Sada je: ned maj 04, 2025 12:30 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160 ... 226  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Generalna diskusija
PostPostano: pon apr 02, 2012 9:14 pm 
Moderator

Ne možeš sa poslom, a ne možeš ni bez posla.

Isto se primjenjuje na još mnogo stvari u životu, sjebano stanje stvari, teži ka nekontroliranoj ludosti.

Vrh

PostPostano: pon apr 02, 2012 11:10 pm 
Član foruma

Jednom prilikom na poslu sam se zaneo čitajući knjigu. Realizacija TV programa je dosadna stvar. Krug malih oglasa se završio i počeo novi. Rešio sam da ih prekinem na pola zbog sledeće emisije. Šef koji je ujedno i vlasnik firme je to vido i došo je narogušen. - Otkad to mi prekidamo na pola oglase. Ćutao sam i posmatrao ga. Svaka odbrana bila bi suvišna. Činilo se da bi u veličanstvenosti svoga besa hteo rado mi dati otkaz ali ga je sprečavalo to što teško može naći radnika za dužnosti koje se očekuju od njega. Nisam se bojao otkaza pa nisam upao u klopku. Dužnosti su pored realizacije i montaža i izrada oglasa, kao i prijem oglasa. Neobično jer je to mala kuća i ide u kablovskom sistemu , pa je dovoljan samo jedan radnik za sve poslove. Suviše je taj moj šef uobražen. Nije morao tako da reaguje jer u drugim prilikama on sam krši zakone koje je uveo i to na moje oči.
Ispada on može da čini šta mu je volja a radnik ne. Čim počne da mi nalazi mane znači da mu netrebam više.

Vrh

PostPostano: uto apr 03, 2012 7:39 am 
Član foruma

ACA SAVEST je napisao/la:
Jednom prilikom na poslu sam se zaneo čitajući knjigu. Realizacija TV programa je dosadna stvar. Krug malih oglasa se završio i počeo novi. Rešio sam da ih prekinem na pola zbog sledeće emisije. Šef koji je ujedno i vlasnik firme je to vido i došo je narogušen. - Otkad to mi prekidamo na pola oglase. Ćutao sam i posmatrao ga. Svaka odbrana bila bi suvišna. Činilo se da bi u veličanstvenosti svoga besa hteo rado mi dati otkaz ali ga je sprečavalo to što teško može naći radnika za dužnosti koje se očekuju od njega. Nisam se bojao otkaza pa nisam upao u klopku. Dužnosti su pored realizacije i montaža i izrada oglasa, kao i prijem oglasa. Neobično jer je to mala kuća i ide u kablovskom sistemu , pa je dovoljan samo jedan radnik za sve poslove. Suviše je taj moj šef uobražen. Nije morao tako da reaguje jer u drugim prilikama on sam krši zakone koje je uveo i to na moje oči.
Ispada on može da čini šta mu je volja a radnik ne. Čim počne da mi nalazi mane znači da mu netrebam više.

Daj, bre, Aco, zasto se zamaras pricanjem i razmisljanjem o takvim stvarima, tracenje energije..stvari su takve kakve jesu, uzmi meditiraj, takve stvari ce da ti postanu smesne....to su sve uloge i treba i tako da im pristupimo, HUMORA< HUMORA<DAJTE LJUDI HUMORA [-o< :D e, da, jesi bio na igri staklenih perli prosli vikend, ja te juce to pitala, ali bacise mi ga na smetliste :roll: EEEEj, pa zar IGRU STAKLENIH PERLI NA SMETLISTE???! ccccc [-X Sta fali da to bude na generalnoj diskusiji, ocigledno ih taj neko nije ni cuo ](*,)

Vrh

PostPostano: uto apr 03, 2012 8:21 am 
Član foruma

Kad bi mu se neki od učenika u samostanu pohvalio kakp lijepo napreduje, jedan istočnjački guru bi ga vratio na dva tjedna doma kod roditelja.
Lako je izići na kraj sa strancima u kontroliranoj situaciji, teže je sa svojim bližnjima.
Taj dio sam više-manje savladao, sve teže me izbace iz ravnoteže.

Teže od toga je posao. Jer tu si rob. I ako si šef ili vlasnik, ipak si rob. Npr. tvoj šef, aco, je rob onih ljudi kojima prodaje termine za reklame. Bez love od reklama nema TV, a tada ni tvog posla. I gospodari i čuvari i robovi, svi u krugu, zarobljeni. Ustvari svi smo robovi. Kad se to vidi, kada se uđe u način razmišljanja (ropstva) svog mučitelja, tvoji okovi padaju.

