Sada je: pon maj 05, 2025 1:30 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 491 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 25  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: OPS/OPD polariteti bića
PostPostano: ned sep 11, 2011 6:31 pm 
Član foruma

Lagani offtopic: Imam par prijatelja koji su u zadnje vrijeme postali poprilični OPS gadovi iako su ranije bili puno bolji, a inace ih zanima tematika kakvom se bavi cijeli ovaj forum, pa me zanima da li postoji kakva tiskana knjiga u nas da im to poklonim, da malo razmisle...

Vrh

PostPostano: ned sep 11, 2011 6:33 pm 
Član foruma

svi smo manje-više OPS gadovi :D

Vrh

PostPostano: ned sep 11, 2011 8:11 pm 
Član foruma

Dobro, al oni su baš postali đubrad u zadnje vrijeme i prema vlastitim prijateljima :D

Vrh

PostPostano: ned sep 11, 2011 8:14 pm 
Član foruma

funkee je napisao/la:
Dobro, al oni su baš postali đubrad u zadnje vrijeme i prema vlastitim prijateljima :D

Zašto se uopće truditi oko njih? Tek ako se odmakneš izvan zone njihovog utjecaja svi ćete biti na dobitku. Knjige će, čak i ako pročitaju, zbog nerazumijevanja popljuvati. Sad je vrijeme za rješavanje balasta. A ako su balast, riješi ih se. :mrgreen:

Vrh

PostPostano: ned sep 11, 2011 9:30 pm 
Član foruma

da nemoš mijenjat ljude ali moš se sklanjat iz nepovoljnog društva.
možda nisu samo ops nego i ono što kasiopejci zovu ljudi roboti,koji nemaju dušu

Vrh

PostPostano: ned sep 11, 2011 10:52 pm 
Član foruma

-Nix- je napisao/la:
da nemoš mijenjat ljude ali moš se sklanjat iz nepovoljnog društva.
možda nisu samo ops nego i ono što kasiopejci zovu ljudi roboti,koji nemaju dušu

Stvar je u tome kako na tebe djeluju. Ako ti ruše frekvenciju, makni se od njih. Ako međutim ti njima dižeš frekvenciju, tada im posveti malo vremena, a ostalo usmjeri na vlastiti razvoj. Zvuči sebično, uglavnom tako stvari stoje. :glasses7:

Vrh

PostPostano: pon sep 12, 2011 9:23 am 
Član foruma

Ah, bojim se da oni meni ruše frekvenciju u zadnje vrijeme...

Vrh

PostPostano: pon sep 12, 2011 10:47 am 
Član foruma

samo ako im ti to dopustiš

Vrh

PostPostano: pon sep 12, 2011 11:29 am 
Član foruma

Kako da se "obranim" od toga, da ih ignoriram? Da ih izbjegavam? Prijatelji smo vec dugi niz godina, ali su u zadnje vrijeme te dvije osobe počele trovati cijelo društvo (nas 7-8 ostalih) i sijati sjeme razdora, postavljajući se kao da su nam superiorni, ponašajući se kao da su njihovi prohtjevi važni i ništa drugo.

Moram napomenuti da su čitali one raznorazne Tajne i knjige o moći privlačenja, pa se postavljaju tako da su njihove želje jedine bitne. Pritom govorim o svakodnevnim situacijama i druženjima.

Vrh

PostPostano: pon sep 12, 2011 4:30 pm 
Moderator

E pa onda su još gori od ratnika koji "smiju sve", ali su zaboravili dio ",dokle god su besprijekorni". :)
U stvari na isto dođe.

Vrh

PostPostano: uto sep 13, 2011 4:32 pm 
Član foruma

funkee je napisao/la:
Kako da se "obranim" od toga, da ih ignoriram? Da ih izbjegavam? Prijatelji smo vec dugi niz godina, ali su u zadnje vrijeme te dvije osobe počele trovati cijelo društvo (nas 7-8 ostalih) i sijati sjeme razdora, postavljajući se kao da su nam superiorni, ponašajući se kao da su njihovi prohtjevi važni i ništa drugo.

Moram napomenuti da su čitali one raznorazne Tajne i knjige o moći privlačenja, pa se postavljaju tako da su njihove želje jedine bitne. Pritom govorim o svakodnevnim situacijama i druženjima.

