Sada je: pet maj 02, 2025 11:12 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146 ... 226  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Generalna diskusija
PostPostano: pet aug 19, 2011 11:31 pm 
Član foruma

Nikita je napisao/la:
Ova nacela o kojima se govori u DH ucenju jesu validna samo u slucaju kada ucenik pocne da ih koristi bez usilja! Dakle kada ona postanu deo njegove prirode. Oni 'ratnici' koji sami sebe sile da bi se ponasali po tim nacelima ,samo jos duze zapadaju u cor sokak

Ljepo rečeno Nikita. Dodao bih još da svako forsiranje nekakvih ratničkih "načela" dovodi do samoprogramiranja, mjenjanja dosadašnjeg životnog kontejnera novim, "ratničkim" kontejnerom. Koliko shvaćam, ta zamjena kontejnera je osnovan i prvi korak, svojstven svakom tko stupi na bilo koji put "samospoznaje". E sad ovisi, baš kako kažeš o količini ušteđene energije, namjeri te iskrenosti i objektivnosti pojedinca spram samog sebe, dal će isti moći prepustiti onom tihom glasu koji ga vodi. Onom kojem to uspije kad tad dolazi spoznaja da je čak i ratnički kontejner samo jedan opis svijeta, te mu postaje ne važno da li će i kako nazivati neke pojmove, načela i učenja, pošto on doslovno živi ista, postanu njegov put srca.

U suprotnom, dolazi do daljnjeg oskvrnjivanja nečijeg duha i zaštopavanja prirodnih energetskih tokova u razini pleksusa koja onemogućuju pravi doticaj sa onostranim. Na žalost ta je situacija svojestvena mnogim samoprozvanim forumskim ratnicima, koji su uspjeli naslutiti vanjsku ogromnost, te su to malo uspjeli ukomponirati u svoj tonal i tako se jako fino zapetljali. Energetski gledano oni su počeli pobuđivati svoje prirodne tokove koji su zapeli na razini pleksusa, koji je korespodentan sa samovažnošću. Tako je njihova samovažnost narasla postepeno uvrčući njihov tonal sam u sebe, stvorila kompleksne, ali ipak ograničene sustave interpretacije i tako njih same odsjekla od prave poante don juanovog učenja. Njihova životna sila nikad ne uspije biti oslobođena na razini srca, a srce je ono što balansira tonal i nagual.

Koliko shvaćam to je ista shematika zamke u koju su upali drevni vračevi, doduše u umanjenoj verziji i to zbog nedostatka sustavnog podučavanja kakvog su primali ondašnji vračevi od svojih učitelja.

Vrh

PostPostano: sub aug 20, 2011 3:49 am 
Moderator

Lijep pogled na situaciju sjenko, to bi otprilike bio opis onog neprijatelja čovjeka od znanja koje se zove "znanje".
Samo patetično je to da se obično radi o ljudima koji jedva da primirišu nešto, ili zabriju, a već na sebi imaju neprijatelja zvanog "znanje" koji uopće ne može biti njihov neprijatelj.
To je ko u parodijama kad se zarobljenici zarobe tako da im vezice na cipelama zavežu zajedno i oni uvijek padnu kad zakorače i ne znaju što ih je snašlo.

Oprostite ako pišem unazad, opet imam problema s mozgom, stalno mi bježi... :angel4:

Vrh

PostPostano: sub aug 20, 2011 4:12 am 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Lijep pogled na situaciju sjenko, to bi otprilike bio opis onog neprijatelja čovjeka od znanja koje se zove "znanje".
Samo patetično je to da se obično radi o ljudima koji jedva da primirišu nešto, ili zabriju, a već na sebi imaju neprijatelja zvanog "znanje" koji uopće ne može biti njihov neprijatelj.
To je ko u parodijama kad se zarobljenici zarobe tako da im vezice na cipelama zavežu zajedno i oni uvijek padnu kad zakorače i ne znaju što ih je snašlo.

