Sada je: ned maj 04, 2025 12:47 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1352 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 68  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Snovi
PostPostano: ned sep 04, 2011 8:45 pm 
Moderator

Ne mislim da ti letenjem provjeravaš da li sanjaš nego da neki to rade, bila je jedna epizoda "Na rubu znanosti" o tome i tamo je to spomenuto.
Za ovo crno bijelo i u boji nemam pojma, možda je to samo do sposobnosti prisjećanja na snove, što više poneseš sjećanja to je veća šansa da bude i boja.
Osim toga mnogi snovi nisu toliko dovršeni i vizualni da scena bude napravljena i ofarbana nego je više ko koncept, ko kad čitaš roman i na neki način vidiš radnju iz romana, mislim da tu nema baš nešto boja.

Vrh

PostPostano: pon sep 05, 2011 6:40 am 
Član foruma

hm, budem pogledao tu epizodu :) a ovo za boje, nekako mi je tvoj odgovor logičan, to s tim traumama mi je nekako previše zategnuto, hvala na odgovorima

Vrh

PostPostano: sri okt 19, 2011 9:11 am 
Član foruma

Ovo sam sanjao pre par dana ... čekao sam da odleži, možda bi mi bio jasniji - al izgleda ništa od toga, haha.

Sanjao sam nešto sasvim obično, ne sećam se šta, i odjednom sam se nekako osetio izmeštenim - obuhvaćenim nečim, u nekoj verziji moje ulice. Krenuo sam putem ka drugoj kući, nebo je bilo čudno, bez zvezda, i osećao sam kao da sam unutar tuđeg sna/uma/hologramske projekcije (to nije prvi put) Onda se začuo neki snažan prasak, i prostor okolo je počeo da se pomera, kao pod nekom distorzijom, put se kovitlao, spuštao, neki objekti su se pojavljivali i nestajali, i istovremeno, to unutar čega sam bio mi je prenelo informaciju da prelaz počinje. Marginalno sam svestan da sanjam, ali ipak trčim da upozorim porodicu i ljude koje poznajem, da ne treba da se plaše i paniče, znam da to treba da uradim - i istovremeno mi "stiže" razumevanje o tome šta se događa od strane toga u čemu sam /kontrolora/šta god. Govorilo je nešto što kada bih preneo bi verovatno izgledalo kao gomila floskula i "teških reči" - u glavnom da se nalazim u dimenzionalnom preseku, da je to što se realnost menja oko mene rezultat blizine tačke stapanja dimenzija, i da ne treba da se plašim jer će to uskoro proći. Nije ništa "rečeno" u klasičnom smislu, nego mi je prenošeno razumevanje u "real timeu" iza reči, pretpostavljam telepatski. Tada je san prerastao u lucidan, postao sam svestan da sanjam i da je to unutar čega sam i zbog čega vidim te "mentalne projekcije" potpuno odvojen entitet - dok sam to pomišljao, paralelno mi je od "njega" stiglo da je "ono čega se sećam kao stvarnosti zapravo "san", projekcija moje svesti unutar (alternativni/paralelni/subjektivni/iluzorni?) univerzum i da je ovo što se dešava sada (taj san, trip) bliže realnosti, jer je veoma blizu "tačke 0/preseka 0", koja obuhvata sve te projekcije, a "moja realnost" je san/iluzija. Ponavljam, ništa mi nije rečeno klasičnim putem već se objašnjenje prevodilo unutar mog svesnog uma, a bilo je ubacivano unutra od strane tog entiteta/vodiča/kontrolora(bio sam svestan kompletnog toka komunikacije). Ne dešava mi se prvi put da "pričam " tako sa nečim tokom sna.