Simptomi koje opisuješ podsjećaju na nešto što sam zamjetio kod mnogih koji se počnu zanimati za ovakvu temati. Opisao sam to na Castaneda podforumu.

viewtopic.php?f=16&t=348&p=115131#p115131
Pogledaj ako te zanima.

Što se tiče tvojih prijatelja, ja vjerujem da svatko ima ulogu. Jednostavno rečeno na nekima je na dižu frekvenciju, a na nekim je da ju spuštaju. Netko bi rekao da je sebično da im okreneš leđa zato što su ti dugi niz godina prijatelji, no ako je tvoj put put samopoznaje, onda nesmiješ dozvoliti da te išta sputava i vuče ka dnu. Na neki način, takvo ponašanje tvojih prijatelja ti dolazi kao izazov :)

Vrh

PostPostano: pet sep 16, 2011 3:15 am 
Član foruma

funkee je napisao/la:

Kako ti uopce zapocet ista rec pitanje je u mom mozgu. :-k

Prvo i osnovno, te dvije duse koje su odlucile da krenu tim losim putem su ocito na neki nacin sami u sebi de-balansirani no i ti si. Da li si ti tamo sa ostatkom drustva zato da naucis nesto, sigurno jesi.

Za sve ima rijesenje. Decki su se ufurali. :rofl

Chill out fakat. Analiziras tamo di mjesta analizi nema. Pokusavas ne povrijedit osobe koje traze da ih se povrijedi. Zelis bit nesto vise a ne mozes ( ili ne zelis? Sta mislis da je...).

Naj jednostavnije je odustat i odjebat. Budi suprotnost, postavi svoj ja ispred njih, neka postavi citavo drustvo svoje ja. Pa necete valjda dozvolit takve stvari. Budite konkretni jedni prema drugima. To je jedino sto je bitno...

Samopouzdanje se ne stvara bjezeci od problema vec suocavajuci sa problemom unutar samoga sebe. Radije pitaj sta si ti to napravio da su oni postali takvi jer oni su tvoja realnost takodjer. Ako oni nisu kompatibilni sa vama, otici ce. Ne moras ti odlazit.

I da... Prije nego li ista odlucis napravit. Odi malo meditirat. Evo ti nesto korisno

http://www.youtube.com/watch?v=t8WNwxpk ... re=related

Fokusiraj se na stvari koje su ti bitne. Nadji fokus u de-fokusu. Nadji balans u de-balansu. Samopouzdanje a ponajvise hrabrost je jedna od najvecih lekcija mnogi od nas uce.

Bitno je odlucit zatvorit poglavlje tako da ga zatvoris a ne da kazes da ces ga zatvorit.

Ima jedna: Ideje o samo unaprijedjenju su kao i supak. Svatko ga ima.

Uzdravlje :occasion5: druze!

Vrh

PostPostano: sri okt 12, 2011 4:43 pm 
Početnik

Neću puno pisati jer nemam dovoljno praktičnog iskustva. Možda kasnije. Ljudi vole priče. Anyway cenzura incoming pa nije toliko ni važno. Koristiti ću terminologiju foruma kako bi vam bilo bliže i razumljivije.

Kako to ide, od OPS do OPD? Kako postati OPD?

Kreator (od njega sve kreće) je apsolutni OPD, ljubav sama. I jako je bitno spoznati njegovu prirodu, makar izdaleka, kako bi imali ideal prema kojem ćemo stremiti. Ovdje smo kako bi naučili voljeti bezuvjetno. Onako kako nas Kreator voli. A Kreator inkarniran u materiji i Kreator kao sveprisutan kaže ovako svojoj kreaciji: "Daj da ja podnesem patnju tvojeg iskustva, ne mogu podnjeti da patiš, toliko te volim". A sve to kako bi naučili voljeti poput njega. Jer ako sami patimo zbog svojih pogrešaka tu nema ljubavi, to je samokažnjavanje u samodostatnosti. I greške se samo nastavljaju. Sad se pitate, nije li to ops shema, puštati da drugi pati zbog nas? No kad shvatite da ste vi jedno s Kreatorom razumjeti ćete. Do tada morate se prepustiti, spustiti svoje obrane, stati goli pred svijetom i dopustiti Kreatoru da preuzme sve vaše teško stečene "istine", priznati da ne možete sami. Što je apsolutno točno jer niste stvorili sami sebe. On je vječno tu, u vama samima, u drugim ljudima, u svemu što vas okružuje, samo se trebate otvoriti. Dokle god ratujete sa svijetom i pokušavate i u najmanjoj mjeri kontrolirati prirodu svojeg iskustva, iskustvo samo, dotle vam se On neće moći obratiti. Ne znam koliko vam je ovo razumljivo. Ako imate pitanja rado ću odgovoriti i razjasniti, obrazložiti ih.