Oprostite ako pišem unazad, opet imam problema s mozgom, stalno mi bježi... :angel4:

To se desava jer kao sto znate njima ne dostaje trezvenost!
O Trezvanosti citavo covecanstvo raspravlja stolecima. Nazalost nje ima jako jako malo.Lepo je to objasnio DH ! Sam put do trezvenosti je izuzetno tezak.Moglo bi se reci da taj put kroz patnju ili tragediju -dovodi coveka do mnogih samospoznaja(nazalost) . Lepo bi bilo da nas do samospoznaja dovode erotski filmovi ali ....
Ipak ljudi sami po sebi zavole tragediju i mucenistvo u zivotu. (ne svi naravno) Ovde je veoma vazno reci da tu nije u pitanju mazohizam! Prosto napaceni ljudi znaju da u trenucima boli ,pucaju lanci samorefleksije.Bol ih oslobadja.

U svakom slucaju HD je sve zaista prelepo objasnio. Steta sto su ljudski razumi tako iskomplikovali njegovo ucenje pa u nemogucnosti na neposredno shvate o cemu on prica-oni posli u tumacenje njegovog ucenja. Toga jako ima i na ovom forumu. Naravno niko tim clanovima ne zamera na tome.Ili na bubanju DH knjiga.))
Ja imam jednog prijatelja koji malte ne zna sve CC knjige napamet! Ipak u stvarnosti on vlada sa jako malo znanja. Kako rece jedan moj dugar; Moja baba nije znala da cita i pise a znala je daleko vise od toga o cemu mi na forumu raspravljamo.))

Sjenko pozdrav!

Da o tim oklopima o kojima pises ja bih da dodam da se zaista ogroman broj ljudi samoprogramira raznim ucenjima. Ne znaju oni ama bas nista! Imao sam mnogo prilika da sa takvima popricam. NULA.! Nedostaje im fleksibilnost! trezvenost ili jednostavno receno DUHOVNOST! Sami su se zavezali u intrige razuma i sto se vise trude da se odrese -to razum jos vise staze okove!
Taj put znanja i slobode o kojima se prica u CC knjigama ce pre dostici pastir sa stadom ovaca na planincini nego gradska deca koja su se dohvatila knjiga i uce ih napamet.
Oni zapravo ne razumeju sta je to sloboda! Moze se reci da je to momenat kad se covek oslobodi bas svega pa i DH ucenja! Momenat kad covek dostigne dovoljno znanja da mu sva ta CC naklapanja postanu dosadna i smesna.Kada shvati da je i CC poslednje knjige pisao smejuci se sam sebi i svojoj gluposti na tom putu ratnika.

Pozdrav forumljanima!

Vrh

PostPostano: sub aug 20, 2011 7:10 am 
Početnik

promatrač je napisao/la:

NE POSTOJI neprijatelj čovjeka od znanja koje se zove "znanje".
Strah, jasnoća, moć i starost, upravo tim redoslijedom dolaze neprijatelji čovjeka od znanja.

Citat:

Patetični ste upravo vi, koji kao neki veliki znalci objašnjavate ostalima, a ne poznate ni osnove učenja Don Juana, o samoj primjeni da i ne govorim jer je nema. Laprdate bezveze jer vas je porazio neprijatelj zvan jasnoća.

"Ratnički kontejner" (ili ne-ratnički, svejedno) čine ljudi poput vas, poraženi na putu Znanja.

Vrh

PostPostano: sub aug 20, 2011 8:58 am 
Moderator

Zabunio sam se u izrazu, mislio sam na jasnoću. Nisam još bio popio kavu.
Dobrodošao nazad ako si nova inkarnacija starog indijanca!

Vrh

PostPostano: sub aug 20, 2011 10:08 am 
Član foruma

@Nikita vidim da se razumijemo :) Forumi su napunjeni takvim mjestima i ljudima što valjda dokazuje da sloboda baš i nije za svakoga.

@Promatrač, to što u tamku padaju oni koji su tek površinski zagrebli samo pokazuje crte njihove ličnosti, te nedostatke i frustarcije samim sobom.