Niz godima me mučio posao. Bio sam uspješan, toliko da me nakon nekog vremena nitko nije više ni nadgledao, ali sam osjećao težinu nevidljivih lanaca i pravio greške. S vremena na vrijeme i katastrofalne, ali sam ih uspijevao pokriti.

Sada ga radim s uživanjem. A isti je kao prije. Pronašao sam načine da se zaklonim od drugih ljudi, jer upravo su rutinski međuodnosi ono što nas iscrpljuje.
Uvijek izgleda kao da nešto radim, laptop, ili kao mudro razmišljam. Tako sam komunikaciju sveo na minimalnu razinu. S druge strane pronašao sam načine, uz puno truda i pokušaj-pogreška, kako da radim što manje uz veći učinak. Pazim da ne zaribam, znam da se to može dogoditi.
Dakle s jedne strane, dobre strategije, s druge strane puna koncentracija i stalna svjesnost ovdje-sada, minimum priče, maksimum učinka.
I napor da se to stanje stalno održava.
Ustvari, ne može ti nitko ništa. Samo ti sam sebi.
Znam da unatoč trudu mogu izletjeti, ali treba s tim živjeti. Pad koncentracije i ćao, ali to je moja greška, a ne nečija zloća. Trudiš se pa kako bude.
Fraktali, fraktali, fraktaliiiii!
http://www.youtube.com/watch?v=Qq39KYfGdn8

Vrh

PostPostano: uto apr 03, 2012 9:00 am 
Član foruma

:blob: ,,,svakako da nije opisana cela slika tog roba,,,ali sam prepričao minimalno taj moment jer je taj rob bio ohol.
A humora ima ako se veštac potrudi. Uzo sam jednog svog druga da opišem kako je priznao sve svoje loše osobine, cccc i priču sve do njegove smrti, kako su mu se noge odsekle kad se našo u drugom svetu,,,dva sata smeha zagarantovano. Opisaću jednom detaljno baš to čarobnjaštvo čim opravim comp. a zove se : Kraj sa starim ja. Smejao sam se dva sata do suza čitajući o nekom koga znate kroz rečenice koje govore da se taj promenio. Ovo bi svako mogao da proba em rekapituliraš em uključuješ montažni um 'm smeh do suza. PS Nije ruganje ozbiljan poduhvat za nečije dobro.

Vrh

PostPostano: uto apr 03, 2012 9:30 am 
Član foruma

ivo.andric je napisao/la:
Pronašao sam načine da se zaklonim od drugih ljudi, jer upravo su rutinski međuodnosi ono što nas iscrpljuje.
Uvijek izgleda kao da nešto radim, laptop, ili kao mudro razmišljam. Tako sam komunikaciju sveo na minimalnu razinu. S druge strane pronašao sam načine, uz puno truda i pokušaj-pogreška, kako da radim što manje uz veći učinak. Pazim da ne zaribam, znam da se to može dogoditi.
Dakle s jedne strane, dobre strategije, s druge strane puna koncentracija i stalna svjesnost ovdje-sada, minimum priče, maksimum učinka.
I napor da se to stanje stalno održava.
Ustvari, ne može ti nitko ništa. Samo ti sam sebi.
Znam da unatoč trudu mogu izletjeti, ali treba s tim živjeti. Pad koncentracije i ćao, ali to je moja greška, a ne nečija zloća. Trudiš se pa kako bude.
Fraktali, fraktali, fraktaliiiii!
http://www.youtube.com/watch?v=Qq39KYfGdn8

eee, andricu, andricu, nemoj bezati od komunikacije, potenciraj je, ako si SVESTAN svestan imas mogucnost, pogotovu zato sto si u kontaktu sa ljudima, da tu svesnost malo i podelis sa drugima, da nam okolina i ljudi koji nas okruzuju ne idu ovim tampom ka tome da budu sve vise zombificirani. ili taj posao prepustas nekom drugom dok ti nastojis da odrzis koncentraciju i balans. Puno pozdrava :blob: puno :love5: puno :love12: puno :P

Vrh

PostPostano: uto apr 03, 2012 9:38 am 
Član foruma

:blob: ,,,svakako da nije opisana cela slika tog roba,,,ali sam prepričao minimalno taj moment jer je taj rob bio ohol.
A humora ima ako se veštac potrudi. Uzo sam jednog svog druga da opišem kako je priznao sve svoje loše osobine, cccc i priču sve do njegove smrti, kako su mu se noge odsekle kad se našo u drugom svetu,,,dva sata smeha zagarantovano. Opisaću jednom detaljno baš to čarobnjaštvo čim opravim comp. a zove se : Kraj sa starim ja. Smejao sam se dva sata do suza čitajući o nekom koga znate kroz rečenice koje govore da se taj promenio. Ovo bi svako mogao da proba em rekapituliraš em uključuješ montažni um 'm smeh do suza. PS Nije ruganje ozbiljan poduhvat za nečije dobro.

