Sada je: ned maj 04, 2025 6:36 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154 ... 226  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Generalna diskusija
PostPostano: ned mar 04, 2012 2:49 pm 
Član foruma

ivo.andric je napisao/la:
izraz brod luđaka je iz srednjeg vijeka kada su uočili da su luđaci najmirniji kada plove morem zbog toga je svaka evropska država imala nekoliko brodova na koje bi ukrcala svoje luđake i vozala ih okolo isaac newton smatran drugim najvećim fizičarem i trećim najvećim matematičarem svih vremena uz to je bio i upravitelj kraljevskog opservatorija što bi odgovaralo današnjem predsjedniku akademije nauka direktor kovnice novca danas je to guverner narodne banke i tajni kraljevski savjetnik u vrijeme kada je engleska bila na vrhuncu dakle najmoćniji čovjek svog vremena manje je poznato da se newton bavio i alkemijom a još manje da je prije svega toga proveo dvije godine u umobolnici a od toga dio vremena i na brodu luđaka ja na ovom brodu luđaka uživam sretan sam među svojima a zašto ti ponekad navratiš izađe psihijatar iz noćne smjene i ustanovi da su mu ukrali jedan kotač sa automobila izvadi rezervni iz portapaka ali shvati da mu nedostaju i četiri vijka koja su držala ukradeni kotač izgubi živce i počne bjesniti luđaci ga gledaju s broda pardon iz ludnice jedan od njih mu dovikne skini po jedan vijak sa svakog od preostalih kotača pričvrsti kotač i tako ćeš stići do prodavaonice rezervnih djelova psihić digne pogled i začudeno reče pa ti nisi lud ja jesam lud odgovori ivek ali nisam budala kad nash brodh phlovhi plovhi i ribhu looovhi pojede je galeb looni

viewtopic.php?p=115426#p115426
:toothy2:

:love3:

Vrh

PostPostano: ned mar 04, 2012 3:45 pm 
Član foruma

Baš je kul ovo. Prvih stranicu smo svi bili pristojni, no čim se pojavi prilika za svađu svi naskoče ko hjene na leš. Ispada da su svi ovdje samo da bi se pogrizli na mrtvo ime.

Vrh

PostPostano: ned mar 04, 2012 4:40 pm 
Moderator

To bi značilo da je neko ovdje umro ili ima neki vrlo lak plijen, hijene dođu uglavnom u ta dva slučaja.

Vrh

PostPostano: ned mar 04, 2012 5:04 pm 
Član foruma

ma nije bas tako strasno.
meni se npr cini da se ovdje dodje mahati pimpekima bez straha da ce nas mama uhvatiti.

ono sto ti sjenko vidis kao grizenje, ja vidim kao malo jace mahanje, tj pimpek u brzem cik cak pokretu. nije nuzno da pimpek s vecom frekvencijom ima vise za reci, jednostavno je nabrijan, mozda bi fuko, a mozda mu se samo strasno pisha :D

Vrh

PostPostano: ned mar 04, 2012 6:38 pm 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:
Baš je kul ovo. Prvih stranicu smo svi bili pristojni, no čim se pojavi prilika za svađu svi naskoče ko hjene na leš. Ispada da su svi ovdje samo da bi se pogrizli na mrtvo ime.
razum je oružje za borbu sa drugim bićima on je izmislio sva druga oružja pa kad je pimpek pod kontrolom razuma i on postaje oružje ACKO MACKO: Ajde Ivo.Andricu kako si ti razbio samorefleksiju? Naravno da nisi, to je moja pretpostavka, ti si sugerisan knjigama se uvukao u stanje stvari i to je sve. imaš pravo ACKO MACKO:Nismo mi braca. Mi smo sami u grabezljivom svetu. Mi jesmo sam u grabežljivom svemiru. Ali smo i braća i sestre. http://www.youtube.com/watch?v=twwtAFFsfXY

Vrh

PostPostano: ned mar 04, 2012 7:39 pm 
Član foruma

Laku noć.
I prije spavanja operite zube.
Zelenozubi zbog boje, a promatrač zbog hrena.

