Jesam li ja to prespavao ovaj današnji smak sveta?

Malo sam kasnije ustao, pa nisam baš u toku ... A šteta, od svih tih dokumentaraca The Quickening i obrazloženje koje je izneto u njemu mi je delovalo najsmislenije. Hehe.
Što se tiče 2012te, meni izgleda da se ljudi dele u tri glavne kategorije. Totalne skeptike, one koji veruju da je predstojeći prelaz neka rupčaga, portal, koji će se metaforički otvoriti iznad nas pa će oni svesniji da propužu kroz nju u sledeću dimenziju ostavljajući ovce iza sebe (meni je to apsurdno).
Tu su oni koji veruju da će eto tako PAF! da nas zapljusne talas fotonske energije, koji će masovno probuditi ljude, koji svesno biraju hoće li da "iskuse" (

) dalju Tamu na 4d OPS ili će zbog nečega (pitam se štooo) da izaberu "raj na zemlji (?)" u 4D OPD ...
Već duže vreme imam stav da je cela ta priča sa prelazom izuzetan paravan za ove domaće, i kontrolore sa sprata iznad da uvedu jednu totalitarnu kontrolu nad ljudskim bićima, upravo kroz tu priču sa svesnošću, i propagiranjem verzije svesnosti u kojoj su sve prave ljudske vrednosti totalno atrofirane i zanemarene. Jer, bože moj, to su samo ljudske vrednosti a mi smo multidimenzionalna intergalaktička bića koja su transcendentirala svaki miligram ljudskih ništavnih kvazi pozitivnih vrednosti, i tako niska vibracija ne priliči jednom osvešćenom građaninu ove sfere postojanja. Tako da me ni malo ne bi iznenadilo kada bi uspon u stvari bio zavlačenje jedne malo šire kurčine od strane kontrolora, i uspostavljanje jedne još gore vrste dominacije od ove trenutno aktuelne - naime, psihopatizaciju više ne bi kočio čak ni ovaj uveliko ozloglašeni "lažni moral" običnog smrtnika. Konverzija vrednosti i zamena teza je izvršena još poodavno, a ove priče o ascenziji, i uzdizanju su, bar kroz moje oči gledano, samo jako lepo upakovano uputstvo za " kako da ga primate a da vas pri tome ne zaboli!"
No, stav je samo stav, i ništa više od toga - a koliko vidim, ovo će postati realnost velike većine ljudi.
Kao i sve drugo vezano za metafiziku i dešavanja na ovoj planeti, tako i ta ascenzija 2012te ima više aspekata - a ove koje sam izneo gore su samo neki od njih,i kao takvi, primereni su za
neke od nas, ali ni slučajno za sve. Postaće realnost velikog broja ljudi. Ali, pošto je zemlja ipak jedan kolektiv, u kojem smo prisiljeni/ili ne/ da budemo - izbori svesnih ljudi unutar kolektiva će nužno uticati i na spavače, svidelo se to nama ili ne. Ne znam zašto je to tolikom broju ljudi toliko daleko od pameti.
Međutim, ni slučajno ne podcenjujem faktor broj jedan u celoj ovoj priči - a to smo mi sami, individualno, i snaga svih ljudi, stanovnika ove planete zajedno. Za mene lično, trenutno - bilo kakva promena, bilo globalna, bilo individualna zavisi od NAS, od naših akcija, od toga šta ćemo mi
učiniti - i šta ćemo tokom ovog perioda promena koji je uvek tu, zapravo promeniti, kao (in)direktnu posledicu promena unutar nas samih. Tako da - za mene, trenutno - talas te "kosmičke energije" je polje povećanog potencijala, a šta ćemo mi sa njime napraviti je pitanje naše slobodne volje, individualne, ali i kolektivne. Nikakvih promena neće biti, osim onih koje smo odabrali svesno, a ako odlučimo da prespavamo i da se ne priključimo projektu - promene koje će se dogoditi će biti negativne, jer če kontrolori ovog područja da ih naprave umesto nas, po svom ukusu - što ni slučajno neće biti dobro za neke, možda čak i večinu nas - računali mi sebe u uspavane, ili budne, potpuno je nebitno, posledice neće nikoga zaobići. Što ne znači da te posledice neće biti i nečija korist ... I zato je neophodna kritična masa pozitivno orijentisanih individua, koji imaju zajednićko razumevanja problematike. Negativno polarisanih već ima dovoljno, inače ovo mesto ne bi bilo to što jeste, i kontrola nad spavačima ne bi bila moguća. Sve sa ovom tamom i negativnošću - stvari zaista i jesu ispravne baš ovakve kakve jesu. Mora se priznati da univerzum ima smisla za demokratiju, hahahah. Ali bez snaga istinskog svetla - od svega ovoga će zaista i biti jedno ogromno ništa. ( (m)ezoterični krug ljudi?)
Potreban je impuls, "dodatni stres" - da bi stvari krenule da se razvijaju u pozitivnom smeru.
Bazu za ovo razmišljanje nalazim u G.ovoj priči o načinu delovanja svesnih uticaja na mehaničku populaciju, i kada pominjem kritičnu masu (koliko god nekompetentan tu bio) prvenstveno mislim na G.ovu definiciju toga, a ne na onu CP verziju. Gore navedeni stavovi su, u skladu sa mojim mogućnostima, proizvod posmatranja kroz tu prizmu.
No, možda sam i prevideo nešto bitno - priznajem da ni meni te stvari nisu baš najjasnije, pa tako ne isključujem mogućnost greške. Ovde sam u najkraćim crtama pokušao izneti svoj pogled na predstojeće događaje, ali zaista postoji previše varijabli da bi se bilo šta moglo sa sigurnošću tvrditi - osim da, kao što je bilo od pamtiveka, i kao što će ostati i posle ovog "kraja vremena

" - sve zavisi od nas samih. Samih, pa zajedno ...
Živeli!!!