Elem, ulazio sam u kuću da upozorim i prenesem šta se dešava ljudima kojima treba da to prenesem, da se ne prepadaju za džabe - tada se cela "atmosfera" počela menjati, unutra je zvonio telefon i/ili alarm, dobio sam osećaj da je nešto tu jako pogrešno, i informaciju da "slede jake smetnje" - javio sam se na telefon, i nešto što me je glasom potreslo od glave to pete je kroz mene/kroz telefon,ledeno procedilo "IDIOTE",tako da me je energija tog glasa celog protresla. Tu mi je postalo jasno da treba da se izgubim odatle, pa sam , na brzinu "upozorio/poslao poruku" onima kojima sam trebao na isti način na koji je pomagač/kontrolor/vodič slao informacije meni, telepatski (Rekao sam im da srcem/mentalno potraže "tačku 0/boga/" i da će odatle imati izbor, u tom momentu sam znao kako to da uradim) - tada se još jedanput dogodilo nešto pto sam interpretirao kao snažan prasak - i tu sam se probudio full on allert, bez ikakve šanse da zaspem ponovo, haha.

Zanimljivo, dok sam "slao poruku" ona bi stizala u neokrnjenoj formi, i tokom prevođenja u umu primaoca bi poprimila optimalnu formu za njega, u glavnom, nema teorije da ne razume i da "uputstvo" stigne pogrešno.

Sve to okay, fin san, luda zabava - razlikujem ga od drugih snova po tom mentalnom osećaju koji je kompletno drugačiji, jednostavno, to okruženje nije okruženje sna, već kao da sam unutar nečega drugog, nečeg svesnog, što pravi ostatak sna. To mi se dosta često događa, retko kad su dešavanja ovako smislena, ali uvek kad se nalazim "u tome" mi je jasno da se dešava više od onoga što vidim, i što "radim" tamo, i da je to mnogo smislenije od prvog nivoa sna. Takođe, iako bi neko ko misli da bi to mogla biti astralna projekcija i stvarni "razgovor" sa vodičem, ili priprema za prelaz - moram da naglasim tu sumnju, i da generalno mentalno okruženje nije baš prijateljsko. Nekako je hladno, proračunato - iako možda ne žele zlo - ne žele ni dobro. A čim osetim da je moja svest kompletno obuhvaćena/isprepletena sa time ...nešto mi tu smrdi. Al da je interesantno - jeste haha.

Aj sad - iskusni - upomoć ...jel to sve samo san zbog glave napunjene koječime il' treba da pravim odbor za dobrodošlicu (palica, sprej za bube + upaljač, buzdovanče, debela berta...PVO da im regulišem prevoz ...)

Vrh

PostPostano: sri okt 19, 2011 9:45 am 
Član foruma

Pravi odbor za doček, ovo nije nikako nije glava napunjena kolotečinama :) Mnoge od ovih stvari koje si naveo, distorzije realiteta u sanjanju, "neglas" koji me vodi, a pogotovo ovo što je nazvano točkom 0 prepoznajem iz vlastitih snova i iskustva.

Vrh

PostPostano: sri okt 19, 2011 12:22 pm 
Član foruma

Fool zanimljivo.... stvarno, što se tiče "neglasa" i takvog oblika komunikacije sa drugima u "snu" - dešava se i meni, dosta često (u smislu da me netko vodi na taj način kroz događanja i radnje koje moram poduzeti a često i ja drugima tako prenesem nešto), nisam to zapažala kao nešto neobično, kakva su vaša mišljenja u vezi tog "neglasa"?

Vrh

PostPostano: sri okt 19, 2011 9:19 pm 
Član foruma

@Sjenko, hajde molim te reci nešto više o tome?

@Artemida, moje mišljenje je da je taj "neglas" tip komunikacije iza reči, pominjao sam to već u nekom postu...pa da ne dupliram ovde - u glavnom, direktan prenos informacije, njene suštine," koja se "raspakuje" unutar našeg uma na za nas najlakše svarljiv način.

Ali to je manje bitno, po meni, najbitnije je ono od čega/koga taj "neglas" dolazi, i sa kojom svrhom. Tu baš nemam nikakvih ideja. Konkretno za slučaj gorenavedenog sna - stekao sam utisak da je to neki potpuno neutralni entitet koji "samo radi svoj posao" malte ne - ko neki službenik, na šalteru ...ili bi bilo bolje reći "čuvar". Ako ti se dešavalo, znaš i sama da to nije baš jednostavno objasniti. No, ako mi se ponovi i ako uspem da se setim ovoga što sada vama pišem - pitaću ga, pa ću javiti ..ako uopšte taj "on" i postoji, haha.

