Sada je: uto maj 06, 2025 9:15 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 2319 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95 ... 116  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: 22.12.2012. - Kraj vremena i ovog ciklusa
PostPostano: uto feb 08, 2011 11:18 pm 
Član foruma

Dakle... rijeci poznatih licnosti. Tu smo da nadjemo neki smisao sto se zasita dogadja.

Citat:
Ovo je vrijeme informacija.
Sve vise informacija, sve manje smisla.

Mudrost smo izgubili u znanju, a znanje smo izgubili u informacijama.

Vrh

PostPostano: uto feb 08, 2011 11:27 pm 
Član foruma

Cartman je napisao/la:
lol :D upravu si...

i bas sad nesto razmisljam, od sad, vise nikom necu vjerovat na rijec. ovaj forum, kao i trenutno stanje u svijetu je iskvareno, ljudi su podli, negativni i zlocasti. ...

Kosuth je napisao/la:
Cartman je napisao/la:
Imam osjecaj da trebamo sirit pozitivu.

Svakako,a mudrosere zaobilaziti u širokom luku...
...kao,recimo:
Arbitrium Liberum je napisao/la:
Oce to tako. Narocito kada covek funkcionise iz nizih, fizickih, centara.

:-" :-" :-"

E, jeste se nasli...

Vrh

PostPostano: uto feb 08, 2011 11:29 pm 
Član foruma

Cartman je napisao/la:
i bas sad nesto razmisljam, od sad, vise nikom necu vjerovat na rijec. ovaj forum, kao i trenutno stanje u svijetu je iskvareno, ljudi su podli, negativni i zlocasti. najpametnije bi bilo da svako slusao svoje vise ja,unutarnji glas, intuiciju, nazovite to kako hocete, al u ovom trenutku , mislim da je to jedino ispravno.

Pa, na odredjen nacin se moze ciniti da je to ispravno, ali mislim da u sustini nije. Odnosno, jeste ispravno slusati svoju intuiciju, ali mislim da je povezivanje sa drugim ljudima vise nego neophodno. Sami, u stvari malo sta mozemo uciniti, ali "umrezenje" individua na slicnim frekvencijama puno znaci. Naravno, da bi to funkcionisalo potrebno je imati "znanje". I to znanje o drugim ljudima i o realitetu u kojem zivimo, ali pre svega o Principima koji nisu entropicni iliti destruktivni.

Citat:
Ovo je vrijeme informacija.
Sve vise informacija, sve manje smisla.

Mudrost smo izgubili u znanju, a znanje smo izgubili u informacijama.

Ne bih se tek tako slozio sa ovime. Nije problem u informacijama, nego u tome da je u poslednje vreme "previse" informacija, od kojih su mnoge u stvari dezinformacije. I tu dolazi do izrazaja nasa intuicija, kao mozda "ultimativni" nacin za razlucivanje sta je sta. Ali bez obzira na intuiciju, sto vise ljudi razmislja to je sansa veca da cemo doci do neke "objektivnije istine".

Vrh

PostPostano: uto feb 08, 2011 11:34 pm 
Član foruma

Aragorn je napisao/la:

Pa, na odredjen nacin se moze ciniti da je to ispravno, ali mislim da u sustini nije. Odnosno, jeste ispravno slusati svoju intuiciju, ali mislim da je povezivanje sa drugim ljudima vise nego neophodno. Sami, u stvari malo sta mozemo uciniti, ali "umrezenje" individua na slicnim frekvencijama puno znaci. Naravno, da bi to funkcionisalo potrebno je imati "znanje". I to znanje o drugim ljudima i o realitetu u kojem zivimo, ali pre svega o Principima koji nisu entropicni iliti destruktivni.

bojim se da sam se pogresno izrazio :D ne mislim totalni prekid komunikacije, naravno da je interakcija izmedju ljudskih bica prijeko potrebna. sve sto sam htio rec, a rekao nesto peto, jeste da svako treba da slijedi svoj put. naravno da trebamo dijelit iskustva sa drugima, ali neke stvari se trebaju rijesavat individualno :love3: :love2:

Vrh

PostPostano: uto feb 08, 2011 11:35 pm 
Član foruma

sigma je napisao/la:

E, jeste se nasli...

zar nisi shvatio da nije fino biti negativan ? \:D/

Vrh

PostPostano: uto feb 08, 2011 11:39 pm 
Član foruma

Cartman je napisao/la:

Nisam.