Mir s vama. :love1:

Vrh

PostPostano: sri okt 12, 2011 5:59 pm 
Moderator

Minnegraph je napisao/la:
Ako imate pitanja rado ću odgovoriti i razjasniti, obrazložiti ih.

Mir s vama. :love1:

Mir i s tobom.
Evo imam ja par pitanja;
Tko je to On i jeli ikako povezan sa Anyway cenzura incomingom

Unaprijed hvala

Vrh

PostPostano: sri okt 12, 2011 9:27 pm 
Član foruma

Ja sam zbog takvih OPS na poslu zavrsila na bolovanju,zamalo sam pukla zbog njihovog ponasanja poslije mjesec bolovanja vratila se odmorna i spremna.Na njihove provokacije ne reagujem nije mi ni stalo i to ih jos vise izludjuje.U firmi se spremaju otkazi pa vlada psihoza u ljudima neznaju se nositi sa tim a i sami od sebe su totalni egomanijaci sad je samo jos jace doslo do izrazaja.
Znaci ne daj da te pogadja ljudska zloba i ako mozes otkaci takve da te djabe ne crpe.

Vrh

PostPostano: sri okt 12, 2011 10:58 pm 
Početnik

Citat:
Mir i s tobom.
Evo imam ja par pitanja;
Tko je to On i jeli ikako povezan sa Anyway cenzura incomingom

On je Kreator, Stvoritelj, Otac čiste ljubavi, nazovite ga kako želite on će svejedno biti u korjenu dobra. U samim osnovama vaše duše.

Cenzuru sam spomenuo jer su me totalno deleteali na drugom forumu, ali vidim da ste iskreni i tražite. Oprostite zbog predrasude :notworthy:

Do nedavno sam i sam tražio i nisam imao što pametno za reći pa sam čitao i slušao, isplatilo se. Sada mogu doći i pričati o tome. Jednostavno sam doživio taj switch, s OPS na OPD. To na kraju nije velika stvar, ali je i najveća moguća. Odbacio sam sebe i prihvatio ljubav. Ego je još uvijek tu i mrmlja, ali nema stvarnu vlast, ne vodi mi korake. Tek sada počinje pravi rad na sebi, uzletio sam sa površine zemlje na putovanju, lutanju, do kraja svemira. I što je najbolje, ne postoji univerzalna brzina kojom trebam putovati :thumbup:

Vrh

PostPostano: sub okt 15, 2011 10:46 am 
Član foruma

Lagani offtopic:

Dva Vuka

…Starac je sjedio na kamenu, ruku položenih na koljena i promatrao crvene rubove oblaka obojane posljednjim zrakama sunca u smiraju. Dječak je sjedio pored njega, promatrajući travku koju je netom otkinuo.

"Djede, zašto su neki ljudi dobri a neki nisu?"

- Sinko, u svakom čovjeku stalno se bore dva vuka.

Jedan se zove Zlo (OPS) - To je bijes, zavist, ljubomora, tuga, žaljenje, lakomost, drskost, samosažaljenje, krivnja, ojađenost, oholost i samoljublje.

Drugi se zove Dobro (OPD) - To je radost, ljubav, nada, spokoj, skromnost, ljubaznost, dobronamjernost, suosjećajnost, darežljivost, istinoljublje, milosrdnost i vjera.

Dječak je promatrao travku i razmišljao.. zatim upita:

…"Djede, a koji od njih dva pobjeđuje?"

"Onaj kojega bolje hraniš."

slika

Vrh

PostPostano: ned nov 13, 2011 3:02 pm 
Član foruma

Nisam preterano izucavao tu temu ops i opd ali cu vam ispricati kako ja na to gledam:
Jedan dan mi je samo sinula ta ideja a takve ideje postujem, ne znaci da su tacne ali meni se svidja...

