Sada je: sri maj 07, 2025 7:10 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1264 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 64  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Čudna dešavanja
PostPostano: uto nov 29, 2011 3:18 pm 
Član foruma

Momci samo me interesuje kad ustajete iz kreveta ujutru,mozda noću nemožete spavati a to nadoknadite ujutro? :D

Vrh

PostPostano: uto nov 29, 2011 3:30 pm 
Član foruma

Oh ja ne :/ Radim po 12 sati na dan tako da si to ne mogu priustit. Ok, vikende prespavam :D :rofl

Vrh

PostPostano: uto nov 29, 2011 3:59 pm 
Član foruma

@lastavica, kako kad. Jutros - poslednji put kad sam pogledao na sat je bilo 04:20. Ali spavam u međuvremenu na po minut -dva, dođe povremeno do prekida filma. Poslednjih nekoliko dana bih tako samo ležao dok ne dođe jutro. Pred jutro zaspim (ne znam tačno kad) i ustanem oko 08 u glavnom (zahvaljujući alarmu) Jutros sam ustao u 08:30, juče isto, prekjuče sam zaspao isto oko 05 ujutru - ali sam spavao do 11. Tako da nije da ne spavam, samo ne spavam kad dolikuje, i "kako dolikuje". Ne mogu, jednostavno svest reši da ostane aktivna i gotovo - a to traje dok ne spržim energiju, valjda.

Za mene je to čudno jer sam spavalica po defaultu.

waax je napisao/la:
Bome. Ide to tebi :D

Ajde barem u jednom nisi sam hahah :) Ja isto ne mogu zadnjih par noci da spavam. Uvjek zaspim pred jutro ili kasno u noc. Takodjer kao i ti prolazim kroz svakakve pizdarije samo sto se meni percepcija mjenja i to odvratno. Tj. kao da "vidim" i "osjetim" svijet drugacije i tako prosifta 10 njih u minuti. U kojem god slucaju, samaramo se zesce svi mi skupa :D :rofl

p.s. zanimljiva teorija.

Ma da, to izgleda svi koji bi da budu metafizičari prolaze :D Prepoznao sam sebe i u tvojim prethodnim postovima, svi prolazimo kroz isto sa različitim manifestacijama, pa sad neko pre - neko kasnije.

Al što jes' jes', neki segmenti koji protutnje kroz nas i te neke (pod)percepcije realnosti zaista su ogavne. Tu imam teoriju da je celokupni disharmonični osećaj koji ponekad imam noću odbrambeni sistem onoga pravog unutar nas, branimo se protiv novonametnutih lažnih paradigmi koje ponovo pokušavaju da se ustoliče unutar uma.

Al' i one prijatne su jednako "pogrešne" u izvesnom smislu - one su prolazne, iluzija, i nisu - ali zato bog u meni jeste :love3: Sve jeste - kontradiktornost je iluzija.

To nije teorija, to je eho iskustva. Verbalizovan - zato pogrešan, i dalja verbalizacija će samo dodatno zapetljati stvar u kučine. Može se reći i da "ja jesam." Ali, i to je verbalizacija ...

Danas se osećam sasvim obično, ali prizemljenije nego ikad. Kao da sam to oduvek znao, i da više podsvesno ne trošim energiju na gluposti ... Nešto je unutra kliknulo, i promenilo se - a kuda me to vodi će pokazati vreme.

A mož bit' i da sam naseo na neku demagogiju, pa u suštini skontao ništa - zato ništa ni nije drugačije, osim što uvek mogu da se vratim ovom razumevanju. Ili je i to samo : :love6: ...

Znam da ćete razumeti ;) Hvala! :love3:

EDIT:
Upravo čitam Nisargadatu:

Citat:
P: Onda, šta sam ja?

M: Dovoljno je da znate šta niste! Ne treba da znate šta jeste. Jer sve dok znanje predstavlja
opis u izrazima (pojmovima) koje već poznajete, opažanjem (shvatanjem), ili mišljenjem
(idejom), ne može postojati tako nešto kao što je samosaznanje (samoostvarenje), jer ono što
ste vi se ne može opisati, osim kao potpuna negacija. Jedino što možete reći je:"Ja nisam ovo,
ja nisam ono". Vi ne možete reči: "ovo sam ja" ("ovo je ono što sam ja"), jer to upravo nema
smisla. Kada vi možete označiti "ovo ili ono" za vas, to ne može biti vaše Sopstvo. Sigurno,
vi ne možete biti "nešto" drugo.