Btw, ta "kompletna neutralnost" - samo po pitanju namere. Ne misli mi ni loše, niti mi misli dobro, još jedan dan na poslu za njega - a sad ako zbog tog posla najebem - takav mu pos'o, hahah. No, to je moj prvi utisak, a ako dođe do drugog utiska - već ću znati malo više.

U zdravlje! :love3: :love5: :occasion5:

Vrh

PostPostano: čet okt 20, 2011 8:13 am 
Član foruma

Valjda? je napisao/la:

@Artemida, moje mišljenje je da je taj "neglas" tip komunikacije iza reči, pominjao sam to već u nekom postu...pa da ne dupliram ovde - u glavnom, direktan prenos informacije, njene suštine," koja se "raspakuje" unutar našeg uma na za nas najlakše svarljiv način. Ali to je manje bitno, po meni, najbitnije je ono od čega/koga taj "neglas" dolazi, i sa kojom svrhom. Tu baš nemam nikakvih ideja. Konkretno za slučaj gorenavedenog sna - stekao sam utisak da je to neki potpuno neutralni entitet koji "samo radi svoj posao" malte ne - ko neki službenik, na šalteru ...ili bi bilo bolje reći "čuvar". Ako ti se dešavalo, znaš i sama da to nije baš jednostavno objasniti. No, ako mi se ponovi i ako uspem da se setim ovoga što sada vama pišem - pitaću ga, pa ću javiti ..ako uopšte taj "on" i postoji, haha.

Btw, ta "kompletna neutralnost" - samo po pitanju namere. Ne misli mi ni loše, niti mi misli dobro, još jedan dan na poslu za njega - a sad ako zbog tog posla najebem - takav mu pos'o, hahah. No, to je moj prvi utisak, a ako dođe do drugog utiska - već ću znati malo više.

Točno - i mene zanima od koga dolazi no i ja sam uvijek imala taj osjećaj neutralnosti, nit smrdi - nit miriše, hehehehe, baš tako - takav mu poso. Zanimljivo.

Vrh

PostPostano: čet okt 20, 2011 1:03 pm 
Član foruma

Valjda? je napisao/la:

@Artemida, moje mišljenje je da je taj "neglas" tip komunikacije iza reči, pominjao sam to već u nekom postu...pa da ne dupliram ovde - u glavnom, direktan prenos informacije, njene suštine," koja se "raspakuje" unutar našeg uma na za nas najlakše svarljiv način.

Ali to je manje bitno, po meni, najbitnije je ono od čega/koga taj "neglas" dolazi, i sa kojom svrhom. Tu baš nemam nikakvih ideja. Konkretno za slučaj gorenavedenog sna - stekao sam utisak da je to neki potpuno neutralni entitet koji "samo radi svoj posao" malte ne - ko neki službenik, na šalteru ...ili bi bilo bolje reći "čuvar". Ako ti se dešavalo, znaš i sama da to nije baš jednostavno objasniti. No, ako mi se ponovi i ako uspem da se setim ovoga što sada vama pišem - pitaću ga, pa ću javiti ..ako uopšte taj "on" i postoji, haha.

U pravilu si, pisajući Artemidi odgovor, sebi odgovorio :)

Naime došao sam kroz godine do jedne zanimljive informacije. Naši snovi, pod uslovom da su naši, su ono što smo mi uspjeli prevesti od našeg višeg uma. Pošto je niži, ljudski um programiran da radi verbalno i na bazi 5 osjetila, poruke višeg uma budu interpretirane kroz tih pet osjetila i tako dobivamo san. Naravno i tu uvijek postoji mogućnost vanjskih utjecaja, no to se lako intiuitivno prepozna, ako je čovjek dovoljno svjestan.