Kao svetlosna bica imamo 2 polariteta, + i - ili 0 i 1 ili ops i opd
ova treca najvise odgovara prirodi svemira jer najvise govori...
Znaci, po svojos prirodi smo i ops i opd...

Smatram da je opd kada trazis odgovore u ``spoljnom svetu`` ili kako bi rekli kad se uskladjuses sa namerom duha..
Ops je kada covek gleda u sebi i tu trazi odgovore..

Osobno, meni je opd teznja mnogo interesaantnija i uzbudljivija tj .kada trazim odgovore za sebe u svetu..
Medjutim, izgleda da bi nasa ``struja `` dobro funkcionisala treba naci ravnotezu izmedju ova 2..

Prvo se postavi pitanje ili kako vec receno iz nase unutrasnjosti a onda se nadje odgovor u spoljasnosti, io nda se ponovo vrati u unutrasnjost da se oseti dizajn duha...

Vrh

PostPostano: ned nov 27, 2011 10:35 am 
Član foruma

Čitajući raspravu koja se odvila od ovog posta pa nadalje, sam ponovo otkrio toplu vodu.

Sve što vidimo je OPS. Mi smo žestok OPS. U ovom realitetu se ne može biti opd, može se jedino težiti ka OPD, niti mi možemo uopšte znati šta je to opd - jer sama energija ovog realiteta to ne dozvoljava. Velika je greška misliti da trebamo biti OPD ili znati šta je OPD, ponašati se tako (nemoguće), umesto da budemo ono što jesmo. Oni koji teže ka OPD i u tome nešto uspevaju se mogu nadati nekoj informaciji/pomoći od strane dotičnih(dotični - podrazumeva entitet - pogrešna reč), jer su kompatibilni za primanje iste. Pitam se šta nam sledi, obrtanje polariteta ovog mesta ili transfer u drugi realitet?

Disanje je OPS. Ishrana je OPS. Ovo što pišem je OPS. Povremena gluma da sam OPD je žestok OPS. Iluzije su OPS. Ne postoji bilo kakva potreba ni za tim, ni za bilo čim drugim. Zašto uopšte dišemo? Zbog čega je sve takvo kakvo jeste, kao skup posledica uzroka - šta je primarni uzrok ovog apsurda u kojem nam je čak i stvar poput disanja potrebna? Šta je sa ostatkom materijalnog univerzuma? Sami prirodni zakoni koji vladaju nad materijom su OPS. Matriks je OPS od A do Š. Pa tako i mi, koji smo u njemu - jer su ti zakoni jedan od faktora koji su nas oblikovali. Oni kojima je dosta ovoga, i znaju zašto im je dosta - imaju izbor da postanu opd kandidati. Ne u smislu da će da zasedne veće OPD (ne)entiteta pa odlučuje ko prolazi a ko ne, nego - biti OPD unutar ove paradigme je nemoguće, tako da se stvarna promena polariteta može izvršiti tek kada za to bude uslova(usled prirode ovog uslovljenog realiteta unutar kojeg se mora stvoriti uslov za prestajanje uslovljenosti, paradoksalno) - a oko uspostavljanja uslova se mnogo govorilo do sada.

Tu nema krivice, nije ništa pogrešno - tu smo gde jesmo. Ali imamo izbor. Uvek smo ga imali - kolektivno i individualno, sa težištem na individualnom. Ja sam svoj doneo, i spreman sam. :thumbup:

Živeli! :occasion5:

P.S. Oprostite na otkrivanju tople vode ;) Hvala na razumevanju :thumbup:

Vrh

PostPostano: pon dec 12, 2011 11:04 am 
Član foruma

Valjda? je napisao/la:
Čitajući raspravu koja se odvila od ovog posta pa nadalje, sam ponovo otkrio toplu vodu.

Sve što vidimo je OPS. Mi smo žestok OPS. U ovom realitetu se ne može biti opd, može se jedino težiti ka OPD, niti mi možemo uopšte znati šta je to opd - jer sama energija ovog realiteta to ne dozvoljava. Velika je greška misliti da trebamo biti OPD ili znati šta je OPD, ponašati se tako (nemoguće), umesto da budemo ono što jesmo. Oni koji teže ka OPD i u tome nešto uspevaju se mogu nadati nekoj informaciji/pomoći od strane dotičnih(dotični - podrazumeva entitet - pogrešna reč), jer su kompatibilni za primanje iste. Pitam se šta nam sledi, obrtanje polariteta ovog mesta ili transfer u drugi realitet?