Vi niste ništa vidljivo (opažajno) ili zamislivo (zamišljeno). Ali ipak, bez vas ne postoji
ni percepcija (opažanje) ni imaginacija (zamišljanje.)

Čovek je objasnio. To su te kučine :D A meni zamalo mozak u kašicu da se pretvori #-o

Neverovatno, usred sve konfuzije i izbrkanih koordinatnih sistema - opet uspemo da se lociramo! :blob: :love3:

Živeli! :occasion5: :love3:

Vrh

PostPostano: sri nov 30, 2011 11:25 pm 
Član foruma

slika

Vrh

PostPostano: pet dec 02, 2011 12:35 am 
Član foruma

i ja imam problem sa spavanjem poslednjih dana
uvece mi se cini da bih mogla stojeci da zaspim...a kad legnem..nista.....gledam u plafon...
ili zaspim i probudim se posle sat vremena kao da sam spavala celu noc-odmorila se:))))

Vrh

PostPostano: pet dec 02, 2011 12:55 am 
Član foruma

takodjer imam problem sa nesanicom. pospan sam , a ne mogu da spavam iako se budim rano svako jutro.

Vrh

PostPostano: pet dec 02, 2011 3:45 am 
Član foruma

ija jbg :toothy2: :offtopic: :tongue:

Vrh

PostPostano: pet dec 02, 2011 4:02 am 
Član foruma

Pridruzujem se drustvu nespavaca :love1: , upravo sam procitala 4. knijgu Lazareva. Inace najbolje spavam kad je pun mjesec :angel4:

Vrh

PostPostano: pet dec 02, 2011 4:17 am 
Moderator

I moje kornjače su počele tu i tamo izlaziti na suho na "sunčanje" u ovo doba, a nemaju nikakve posebne svjetiljke, nego eto svijetli obična slabija sobna lampa.

Vrh

PostPostano: pet dec 02, 2011 7:42 am 
Član foruma

Pozdrav svima! Nova sam.
Kad ne možete spavati....
Sjedneš u poluležeći položaj, možeš upaliti noćnu lampicu i slijedeći pola sata meditiraš-kontempliraš o svemu što ti padne na pamet. To je nešto kao da "posložiš" sebe, da se sabereš. Poslije toga spavaš jako dobro i čvrsto.
Ako se tokom noći probudiš, ponovi istu stvar.

Vrh

PostPostano: pet dec 02, 2011 7:45 am 
Član foruma

Kod ove kontemplacije nemojte pokušavati držati oči zatvorene, nego otvorene.

Vrh

PostPostano: pet dec 02, 2011 8:00 am 
Član foruma

...jer cete kasnije lakse zaspati... :mrgreen:

Vrh

PostPostano: pet dec 02, 2011 2:27 pm 
Član foruma

Zna li netko dal se negdje spominje nekakvo cudno bice, bez ruku s jednim okom na celu (ko kiklop)... imal sam sam di se je pojavilo to bice, cudnog glasanja, kad sam dosel do njega onda se je splasil i pobegel...
E sad me zanima dal je to bice negdje zabiljezeno, legende, bajke, kaj god ili je to samo plod moje mastovite maste (to mislim da je prije)...

Unaprijed hvala

Vrh

PostPostano: pet dec 02, 2011 2:59 pm 
Član foruma

krixos je napisao/la:
Zna li netko dal se negdje spominje nekakvo cudno bice, bez ruku s jednim okom na celu (ko kiklop)... imal sam sam di se je pojavilo to bice, cudnog glasanja, kad sam dosel do njega onda se je splasil i pobegel...
E sad me zanima dal je to bice negdje zabiljezeno, legende, bajke, kaj god ili je to samo plod moje mastovite maste (to mislim da je prije)...

Unaprijed hvala

Jel malo i pogrbljeno? U stvari na neki način dobroćudno i plaho, ali poprilično neshvaćeno od ostatka svijeta koji ga okružuje?

