lyra je napisao/la:
Opisani simptomi vjerovatno imaju uzrok u našoj povećanoj senzitivnosti i otvorenosti ka drugim dimenzijama i realitetima koji postoje tik do nas. Sve veća potreba za spavanjem je način da se tijelo uskladi (jer u snu najbolje i najefikasnije procesira ono što u njega ulazi) sa ogromnim prilivom kosmičke energije koja stiže na ovom tzv. supertalasu iz centra galaksije. Preporuka je u ovom slučaju i ona najlogičnija - kad vam se spava, spavajte!
Prasak koji neki čuju pred spavanje, prilikom tonjenja u san može biti posljedica prebrzog ulaska u "gornje sfere" što se i meni češće zna desiti.
Brujanje također čujem i to vrlo često, toliko da sam mislila da nešto nije uredu s mojim krvnim pritiskom, pa sam ga mjerila više puta misleći da to pištanje i brujanje čujem jer se pritisak drastično povećao. Međutim, pritisak - normalan. U vezi sa ovim brujanjem ima više mogućih uzroka, prema onom što čitam na netu. Jedan je da su nam se čula izoštrila tako da čujemo i one zvukove koji su bili ispod ili iznad praga dosadašnje čujnosti, a izvor zvuka je vjerovatno iz viših kosmičkih slojeva, a neki pomišljaju i na to da čujemo one skrivene strojeve pomoću kojih inače kontrolori utiču na nas. Vrag će ga znati!
U želji da odgonetnem o čemu se radi pri ovom pojačanom prilivu energija, došla sam do saznanja da su sve ovo posljedice približavanja tog supertalasa, koji ne predstavlja samo "fizikalnu pojavu" već je ujedno i nosilac Svijesti koja stiže s tim ogromnim količinama energije s kojima je Zemlja trenutno "bombardovana". Imam utisak da se ova količina energije neće smanjivati, već naprotiv, povećavati i stoga ćemo još žešće osjećati ove promjene ne samo na fizičkom tijelu, već i na psihi i emocijama. Što više svjesno čistiti preostale blokade i energetske "džepove" po tijelu, oslobađati se starih okoštalih mentalnih stavova i nepoželjnih emocija (svi znamo šta spada u njih) jedini je način da sebi znatnije olakšamo sva ova previranja i ovu kolosalnu promjenu koja je već dotakla planetu Zemlju. Naravno, uz nju i sve ostale planete Sunčevog sistema i šire od toga.
LP
Potpisujem gore navedeno, kako u promišljanju tako i što se trenutnog zaključka tiče.
U vezi s primjećivanjem/očitavanjem novih frekvencija, dodao bih još i osobna iskustva sličnog karaktera i na vizualnom planu. Pogotovo za vrijeme potpune opuštenosti, kontemplativnog stanja. Cijeli prostor oživi. Za vedra i sunčana dana, kad pogled sklizne van fokusa, cijela slika koju percipiram zaiskri, zatitra slično "snijegu" sa televizora, uzrnasti se i propleše. Kad malo drugačije namjestim pogled vidljiva su, između oka i pozadinske podloge, "preljevanja" boja. Najčešće bude kombinacija žute, sivo-crne i ljubičaste, rijeđe sa zelenkastim tonovima.
To preljevanje različitih oblika iz jedne boje u drugu (a ponekad i u više njih za redom) viđam već godinama, samo mi je u posljednje vrijeme lakše doći u to stanje opuštenosti. Nema dugo sam naišao na filmiće koji to najbolje dočaravaju. Jedino je razlika u brzini preljevanja, različitosti oblika i smjerova, te u raster efektu, tj. te su boje prozirne na neki način poput aurore vidljive na polovima, može se kroz njih vidjeti i pozadina (najčešće to bude bijeli plafon u sobi), u odnosu na ovu sa
snimka.
Nekako imam osjećaj da su i plave spirale koje periodično i sve češće viđamo diljem planete dio iste priče, tj. povećane perceptivnosti ili drugačije ugođenosti fizičkih osjetila. Sad, što mi to točno čujemo, osjetimo i vidimo, točnije iz kojeg izvora dolaze (strojevi kontrolora iz naše ili neke više/šire stvarnosti, prirodno stanje stvari ili nešto treće) sve te senzacije, još uvijek mi izmiče.
Poz