kartikeya je napisao/la:
snoopy je napisao/la:
Nisam preterano izucavao tu temu ops i opd ali cu vam ispricati kako ja na to gledam:
Jedan dan mi je samo sinula ta ideja a takve ideje postujem, ne znaci da su tacne ali meni se svidja...
Kao svetlosna bica imamo 2 polariteta, + i - ili 0 i 1 ili ops i opd
ova treca najvise odgovara prirodi svemira jer najvise govori...
Znaci, po svojos prirodi smo i ops i opd...
Smatram da je opd kada trazis odgovore u ``spoljnom svetu`` ili kako bi rekli kad se uskladjuses sa namerom duha..
Ops je kada covek gleda u sebi i tu trazi odgovore..
Osobno, meni je opd teznja mnogo interesaantnija i uzbudljivija tj .kada trazim odgovore za sebe u svetu..
Medjutim, izgleda da bi nasa ``struja `` dobro funkcionisala treba naci ravnotezu izmedju ova 2..
Prvo se postavi pitanje ili kako vec receno iz nase unutrasnjosti a onda se nadje odgovor u spoljasnosti, io nda se ponovo vrati u unutrasnjost da se oseti dizajn duha...
Nebih se složio sa konstatacijom da smo mi i OPS i OPD istovremeno. Ova priča o dva vuka zorno o tome svjedoči, kojeg Vuka hranimo taj je dominantniji. Ta priča sadrži tri principa, dva vuka i onoga koji bira stranu.
Sad ću se dotaći vedske filozofije koja govori o dva univerzalna principa o Puruši kao uživatelju čisti duh koji sve omogućava (nemanifestirani princip OPD) i Prakriti (uživana) ili u našem žargonu priroda (manifestirani princip OPS) Ako se vodimo ovom analogijom ispada da je onaj koji sve omogućava također podvojen, međutim nije tako. Omogućeno nikad ne može biti superijornije od onoga koji omogućava i uvijek je u podređenom položaju. Sad se nameće pitanje gdje smo mi kao duhovne iskrice u cijeloj toj priči?
Mi smo između tih dvaju principa. Onaj koji sve omogućava je neograničeni i beskrajni duh, dok smo mi kao jedinke beskrajno ograničeni duh kao kapljica vode spram beskrajnog oceana. Kad se kapljica oceana naizgled odvoji ona automatski dolazi u prakriti ispoljeni vid Boga, pošto je beskonačno mala biva obavijena velom iluzije (maya) zbog koje ima osjećaj odvojenosti i tu počinje njezina drama. Sva sreća da je kretanje energije ciklično i da se uvijek vraća svome izvoru iz koga je odaslata.
Prakriti je ženski princip koji se sastoji od tri sile a to su: SATVA ili svijetlo odnosno vrlina. RAĐAS ili strast i TAMAS ili tromost inercija, uvijek pruža otpor mnogi je nazivaju neznanjem. Te tri sile su u savršenom balansu sve dok ne dođe u dodir sa duhovnom energijom, tad zbog uplitanja duha nastaje komešanje jer duh svojim djelovanjem narušava balans koji prakriti nastoji uravnotežiti i tu dolazi do manifestacije prakriti u vidu univerzuma. Naša prava i izvorna priroda ja OPD ali zbog uplitanja prakriti smo postali OPS.
Donekle imam iste stavove kao i ti ali:
Mi i jesmo OPD kao i OPS u istom momentu. OPD kao sto i sam znas je bezuvjetna ljubav. Takva ljubav kao sto je i Valjda? iznad rekao nema moc spoznaja te opcenito postojanja. Ona samo je. Zato i je stvoren "OPS" koji to brka. Dakle, OPS bi bio moc spoznaje, evolucije i postojanja. Cista ljubav ne moze evolvuirat. Ona je maksimum sto moze da bude no sto vise ljubavi postoji (entiteta koji jesu ljubav) ljubav postaje jos veca ali ne i jaca. To i je sustina svega. Zato i je stvoren OPS kojem je cilj da pomogne u stvaranju sto vise ljubavi. U stvarnom svijetu, sve se radi o jos vise ljubavi i nema agenda, negativnih entiteta ili tako dalje. Niti jedan entitet nije negativan. Mi, 3-ci jesmo u jednu ruku zato jer se ubijamo premda ni to ne mozes nazvat negativom jer ocito je da su te osobe trebale proci kroz to da bi shvatile nesto sto je njima i samo njima bitno u daljnoj evoluciji.
Da se razumijemo, OPS je takodjer cisti duh i nikako ne mozes reci da je nasa prava priroda OPD ili OPS. Nasa prava priroda su oba dva. Ti nisi na 6 - 22 Denzitetu momentalno te je jedna od najvecih gresaka kad mislis da si na tim denzitetima dok zivis u 3-em. Tj. uzimas "pravila" tih denziteta da bis krojio zivot u 3-em. Umjesto da uzmes ta pravila i transformiras ih striktno za 3-ci denzitet. Tvoja momentalna prava priroda su oba polariteta i moc ovog denziteta je balans izmedju ta dva koji te onda vodi ka 4-om denzitetu. Zato i postoji Yin-Yang. To je the key, kljuc kojeg treba savladat. Tek tamo od negdje 10-og pa na gore vecinska "priroda" postaje OPD dok se OPS gasi jer previse je ljubavi u igri di OPS vise ne moze logicki kapirat to sto mu se desava.
Ljudi i tu, na 3-em, kada se posvete ljubavi, imaju fleseve i promjene realiteta. Ne kuze di im je dupe di im je glava i tako dalje. To je zato jer dizu OPD energiju tj. stavljaju je na primarnije mjesto od OPS-a.
Kada bi uzeli "bibliju" i isli je "prepisat". Istina bi se srocila u manje od 1 reda na papiru i ona glasi:
Mir, Ljubav, Jedinstvo, Postivanje, Sve je jedno.
To je sve sto covjek kao takav od "univerzalnih zakona" treba da shvati. Ostalo je sve odmicanje od sustine i pokusavanje izigravanja superiornog boga koji nismo.
Mi smo se toliko odvojili od nase sustine zbog samog cilja ovog realiteta (a to je ponovno ustajanje sa neopisivo vise iskustva i znanja nego li prije) da smo poceli stvarat svoje bogove i odlucivat sta je bog a sta nije u nasu korist. To bog nije. To bog nikada nece biti koliko god da mi htjeli to.
Zivot i postojanje je uvjek iluzija. Kad je nema, ne znas ni da postojis jer si sve odnosno univerzalna energija == bog. Oni gore na 18,19,20 pa cak i 21, zive u iluziji. Zivot i postojanje te "osjecaj" kao i "spoznaja" postojanja su nista drugo nego jedna beskrajno predivna iluzija koju mi toliko ovdje na 3D pokusavamo osporit i reci kako nevalja.
Bolesno al jbg, istinito.