Ali sam shvatila da nije zdravo.

Vrh

PostPostano: uto feb 08, 2011 11:47 pm 
Član foruma

sigma je napisao/la:
Cartman je napisao/la:

Nisam.

Svaka cast, dobijes bobu od mene =) :blob:

Vrh

PostPostano: sri feb 09, 2011 7:57 am 
Član foruma

sigma je napisao/la:
Cartman je napisao/la:
lol :D upravu si...

i bas sad nesto razmisljam, od sad, vise nikom necu vjerovat na rijec. ovaj forum, kao i trenutno stanje u svijetu je iskvareno, ljudi su podli, negativni i zlocasti. ...

Kosuth je napisao/la:
Cartman je napisao/la:
Imam osjecaj da trebamo sirit pozitivu.

Svakako,a mudrosere zaobilaziti u širokom luku...
...kao,recimo:
Arbitrium Liberum je napisao/la:
Oce to tako. Narocito kada covek funkcionise iz nizih, fizickih, centara.

:-" :-" :-"

E, jeste se nasli...

:rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Vrh

PostPostano: sri feb 09, 2011 7:58 am 
Član foruma

sigma je napisao/la:
Cartman je napisao/la:

Nisam.

:rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl

:thumbup:

Vrh

PostPostano: čet feb 10, 2011 4:55 pm 
Član foruma

Tragom_ptice_dodo je napisao/la:
Vrlo zanimljivo.
Ovo za kruznicu te nisam bas razumjela, ali poslije sam skontala, mislim da si mislio na liniju koja cini kruznicu koja je prolazila kroz mjesta koja si pomenuo, jel tak?

Možes li mi reci nacin na koji meditiras?
Da li si htio da vidis tu viziju, ili ti je dosla tek tako?

Upravo tako! Vizuelizirao sam kružnicu slično ovoj karti:

slika

Kod meditacije koristim klasičan položaj tijela i mantru TaoOm, prateći disanje. Prilikom udisaja izgovaram Tao, a izdisaja Om. Ponavljanjem mantre polako ulazim u stanje meditacije. Tokom meditacije obično dobijem neki duhovni uvid u obliku vizije, stiha ili jednostavnih spoznaja. Tako je bilo i ovaj put, meditirao sam i vizija je došla sama od sebe. Također nekad i praktikujem usmjerene meditacije, kada se fokusiram na neki pojam misaono ili ga koristim kao mantru.

Vrh

PostPostano: čet feb 10, 2011 5:10 pm 
Član foruma

od kuda ova karta i sto predstavlja ova kruznica nad ovim poljem ( lokalotetom)

Vrh

PostPostano: čet feb 10, 2011 6:35 pm 
Član foruma

villy je napisao/la:
od kuda ova karta i sto predstavlja ova kruznica nad ovim poljem ( lokalotetom)

Procitaj raniji post TaoOma i moje pitanje upuceno njemu, mislim da je odmah na predhodnoj stranici.

Vrh

PostPostano: čet feb 10, 2011 11:51 pm 
Član foruma

Kada bi vam ja rekao tj pokazao video sto moguce slijedi na tim prosorima mozda bi mi zamjerili, smijem li se bez posljedica?

Vrh

PostPostano: pet feb 11, 2011 2:54 am 
Član foruma

villy je napisao/la:
Kada bi vam ja rekao tj pokazao video sto moguce slijedi na tim prosorima mozda bi mi zamjerili, smijem li se bez posljedica?

Mišljenja sam da bi ljudi trebali živjeti u ravnoteži. To je nešto kao što je pet kg urana jednako pet kg kevlara.

Jednako tako, kada se osoba osjeća zamišljeno i pita se - (oh) kada bi... - ako je informirana, bilo bi u redu da u slavenskom jeziku složi sintaksu koja je izvan kondicionala (oh, kamo sreće da vam pokažem....)...

Kako god?!

