprilično tupav, poput zombija. U jednom trenutku sam se odvojio od te svoje jedinice i počeo samostalno lutati gradom u kojem se san odvijao. Došao sam do nekog shoping centra i tamo sam sreo grupu vampira koja me pozvala da im se pridružim, išli su po nešto njima jako bitno (?!) neznam kako sam znao da su vampiri al sam jednostavno znao. Tad sam shvatio da nešto ne valja i postao sam svjestan sebe, počeo sam letiti prema jednom tronju koji me užasno privlačio. Na vrhu tog tornja je bila kugla svjetlosti koja me je privlačila, mjenjala je boje, prštala snagom...
Ne znam jesi li do sada uspio se sjetiti ili shvatiti , ne ''gdje'' si bio uvježbavan za tu motorističku policijsku jedinicu, nego ''za gdje'' su vas uvježbavali. Naravno da je ''misija'' bila tajna i da vam nije tačno rečeno za šta vas treniraju i gdje idete. Da su vam rekli gdje idete, malo ko bi ''potpisao ugovor'' . Tek jednog dana si se probudio u tijelu u kojem si trenutno, i shvatio da ti svijest nije kao kod većine ljudi, i da te pucaju takvi snovi i da si magnetno težio i završio upravo na ''platformama'' poput ovog sajta.
Pretpostavljam svakako da si već do sada imao onaj osječaj ''da ti nije baš sve rečeno'' prije rađanja ovdje , tj da su ti malo ''lagali u ugovoru'' . Kroz taj san , nešto nalik tome upravo si i opisao, da vam nisu govorili za gdje vas treniraju , i da je ''misija'' bila tajna , ali svakako da je ''
jako bitno'' , i da ''
za nekoga trebate osvojiti'' nešto isto jako bitno. A to ''bio poprilično tupav, poput zombija'' je vjerujem nešto nalik ovdašnjim svim metodama ''stabilizacije i kontrole'' nad takvim jedinicama, pa sad bilo kroz neke hemikalije u hrani ili pilulama, bilo to neko klasično ''ispiranje mozga'' , da bi se kasnije policajac mogao bolje uputiti u misiju , a da bude poslušan. No, ti navodiš da si se malo odvojio već tada , i nabasao u te kvartove sa ''vampirima'' , koji su te opet zvali sa sobom, jer i oni eto idu po nešto (njima) ''jako bitno''. A poslije si i njih vidio u tim bitkama za ''svjetleću kuglu''.
Ja sam baš i čuo (ili barem sanjao) da vi iz takvih jedinica volite tako malo na svoju ruku krenuti i skrenuti , i kako si rekao ''odvojiti se i samostalno lutati gradom u kojem se san odvija'' , što i nije neki problem , jer ''policajac na motoru'' je inače samostalna jedinka , ne radi sa nikim u paru ili timu, za razliku od patrola u autima recimo, i nema onog famoznog ''partnera policajca'' kao u filmovima.
Nego vezano za to , i za to da si kažeš ne znaš kako , ali baš znao da si bio sreo baš vampire u tim kvartovima kod ''šoping centra'' , uputio bih te policajče u jednu ulicu da malo vidiš ako ti šta može koristiti. Kvart je ''Metafizika'' , ulica je tema ''Snovi'' , u ovom malo manjem gradu u kojem ti se taj san odvija. Idi na stranicu br. 59 , treći post odozgo , gdje je
promatrač prijavio jedan san koji ima dosta bliske sličnosti sa tim tvojim. Kad pronađeš tu lokaciju, naći ćeš ovo :
promatrač je napisao/la:
Imao sam i ja sličan san, ali malo s druge strane.
Uočio sam svijetla brda tamo negdje s druge strane šume i krenuo tamo. Kad sam krenuo prema tim svijetlim brdima počeo me ganjati neki veliki medvjed, nekako sam mu neko vrijeme bježao i morao krenuti niz veliku strminu u spurptnom smjeru od brda na koje sam krenuo.Medvjed je već bio takoreći na meni i vjerovatno me ranio, ali me netko izvukao na vrijeme da me spasi i odnio na neki proplanak na kojem su kolibe, neko izdvojeno društvo.Dok sam ležao tamo na oporavku nekako sam znao da je to društvo vampira... koliko se sjećam tamo mi ništa nije falilo niti sam se osjećao ko da sam u opasnosti od tih vampira.