Disanje je OPS. Ishrana je OPS. Ovo što pišem je OPS. Povremena gluma da sam OPD je žestok OPS. Iluzije su OPS. Ne postoji bilo kakva potreba ni za tim, ni za bilo čim drugim. Zašto uopšte dišemo? Zbog čega je sve takvo kakvo jeste, kao skup posledica uzroka - šta je primarni uzrok ovog apsurda u kojem nam je čak i stvar poput disanja potrebna? Šta je sa ostatkom materijalnog univerzuma? Sami prirodni zakoni koji vladaju nad materijom su OPS. Matriks je OPS od A do Š. Pa tako i mi, koji smo u njemu - jer su ti zakoni jedan od faktora koji su nas oblikovali. Oni kojima je dosta ovoga, i znaju zašto im je dosta - imaju izbor da postanu opd kandidati. Ne u smislu da će da zasedne veće OPD (ne)entiteta pa odlučuje ko prolazi a ko ne, nego - biti OPD unutar ove paradigme je nemoguće, tako da se stvarna promena polariteta može izvršiti tek kada za to bude uslova(usled prirode ovog uslovljenog realiteta unutar kojeg se mora stvoriti uslov za prestajanje uslovljenosti, paradoksalno) - a oko uspostavljanja uslova se mnogo govorilo do sada.

Tu nema krivice, nije ništa pogrešno - tu smo gde jesmo. Ali imamo izbor. Uvek smo ga imali - kolektivno i individualno, sa težištem na individualnom. Ja sam svoj doneo, i spreman sam. :thumbup:

Živeli! :occasion5:

P.S. Oprostite na otkrivanju tople vode ;) Hvala na razumevanju :thumbup:

Man, opet si u oblacima :angel4: Sala mala :rofl

OPD i OPS zapravo ne postoje. Sta je to OPD? Sta je to OPS? Po tome sto nesto jedes ili se hranis od sunceve energije ne svrstava te u OPD / OPS. Takodjer, opredjeljen prema drugima ili prema sebi, takodjer to isto te ne svrstava u OPD / OPS.

Da ne serem previse, ujedini svoju zensku i musku energiju u sebi. Dozvoli i lijevoj i desnoj strani mozga da se ujedini. Tada i samo tada, shvatit ces da su sve to pizdarije. U slucaju da isti "postoji" jedino sto trebas napravit je da napravis "klik" u mozgu i da prebacis samog sebe u OPS / OPD. Ne postoji planeta di je samo OPD niti postoji planeta di je samo OPS. Oba pojma su potrebna biti tu i sada svugdje jer cista ljubav je ludilo. Ne mozes biti cista ljubav i imat formu. Cista ljubav ne rasudjuje i po najvise, nezna za postojanje jer je toliko cista da.. ma tesko je to za definirat. No kad sa ljubavlju ubacis "OPS" dobivas forme. Jedino sta ti moras napravit je: "without too much worries, do what feels right." i nakon toga cu ti samo rec "live long and prosper!".

Jedina stvar sto mozes rec tj. "opisat" OPD vs. OPS-a je to da OPD stvara ljubav ka svemu a OPS pokusava ne gledat sve kroz ociju ljubavi (mudrost). Nikako ne bit negativan ka jednom od ta dva aspekta. Nikako. Oba su dobra ali su cesto krivo protumacena.

:angel4:

I da, @all

Molim vas svjetlosna braco da ne mjesate ludost 3 realiteta sa univerzalnom istinom. Ne govorite u tonalitetu lose, dobro. Samo sebi skodite na kraju tj. u konacnici. Dobro je lose, lose je dobro, dobro je dobro, lose je lose. Nema klasifikacija i sve je tu kako bi ucili. Ako imate problema sa "losim" i ako vam se "lose" stvari desavaju u zivotima onda okrenite "plocu" i pocnite slusat svoj instinkt i ono sto vam vasa dusa govori. Ona vam govori, andjeli (ili stagod da su vise) vam govore, stavljaju vam prepreke kako bi napravili what feels right al na kraju kad pored svih barikada prodjete i zanemarite istinski glas, onda vam doleti "demon" jer netko vas treba vratit na put koji ste i vi medju ostalom zacrtali.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 491 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 25  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.