Koliko sam upućen u uzročno-posljedičnu vezu između bitaka (filozofski pojam - bitak)... Villiy, nema smijeha bez posljedica. Nakon smijeha slijedi smijeh kao reakcija... I to teži prema beskonačnom smijehu... Pošto postoji svijest i gravitacija, nema potrebe za beskonačnim smijehom ilitiga u tvom slučaju pretencioznim shvaćanjem realnosti...

Ukratko... Trenutno je slavensko govorno područje jezično najfleksibilnije (laHko izgovorljivo s obzirom na anglosaksonsku informatičku realnost), a k tome i teži prema najmelodičnijem izričaju.... S obzirom da područje Dinarida ima u postocima najviše arijevskih gena (koji potječu iz posljednjeg "kontroliranog" bazena ljudskih gena)... Bla, bl ai itd....

Kada sagledamo glazbu (muziku) kao najviši ljudski (frekventni) izričaj, epoha koja slijedi, biti će izuzetno pod slavensko-jezičnim utjecajem (bez romsko/ilirsko/avarske kulture i alkohol/a/iziranja)... Znači, kroz idućih desetak godina, dok se tuga i depresija uzrokovane "vrhunskim" osjećajnim ljestvicama u "nepredvidivim" nepravilnim ritmovima izgubi sa ovih prostora zbog svoje nepraktičnosti unutar tjednog (mjesec) perioda ljudskog radno-efikasnog funkcioniranja, do tada možemo donekle predvidjeti što će se događati i uopće se ne moramo, a možda se i možemo tome nasmijati.

Iskreno, Villy, osoba si kao i ostali članovi foruma, pokaži taj video i/ili nemoj srat kvake! (Ovo bi i ti rekao meni da si ti ja dok sam ja ti!)

Jednostavno, kaj ne?!

Mislim, iznenađenja su lijepa, ali još su lijepša kada su ugodnija od prijašnjih... Dopusti nama (meni) neupućenima (neupućenom) uvid u taj video pa ćemo već naći i mjeru za zamjeru... ;)

8)

Vrh

PostPostano: pet feb 11, 2011 10:51 pm 
Član foruma

Još jedan dodatak ovoj temi:

Zadnji ciklus preobražaja poslednjih 932 dana

http://www.zdravzivot.org.rs/strucni/fi ... razaja.pdf

Vrh

PostPostano: sub feb 12, 2011 8:00 pm 
Ekipo. Nesto sto ja barem vidim kao bitnim. Emocionalni ispad, ispricavam se zbog toga no eto, puko sam i jebi ga lol. Takodjer, ne odnosi se samo na ovu temu. Na puno tema unutar ne samo galaksije vec mace lokacija. Tu se samo olaksavam.

Ne mozete i doci pisat kako je to to. Mislim mozete al to nije u redu ne prema nama vec prema tebi! Nitko od nas nije u stanju rec to ce se desit, ovo je startalo, ovo nije startalo. SVE JE STARTALO! Sta je sve? Stagod da fucking je! Informacije koje dobivamo te informacije koje svi mi govorimo nisu ispravne! Dizajnirane su da nas vode ka nekom putu di cemo uglavnom, doci do ispravnih informacija kad tad. I onda to jos ici boldat ili naglasavat kao ja kroz ovaj tekst namjerno.

Ljudi nisu pglu samo ne zele vjerovat jer ne vide. Svi mi to osjecamo danas, svi mi znamo da se nesto desava a sta se desava je INVIDUALNO i nema mene i tebe vec samo ja, jer ja sam ti, ti si ja i svi smo mi ja. Nema tu razlika a opet, paradoxalno razlika je drasticna i uvjek ce biti drasticna bilo to vama drago ili ne. To sto bica na 5-6 denzitetu kao i 4 imaju vidljivi pristup globalnom znanju ne znaci da su JEDNO vec INDIVIDUE koje DIJELE JEDNO! Dakle, uvjek cemo biti individue.