@StepAhead zašto su te naši postovi toliko dirnuli, nije valjda da si se osjetio prozvan od istih? Ovo ti je prvi post na forumu a već pokazuješ zube, cccc, to nije lijepo. Ispada da je jedino po što si došo svađa, kao da imaš stare razmirice s nama, samo novi nick, što će se ubrzo utvrditi :twisted:

Vrh

PostPostano: sub aug 20, 2011 1:47 pm 
Član foruma

Postavio sam si pitanje: "Kako uspostaviti uspostavu spoznaje?". Zamislio sam se i nacrtao sedam kruzica koji izgledaju kao listovi jedna biljke. Na jednom od tih kruzica sam bio u sanjanju obucen u svabsku uniformu. Sve sto je vredno sa tog sveta sam zapamtio i to vredno je bila glinena pec. Prisao sam peci i osetio vrelinu. Vrelina je davala sliku uzarene lave. Naredio sam samom sebi da se odmah udaljim. Napustio sam taj svet. Pitao sam sopstvenu volju koji je to svet. Bio je to sesti svet. Ne bih se zakleo da je broj tu bitan ali je vazno gde se uspostavlja sanjanje. Polazim od logicke predpostavke da se sanjanje odvija na svetovima koji su nam dostupni. Koncentrisan da spoznam i uspostavim sigurne korake sanjanja rekapituliram san i bavim se njime na sve moguce nacine. Zamislih se i pade mi napamet da je skupna tacka svesna sebe same. Postavio sam joj prosto pitanje da me usmeri na putanju ka tom snu koga cu trenutno iscrtati na papiru.. Ovu grafiku dalje sam koristio kao odraz koji ce mi pomoci u boljem uvidu u dubinu njenog kretanja koje je ucinila. Dubina koju sam prepoznao i osetio bice mi surogat kojim cu se zadovoljiti (Orao je ovo prihvatio).
--------------------------------------------
"Kako iscekujem orlovo prihvatanje rekapitulacije?"

Sve sto upadne u svesti je za traganje. Prvo sto mi pade napamet je kakav imam odnos prema informisanosti. Poceo sam formulisati sa ciljem dok ne vidim zadovoljstvo malog dela orla u sebi.
- Prema informisanosti se odnosi kao prema predmetu vrebanja.(orao nije zadovoljan)
- Prema informacijama se odnosi vrebanjem (orao nije zadovoljan)
- U toku informisanja odnosim se vrebanjem (orao se pojavio sa desne strane visoko izvan paznje ociju na ravni drugog sveta i mahao zadovoljno krilima)
Traganje tragaca je ovde rekapitulacija ovih triju formula.U prvoj nisam razumljiv. U drugoj sam porazen jer odgovaram nekome. U trecoj prihvatam odgovornost za svoje cinjenje.
"Kako da pomognem ljudima koji se informisu na ovom forumu a da ne podlegnem zanosnom uticaju vodjstva?
U trenutnoj viziji imao sam sliku nervozne osobe koja u agoniji cepa svoje beleske iz knjiga. Zamislio sam se u pitanje sta taj cin u viziji moze da znaci.
1. Ako neko cepa svoja pisanja znaci da je orao zahtevao od nas razciscavanje nagomilane druge paznje u njeno ispravno shvatanje.
2. Ako neko cepa svoje beleske i pri tome to ne cini sa srcem, znaci da nije udovoljio zahtevima namere za koji se samovoljno prihvatio.
Zatim je orao preko zracenja pozvao ratnika na tugu jer i on to sam cini. Vizija te komande je izgledala jedinstveno i neodlozno sa sledom osvescivanja zatrtih secanja iz ratnikovog perioda nekontrole i ludila. Ako ratnik tu nema sta da oseca osim vizije znaci da je ta svesnost odneta preko zracenja orlu.

Vrh

PostPostano: sub aug 20, 2011 10:45 pm 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:
@Nikita vidim da se razumijemo :) Forumi su napunjeni takvim mjestima i ljudima što valjda dokazuje da sloboda baš i nije za svakoga.

@Promatrač, to što u tamku padaju oni koji su tek površinski zagrebli samo pokazuje crte njihove ličnosti, te nedostatke i frustarcije samim sobom.