zatvorio sam oči samo na trenutak
i trenutak je otišao
snovi koje sam sanjao
nisu se ostvarili

prašina na vjetru
svi su samo prašina na vjetru

ista stara pjesma
samo kap vode u beskrajnom moru
sve što radimo
vrijeme pretvara u prašinu
iako to ne želimo znati

prašina na vjetru
svi smo samo prašina na vjetru

više nisi uspravan
ništa ne traje zauvijek
osim zemlje i neba
izgubio si snagu
i za sav tvoj novac
ne možeš kupiti ni minutu

prašina na vjetru
svi smo samo prašina na vjetru
sve je samo prašina na vjetru

Vrh

PostPostano: ned mar 04, 2012 9:48 pm 
Član foruma

.

Svađa kažeš Sjenko, eh da...

Ljudima je svađa draga i svojstvena jer vole zategnutost svog mjehurića/skup uvjerenja koje čini tonal kao samog sebe i u potvrđivanju svoje istine nasuprot ovog drugog (jer da bi nešto potvrdio moraš imati "protivnu", neprijateljsku zategnutost, mjehurić ima smisla samo ako je postavljen "protiv" nečega, nevoli istinu da je sve na svijetu jednako ravno i jednako "točno". Moraš bit jogi /ratnik da shvatiš da je zakrivljanost tvoje istine njena jedina svrha i samoopravdanje. "Istina" je multidimenzijska, ima toliko lica iz koliko si je okolnih položaja u prostoru (osobnih mišljanja) voljan pogledati. Dvije suprotne izjave o istoj stvari mogu biti jednako točne. Papir može biti i bjel i crn, ovisi otkud ga gledaš.

Nego, već kad se spominje luđaštvo i egomanija u raznim negativnim kontekstima što više razmišljam o tome i što sam stariji i što vidim uokolo nekako mislim da su sva ljudska bića inherentno i sasvim mjerljivo luda. Ne govorim sad o stabilnosti /zategnutosti tonala, snage našeg mjehurića, koja se obično uzima kao zdrav razum. Imaš ti bića potpuno iskrivljenih načela, no jakih i čvrstih, za njih će malo tko reći da su ludi, s druge strane možeš bit inteligentan, senzibilan i pošten no ako ti je tonal slab i rastrojen, lako spadneš u skupinu "luđaka"

Kod ljudske ludosti govorim o tome da ljudi svjesno odabiru skupove istina koji ima pašu i pritom potpuno zanemaruju logiku, pamet i zdrav razum. Ne govorim samo o pušenju i brzoj vožnji nego i o svoj sili sitnica koje se ispoljavaju svakodnevno na milijun načina. Određena doza nestabilnosti, samoljublja i potpune iracionalnosti je inherentno svojstvena svim ljudskim bićima. Ljudi su uvijek iracionalni oko stvari koje vole i preme kojima imaju jake emocije. Primjetite malo oko sebe.

I za kraj, možda niste znali no jedan stari rendžer o kojem se priča dosta viceva ima jedan sasvim zanimljiv i koristan (a opet jednostavan) skup pravila po kome živi. Ako se nekad osjećate izgubljeno i neznate što bi sa samim sobom, mogu vam garantirat da se držanjem ovih pravila može desit samo dobro ;)

ovo je kodeks časti i pravila po kojima živi Chuck Norris.
Nije vic, istina je, provjerite na wikipediji.

Ja ću težiti razvijanju svih mojih potencijala na bilo koji raspoloživi način.
Pogreške iz prošlosti me neće opterećivati, jer one su neizostavni dio života, uvijek ću gledati u budućnost.
Stalno ću i predano raditi na razvoju ljubavi, sreće i odanosti u mojoj obitelji.
Tražit ću dobre strane u svim ljudima i činit ću da se osjećaju vrijedni.
Ako nemam ništa dobro za reći o nekome, neću reći ništa.
Bit ćemi dragi uspjesi drugih ljudi, kao što su mi dragi vlastiti.
Zadržati ću otvorenost prema idejama i ljudima.
Zadržati ću poštovanje za organe vlasti i države i to ću uvijek pokazivati.
Ostat ću vjeran Bogu, mojoj zemlji, obitelji i prijateljima.
Uvijek ću imati vrijedne ciljeve u životu i zadržat ću pozitivni stav,
jer to pomaže mojoj obitelji, mojoj zemlji i meni osobno.

