Sada je: pon maj 05, 2025 1:10 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 491 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 25  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: OPS/OPD polariteti bića
PostPostano: ned nov 07, 2010 7:26 pm 
Član foruma

Lijepo i istiniti rečeno.

Vrh

PostPostano: sri dec 08, 2010 4:07 pm 
Član foruma

u ovom današnjem svijetu čini mi se da OPS sve više prevladava

http://s3.ba.battle-knight.org/index.ph ... f=MTAyNTQw

Vrh

PostPostano: sri dec 08, 2010 11:42 pm 
Član foruma

Naoko tako izgled mada viđećemo što će biti.

Vrh

PostPostano: čet dec 09, 2010 8:09 am 
Član foruma

Percepcije su različite. Ja opet počinjem biti sve više uvjeren da se točak počeo okretati na stranu OPD, mada u ovom trenutku OPS prevladava, ali proces je na strani OPD-a. Vidjet ćemo, kako reče FORMICA...

Vrh

PostPostano: čet dec 09, 2010 10:20 am 
Član foruma

ako je vjerovati svemu, ne bi trebali još dugo čekati...

http://s3.ba.battle-knight.org/index.ph ... f=MTAyNTQw

Vrh

PostPostano: čet mar 10, 2011 11:26 am 
Početnik

Syon je napisao/la:
u ovom današnjem svijetu čini mi se da OPS sve više prevladava

Pa kad je OPD ikad preovladavao na Zemlji ? :-k [-(

Btw većina ljudskih bića su trenutno OPS, osim možda nekih jako naprednih duša, al to je par stotina na 7 milijardi :glasses7:

Neka bude kako treba da bude , meni ne smeta ni da napredujem kao OPS , ionako smo svi dio jedne svijesti, a ne bi mi smetalo ni da nazadujem da se npr pretvorim u kamen haha, makar će razne životinjice imati gdje da se sunčaju :rofl

Vrh

PostPostano: sri apr 06, 2011 8:46 am 
Početnik

Moram priznat da se ne slažem u potpunsti s OPS/OPD teorijom kao takvom.. mislim da čovjek mora u svojoj duhovnosti biti u potpunosti izbalansiran, krajnost uvijek vodi u nazadovanje.
Ne vidim potpuno rasplinjavanje ega kao pozitivan akt. Putnik mora imati određenu dozu egoizma i posvećenosti samom sebi, svojem višem Ja, koje ga automatski tjera da shvati kako je dio Beskrajne Cjeline.

End of story.

Vrh

PostPostano: sri apr 06, 2011 10:30 am 
Član foruma

OPD i znači balans.Dok bi OPS bio disbalans.
Prema tome ako je netko 55% OPD znači da je 55% izbalansiran.
:occasion5:

Vrh

PostPostano: sri apr 06, 2011 12:09 pm 
Početnik

hihi.. onda sam ja krivo shvatio termin korišten u ovom kontekstu.. :P

Vrh

PostPostano: sri maj 04, 2011 1:08 am 
Član foruma

Kaliq je napisao/la:
Moram priznat da se ne slažem u potpunsti s OPS/OPD teorijom kao takvom.. mislim da čovjek mora u svojoj duhovnosti biti u potpunosti izbalansiran, krajnost uvijek vodi u nazadovanje.
Ne vidim potpuno rasplinjavanje ega kao pozitivan akt. Putnik mora imati određenu dozu egoizma i posvećenosti samom sebi, svojem višem Ja, koje ga automatski tjera da shvati kako je dio Beskrajne Cjeline.

End of story.

To nije ego. To je napredak. To je ucenje.

Ego je reci ja imam vise love od tebe. Ego je reci ja imam vise znanja od tebe. Posveta samome sebi nema veze sa egom. Covijek ima sasvim dovoljno vremena da pomogne sebi i drugima. Ego radi kad previse posvetis sebi ili previse drugima.