Često sam znao sebe uhvatiti kako u polusnu pričam s nekim. Ja bih pričao riječima, a odgovori bi bili neverbalni. Jednom mi je to isto pokazalo kako se slažu snovi. Praktički sam vidio ovozemaljski um sa strane. Nije mi baš lako ovo opisati. Odozgo (uvjetno rečeno pošto nije bilo gore i dolje) se spuštao bijeli kanal koji je u sebi sadržavao ponešto svjetloplavičaste boje koja je inače korespodentna s akashom (neverbalna sfera intuicije, "sveznanja"). Ulazeći kroz moju krunsku čakru sudarao s nekakvim nitima koje su bile provučene kroz moj um u svim mogućim zamislivim smjerovima. Apstraktne informacije su se počele djeliti po tim nitima. Putem asocijacija bi se primljene informacije počele interpretirati kao simboli, nakon čega bi tim istim nitima simboli bili dovučeni do centra u umu koji je zadužen za stvaranje slike svijeta. U tom bi centru nastajao "konzistentan" san interpretiran kroz pet osjetila. Svaki udisaj mog fizičkog tijela bi provlačio nove informacije kroz kanal, dok bi izdisaj intepretirao informacije.

Vrh

PostPostano: čet okt 20, 2011 1:42 pm 
Član foruma

@Sjenko, interesantno iskustvo, možda bi to što si opisao moglo biti mentalno viđenje komunikacije sa svetlećim telom.

Misliš da taj "neglas" dolazi od višeg ja - možda kod tebe to zaista i jeste tako, ali u mom slučaju sigurno nije, jer je delovanje iz višeg ja kod mene uvek direktnije, nema potrebe za verbalizacijom - jer znam sve što je potrebno na taj nadverbalni način, ali to mi se toliko retko dešava da ga ne vredi ni pominjati. Siguran sam da je ovo iz sna bio odvojeni entitet, upravo zbog toga, što je on meni nešto prenosio, a ne ja sebi - jer u ovom drugom slučaju nema potrebe za prenosom, "informacija" je tu kako god okreneš. Pitanje koje sam ti postavio se odnosilo na njega (mada to je kao da sam tražio od tebe da mi nađeš iglu u plastu sena) i na "presek 0/tačku 0". E, o tom preseku izgleda da trtljaju svi autori koji su ikad išta čuli o ovom prelazu koji bi trebao da sledi - bez da iko zaista kaže nešto korisno - i kada su takve stvari u pitanju, više cenim mišljenje ljudi sa kojima mogu, bar na forumski način stupiti u kontakt, nego samoproklamovanim autoritetima sa upitnim znanjem i još upitnijim izvorom motiva za pisanje knjige. Tu sam jako skeptičan, jer nije u pitanju mala i beznačajna stvar.

Iako je san imao jasnu poruku - da treba da pomognem ljudima ovde oko prelaza - i iako sam jedini u okolini koji ima interesa za ovakve teme - postavljam pitanje zbog čega bi bilo kome trebala pomoć oko toga, kada je svako ko je u bilo kojoj tački u budućnosti izvršio prelaz, i "uspeo " se bilo gde i kada više nego sposoban da to sam odradi na za njega optimalan način, i to vidim kao nešto potpuno neizbežno. A ako tu grešim - svejedno ne bih to radio, iako sam tokom sna imao default osećaj, kao da sam savršeno istreniran za tu ulogu - ne smatram sebe za kompetentnog, i nikako ne bih da bilo koga zajebem svojim savetima. Ne zbog karme, u koju usput rečeno ne verujem, nego zbog tih ljudi.

Zbog toga mi je potrebno da saznam šta i ko je taj entitet koji je mene vodio kroz tu priču, i šta je zapravo taj presek 0 u čiju blizinu se "pomeramo", kao i pravu ulogu koju u toj priči imaju dosadašnji kontrolori ovog područja. Rekoh, ne dešava mi se to prvi put, a ne bih da pravim sranja ljudima oko sebe. Ako bilo šta od toga uopšte spada u manifestovanu realnost, naravno. Aj, da ne dužim više ...bez novih informacija (ili sećanja na stare, hehe ;) ) u daljem razglabanju na ovu temu nema nikakve poente :D

:love3: :occasion5: :love5:

Vrh

PostPostano: čet okt 20, 2011 2:24 pm 
Član foruma

Ta točka nule isto nije nešto što se lako verbalizira. Praktički sve što znam o njoj je ono što znam tamo negdje u kutku glave. Nula bi bila početna točka iz koje je nastala kreacija, sama suština svega, nemanifestirana, beskrajna potencijalna energija.