cccc :shock: :D

Vrh

PostPostano: uto apr 03, 2012 12:34 pm 
Član foruma

evo fora članak u nexusu br 65 za sve koji vole razmišljati o čahurama i spojnim točkama.
članak se zove "morfička rezonancija i kvantna biologija"
klikni ovdže

Vrh

PostPostano: uto apr 03, 2012 2:36 pm 
Član foruma

fraktal je napisao/la:
eee, andricu, andricu, nemoj bezati od komunikacije, potenciraj je, ako si SVESTAN svestan imas mogucnost, pogotovu zato sto si u kontaktu sa ljudima, da tu svesnost malo i podelis sa drugima, da nam okolina i ljudi koji nas okruzuju ne idu ovim tampom ka tome da budu sve vise zombificirani. ili taj posao prepustas nekom drugom dok ti nastojis da odrzis koncentraciju i balans. Puno pozdrava :blob: puno :love5: puno :love12: puno :P

Komuniciram ako to ima smisla. Evo sada s tobom.
Kako će ljudska vrsta izići iz stanja zombificiranosti? Sigurno ne odmah-brzo i uz nasilje. Polako, vrlo polako. Svatko neka riješi sebe i uputi one koji žele biti upućeni.
Što ću pričati s onima koji ne žele? Pokušao sam, ne ide. Jedan mi rekao: sve ja to znam, ali ja želim ovako živjeti. I šta sad? :help:

Ide li tebi? [-X

Pozzz :blob:

Vrh

PostPostano: uto apr 03, 2012 7:42 pm 
Član foruma

ivo.andric je napisao/la:
fraktal je napisao/la:

Komuniciram ako to ima smisla. Evo sada s tobom.
Kako će ljudska vrsta izići iz stanja zombificiranosti? Sigurno ne odmah-brzo i uz nasilje. Polako, vrlo polako. Svatko neka riješi sebe i uputi one koji žele biti upućeni.
Što ću pričati s onima koji ne žele? Pokušao sam, ne ide. Jedan mi rekao: sve ja to znam, ali ja želim ovako živjeti. I šta sad? :help:

Ide li tebi? [-X
e, zdravo :) ispisala sam ti bila ceo roman cini mi se, al mi klinac greskom izbrisao :) verovatno me postedeo kolektivnog ispada :D e, sad, kraca verzija [-o< :) da, upucivati one koji zele biti upuceni, ali ne distancirati se od nase okoline i ljudi koje srecemo svakodnevno i malo po malo im ukazujes i na druge mogucnosti..drugo tako vezbas i razvijas sebe..prvo, ugrabi malo vremena uvece za meditaciju, oslobdjen od svega sto znas , svega sta si procitao i cuo, to ce te samo zbunjivati i ometati, samo prati svoje telo, njegove reakcije na zvukove, sumove, nase telo je kljuc..vremenom ce ti se te senzacije pojacavati i ti iskljucivo prati svoj osecaj u kom te pravcu vodi, to je pravi put. Vremenom uocavas stvari kod sebe i jednom kad uhvatis vibraciju ljubavi, zajedno sa svesnoscu i energijom, sve dobija novu dimenziju, i odnosi i situacije koje te prate, cak i vreme.. Sve je svrsishodno i tu za tebe da prepoznas svoju ulogu u svemu tome.. ukratko, shvatis da od tebe sve zavisi i postupas kako te vodi unutrasnji osecaj :love3: :shock: :love5:
Pozzz :blob:

Vrh

PostPostano: uto apr 03, 2012 8:02 pm 
Član foruma

fraktal je napisao/la:

cccc :shock: :D

e, aco, aco :) kuda ide ovaj svet 8) ovde imas sve od igle i slona samo je manjak protoka nekih sustinskih informacija ili se svi vozite u svom matrixu dok se evolucija desava :shock: :P e, treba mo opet neka svirka \:D/ ps Don Huan bi se slatko smejao ovoj nasoj situaciji

