@lastavica, kako kad. Jutros - poslednji put kad sam pogledao na sat je bilo 04:20. Ali spavam u međuvremenu na po minut -dva, dođe povremeno do prekida filma. Poslednjih nekoliko dana bih tako samo ležao dok ne dođe jutro. Pred jutro zaspim (ne znam tačno kad) i ustanem oko 08 u glavnom (zahvaljujući alarmu) Jutros sam ustao u 08:30, juče isto, prekjuče sam zaspao isto oko 05 ujutru - ali sam spavao do 11. Tako da nije da ne spavam, samo ne spavam kad dolikuje, i "kako dolikuje". Ne mogu, jednostavno svest reši da ostane aktivna i gotovo - a to traje dok ne spržim energiju, valjda.
Za mene je to čudno jer sam spavalica po defaultu.
waax je napisao/la:
Bome. Ide to tebi

Ajde barem u jednom nisi sam hahah

Ja isto ne mogu zadnjih par noci da spavam. Uvjek zaspim pred jutro ili kasno u noc. Takodjer kao i ti prolazim kroz svakakve pizdarije samo sto se meni percepcija mjenja i to odvratno. Tj. kao da "vidim" i "osjetim" svijet drugacije i tako prosifta 10 njih u minuti. U kojem god slucaju, samaramo se zesce svi mi skupa

p.s. zanimljiva teorija.
Ma da, to izgleda svi koji bi da budu metafizičari prolaze

Prepoznao sam sebe i u tvojim prethodnim postovima, svi prolazimo kroz isto sa različitim manifestacijama, pa sad neko pre - neko kasnije.
Al što jes' jes', neki segmenti koji protutnje kroz nas i te neke (pod)percepcije realnosti zaista su ogavne. Tu imam teoriju da je celokupni disharmonični osećaj koji ponekad imam noću odbrambeni sistem onoga pravog unutar nas, branimo se protiv novonametnutih lažnih paradigmi koje ponovo pokušavaju da se ustoliče unutar uma.
Al' i one prijatne su jednako "pogrešne" u izvesnom smislu - one su prolazne, iluzija, i nisu - ali zato bog u meni jeste
Sve jeste - kontradiktornost je iluzija.
To nije teorija, to je eho iskustva. Verbalizovan - zato pogrešan, i dalja verbalizacija će samo dodatno zapetljati stvar u kučine. Može se reći i da "ja jesam." Ali, i to je verbalizacija ...
Danas se osećam sasvim obično, ali prizemljenije nego ikad. Kao da sam to oduvek znao, i da više podsvesno ne trošim energiju na gluposti ... Nešto je unutra kliknulo, i promenilo se - a kuda me to vodi će pokazati vreme.
A mož bit' i da sam naseo na neku demagogiju, pa u suštini skontao ništa - zato ništa ni nije drugačije, osim što uvek mogu da se vratim ovom razumevanju. Ili je i to samo :

...
Znam da ćete razumeti

Hvala!
EDIT:
Upravo čitam Nisargadatu:
Citat:
P: Onda, šta sam ja?
M: Dovoljno je da znate šta niste! Ne treba da znate šta jeste. Jer sve dok znanje predstavlja
opis u izrazima (pojmovima) koje već poznajete, opažanjem (shvatanjem), ili mišljenjem
(idejom), ne može postojati tako nešto kao što je samosaznanje (samoostvarenje), jer ono što
ste vi se ne može opisati, osim kao potpuna negacija. Jedino što možete reći je:"Ja nisam ovo,
ja nisam ono". Vi ne možete reči: "ovo sam ja" ("ovo je ono što sam ja"), jer to upravo nema
smisla. Kada vi možete označiti "ovo ili ono" za vas, to ne može biti vaše Sopstvo. Sigurno,
vi ne možete biti "nešto" drugo.
Vi niste ništa vidljivo (opažajno) ili zamislivo (zamišljeno). Ali ipak, bez vas ne postoji
ni percepcija (opažanje) ni imaginacija (zamišljanje.)
Čovek je
objasnio. To su te kučine

A meni zamalo mozak u kašicu da se pretvori
Neverovatno, usred sve konfuzije i izbrkanih koordinatnih sistema - opet uspemo da se lociramo!
Živeli!