Predlažem da hitno usvojite što više odih pravila, jer ako je dovoljno dobro za
Chuck Norrisa, onda je dovoljno dobro i za vas ; )

Vrh

PostPostano: pon mar 05, 2012 10:31 am 
Član foruma

Baš sam sad, prije definitivnog buđenja kontemplirao malo koji je točno razlog da se grizemo. Promatrač kaže da je netko ili lak pljen, ili imamo lešinu na forumu, lešinu još nemamo, makar neki nisu daleko :twisted: Ispada da smo svi slabi plijen, no te no odgovara na pitanje zašto. Zelenozubi kaže da to nije pravo griženje, da se samo malo mačujemo pimpekima, s čim bi se mopgao složiti. Moždak je moje sa griženjima preozbiljno zvučalo. No to opet ne odgovara na pitanje zašto. Ivo kaže sve što dođe pod kontrolu razuma postaje oružje, pa tako i pimpek, što je također točno, no opet ne odgovara na pitanje zašto. Loni kaže da mjehurić percepcije brani svoju zakrivljenost, što općenito je shematika rada, no što mi tu točno branimo? Malo sam rekapitulirao ovaj razgovor, u stvari nema konkretne teze ili antiteze koju treba obraniti ili pobiti. Možda je moj sljedeći pogled previše pojednostavlje, no tek sam se probudio pa mi je mozak spaljen i autističan te mi se ni neda ulazit u kompleksne opise.
Od kad je Nat došao i ubrizgao injekciju kaosa svojim postom, kvaliteta diskusija je opala za jedno 3 do 4 levela. Fala Duhu :P nije više na onoj retardiranoj razini koju smo imali prije koju godinu, no mene zanima zašto. Kroz malo mućkanja ispada da nismo bolji od psa naučenog uvjetovanim učenjem, Pavlovljevim refleksom. Doslovno, na bazi prošlih iskustava očekujemo jedni od drugih da ćemo biti kreteni. Tako je Nat došao sa svojim prekonceptima i ubrizgao prvo injekciju kaosa, a svi kojih se to dotaklo, su dalje po sili inercije odgovorili daljnjim podjebavanjem i mahanjem pimpekima. Hajde da barem imamo neku raspravu, ko je veći nagual, ili ko više vidi, ili ko uhvatio Orla za jaja, ovako ispada da se doslovno svađamo eto tako, da bi se svađali, pošto bolje ne znamo, a sve to kamufliramo u maske zrelih i mudrih, OH besprijekornih ratnika slobode :)

Vrh

PostPostano: pon mar 05, 2012 12:31 pm 
Član foruma

:?: :shock:
zasto mislis da je ovo svadjanje?
meni bas izgleda kao lagano seruckanje, druzili bi se i bili pametni, ali nista kvalitetno nam ne pada na pamet.
evo recimo da se mozemo sad svi (ukljucujuci i nata) okupiti i bacit 1 basket, pa onda cevape i pivu, uvjeren sam da bi svima bilo ugodno i dogovorili bi revans.

mozda sam u krivu, ali znam da nisam.
[-(

Vrh

PostPostano: pon mar 05, 2012 1:32 pm 
Član foruma

Ha, kažem, puno je finije nego prije, ali još uvijek ima prikriveni šmek kanalizacije. Pazi, ja imam neka svoja mjerila po kojima gledam finoću i kvalitetu rasprave, što ne znači da su ta mjerila univerzalna. Gledam po šmeku, što je šmek čišći i mekši, to je rasprava kvalitetnija, onako, grubo rečeno. Naravno puno faktora utječe na čistoću i visinu šmeka, poput iskustvenog poznavanja gradiva, "čistoće" tonala, želje za koumnikacijom, pa sve do toga dal si se danas ustao na ljevu nogu. No poanta je da od kad je Nat ubrizgao injekciju kaosa, šmek je postao pikav i divlji, dalje od onog čistog i višeg. Da napomenem, čisto i više je bliže onom iskonskom, kako je nekad bilo i kako bi trebalo biti, bar koliko moje shvaćanje seže.