Postoji nešto što se zove gledanje kroz nulu, to je ono kad gledaš "objetkivno" bez ikakvih tripova, kad nisi prikovan uz tračnice ovog svijeta. Tu bi se mogla povući paralela sa onime što ti je rečeno da je tvoja realnost san, gledajući kroz nulu čovjek bude odvojen od projekcija. Recimo da je taj pogled kroz nulu početak puta ka samom sebi.

Također postoji i bivanje u nuli što je posve druga priča. To bi bilo suštinsko bivanje, zaranjanje u samog sebe o čemu je svugdje puno pisano, ali nikad nije ništa konkretno rečeno. Zanimljiva je pojava što god bivanja u nuli dolazi do fenomena "kraja" vremena. Vrijeme je inače za nas ljude linearno, proteže se u linijama. Bivajući u nuli, vrijeme postaje kao koncentrične kružnice. Tu se na neki način može povući paralela sa onime što si rekao "telepatski" svojim voljenima u tvom snu. Odavde dolazi mogućnost izbora. Tvoj san me je zaintrigirao pošto sam nedavno došao do informacije da je "kraj vremena" pred vratima, tako da tvoj san dolazi kao nešto korespondentno.

Vrh

PostPostano: sri okt 26, 2011 12:18 am 
Početnik

Pozdrav svima! Citam vas neko vrijeme,pa ajde da otkucam svoje iskustvo.

Ne mogu reci ni da sanjam cesto,a ni rijetko.Kako kad.Ima svega i svacega,od komedija,preko horora, akcije,drame,erotike,sporta,sasvim obicnog zivota.Dakle,nista specijalno.Medjutim,neki snovi me intrigiraju.

Jedan od njih sanjam u nastavcima.Kao epizode serije,ali se nikad ne sjecam detalja.Samo znam da je bila jos jedna epizoda.Osjecam da je bila.Dok sanjam,odlicno se sjecam prethodnih,nastavljam da igram svoju ulogu od prije,kao da se nije ni prekidalo.A prodje po nekoliko mjeseci,ili godina izmedju epizoda.
Ne znam sta radim u tom snu,nista mi ne ostane kad se probudim,ali imam osjecaj da je nesto strasno. Neki cudni strah i sto je upecatljiv detalj,iz jedne od poslednjih epizoda mi je ostalo urezano da sam u tome skroz sam...i da nema pomoci,da me niko nece shvatiti i da nema nikoga.Ja sam protiv svega toga,a to je mnogo mocno i meni budnom skroz nepoznato.

Drugi stvar traje odavno.Jos od malih nogu.Kao lebdim,ili mi samo glava lebdi malo iznad kreveta,ali da glavom padam na drvene nogare od kozne garniture koja mi je daaaaaavno bila u sobi iznad kreveta.Fora je sto tog dvosjeda odavno nema i mislim da sam ga ja sam dodao u nekom trenutku, pokusavajuci da sam sebi objasnim sta se i zasto desava...uglavnom,mnogo je tvrdo,jer spustam potiljak na to.Ponekad mi je jastuk naslonjen malo vise uz drvenu stranicu kreveta.moguce da probijam glavom jastuk i osjecam ono ispod...ne znam.Ali lebdenje je definitivno nesto drugo,a i to je valjda uobicajena stvar,manje vise su svi to imali vjerovatno.

