E ovako,tek sam se prikljucila forumu ali citam sve ovdje vec godinu dana, a mozda i duze...nebitno.
Ono sto zelim da podjelim sa vama su moji snovi, koje sanjam jos kao dijete od 6 god. Pocelo je sve sa snom gdje sam sanjala neke kao varvare, vikinge da me kolju...cak i sam cin klana nozem sam osjetila. Vjerujte mi to je bilo prije 20 i kusur godina ali jos uvjek osjetim taj strah.
Onda su poceli snovi, sa djecakom koji je stalno dolazio po mene, da me vodi, da idem sa njim ne ljepse i bolje mijesto. Cak mi je rekao i kako se zove(Sebastijan), i da je zivio u Njemackoj. Nikada nisam htjela ici sa njim uvjek sam imala razlog,kao trebam svojima jos uvijek.Dolazio mi je 3 puta.
Onda san u kojem sam sanjala da ce izbiti rat, i sve kako ce biti u ratu, gdje cemo zivjeti i sve. Nisam to nikome pricala jer sam se bojala da ce me proglasiti ludom,jer sto zna dijete od 13 god. Cesto sam se znala probuditi na drugom mjestu u kuci,valjda dolutam u snu, nekad sam se budila bez pidzame na sebi, nemam pojma kako...
Elem, da ne duljim i ne zamaram vas bilo je tu apokalipticnih snova, u kojima se nisam bojala jer sam jednostavno ZNALA da mi nece biti nista. Cesto sanjam mrtve duse, koji mi traze pomoc jer im je kao tesko. Sanjala sam i da sam umrla, i nisam se bojala cak naprotiv...
Kad sam pokusala meditirati, odmah sam sanjala neke tri osobe, nisam im vidjela lice samo glasove ali znam da su bila 2 muskarca i jedna zena, koji su mi rekli da prekinem sa tim, i da se okrenem vjeri. Ujutro sam vidjela da mi je u toku sna pukao kapilar u oku. Nisam ih poslusala,ali nisam nastavila meditirati. I da, uvijek unaprijed sanjam kad ce se neko blizak razboljeti i umrijeti,naravno kod mene je sve simbolicno.
Zadnjih par noci sanjam pomalo cudno,ljudi mi pricaju o necemu ali ne sjecam se dobro sto. Jedino san gdje sam sanjala staro Rimljane pokazivali su mi njihova dostignuca, i rekli su mi kao "Zar stvarno mislis da smo mi bili primitivni, da nismo znali tajnu kako sve napraviti"-ovako nekako.
Sanjam nekad sa razgovaram na nekom stranom jeziku, ne znam kojem, cak i pjevam....
Izvinjavam se na ovako velikom postu ali ovo je samo ukratko, nesto sto pokusavam da podjelim sa nekim, a da niko ne pomisli da sam neka lujka.
Pozzzzz svima