Crystal Dream je napisao/la:
Kad se netko pocne pozivati na Wikipediu to je dokaz da mu lijeva polutka mozga malo previse koci informacije i put do spoznaja.
Tekst na wikipediji je korektno napisan. Nije ulazio u dubinu, ali dovoljno da se na prvi pogled vidi da je onaj tekst offtopik.
Citat:
Upozorenje ostalima. Znam lika sa drugih foruma i moram konstatirati da se radi o OP-u pa molim da se to uzme u obzir kod daljnje rasprave ( s moje strane daljnjeg ignoriranja ).
"Čini se da pored hiljada raznoraznih podjela kojima smo kao ljudska bića izloženi na ovoj planeti, u suštini, postoje samo dvije vrste ljudi.
Ljudi sa dušom (poznati i kao: «sin čovječji» ili adamični ljudi), i ljudi – bez duše (organski portali, pre-adamični ljudi ili antropoidi)"
Prvo Crystal Dream, vrlo je neprimjereno ljude prozivat na forumu koje nikad nisi vidio u živo i tvrditi da nemaju dušu. To je vrlo bezosjećajno, podlo i nehumano. Tvoje paradigme razumijevanja svijeta i moje paradigme se mogu razlikovati, ali ako ćemo ja ili ti u tome trenutku optuživati da je zbog toga druga osoba bez duše ili opsjednuta, to je vrlo loša perspektiva gledanja na ljude.
Ako sam ja ili bilo tko drugi unaprijed osuđen zbog različitosti gledanja, inzistiranja na verifikaciji ili nekih drugih postavki, to predstavlja netolerantnost i jednoumlje.
Poajava ljudi bez duše, ako i postoji je zaista rijetka. Gurdjieff ih također spominje, ali kaže da oni imaju dušu, ali da u ovoj trenutnoj inkarnaciji ne mogu ništa razviti.
Stvarni ljudi čije su duše na niskom stupnju razvoja neće vam nikada niti doći na ovakav forum, jer ih takve stvari uopće ne zanimaju. Namjerno izbjegavam naziv ljudi bez duše ili OP, jer sumnjam da tako nešto postoji. Stari spisi mnogih civilizacija, od egipta do indije, kažu da sve žive pojave na svijetu i u kozmosu imaju dušu. Sve što živi ima dušu. Jer život bez duše je nemoguć, božanski dah prapočela udahnjuje dušu svakom živom biću na ovoj planeti; bili to minerali, biljke, životinje ili ljudi.
Žao mi je Crystal što se ne razumijemo. Tvoja osobna stvar je da li me podnosiš ili ne, ali to što si prozvao mene ili nekoga drugoga da nema dušu je vrlo bezdušno. No ja ti opraštam, ne znajeram ti, tvoje je pravo da vidiš stvari na svoj način.
Takav način osuđivanja i etiketiranja ljudi me podsjeća na kršćnaski dogmatizam koji je etiketirao ljude vješticama bez ikakvih valjanih dokaza, samo da bi opravdao svoj vlastiti strah. Nadam se da se vi ovdje na forumu nećete u to pretvoriti.
S dubokim poštovanjem, Goldmyer.