Sve je u balansu.

Vrh

PostPostano: sub jul 23, 2011 12:39 am 
Član foruma

Kaliq je napisao/la:

End of story.

Naravno da zadržavaš individualnost sebe kao osobe. OPD je vrlo prirodan i zabavan način života.
Ne znam nikoga da tako živi 24/7, ali na trenutke, na dane ili tjedne ljudi koji se bave duhovnosti postanu OPD. Takozvani OPD. Neiskvaren originalni oblik života u skaldu. Neće se promijeniti ništa osim tvoje percepcije, u stvarima koje voliš moći ćeš uživati i dalje, moći ćeš što god želiš. OPD ne znači bivanje Yodom i sjedenje i meditiranje po cijele dane..ili nestajanje u cjelini.

One stvari koje se odnose na mučenje nekoga, nečega, nesklad, rat...kakvo je uživanje u tome? To dolazi od drugih, to je poremećaj koji će biti izliječen, to će nestati jer je poremećaj koji originalno ne dolazi od tebe. Cilj svega je individualnost, iskustvo je dar života. To ne znači da nećeš imati kontrolu nad sobom. Prelazak na OPD, prosvjetljenje, štogod, je onda kada zaključiš smisao iz svojih iskustava. Ono što si imao dosada saznaje nešto novo.

To što su neki ljudi bili prosvjetljeni i bivali poput Yode ili Isusa je bazirano na njihovih tadašnjim iskustvima. Osim toga, što uopće znamo o Kristu, vjerujem da se prije svih upravo on znao i smijati i učiti iz vlastitih grešaka i uživati u svemu drugom.

I ne postoji odabiranje neprelaska u OPD i ostajanje na OPS-u u trenutku kada saznaš što je OPD. To je realnost. To je tako kako je i jedini logičan sustav, ne sad kao komunizam-kapitalizam-fašizam, nema dualnosti. Mogao bi izabrati jedino to želiš li se vratiti kući...i više od toga...ili ostati u tami ispred zatvorenih vrata..što nećeš naravno, ne dajte da vas uplaše s tim da će se to dogoditi. Odvojenost je neprirodna, sve će doći na svoje.

Vrh

PostPostano: sub jul 23, 2011 1:19 am 
Član foruma

Kaliq je napisao/la:

End of story.

Ovo nije los post. Kada se odbaci blabla i laprdanje o egu, putnicima, egoizmima, celinama i ostalim ambalazama i glupostima, recena je sustina:

Citat:
čovjek mora u svojoj duhovnosti biti u potpunosti izbalansiran, krajnost uvijek vodi u nazadovanje.

Ovo ostalo je "tastina praznine" :mrgreen:

hopla hopla leptirici :toothy2:

Vrh

PostPostano: sub jul 23, 2011 1:28 am 
Moderator

Ja uopće ne vidim ništa OPD na ovom denzitetu. :mrgreen:

Nešto jako blisko OPD vidim na denzitetima nižim od 3D, ali na 3D ama baš ništa.

Vrh

PostPostano: sub jul 23, 2011 1:28 am 
Član foruma

Životinje su uglavnom OPD!

Vrh

PostPostano: sub jul 23, 2011 3:37 am 
Član foruma

promatrač je napisao/la:

Nešto jako blisko OPD vidim na denzitetima nižim od 3D, ali na 3D ama baš ništa.

Slazem se. No nekako, ima ih i tu "gore" samo sto je to u nekim kvazi kolicinama. Svi smo mi zapravo OPS-ovci koji naginju ili se nadaju OPD-u.

Vrh

PostPostano: sub jul 23, 2011 3:46 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:

Treba se potruditi da 'settings' vida bude bar na 3,5D :D :mrgreen:

Vrh

PostPostano: ned jul 24, 2011 12:14 am 
Moderator

I onda vidiš OPD na 3D?