Ako ima neko voljan,da prokomentarise obje stvari,narocito prvu :)

Hvala svima unaprijed na paznji! :)

Vrh

PostPostano: sub nov 05, 2011 12:56 pm 
Član foruma

Posljednjih noci sanjam vodu:stajacu i tekucu. Neko mi rece da voda simbolizira mudrost. Nekad davno sam citala da može simbolizirati i novac-ona koja tece koja je pokretu-poput slapova, voda iz cesme-e ona simbolizira pristizanje velikog novca.
Kao sto rekoh posljednjih noci sanjam vodu.
Jednu vece sanjala sam neki nepoznat dio zemlje, kao da se tu nesto gradi jer je uzrovano i znam da je tu bila voda pa presusila, a potom sanjam cesmu iz koje curi voda…Zatim sanjam duhovne vođe-učitelje- koji mi govore da imam Boziju milost koju zloupotrebljavam. Zatim slijedeća scena: ja se nalazim na ulicama nekog grada i neke drzave(ne znam gdje sam) i u ruci drzim roza prsluk nekog prvog duhovnjaka koji je ikad postojao. Pise njegovo ime na prsluku na jednom papiricu koji je isprintan i zalijepljen na prsluk. Ja ostavljam taj prsluk jer znam da ce ga naci drugi duhovnjak i idem dalje. Iznenada pada snijeg, meni postaje zima i razmišljam dal da se vratim po prsluk ili ne? Mrsko mi je i ja nastavljam dalje da idem…

Sinoc opet sanjam slicno: sanjam kako se u jednom dijelu kuce u kojoj sam zivjela (moja rodna kuca) nalazi stajaca voda i ja sad treba to da ispraznim i kontam kako cu trebace mi vremena, ali krenucu iz pocetka i bicu strpljiva.
Potom sanjam kako mi je u goste dosao muškarac (koji je bio zaljubljen u mene ali nismo imali vezu) i doveo je svoju curu sa sobom i tu su prenocili kod mene u kuci. Sutradan sam ustala i vidjela da su otisli i odmah sam pomislila da su otisli jer su vidjeli da nema vode….no, kad sam otisla u kuhinju imadoh sta i vidjeti: voda iz cesme curi ne može se zaustaviti, a tako i u wc-kao da je pukao neki ventil i sipa kao mali slap.
Potom sam tog čovjeka nasla na jezeru gdje je plivao a i ja sam odlučila da plivam u njem.
I sinoc i preksinoć sanjam (da izvinete) govna. Preksinoc sanjam kako sam ih servirala na tanjir, a sinoc gledam u wc školjku kako je onaj muškarac iza sebe ostavio i nije saprao wc školjku…..eto molicu pojašnjenje

Vrh

PostPostano: sub nov 05, 2011 7:22 pm 
Član foruma

mislim da bi voda mogla predstavljati svijest i postoji mogucnost da si bila zedna u snu kad si toliko vode sanjala :wink:
izmet je necist -servirano na tanjuru - nezdrava hrana
rodna kuca u kojoj se nalazi stajaca voda- je ustvari tvoj pogled na tvoj bitak, zivot,
stajaca voda je sve ono sto si do sad naucila u zivotu ( na pogresan nacin) (voda-svijest), pa si odlucila da izbacis tu stajacu vodu sa strpljenjem...(svjesna si tog loseg sadrzaja kojeg si usvojila u zivotu i to zelis izmijeniti, iz pocetka, sa strpljenjem)
Citat:
Potom sam tog čovjeka nasla na jezeru gdje je plivao a i ja sam odlučila da plivam u njem.
ovo bi mozda mogla biti zelja da saznas sta je sa njim danas, ali takodjer i da njemu das do znanja sta je sa tobom danas...
ovo meni "zvuci" ovako, ali ti mozes ponajprije u sebi osjetiti "prevod" svojih snova, ne obaziruci se ni na kakve sanovnike.
:hello2: :love9:

Vrh

PostPostano: sub nov 05, 2011 7:50 pm 
Član foruma

Moja mama kaze da kad sanja govna uvijek dobije pare :D
Tako da mozda dobiješ nekakav ne planirani novac.
Ja sam sanjala nekakvu infekciju nešto kao u onim filmovima o zombijima kako bježimo ali mene nisu mogli zaraziti,smorim se u takvim snovima gdje uvijek spašavam ljude koje znam.