Naravno, da se nađemo u živo, da bi svi bacili basket pa otišli na pivu, ne vara te osjećaj. No to je čisto zato što nitko od nas nije tolki psihopata da bi priliku u živo iskoristio za svađanje, kad već može za nešto ugodnije, ako ne i konstruktivnije. No ovdje iza monitora svakog boli kurac jer može prekinuti druženje kad god hoće i ponovno ga pokrenuti po potrebi, a više nego očito je da za bilo koje sranje uglavnom neće biti posljedica.

Vrh

PostPostano: pon mar 05, 2012 1:43 pm 
Moderator

Ma kakvi basket, ja sam reinkarnacija Vande, mrzim sport.
Možemo se naći jedino da šaljemo šišmiše na prolaznike, to će biti zabavno. :twisted:
Udružimo se zato da zajebavamo druge a ne međusobno.

Vrh

PostPostano: pon mar 05, 2012 2:02 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Ma kakvi basket, ja sam reinkarnacija Vande, mrzim sport.
Možemo se naći jedino da šaljemo šišmiše na prolaznike, to će biti zabavno. :twisted:
Udružimo se zato da zajebavamo druge a ne međusobno.

To je već ratnički cilj, bit ćemo družina tlačitelja :)

Vrh

PostPostano: pon mar 05, 2012 4:16 pm 
Član foruma

u tom slučaju našo sam vam novog naguala :D
http://www.youtube.com/watch?v=81szj1vpEu8

Vrh

PostPostano: pon mar 05, 2012 4:52 pm 
Član foruma

-Nix- je napisao/la:

=D> :thumbup: pasao bi za Naguzala
sad josh poslati franki-ja,ovaaaj,snupi-ja u izvidnicu da proveri dal' Naguzal ima sjaj u ochima i da javi radosnu vest :angel4:
nakon toga,nestrpljivi Sjenko moze da krene u akciju apliciranja vazeljina duboko sve do 4-tog levela :toothy2:
e tek nakon Naguzalovog prosvetljivanja
sjaj u ochima,
takisto i izbechenost ochiju do 3-4-tog levela(zavisno do kog se levela stiglo u prethodnim iskustvima),
kao i suze radosnice,
su garantovane svim chlanovima druzine :blob: :blob: :blob:

Vrh

PostPostano: pon mar 05, 2012 7:19 pm 
Član foruma

nat je napisao/la:
-Nix- je napisao/la:

sad josh poslati franki-ja,ovaaaj,snupi-ja u izvidnicu da proveri dal' Naguzal ima sjaj u ochima i da javi radosnu vest :angel4:
nakon toga,nestrpljivi Sjenko moze da krene u akciju apliciranja vazeljina duboko sve do 4-tog levela :toothy2:
sjaj u ochima,
takisto i izbechenost ochiju do 3-4-tog levela(zavisno do kog se levela stiglo u prethodnim iskustvima),
kao i suze radosnice,

Ah šaljivi Nate, pa nisi se valjda naljutio na mene, samo sam primjetio šemu, nisam mislio nikoga nizašto optuživati, ni guziti, što se toga tiče :)

Vrh

PostPostano: uto mar 06, 2012 7:19 am 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:
zašto.