San mu se desio u drugačijem ambijentu i okolini , ne kao kod tebe u nekoj gradskoj sredini , ali i on je instinktivno bio krenuo ka svjetlima na uzvisini koja su ga privlačila (
svjetla na brdima , ili brda koja svijetle , ne znam šta je tačno vidio i kako to registrovao) , isto kako si ti poletio ka ''svjetlećoj kugli na tornju'' koja te je jako privlačila. Promatrač je međutim napravio tek par koraka , i ne bi se zapravo ni izvukao da ga ''nešto/neko'' nije izvuklo i prenijelo u to jedno naselje na oporavak. A za likove kod kojih je bio , i on navodi baš kako i ti, da nije znao kako , ali je jednostavno znao da su vampiri. Nisu mu naudili, nego ga oporavili i okrijepili. Promatrača ipak nisu pokušali vrbovati da im se priključi da idu po to nešto i njima bitno, možda i bi da je ostao duže , ili je jednostavno bio previše zadihan i šokiran usljed napada od strane tog medvjeda. Ne znam je li i promatrač bio u istim kampovima za obuku ''policajaca na motoru'' kao i ti , ali nije da mu to nije ostalo ''u krvi'' , tako da ga je vidiš i ovdje ''sudbina nanijela'' na mjesto svojevrsnog ''policajca'' , tj moderacije.
A taj san je on po ambijentu i ulogama (posebno taj medvjed) našao bliskim sa jednim snom od ptice-dodo , oko kojeg smo se tamo malo zadali, pa prelistaj , ne znam hoće li ti šta moći poslužiti , obzirom da je ovo tvoje što si spomenuo/sanjao blisko tom promatračevom. U tom snu , kod šuma gdje se pojavljuju ti medvjedi (taj san od ptice-dodo na kojeg se nadovezao promatrač) , pojavila se svojevrsna policijsko/tragačka uvježbana jedinica , registrovana nešto nalik kao ''gorska služba spasavanja'' (ali u brojci od oko 50 ljudi) , nadovezano na njen raniji san također vezan za ''istreniranu grupu/vojsku koja je napala naselje'' , kad smo već kod takvih jedinica/formacija. O tom sanjačkom svijetu sam krenuo ponešto tamo objasniti ptici-dodo , jer sam bio ranije na dijelovima te mape , i tamo se odvija to traganje i natezanje oko ''nečega bitnog'' raznim igračima , a dešavaju se i sukobi , bježanja , ili napuštanja nekih planinskih kota/kampova, kod kakvog jednog je u tu mapu u svom snu upala ptica-dodo. Malo prelistaj to tamo na ''snovima'', pa ako ti može šta poslužiti.
A kažeš da si u svom snu i vidio/sanjao dio same bitke za tu (svijetleću) kuglu na tornju, u kojoj si pak sreo i tu svoju jedinicu , kao moguće i baš te vampire na koje si ranije naletio. (
kao i Don Juana kako si ga kažeš prepoznao, ako je to taj što se gađao sa cyber-reptilom, ili ako si taj san povezao sa tim snovima gdje kažeš da si raspoznao Don Juana) :
Sjenko je napisao/la:
... Vidio sam starca (pretpostavljam lucidni sanjač) kako stoji na prozoru suprotne zgrade paralelan sa tlom i diže ruku prema tornju, dok je na vrhu tog tornja stajo reptil naoružan puškom s metalnim oklopom implantiranim u njega i kamerom sa zoomom umjesto desnog oka. Gađali su jedan drugoga, starac je ispustio kuglu svjetlosti na reptila dok je reptil pucao iz puške na njega, starac se izmaknuo reptilovom napadu, pretvorio u nešto kao vjetar i povukao mene sa sobom, dok je starčeva kugla svjetlosti pogodila reptila i jednostavno ga izbrisala. Sve u svemu bitno je da su se oko te kugle borile hrpetine bića jedni protiv drugih, bilo je od anorganskih sjena i amorfnih oblika različitih boja, preko visokih cyborg reptila ( bili su slični Borgu iz Star Treka), vampira, ljudi sanjača (kojima sam se ja pridružio) do obične vojske i policije ( tamo je bila i moja jedinica). Sva ta bića su se međusobno borila da bi osvojila tu kuglu, nastao je opći kaos, eksplozije, zrake svjetla koje lete i uništavaju. Pridružio sam se tim ostalim sanjačima, al u jednom trenutku su se pojavila grupacija nekih bića sličnih humanodinim kukcima (kasnije sam našo da su tako opisani death defilersi iz Castanedinih dijela) kojih smo se jako uplašili, ja sam ih napao bez nekog vidljivog efekta, nakon čega su oni mene nekako izbacili iz sanjanja....