Vrh

PostPostano: uto apr 03, 2012 8:36 pm 
Član foruma

Dragi fraktal, jasam neko ko je priznao negde tu na forumu ko krade duše . Vidim da te duh doveo među nama (orao). Čim slegnu tvoji postovi a tebi padne energija otkriće se šta tvoja pojava predstavlja.
Možda želiš mačevanje, možda neki od borilačkih sportova, ima sve pravo ,,,

Vrh

PostPostano: uto apr 03, 2012 9:22 pm 
Član foruma

Dragi fraktal, jasam neko ko je priznao negde tu na forumu ko krade duše . Vidim da te duh doveo među nama (orao). Čim slegnu tvoji postovi a tebi padne energija otkriće se šta tvoja pojava predstavlja.
Možda želiš mačevanje, možda neki od borilačkih sportova, ima sve pravo ,,,

:lol: :lol: :lol: drago mi je sto je isplivao humor :D nisam dosla ovde na macevanje niti da vodim neki umisljeni drustveni zivot ili da nalazim svoje mesto u ovoj hijararhiji, tu sam da se povezem sa onima sa kojim bi taj koneksn i trebao da se desi a bicu tu dokle me bude vracao osecaj..prema tome, dabome, a energija nije u rezervoaru pa da nestane :lol: :love5:

Vrh

PostPostano: uto apr 03, 2012 9:38 pm 
Član foruma

Dakle otvoreno priznaješ da si različita od drugih. Tražiš konekšn i dobi'š konekšn.
- Vasiono, čuješ li me! Pomozi ovoj ratnici da dobije konekšn.

Vrh

PostPostano: uto apr 03, 2012 11:06 pm 
Član foruma

Dakle otvoreno priznaješ da si različita od drugih. Tražiš konekšn i dobi'š konekšn.
- Vasiono, čuješ li me! Pomozi ovoj ratnici da dobije konekšn.

e, upravo taj rad :glasses7:

Vrh

PostPostano: sri apr 04, 2012 8:27 am 
Član foruma

Dragi prijatelji, želeo bih sa vama da podelim sledeću ideju kojoj bi dao radni naslov ''filter stapanja''. Ovde bih opisao filter kao sumu zaključenih stanja svesti prijatelja kojima se obraćam.
Prema nekom nazovi oštrom kriterijumu, taj filter je krađa duše tj. znanje kako će neko eventualno da reaguje. Taj filter nedokazano čuči u nama u obliku pečurki. Primer,,,ako bi hteo nešto da napišem iz tih pečurki zrači koliko to što pišem vredi. Ovo je samo pokušaj da se dotakne nešto o čemu je teško pričati sa namerom približavanja ka oštrini znanja o tome.
Dakle stapamo se na osnovu pečurki, idemo ka unutra .

Vrh

PostPostano: sri apr 04, 2012 9:23 am 
Član foruma

Cuo sam da u knjizi AKTIVNA STRANA BESKRAJA ima o arhontima.Jel zna neko u kom je to poglavlju?

Vrh

PostPostano: sri apr 04, 2012 10:50 am 
Član foruma

Dragi prijatelji, želeo bih sa vama da podelim sledeću ideju kojoj bi dao radni naslov ''filter stapanja''. Ovde bih opisao filter kao sumu zaključenih stanja svesti prijatelja kojima se obraćam.
Prema nekom nazovi oštrom kriterijumu, taj filter je krađa duše tj. znanje kako će neko eventualno da reaguje. Taj filter nedokazano čuči u nama u obliku pečurki. Primer,,,ako bi hteo nešto da napišem iz tih pečurki zrači koliko to što pišem vredi. Ovo je samo pokušaj da se dotakne nešto o čemu je teško pričati sa namerom približavanja ka oštrini znanja o tome.
Dakle stapamo se na osnovu pečurki, idemo ka unutra .

Pecurke su super, i ka unutra a i napolju =D>

Vrh

PostPostano: sri apr 04, 2012 11:05 am 
Član foruma

Saty je napisao/la:
Cuo sam da u knjizi AKTIVNA STRANA BESKRAJA ima o arhontima.Jel zna neko u kom je to poglavlju?

Sta su to arhonti?

Vrh

PostPostano: sri apr 04, 2012 12:13 pm 
Član foruma

snoopy je napisao/la:
Saty je napisao/la:

Sta su to arhonti?

http://imennik.narod.ru/Galery_site/V/V ... Arhont.jpg
To su bica koja Don Juan zove Voladores. U jednoj knjigi, neznam vise koja je bila, ali je bila o Isusu, kad je dosao svojim ucenicima. Tu je rekao Isus da on nece dozvoliti da Arhonti diraju njegove ucenike. Tad sam prvi put cuo za to ime.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160 ... 226  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.