Vrh

PostPostano: sub nov 05, 2011 10:18 pm 
Član foruma

Hvala na tumacenjima ;)

Vrh

PostPostano: čet nov 10, 2011 6:31 pm 
Član foruma

Često sanjam vodu, ovaj puta je sve bilo prekriveno vodom, ogromno duboka ali bistra, kristalno čista voda... i plivam tako u tom beskraju.

Vrh

PostPostano: pet nov 11, 2011 11:06 am 
Član foruma

Eto jednog mojeg. Inace ja imam vrlo rijetko snove od kojih se probudim i kojih se bas kristalno sjecam kad se dignem.

U kojem god slucaju ovo nije bio jedan od "horora" koliko god da zvuci hororski.

Recimo da je to bilo oko 3 u jutro. Vozio sam se sa best frendom, slusao muziku i isao po Rijeckoj zaobilaznici. Na kraju zaobilaznice skrenuli smo za Bakar prema krku i kako smo skretali samo od jednom, gljiva. Nisam siguran da li je to bio udar kometa ili udar atomske bombe. U kojem god slucaju, bas se vidilo kako dolazi val, nosi sve pred sobom i u jednom momentu tj. kada je gljiva se digla monstruozno u zrak moj frend govori, to je to i dere se onako napol nadobudno kako bi to rekao. Nit negativno nit pozitivno. Ja sam doduse sutio i odjednom poceo je dolazit val, osjetio sam kako me rastavlja vatra djelic po djelic no zbog jacine nisam niti osjetio bol nekakvu i tako sam nestao i ono, govorim si, umirem, to je to... I kao "umrem" tj. totalan muk. Neopisiv muk i samo se probudim.

Sto mi je fascinantno je to da u niti jednom momentu nije me nista bolilo niti sam sada u nekom strahu niti ista. Digao sam se, aha, ziv sam. Kull san i zaspo :D Pozitiva uglavnom.

E sad kako to protumacit. To je vec, jao. :angel4:

Vrh

PostPostano: pet nov 11, 2011 7:04 pm 
Član foruma

waax je napisao/la:
Eto jednog mojeg. Inace ja imam vrlo rijetko snove od kojih se probudim i kojih se bas kristalno sjecam kad se dignem.

U kojem god slucaju ovo nije bio jedan od "horora" koliko god da zvuci hororski.

Recimo da je to bilo oko 3 u jutro. Vozio sam se sa best frendom, slusao muziku i isao po Rijeckoj zaobilaznici. Na kraju zaobilaznice skrenuli smo za Bakar prema krku i kako smo skretali samo od jednom, gljiva. Nisam siguran da li je to bio udar kometa ili udar atomske bombe. U kojem god slucaju, bas se vidilo kako dolazi val, nosi sve pred sobom i u jednom momentu tj. kada je gljiva se digla monstruozno u zrak moj frend govori, to je to i dere se onako napol nadobudno kako bi to rekao. Nit negativno nit pozitivno. Ja sam doduse sutio i odjednom poceo je dolazit val, osjetio sam kako me rastavlja vatra djelic po djelic no zbog jacine nisam niti osjetio bol nekakvu i tako sam nestao i ono, govorim si, umirem, to je to... I kao "umrem" tj. totalan muk. Neopisiv muk i samo se probudim.
Sto mi je fascinantno je to da u niti jednom momentu nije me nista bolilo niti sam sada u nekom strahu niti ista. Digao sam se, aha, ziv sam. Kull san i zaspo :D Pozitiva uglavnom.

E sad kako to protumacit. To je vec, jao. :angel4:

Prilično je nezahvalno tumačiti tuđe snove. Da je to moj san pretpostavljam da bih pomislila da se radi o još jednom slučaju stapanja realiteta. Vjerujem da ti je poznato da živimo u bezbroj realiteta i da kroz san imamo pristup njima. Kroz san ujedno i učimo, upoznajemo se s novim situacijama, tako razbijamo strahove od nepoznatog. Sjeti se osjećaja kojeg si proživio u snu o dezintegraciji tijela. Što možeš iz toga naučiti?