@StepAhead zašto su te naši postovi toliko dirnuli, nije valjda da si se osjetio prozvan od istih? Ovo ti je prvi post na forumu a već pokazuješ zube, cccc, to nije lijepo. Ispada da je jedino po što si došo svađa, kao da imaš stare razmirice s nama, samo novi nick, što će se ubrzo utvrditi :twisted:

Sjenko ,drago mi je da si se uopste odazvao. Ja sam na samom pocetku mojeg gostovanja na ovom sajtu bio izlozen udaru matriksa))) nisam cestito ni uspeo nesto da napisem a vec sam bio napadnut! -taman kada sam pomislio da ne pisem vise i iskljucim se sa ovog foruma ,ti si se pojavio!)) Sad sta je nateralo forumljane na takav stav -ne znam! Mozda su im se neznalice smucile a niko sa vrhunskim znanjem da dodje na forum. Pa da oni mogu da se uce necemu...
Voleo bih da posebno obradimo tu temu i ako znam da je ona veoma opsirna (DH ucenja).
U meri u kojoj to 'orao'bude dozvolio)))

Nije bitno sto ce nas ismevati ,jer to je zapravo super! Jedino mi je zao sto je tako dobar i jedinstven sajt upropasten pametnjakovicima pa se i to malo ljudi koji bi nesto da kazu-moraju da dignu dva prsta i zamole za rec.)

Pozdrav!!!

Vrh

PostPostano: sub aug 20, 2011 11:33 pm 
Član foruma

nemoj da ti bude žao, nije ništa upropašteno, baš je taman, red mudrosti, red šale.

možda i pokoji red šale više. :wink:

Vrh

PostPostano: ned aug 21, 2011 8:04 am 
Početnik

Sjenko je napisao/la:

A zašto je tebe moj prvi post toliko dirnuo, pa se tako žestiš? Promatrač je sam priznao grešku, ali ti mu svejedno čuvaš dupe, govoreći u množini. Ako ti je to zadatak ok, samo nažalost nije nimalo ratnički.

Citat:
Koliko shvaćam, ta zamjena kontejnera je osnovan i prvi korak, svojstven svakom tko stupi na bilo koji put "samospoznaje".

Krivo shvaćaš. Što se ovog učenja tiče, ovo je put znanja i slobode a ne kontejner. Vjerojatno nisi ni pročitao knjige.

Vrh

PostPostano: ned aug 21, 2011 9:44 am 
Moderator

Nemoj ti ništa oko moje guzice, ja i sjenko si za sad ne čuvamo guze nego samo lovimo astralne moruzgve zajedno, a mogli bi po potrebi i pišati po zelenozubom ako ga opet neka morska neman ubode ili opeče i to ako si ne gledamo luleke.

StepAhead je napisao/la:
Krivo shvaćaš. Što se ovog učenja tiče, ovo je put znanja i slobode a ne kontejner. Vjerojatno nisi ni pročitao knjige.

Ovakav stav je pokazuje u smjeru da si popušio jasnoću, a isto tako ako si čitao knjige, trebaš još čitati, a što je još gore, možda ni ako budeš još čitao nećeš vidjeti sve što piše ako do sad nisi.
To što si rekao ne znači ništa, to je samo dogovorni slogan koji je nužan zbog funkcioniranja tonala tijekom puta u eventualnu "slobodu" i sa takvim pogledom na tumačenja su se složili ljudi od znanja, DH i ekipa.
Lijepa su tumačenja i okviri (kontejneri) ali pišam ti ja po tome, isto vrijedi i za moje što sam rekao, mogu se popišati i po tome, to bi bio uvod u urinoterapiju.

Po potrebi ću obući halju za citate kad prođu ove vručine.

Vrh

PostPostano: ned aug 21, 2011 1:59 pm 
Član foruma

StepAhead je napisao/la:
A zašto je tebe moj prvi post toliko dirnuo, pa se tako žestiš? Promatrač je sam priznao grešku, ali ti mu svejedno čuvaš dupe, govoreći u množini. Ako ti je to zadatak ok, samo nažalost nije nimalo ratnički.
Krivo shvaćaš. Što se ovog učenja tiče, ovo je put znanja i slobode a ne kontejner. Vjerojatno nisi ni pročitao knjige

Hahahaha. Vidim da mjenjaš taktiku, spremaš zube i koristiš moje riječi protiv mene, domišljato :) Ne branim ja ničije dupe, promatrač je veliki dečko, a usput nema razloga da ga branim jer nije ugrožen.