Vrh

PostPostano: ned jul 24, 2011 10:50 am 
Član foruma

Vec sam to napisala u prethodnom postu, da je i trud u cilju postizanja zasluga za 4D isto tako vazan kao i Srce, Um, Ciste misli, Iskrena Sreca, a najvise Ljubav i Saosecanje za citav svet. Dovoljno je da osetis Sunce (na pravi nacin, naravno, i samo ako imas Srce) . Jedino treba paziti da ne izgoris od silnoga zhara :love12: :love3:

Vrh

PostPostano: ned jul 24, 2011 10:58 am 
Moderator

Misliš postizanje zasluga za kandidaturu za stanje postojanja zvano 6D?
Čist lako je zaviriti u 4D, vjerujem da stalno tamo (ili od tamo) virimo a pojma nemamo da je to to, jer ne znam ni što smo.

Vrh

PostPostano: pon jul 25, 2011 12:19 am 
Član foruma

Pročitavši svih 15 stranica teme, vidim da se nitko nije dotakao veze između OPS/OPD i gravitacije kojeg je Galaksija prenio sa http://glossary.cassiopaea.com/glossary.phpCitat Galaksija:
Citat:
Raspršivanje (disperzija) / skupljanje gravitacije – gravitacija je tkanina koja povezuje cijelu egzistenciju ili sve što postoji, kroz sve denzitete. ‘Raspršivanje’ gravitacije odgovara OPD, skupljanje gravitacije - OPS. To vodi ka crnoj rupi kao jednom fizičkom odrazu pojma OPS. Svjetlost je energetski izraz gravitacije, te u tom smislu zračenje svjetlosti i njeno zarobljavanje od strane crnih rupa alegorično predstavlja OPD/OPS.

OPS i OPD izviru iz gravitacije.Zajedno predstavljaju cjelinu. Oni jesu gravitacija koja ima pulsirajuće svojstvo, kao sinusoida.

Galaksija:
Citat:
Ravnoteža (balans) / neravnoteža (imbalans) – OPD uvodi ravnotežu jer služi sebe kroz druge […] OPD predstavlja ravnotežu. OPS predstavlja neravnotežu (imbalans). […] OPD teče iznutra napolje i dodiruje sve uključujući i izvornu tačku, OPS teče prema unutra i dodiruje samo izvornu tačku.'

Baš kako je i navedeno, OPD je dio koji teče prema vani, gravitacija teče iz središta (ishodišta, nule) prema van, a onda se zbog vlastite privlačnosti opet skuplja u samu sebe (OPS dio). Kao neprekidna fontana. S time da teče u pulsevima, kontinuirano. Zbroj gravitacije i antigravitacije je uvijek 1. Kao sinus i kosinus.

Galaksija
Citat:
: Simbol OPD sila je – KRUG. OPD način egzistencije kao takav počinje u punom smislu tek u 4D. Bez obzira na svu manipulaciju, poslednjih godina je mnogo ljudi ovdje u 3D ostvarilo jedan određeni prag svjesnosti kada se njihova OPD suština počela buditi. Njih bi mogli nazvati ‘OPD-kandidatima’.

Po meni, OPD i OPS se mogu predstaviti grafički, a vjerojatno i matematički aproksimirati sinus i cosinus funkcijama, gdje sinus predstavlja OPD (zato jer počinje iz 0 – ravnoteže i nastavlja svjesnim naporom prema gore, u pozitivnom smjeru).

Kosinus počinje u OPD, spušta se u negativno područje OPS i ponovo raste prema OPD.