Ljudi ponekad misle/umišljaju da kad sanjaju dramatična događanja da će se ona i dogoditi, pri tome ne shvaćaju da su dospjeli u jedan od svojih brojnih realiteta. Ono što nisam sigurna je da li smo tom prilikom samo nevidljivi promatrači ili aktivni sudionici kroz fizičkog ja koji živi u dotičnom realitetu, tj. imamo zajedničku svijest s "ja" iz drugog realiteta. Mislim da se integracija realiteta događa kroz svijest, bez obzira da li je "ja" fizički živ ili ne. Također mi nije jasno koji realitet je dominantan, koji će na kraju prevladati za ujedinjenje ili to možda nije ni bitno, jer će integrirana svijest sadržavati znanja, iskustva i vještine svakoga od brojnih "ja" u svim realitetima. Kad bolje razmislim, nema ni potrebe da neki realitet bude dominantan, oni, već kad su stvoreni, nastavljaju paralelno egzistirati sve do fizičkog kraja, kada se svijest povlači u 5D. Ne odlaze svi realiteti istodobno.

S osobne razine gledano, čini se da su realiteti poput krošnje ogromnog stabla koji rastu iz sjemena tek rođenog bića. Svaki put kad napravimo neki izbor djelovanja ili nedjelovanja stvara se čvor/pup iz kojeg nastaje novi realitet koji ima samostalan život. Odvojeni "ja" donosi vlastite odluke i slično. Ista osoba u različitim realitetima može imati potpuno različitu sudbinu, npr., bogataš i siromah, obrazovan i neobrazovan, oženjen i ne oženjenjen i slično. Ako pokušam gledati s nad-osobne razine tada pretpostavljam da su svi realiteti paralelni događaji, potpuno ravnopravni u svom postojanju. Svi predstavljaju po jednu sjenu stvarnog Ja bića obasjanu različitim izvorima za stjecanje iskustava.

Ono što mislim da je super, je dijeljenje iskustava između "ja" likova u različitim realitetima, jer nemamo vremena u jednom životu tako puno stvari iskusiti kao u mnoštvu realiteta, pa onda sve lijepo spojiti u jednu bazu podataka. Tako da npr. waax, ti ne moraš u ovom realitetu iskusiti dezintegraciju koju si već proživio u nekom drugom realitetu, ako si integrirao to iskustvo u sebe. Međutim ako nisi, ha, lekcije se ponavljaju dok se ne nauče. Smatram odličnom mogućnost, da recimo milijarder "ja" dobaci koji praktični savjet o razvoju poslova. Imaš svog besplatnog savjetnika 24 sata na raspolaganju.

Moguće je da predosjećaji koje imamo u vezi nekih budućih katastrofa, problema i sličnog mogu proizlaziti iz razmišljanja ili suočavanja našeg lika u drugim realitetima sa njegovom stvarnošću. Zahvaljujući donekle pobuđenoj svijesti s obe strane (ili zbog nekog emocionalnog naboja) osjetimo što se tamo događa, pa onda lijepo radimo ratne zalihe namirnica, benzina, i što ja znam čega sve ne, potpuno nepotrebno. Naša svijest bi trebala biti u stanju, poput ptice na stablu, skakati s grane na granu i tako kontaktirati sve svoje realitete. A kad sam već kod usporedbe sa stablom, nameće mi se asocijacija s Yggdrasilom, drvetom života unutar denziteta. A ako primjenim pravilo hermetizma "kako gore tako i dolje" pretpostavljam da i viši denziteti također imaju svojevrsno stablo života.

Sorry waax, najmanje napisah o tvome snu, ali eto, igra asocijacija je odradila priču.
:glasses7:

Zadnja izmjena: Lampa; sub nov 12, 2011 1:17 am; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: sub nov 12, 2011 12:10 am 
Moderator

Šta pališ vatrice po forumu? :) :love10:

Slabe ti vajde od toga...

Vrh

PostPostano: sub nov 12, 2011 12:40 am 
Član foruma

Jednostavno ,spalit će te vatra transformacije,sve što si gradio u sebi ,nestat će da bi se rodio novi ti,može biti bolno iskustvo ,no ti iz njega izlaziš sa novim vidjenjem svijeta,jači,bolji...sretno :love3:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1352 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 68  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 16 gostiju.