Dva je poslije ponoći, sjedim u čekaonici na autobusnom kolodvoru čekajući bus za Zagreb. Tiho sipi lagana susnježica, jato galebova pod svjetiljkom uvijek se iznova diže u zrak i spušta ponavljajući isti obrazac (jedan od njih liči na lonija). Klima uređaj ravnomjerno radi, a s vremena na vrijeme čuje se zvuk s bankomata. Do mene sjedi nepoznata djevojka u dvadesetim koja igra igricu na mobitelu, gluha i slijepa za sve oko sebe.
Ispred čekaonice prolazi sasvim obični, mirni i plašljivi, sa izrazom ˝sam i izgubljen u svijetu˝ mladić.
Pogled mu padne na trnoružicu koja se ubola na mobitel i sada spava stoljetni san. U trenu, izraz njegovog lica se prometne u zvijerski ˝a tu si, majku ti jebem, sada ću te izmasakrirati˝. U skoku (kao nixov klokan) prilazi vratima i pun bijesa upada unutra. Trnoružica se nakratko budi i pogleda ga. Očito, nikada ga prije nije vidjela i ne zanima je, pa ponovno utone u mobitelski san.
Mladić me ugleda, neodlučno se zaustavi, a zatim povuče i bijesno zalupi vratima. U pokretima mu je bol i frustracija, lice odaje bijes zbog osujećenosti. Proguta ga noć.
Zašto je htio prebiti djevojku koju ne poznaje:
a) jer je žena, a jednom mu je neka žena nanijela bol
b) jer ga žene ignoriraju i ni jedna mu nikada nije nanijela bol
c) jer ga je život zgazio, a on traži laku žrtvu na kojoj bi smanjio rezultat
d) jer u njemu spava pripitomljeni predator žedan krvi i bola
Itd. U beskraj.
Odgovor je: zbog svega toga i iz još mnogo razloga.
Djevojčina verzija: ˝Čekala sam autobus, igrala se mobitelom. Ništa se nije dešavalo. Kako obična dosadna noć.˝
Mladićeva verzija: ˝Lutam tužan i sam, nemam novaca, nemam posla, nemam curu, nemam prijatelja. A onda ugledam onu kurvu, majku im jebem, sve su iste. Da tu nije bilo ono đubre, dobila bi ona svoje. Idem kući po nož, ubit ću ga.˝
Majčina verzija: ˝Jesi li stigao sine? Šta to tražiš po ladici? Ajde popij svoju tableticu i na spavanje. Laku noć, dušo mamina.˝
Šta ja mislim:
a) sirota djevojka, mogla je ni kriva ni dužna dobiti batine od onog luđaka
b) siroti mladić, a ona glupača je sama kriva, što ne gleda oko sebe
c) sve je na svom mjestu, snijeg sipi
d) ne mislim ništa.
PS: Ekipo s foruma, majke mi, nisam išao u Zagreb zbog sjaja iz promatračevih očiju uzrokovanih hrenom.
Promatraču, majke mi, nisam išao u Zagreb zbog tvoje žene.
Promatračevoj ženi: ne poznajemo se, ali kada se sretnemo lako ćeš me prepoznati. Ne mirišem na hren.
Pravi razlog je: išao sam kupiti hren. Da mogu pročitati dušu radniku s viljuškara. Koji igra playstation s hijenom. Usput sam kupio i tubu vazelina. A staches.

Vrh

PostPostano: uto mar 06, 2012 9:32 am 
Član foruma

slika

-Nix- je napisao/la:

oh imam i ja kandidata sa sjajem u očima!

http://www.youtube.com/watch?v=Jb6e8UyDj2c

Vrh

PostPostano: uto mar 06, 2012 11:48 am 
Član foruma

Ovo postaje lagano preshizofreno i za moje ukuse. Lijepa priča Ivo, ovako postavljeno sve izgleda kaotično, te se do onog zašto ne može doć. Ja pak, mislim da u svemu postoji red, no treba ga moći vidjeti, s njim dolazi i onaj zašto. Drago mi je da si vidio galeba koji je sličio loniju :)

Uživajte

http://fc02.deviantart.net/fs70/f/2011/ ... 49iof2.swf

Vrh

PostPostano: uto mar 06, 2012 1:28 pm 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:
nat je napisao/la:
-Nix- je napisao/la:

sjaj u ochima,
kao i suze radosnice,

Ah šaljivi Nate, pa nisi se valjda naljutio na mene, samo sam primjetio šemu, nisam mislio nikoga nizašto optuživati, ni guziti, što se toga tiče :)