Dok nisu upali kažeš ti humanoidni kukci , kojih ste se jako uplašili , i koje si bio napao (bez nekog vidljivog efekta) , nakon čega su te oni fiknuli sa mjesta događaja . To ti je kao ''paint-ball'' nešto , zapravo si ''poginuo'' u toj sceni , ali ipak nisi zapravo na terenu ''pao'' nego si se tek ''probudio'' . Možeš li njih malo opisati Sjenko ? Kako su tačno izgledali , i jesu li bili ''prirodni'' ili su i oni imali neko ''oružje'' , dodatke i opremu po sebi i sl. I obzirom da su bliski sa kukcima/insektima , sa kojima su bili najsličniji, kolika grupa ih je bila , i jesu li ti se učinili individualni i ''svako-na-svoju-ruku'' , ili baš u obliku/stanju kakav je specifičan za kukce/insekte , onako da jednostavno prepoznaš da su ''kolektivna svijest'' , i da su im sve jedinke zapravo ''jedno biće''. Ne povezujući to sa ma kakvim treningom kod ljudi, jer kukci/insekti su sami po sebi , u svojoj kreaciji takvi , osim možda recimo pauka , koji bi se mogao nazvati nekim ''individualnim insektom'' , ako shvataš šta govorim. I ako možeš mi reći u kojoj Castanedinoj knjizi se takvi spominju kao ti ''
death defilersi'' ako si ih u tome prepoznao, jer nisam do sada sve Carlosove knjige pročitao , pa da me samo što se njih tiče uputiš bliskije u kvart i ulicu Castanedinih pisanja , gdje se oni spominju. Za uzvrat ako ti šta bude moglo poslužiti, ja sam tebe uputio u ulicu gdje je policajac/moderator promatrač opisao dogodovštinu sličnu toj tvojoj, gdje se instiktivno krene ka ''svjetlima na uzvisini'' , a naletili ste obojica i na te vampire za koje ste ''ne znate kako , ali ste znali da su vampiri'' , i koji nisu spram vas uopće bili ''predatorski'' rasploženi, zasebna neka grupa vampira valjda.
Sjenko je napisao/la:
....i neznam iskreno kako je ta bitka završila...
nije baš završila , prije se može reći da je tek počela , ili opet u neku ruku da nikad nije ni stala/prestala , zavisi iz koje polazne tačke gledaš to.
ali istina je , volite vi ''policajci na motorima'' odvojiti se tako malo samostalno i skrenuti/zalutati u vama nepoznate krajeve/kvartove (ili šume). Očito ti je Sjenko neko u međuvremenu u tim kvartovima maznuo motor

, na kojem ti je bila i ''radio-veza'' , ali izgleda da to nisu uradili ti vampiri. Mnogi su sa raznim mjesta upućeni da se malo srede računi oko te ''kugle oko koje se svi bore'' , pa sad kako ko i kako gdje je već bio mobilisan i treniran, i koliko je kome rečeno gdje zapravo ide u tu ''
bitnu i važnu misiju''. Nisu ni meni sve rekli ,i u mom ''ugovoru'' nešto fali/izostavljeno je, tek sanjao sam slično kako i ti , da sam negdje bio ono što zovu ''recon-units'' ili ''path-finders'' , kao neke izviđačke grupice , u tom stilu. Tek bio je to još jedan san , a ako možeš de mi malo detaljnije o tim ''humanoidnim kukcima'' .