Drago mi je da si došao StepAhead, pružaš fini primjer onoga što sam gore opisao :)

@Nikita, mi o vuku a vuk na vrata :D

Vrh

PostPostano: ned aug 21, 2011 4:21 pm 
Član foruma

promatrac, cini mi se da pretjerujes s lubenicama :glasses7:

Vrh

PostPostano: ned aug 21, 2011 8:54 pm 
Član foruma

StepAhead je napisao/la:
Patetični ste upravo vi, koji kao neki veliki znalci objašnjavate ostalima, a ne poznate ni osnove učenja Don Juana, o samoj primjeni da i ne govorim jer je nema. Laprdate bezveze jer vas je porazio neprijatelj zvan jasnoća. "Ratnički kontejner" (ili ne-ratnički, svejedno) čine ljudi poput vas, poraženi na putu Znanja.
Vidiš da su svi na ovom forumu poraženi od jasnoće? Ma baš svi? Ili samo misliš? :?: To i nije tako loše. Ja vidim da je tebe strah. Istina je, laprdam. A ti mucaš. :oops:

Vrh

PostPostano: ned aug 21, 2011 9:08 pm 
Član foruma

StepAhead je napisao/la:

Nema razlike između čuvanja i lizanja promatračevog dupeta ili bilo čega drugog.
Sve što radi ratnik je potpuno, žestoko i kontrolirano.
Ako to isto radi steper onda je to postepeno, mlitavo i nekontrolirano.
Nema nažalost.
Ajmo dalje. :wink:

Vrh

PostPostano: ned aug 21, 2011 9:14 pm 
Član foruma

ivo.andric je napisao/la:
StepAhead je napisao/la:
Laprdate bezveze jer vas je porazio neprijatelj zvan jasnoća. "Ratnički kontejner" (ili ne-ratnički, svejedno) čine ljudi poput vas, poraženi na putu Znanja.
Vidiš da su svi na ovom forumu poraženi od jasnoće? Ma baš svi? Ili samo misliš? :?: To i nije tako loše. Ja vidim da je tebe strah. Istina je, laprdam. A ti mucaš. :oops:

Meni se Don Huan prividja posle svakog posta na ovoj temi ,kako se valja po prasini od smeha))) zajedno sa Henarom))))

Stvarno smo smesni u kompletu svi! Aj se pomirimo?))))

Vrh

PostPostano: pon aug 22, 2011 8:27 am 
Početnik

promatrač je napisao/la:
To što si rekao ne znači ništa, to je samo dogovorni slogan koji je nužan zbog funkcioniranja tonala tijekom puta u eventualnu "slobodu" i sa takvim pogledom na tumačenja su se složili ljudi od znanja, DH i ekipa.
Lijepa su tumačenja i okviri (kontejneri) ali pišam ti ja po tome, isto vrijedi i za moje što sam rekao, mogu se popišati i po tome, to bi bio uvod u urinoterapiju.

Zadivljujeće je kako si ti pametan, jer eto znaš za kontejnere i pišanje, što ni sami naguali nisu znali. Da su Don Juan i Castaneda bili pametni kao ti, knjige ne bi bile ni napisane, već bi oboje intenzivno prakticirali pišanje po kontejnerima. Stoga im moraš barem biti zahvalan što imaš po čemu pišati, pošto ti je to izgleda krajnji duhovni domet.

Sjenko je napisao/la:
Drago mi je da si došao StepAhead, pružaš fini primjer onoga što sam gore opisao :)

@Nikita, mi o vuku a vuk na vrata :D

Uh, izgleda da ti nedostaje podrške...Evo i ja te podržavam ako ti to nešto znači.

ivo.andric je napisao/la:
Vidiš da su svi na ovom forumu poraženi od jasnoće?

Po citiranom je jasno da se odnosilo na promatrača i sjenka.

Citat:
Nema razlike između čuvanja i lizanja promatračevog dupeta ili bilo čega drugog.

Naravno da ima.

Citat:
Sve što radi ratnik je potpuno, žestoko i kontrolirano.