To je svrha svega. Dozivjet nesto kroz individualne kanale. Jedina razlika izmedju 3 i 4 denziteta je to da mi ne zelimo znat a oni zele! I nitko nas ne sputava da saznamo sve. Samo nas prokleti god dammit mozak kojem vjerujemo 300 na sat. Samo to a ne neki genetski kodovi, DNA, nasa galakticka braca ili sto bogova i 300 vragova a pogotovo ne neko vrijeme u kojem se nalazimo ili nekakav ciklus blokade di ne mozemo saznat nesto. To je retardacija i podcjenjivanje vlastitog sebe, ja i opcenitog postojanja ne samo sebe vec svih zivih jedinki u ovom svemiru! NITKO, SAMO MI! I NE POSTOJI LOSA ODLUKA vise k vragu. Sta se pitate. Sta se propitkujete. Cemu? Mislite nesto, pa hebemu vise to i napravite. Sta cekate? Cega se bojite? Nema crnog i bijelog. Samo sareno! Nema pogresaka. Samo iskustva. Kakva god da ista jesu VRIJEDNA SU TEBI a ne meni, galaksiji ili nekom 20-om jer ih mi NISMO DOZIVJELI!

To me je oduvjek iritiralo na galaksiji. Ma ne samo tu, svukuda. Cemu naglasavat nesto? Zelite nesto drugima ubacit u glavu? Da li ste vi svi skupa svjesni da BOLDANI TEKST RADI NESTO KONTRA NECIJE VOLJE ODNOSNO REPROGRAMIRA MOZAK?!. Pogotovo kad krenete sa sarenim ogromnim slovima.

Primjera radi. Svi govorite ne neka negativa ne ovo sto se desava sada u svijetu i sigurno ja necu tome prisustvovat!

Zasto si tu?!
Sta ce te dovest do toga da shvatis zasto si tu?
Da li je to odluka ili znanje na temelju cinjenica te osobnih vjerovanja koji su nastali zbog cinjenica?

Sve je to samo IGRA dizajnirana kako bi NAUCILI! Nema pravila, nema smrti vec samo DISKVALIFIKACIJE koja izgleda odvratno ili tocno onako kako bi trebala izgledat! Takodjer ta diskvalifikacija znaci MOJE JE VRIJEME! Stagod da bilo nakon toga jer nakon toga je SVE sto moze biti. Dakle, JA JESAM i ja ZNAM!

MIlioni ljudi se dizu na noge, milioni ljudi ZELE bolje za sebe a masa ljudi iz takozvane metafizike se odvaja i odcjepljuje od njih! BRAVO ako se odvajate iz svojih osobnih razloga, razloga nekakvog viseg zivljenja, nekakve vise logike svega te vece svjesti. To bi znacilo da ste vec prosli kroz takav pakao ako je to pakao, naucili sto ste trebali i odlucili drugacije. To takodjer znaci da ste vec OHOHO stare duse svi do jednog!

Za ostale koji misle da to nije u redu, koji naslucuju da tu nema nicega, koji su kukavice ne to nije vas pomak. To je samo pokazaoc toga da ste OPS opredjeljenja i da vas tako zesce puca ona stvar za vasu bracu da je to sramota! To samo pokazuje da se ne mozete nosit sa cinjenicama i to znaci da trebate jos ucit! HA?! Nisam li sad rekao nesto paradoksalno. Zadnji blok teksta je SMECE i ne VRIJEDI!

Tako svi vi pisete u takvom ili nekom drugom smislu. Svi nekome sudite, svi sudite svijetu svi sudite situaciji i svi nesto kao imate pametnije ideje?!

Ima jedna pametna u nekom redoslijedu slicnom ovom

1.) Brini se za sebe
2.) Brini se za svoju familiju
3.) Pusti ljude da zive
4.) Ne mjesaj se u slobodnu volju.
5.) Ne reprogramiraj ljude
6.) Pomozi kad god da vidis da trebas pomoc a ne samo kad te se pita! Kad te netko pita za pomoc obicno je vec to kasno!

Pokusavam vas shvatit al draga braco ne mogu jebemu. Isprike zbog ovog teska no eto... Puko sam ko kokica i morao sam ovo stavit negdje jer ne mogu vise sutjet u sebi!