Vrh

PostPostano: pet dec 02, 2011 3:31 pm 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:
Jel malo i pogrbljeno? U stvari na neki način dobroćudno i plaho, ali poprilično neshvaćeno od ostatka svijeta koji ga okružuje?

nevjerovatno! bas sam i ja pomislio na bivseg ministra financija RH, borislava!

Vrh

PostPostano: pet dec 02, 2011 6:48 pm 
Član foruma

boga mi, nisam znao da je bivši ministar mini kiklop koji krvari ljubičasto iz oka :)

Vrh

PostPostano: sub dec 03, 2011 2:23 am 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:
krixos je napisao/la:

Unaprijed hvala

ne, ali je nisko, izgleda u faci ko biste od grckih bogova i slicno, onak rundlava duza kosa, brada...
Da, mislim da je dobrocudno i plaho jer je gledal u mene ja u njega i onda pobegel kao prema nekim stjenam.....

Vrh

PostPostano: sub dec 03, 2011 8:12 am 
Član foruma

Ne raditi ništa... To je vrlo teško za čovjeka. Biti pola sata na miru, kontemplirati-meditirati, bez da je um s nečim zaposlen.
Kad pokušate ovu vježbu poželjet ćete čitati, gledati tv, sjediti za kompom, slušati glazbu, pisati poruke na mobitelu ili bilo što drugo samo da ne sjedite sami sa sobom pola sata.
Ako radite vježbu deset minuta i imate potrebu upaliti tv, učinite to, gledajte tv, a poslije nastavite svoju vježbu i odradite preostalih dvadeset minuta.
Vaš um će raditi razne smicalice da vas odvuče od vaše vježbe, jer čovjeku je užasno teško ne raditi ništa. Čak ćete dobiti potrebu lakirati ili obrezivati nokte.

Vrh

PostPostano: sub dec 03, 2011 11:17 am 
Član foruma

promene...
ponovo osecam ubrzano menjanje....
moja percepcija sveta se menja ili ....percepcija sebe se menja ,pre svega
ogranicenja sa kojima sam odrasla i sa kojima sam funkcionisala do skoro i dozivljavala ih kao potrebna i neophodna...sada su mi smesna ,detinjasta,iz nekog drugog veka....
ja mogu nesto drugo,ja mogu drugacije
a strahovi se pojavljuju kao odrazi ranijeg nacina funkcionisanja,kao reakcija na stara ogranicenja...i sada i oni nestaju..kao da isparavaju..cemu sluzi strah,nepotrebno je ,osecam to

i jos jedna stvar
..percepcija vremena se menja i to drasticno- ono sto je bilo juce kao da je bilo pre nedelju dana,ono sto je bilo prekjuce,kao da je bilo pre mesec dana...sve sto je proslo strahovito se udaljava....
trenuci koje prozivljavam sada su sve 'duzi ' a proslost i buducnost kao da ne postoje ili su daleko toliko daleko da ne vredi pominjati....i secanje nestaje na neki cudan nacin....jer toliko informacija ima u -sada- da moj um ne zeli da se bavi jucerasnjim danom ili sutrasnjim danom

:)

Vrh

PostPostano: sub dec 03, 2011 2:21 pm 
Član foruma

krixos je napisao/la:

ne, ali je nisko, izgleda u faci ko biste od grckih bogova i slicno, onak rundlava duza kosa, brada...
Da, mislim da je dobrocudno i plaho jer je gledal u mene ja u njega i onda pobegel kao prema nekim stjenam.....

Dosta je to slično tom kojem sam ja vidio u snu. Sve u svemu to je bilo nekakvo biće koje nije iz ovog svijeta, ovdje ga je neko prizvao, no portal se zatvorio i ono ne može nazad. Pošto mu ovaj svijet energetski ne paše s vremenom se kompletno deformirao. Mogli su mu se vidjeti tragovi mutacija na licu, mjesto gdje je bilo još jedno oko koje se u međuvremenu spustilo na bradu, dok se drugo diglo na čelo, a navodno je nekad imao kosu. Sjećam se da je bio očajan, jer nikako nije mogao otići odavde, a ovdje je bio smatran čudakom i čudovištem, ne sjećam se što je na kraju s njime bilo.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1264 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 64  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.