Lampa je napisao/la:
Prva rečenica tvog posta sadrži rješenje zagonetke koju si samo djelomično predstavio. Sve je sadržano u simultanim postojanjima. I mi i oni. Da stvar bude još bolja ili gora, ovisno od nečije polazne točke, ne možeš postojati u OPD , a da ne postojiš u OPS. Čovjek na 3D je mješavina svjetla i tame ili kako kaže Sjenko: Još jedna od manipulacija nad čovjekom je interna podjela svijetlog kao dobrog i tamnog kao zlog. Tamno nije zlo, samo je crno.
Ovako nekako ja gledam na to: naravno, ne mozemo postojati samo na jednoj strani polariteta. Donji centri do srcane cakre su maltene dionizijski - bestijalni. Srcana cakra je najveci spremnik energije koja ako nije izbalansirana, vuce energiju ostalih centara (to je Gurdjieff izvrsno zamijetio u Uspenskovoj: U potrazi za cudesnim, kada je rekao da devijantni centar krade energiju energetski zastupljenijeg centra - a kod ljudi su najzastupljeniji seksualni, nagonski i intelektualni centar, dok emotivni pretezno atrofira zbog trauma i potisnutih emocija). Heart bi bio prijelaz a gornja tri centra senzori prema visim sferama. e sad, jebga sto nam se od mladosti svima zatvara trece oko i krunska cakra, sto R kompleks direktno utjece na epifizu, sto solarni pleksus direktno radi blokade u grlu. + implanti. * demonsi entiteti i kojekakvi astralni proljepci koje smo ili karmicki dobili rodjenjem ili tokom zivita ili koje su nam nasrali kojekakvi cuvari i izdajnici na negativnoj strani spektra (3D zivalj naravno). Demon kojega imam u sebi a "instaliran" je iz visih sfera, ne mora nuzno raditi sranja,ali kada tog demona koristi neko protiv mene, onda je to nesto sasvim drugo. Vlastiti demoni po meni su prepreka a ne generalan problem. generalan problem je demon kolektivnog nesvjesnog koji jeinstaliran u svaciji uma manifestira se preko izopacenog dijela uma, ega i libida. Smatram da,kao sto si i sam rekao, postojetlacitelji (tamni aspekti nas) i postoje destruktivne svijesti koje bi nas najradije obrisale salica zemlje (cisto zlo koje je intalirano i u kolektivnom nesvjesnom i u individualnom nesvjesnom).
Citat:
Svemir se bazira na dualnosti i na balansu crnog i bijelog. Mnogi pokušavaju negirati isto i vjeruju da nešto s njim nije u redu kad njihov unutarnji kaos počne izranjati. Onaj tko bježi od svoje tamne strane nikad neće biti potpun.
Nitko nije 100% OPD, što znači da istovremeno postoji sa svijetlim i tamnim dijelovima na 3D. Pitanja koja sebi postavljam, što se događa s mojim tamnim dijelom u trenutku prijelaza? Što se događa s OPS energijom? Kada i gdje ona odlazi? Da li se transformira u OPD? Ako pretpostavimo da svijetli dio kojeg je hipotetski više, ide na 4D OPD, tamni dio kojeg nema dovoljno ne može ići na 4 DOPS, a nema tijelo da bi išao na 3D OPS, vjerojatno negdje pluta neiskorišten u bazenu neke tamne energije. Da li se netko/nešto time hrani? Da li taj moj tamni dio sadrži svijest i sjećanje na ličnost kojoj je pripadao? Da li ostaje vječno nepromijenjen ili se integrira u nešto veće?
Simultanost postojanja nam omogućava istovremeno/bezvremeno stjecanje iskustava, a kako je Svemir u ravnoteži, to znači da je moja nad-duša u ravnoteži s jednakim nabojem svijetle i tamne strane. Tako da sam ja i ova ovdje koja jesam i tko zna što sve ne drugo. I taj sa zmijskim očima ili onaj koji me zlostavlja na kojekakve načine, također mogu biti ja, ako je dio moje nad-duše. Pa prema tome, ovo baca sasvim drugo svjetlo na OPS i OPD polaritete postojanja i čovjekovu ulogu u njima. Ili ne.
Rekao bih: ne bjezati od svoje tamne strane ali ju niti uzgajati. Mnogi koji se hvataju paradigme o ravnotezi prije ili kasnije upadaju u zamke gdje pocinju prvo nesvjesno hraniti svoju tamnu stranu,jer tamna strana daje prividnu moc. Kojekavi pozitivni i negativni (pretezno negativni) cuvari kod svakoga tko rene na metafizicki put prepoznaju da li bimogao prestavljati potencijalnu opasnost ili ne. Kvazi duhovni narkomani i ljudi sa religisjkim obrascima se pustaju na miru jer nikom nisu prijetnja, osim sami ma sebi a na duge staze ionako rade sve sto i kontrolori. Problem su oni koji pocinju koracati po Putu. E njih se sjebava prvo da ih se pokusa navesti na tamnu / OPD stranu i da pocnu kalkulirati sa kojekakvim obrascima ravnoteze a na kraju pretakati iz supljega u prazno i apologirati sa negativnim polaritetom. Obicno im se pocinju slati ljudi iz vlastite sredine (bar danas "ezoterijskih" kulteva imas u svakoj sredini) i tu ljudi pretezno padaju. Kao sto se u materijlnom svemiru zna reci:svatko ima cijenu, ista pravila vrijede i u visim energetskim cijenama. Rijetki su nepotkupljivi i koji nece pasti na povrsne kako fizicke takjo i energetske obrasce. Vecinom se slazem sa napisanim, no u vezi svjesne ravnoteze bio bih iteeeeekaaaaakooooooo oprezan, jer se iza ravnoteze u velikoj vecini slucajeva krije zamka OPS strane za cistom manipulacijom. Bez presedana.