naljutio? lolchina
ti se bash ufilmao pravo :blob:
pri observaciji mreznog shirenja vishful t'inking-a iliti 'filmanja'(da i oni polupismeni i jedvapismeni razumeju) ljutnja je suvishna emocija koja je usput i shtetna jer smanjuje spektar percepiranog sve do tachke od koje onaj koji posmatra postaje jedan od aktera u 'filmu' chije je filmovanje posmatrao
ljutiti se na bilo koga za bilo shta je smeshno,al' to vec znash,loni je onu prichu o 'rdjavom tigru stavio na ripit bar jedno sto puta,bilo bi prebanalno ponavljati je, opet :blob: a ono shto te lupilo k'o 'injekcija kaosa' i emocije koje je izazvalo bi bilo najbolje da sam sa sobom obradish ne uvlacheci i druge u taj 'injekcija kaosa' luuup

u nekoj 'hipotetichkoj' situaciji,nalazish se u zatvorenoj prostoriji sa josh nekoliko osoba i neko 'pusti goluba',al' onako bezglasno kvarno,ili chak par njih kontinuirano prducka,medjutim,kako to obichno biva u zatvorenoj sobi-kontejneru,svima u sobi je zapushen nos,nekome zbog prehlade,nekome od rodjenja,nekome zbog chistog nemara,a kako to,opet,obichno biva,niko ni chuo nije za hren/ren,i tako sede oni u usmrdjenom kontejneru i prichaju prichaju prichaju ...
i u taj kontejner svrati neko kome je nos otpushen i normalno prvo shto kaze je : "de lebati, otvorite prozor ovde neshto mnogo smrdi ,ne moze se disati"
na koga cesh se u toj 'hipotetichkoj' situaciji naljutiti:
-na onog/one koje zlokobno pushtaju isprdke?
-na samog sebe shto ti je nos zapushen,i shto ne znash za ren,ili znash ali si bio prelenj da ga primenish?
-na onog ko je zasmetao u filmanju iznoseci chinjenicu da ma koliko u tom filmu mirisalo,u kontejneru,u sushtini smrdi na govna?
svakako,svaka od opcija je pogreshna,ljutnja je besmislena,al' eto, u ovom svetu kal(i)juge,ljudi obichno biraju prvu ili trecu opciju,drugu skoro pa nikad jer je najteza,prva je znatno laksha,a treca ,treca je josh laksha od prve za odabrati,jer sa sobom nosi i bonus -rasterecivanje od emotivnog naboja koji se 'skoropaobavezno' nakupi i usmeri prema onome ko ometa i prekida filmanje
i na to se ne treba ljutiti,ovaj svet je tako sklepan,uvek ce u vecini biti onih kojima je lepshe tavoriti u smradu,al' da ne znaju da smrdi,ziveci u 'filmu' da sve lepo mirishe,jer ako im se kaze da smrdi,i da postoji izlaz iz smrada,u postojanje gde ne smrdi,to narushava spokojstvo filmanja u smradu,jer odtud dalje,se treba zapeti i raditi da se iz smrada izadje,a ako se i ostane u smradu,nema vishe onog leprshavog spokojstva jer je pukotina na platnu vec stvorena pa se u filmanju vide greshke koje prouzrokuju nemir
eto,nije lako,al' kol'ko znam niko nikom nije obecao da je lako,
ako neko/neshto jeste tebi obecalo da je lako,obrati se tamo :hello2:

P.S.
zelenozubi je napisao/la:
evo recimo da se mozemo sad svi (ukljucujuci i nata) okupiti i bacit 1 basket, pa onda cevape i pivu, uvjeren sam da bi svima bilo ugodno i dogovorili bi revans.

mozda sam u krivu, ali znam da nisam.
[-(

nisi u krivu,basket bi bash legao fino,kao i pivo aft'r,uzeleo sam se lupanja banana i uzivo,ove virtuelne brzo dosade,pogotovu kad neko godinama uvek na isti nachin ulazi u zonu pa i ne treba razmishljati kojim ce putem krenuti ka koshu
jedino da bi mogli igrati treba ispuniti par uslova:
- neki dobrovoljac da Sjenku objasni smisao igre,da konachno skonta da se basket igra tako shto ekipa A brani svoj kosh i pokushava ubaciti loptu u kosh ekipe B,i obratno,to isto radi i ekipa B
da je smisao igre samo stajanje i gurkanje tela uz telo oznojenih mushkaraca,uz usput njushkanja guzica,onda ne bi bilo ni kosheva,koji ce nam ? :toothy2:
-neki kamikaza koji bi se upustio u mishn imposibl da loniju objasni da kosharka nije shah :angel4:

Vrh

PostPostano: uto mar 06, 2012 5:42 pm 
Član foruma

Hm Nate, naveo si me na razmišljanje. Ovo su sve moja osobna viđenja no možda su pogrešna.
Za početak, ako nisi zamjetio, ja sam se trudio u početku samo promatrati razvoj situacije, prije nego sam dao svoj komentar. Tako da, ono što sam doživio kao injekciju kaosa, nije bilo usmjereno na mene, nego na one kojima si se obratio. Tako da, ona na mene nije mogla emotivno utjecati. U svojem razmatranju nisam osuđivao ni donosioca injekcije, niti one koji su je dobili u dupe. Samo sam razmatrao shematiku forumske diskusije i kako jedni utječemo na druge.

Razumijem prirodu kontejnera, koliko mi to moje ograničeno shvaćanje dopušta, te razumijem što mi hoćeš reći. No pogrešno bi bilo pretpostaviti da smo svi u istom kontejneru, makar pišemo po kastaneda podforumu. Svako je, za početak u vlastitom, dok ovdje na forumu gradimo nešto kao kolektivni kontejner. No ako se sjećaš, odmah poslje tvog prvog posta sam napisao da su naše forumske peripetije nešto što utječe na sve nas. To je zaključak koji sam izvukao iz dosta godina čitanja ovog foruma, te nešto manje godina sudjelovanja. Svako od nas svojim vlastitim kontejnerom je doprinosio kolektivnom kontejneru podforuma, u kojem su često izbijale diskordije, koje su se naknadno odbijale na individualne kontejnere. Možda sam prokleti idealista, no čini mi se da su i donosile neka shvaćanja svakom od nas. Kako smo svi ovdje pobornici kastanede, onda bi u sebi trebali gajiti namjeru za romansu sa znanjem, te za navladavanjem samovažnosti. Vjerujem da svatko ovdje prisutan u većoj ili manjoj mjeri to gaji, te sukladno tome mjenja svoja shvaćanja. Da se razumijemo, to ne znači zamjenjivanje starog kontejnera novim, to znači kompletno mjenjanje ugla percepcije, proširivanje kontejnera što dalje vodi do fluidiziranja kontejnera, ostavljanja prostora za promjene. Ovo o čemu sad pišem je nešto što sam uvidio preko kolektivnog kontejnera podforuma kastaneda, kod svakog individualnog kontejnera svakog od nas.

Ako vjeruješ da si onaj na kojem je da nam kaže da nam govna smrde, znači da bi morao biti kompletno iznad naših govana, te bez ikakvog koncepta o našem kolektivnom kontejneru, te o individualnim kontejnerima svakog od nas. To bi značilo da svaki put kad se spustiš ovdje, trebao bi resetirati svu građu koju si skupio o sudionicima ovog foruma, te ispočetka proučiti konkretnu situaciju i sudionike u međudjelovanju. Meni se, osobno čini da to nisi napravio, te sam zato rekao da si došao sa svojim prekonceptima očekivajući da će svatko od nas reagirati kao kreten. Ako pretpostavimo da se mjenjamo, da cijeli ovaj naš put ima nekakvog smisla i cilja, onda bi možda i ti trebao promjeniti pristup nama, kad god se spustiš na ovaj podforum.

Analogija s košarkom je zanimljiva. Zdravo je igrati košarku, iz divljati se kao životinja, no treba već jednom sjest na to pivo i čepave pa malo biti čovjek.

Na kraju bi još dodao, tvoje učešće u ovom podforumu je, što se mene tiče i više nego dobrodošlo, pošto bi finu injekciju kaosa, te s njom priliku da se preispita, svaki OH ratnik slobode trebao znati cjeniti.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154 ... 226  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 13 gostiju.