S druge strane, sve što se na takav način radi, većinom rade obični ljudi (od kojih neki umisle da su ratnici). Tako neki potpuno, žestoko i kontrolirano čuvaju i ližu nečije dupe, neki na isti način pišaju, a neki trolaju po forumima.

Citat:
Ako to isto radi steper onda je to postepeno, mlitavo i nekontrolirano.

Totalna semantička pogreška s tvoje strane. Upravo suprotno, steperi djeluju potpuno, žestoko i kontrolirano. Malo poduke dobro dođe, da se ubuduće poštediš blama:
http://hr.wikipedia.org/wiki/Step

Citat:
Nema nažalost.

Stilska figura koju "nažalost" nisi razumio. Naime radi se o ironiji.
Više "sreće" drugi put.

Vrh

PostPostano: pon aug 22, 2011 10:38 am 
Početnik

Ovaj topic je postao za kupit kokice i pivu pa sjest i uzivati.

Na kraju sve to lici na: Prociato sam Castanedu i uhvatio boga za muda.

Vrh

PostPostano: pon aug 22, 2011 11:47 am 
Član foruma

StepAhead je napisao/la:
Uh, izgleda da ti nedostaje podrške...Evo i ja te podržavam ako ti to nešto znači.

Oh, kako si me samo prokužio, tvoja jeftina psihologija koja nema veze s pameću je zadivljujuća, ti mora da si nagual. Puno ti hvala na tvojoj bezvrijednoj podršci, sad napokon vidim svjetlo i istinu projeciranog uma uvrnutog samog u sebe, te mogu umrijeti sretan, dok dosad, oh tumarao sam mrakom beskonačnosti. Da je bar prije došao netko tako brilijantan kao ti i počeo me programirati jednim te istim riječima prisilno mi namećući svoju intepretaciju i knjige koje samo on razumije, dok ih ja sigurno nisam ni pročitao.

Živio StepAhead, novi nagual!

Vrh

PostPostano: pon aug 22, 2011 12:38 pm 
Član foruma

Liske je napisao/la:
Ovaj topic je postao za kupit kokice i pivu pa sjest i uzivati.

ovaj topic,kao i ceo ovaj Monti Pajton podforum,
je to oduvek bio,jeste i bice
zashto je to tako je vec nekoliko puta elaborirano i na ovoj i na drugim temama,
pa izvoli prochitaj malo i starije postove :read:
tome svakako pogoduje i to shto ova tema/podforum vibrira takvim frekvencijama da kao magnet privlachi Egomanijake svih boja i profila :angel4:
i nije to tako loshe,
kao prvo,bolje da su ovde na okupu,nego da se razbashkare po chitavom forumu(jer ima ih i na ostalim podforumima ali ne u tolikoj uchestalosti kao ovde,osim u temama kao 2012,Niburu i sl.)
kao drugo,smeh je zdrav i za telo i za dushu i duh(ko ga ima u sebi)
meni se desilo vishe puta da budem u okolnostima u kojima mi se chinilo da me vishe nishta ne moze nasmejati,i onda dodjem na ovaj podforum i dok si rek'o Naguzal,vec se pisham od smeha :rofl :rotfl:

Citat:
Na kraju sve to lici na: Prociato sam Castanedu i uhvatio boga za muda.

tako nekako
razlog uchestalosti ovakvih 'mudohvatnih' manifestacija lezi u tome
shto je vecina bukadzija u ovu Naguzalno-ratnichku prichu uletela direkno iz "Vlaka u snegu" , "Druzine Pere Kvrzice" i "Knjige o Titu"(ona dechja verzija gde mali Joza sa bracom mazne svinjsku glavu,a onda je lepo smazu,pa im onda pozli)

P.S. na ovu temu se ukljuchujem kad mi zafali viceva,pa se sa malim zakashnjenjem radosno prikljuchujem "Pishkijadi" i pisham se na sve redom,sa nadom da ce promatrach konachno doplivati do tog svog 'klika' :occasion5:

APEL: lonija nikako ne zapishavati,postoji veliki rizik izazivanja dubljih i shirih posledica,i eto belaja ... :angel4:

:love3:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146 ... 226  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.