OPD u svom ciklusu treba proći kroz OPS iskustvo da bi KRUG bio pun, a poklapa se i sa činjenicom da OPD služeći drugima služi sebi. Dakle imamo oba polariteta zastupljena. Kako se to uklapa s gravitacijom? OPD predstavlja osnovu za pojavu OPS-a. Širenje predstavlja osnovu za sužavanje i nestajanje u ništa. Iz kojeg nastaje sve i širi se u svojoj punini do prijelomne točke kada OPD prestaje sa širenjem i počinje sužavanje (OPS). Prvi graf je sinus, drugi (donji) je kosinus.

slika
Poveznica sa trigonometrijom i nama:
U djetinjstvu čovjek izražava osobine OPD (kosinusioda presjeca vertikalnu os), zatim postaje svjestan svoje okoline i želeći se uklopiti, ulaže napor da smanji OPD djelovanje i prijeđe više na OPS stranu priče (kosinusoida presjeca horizontalnu os). Tako vozi do nekog trenutka u životu kada (ponovo ) postaje svjestan svoje okoline i (ponovo) ulaže napor (tjeme funkcije-krajnja točka)da bi iz OPS-a prešao u OPD (funkcije presjeca horizontalnu os). Baš kao na kosinusoidi. A to je PUUUUUUUNO teže nego silazak iz Znanja u neznanje. Povratak u Znanje me podsjeća na nesretne losose koji uzvodno plivaju radi mrijesta. Pri tome mnogi ne dostignu svoj cilj ali barem se trude. :love3:

Na neki način mi se čini da je smjer OPS-OPD neprirodan pravac kretanja, :-k stoga nije ni čudo da žetva ne bude velika.

A ako gravitacija jest sve, prema navodima Cs, "vezivno tkivo" na neki način, tada je se može reći da Bog prema kršćanskoj tradiciji (jest sve i ništa istodobno - Otac) ili prema kanaliziranjima, 7D, započinje svoju kreaciju (plete tkivo očicu po očicu). Tkivo /tkanje jest Sin (stvoren iz samog sebe), odnosno, denziteti od 6. na niže. A emanacija samog sebe jest privlačna snaga gravitacije (Duh sveti) koja se grana u svjetlo i ljubav kao gradivne elemente. Sve što nije centar (7D) jest Sin (jer je proizvod).
A sve što nastaje, ne nastaje namjerno, već zbog samog svojstva gravitacije /Duha svetog/kreativnosti, do točke kad je Svijest postala svjesna sebe, tada stvara s namjerom.
Prema ovome, OPD u nekom trenutku svog razvoja (iz središta punine) se raslojava na OPD i OPS, pri čemu se OPD vlastitom energijom (pretpostavljam) održava na pozitivnoj strani priče, a OPS slijedi prirodno sažimanje prema ništa koje je sve. I tako OPS dostiže OPD karakteristike.

Kako Gurdjieff navodi, tri su gradivna svojstva svega manifestiranog i nemanifestiranog: pozitivan, negativan i netralan aspekt. Međusobnom kombinacijom dobijaju se različito polarizirana područja. Vjerojatno zbog zakona matematike i kombinatorike se javljaju kako OPD tako i OPS područja. Vjerojatno postoje i neutralna. :-k

I gdje smo mi u cijeloj priči?
Kosinusioda naše civilizacije ide nizbrdo, da bi se spojila sa kreatorom na svoj način. Mi možemo i ne moramo biti u tom roller costeru. Ciklusi se izmjenjuju poput godišnjih doba Univerzuma. Mi se želimo popeti natrag, na način da iskoristimo karakteristike tvari i energija od kojih smo sastavljeni. U nama se nalaze fraktali, kako kaže kršćanska tradicija Duha svetoga, gravitacije, svjetla i ljubavi koji su kreativnost. Fraktali su najmanji dijelovi geometrije energetskih uzoraka. Oni su (barem približno) samoslični (sastoje se od umanjenih verzija samih sebe - Kreatora). U nama je na taj način sadržana svemoć Kreatora. Možemo joj pristupiti preko namjere. I zato smo otpadnici svjetla jer kršimo prirodne zakone, jer mi to možemo.

Ima logike, barem meni. :glasses7:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 491 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 25  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.