Pozdrav

Vrh

PostPostano: sub feb 12, 2011 9:30 pm 
Član foruma

sve5 noxten što se mene tiče.
meni to (2012) izgleda kao super stvar za upustiti se u letargiju, fantazirati i čekati što će se dogoditi. precizno smišljena i tempirana stvar da se ljudi još malo drže pod kontrolom.

idealna stvar da ljudi ne izađu na ulice i je*u mater svim lopovima, jer su ljudi uljuljani u fantaziju i ne osjećaju potrebu da se treba trgnuti pošto će za nešto više od godine dana ionako sve otići u pm.
fakat, kad malo se malo bolje razmisli, 53% davati od plaće lopovima i na to ne reagirati je ravno ovoj mojoj kornjači u terariju koja je izgubila volju za slobodom i samo gubi dan za danom dok ne krepa. u doba cehova ljudi nisu toliko morali davati...

a s druge strane, ako je to istina (2012) ne znam kako bi mogli sad u ovom kratkom vremenu utjecati na sebe i promijeniti se? teško (po mojem mišljenju), ako ćemo da smo ili mlade ili stare duše koje su se ko zna koliko puta reinkarnirale i žive tisućama godina. što bi sad ta jedna godina donijela?
prije ćemo nešto postići ako se zaumemo za sebe - i to bi bila super definicija OPD-a - zajednički djelovati, funkcionirati kao cjelina, masa sa zajedničkim ciljem, ljudi koji bi zajedno funkcionirali i jednako djelovali. za početak bi to bio revolt, nažalost vjerojatno jedina opcija, tako je ispalo...
nismo si mi krivi, ali od nekud se mora krenuti i preokrenuti svijest ljudi... i nakon toga lagano se upustiti u istraživanje, usavršavanje tehnologije, duhovnosti... itd. sve ono lijepo iz SF filmova...

:love12:

Vrh

PostPostano: ned feb 13, 2011 3:47 pm 
Član foruma

Točno.

Bolje ne znati.

Sve što mi tu znamo, netko nam je rekao, provjera toga svega je skoro nemoguća, tumačenja su različita.

Svrha puštanja priče kraja svijeta po Mayama 2012? Hm, moguće, prepuštanje letargiji, makar mislim da velika većina ljudi uopće ne procesuira takve podatke, ne razmišlja o tome dal je moguće ili ne.

Jedino sigurno zasad je prijetnja Apophisa koji, ako 2029 prođe po točno određenom "putu" kraj nas, vraća se 2036 i imamo E.L.E (Extintion Level Event)

I što napraviti-moliti Boga da kraj fizičkog tijela bude brz i bezbolan

Vrh

PostPostano: ned feb 13, 2011 8:03 pm 
Član foruma

nogard je napisao/la:
sve5 noxten što se mene tiče.
meni to (2012) izgleda kao super stvar za upustiti se u letargiju, fantazirati i čekati što će se dogoditi. precizno smišljena i tempirana stvar da se ljudi još malo drže pod kontrolom.

idealna stvar da ljudi ne izađu na ulice i je*u mater svim lopovima, jer su ljudi uljuljani u fantaziju i ne osjećaju potrebu da se treba trgnuti pošto će za nešto više od godine dana ionako sve otići u pm.
fakat, kad malo se malo bolje razmisli, 53% davati od plaće lopovima i na to ne reagirati je ravno ovoj mojoj kornjači u terariju koja je izgubila volju za slobodom i samo gubi dan za danom dok ne krepa. u doba cehova ljudi nisu toliko morali davati...

a s druge strane, ako je to istina (2012) ne znam kako bi mogli sad u ovom kratkom vremenu utjecati na sebe i promijeniti se? teško (po mojem mišljenju), ako ćemo da smo ili mlade ili stare duše koje su se ko zna koliko puta reinkarnirale i žive tisućama godina. što bi sad ta jedna godina donijela?
prije ćemo nešto postići ako se zaumemo za sebe - i to bi bila super definicija OPD-a - zajednički djelovati, funkcionirati kao cjelina, masa sa zajedničkim ciljem, ljudi koji bi zajedno funkcionirali i jednako djelovali. za početak bi to bio revolt, nažalost vjerojatno jedina opcija, tako je ispalo...
nismo si mi krivi, ali od nekud se mora krenuti i preokrenuti svijest ljudi... i nakon toga lagano se upustiti u istraživanje, usavršavanje tehnologije, duhovnosti... itd. sve ono lijepo iz SF filmova...

:love12:

Nije niti za očekovai da će se većina probuditi, velika većina i dalje tvrdo spava i sanjari neko bolje sutra koje im na očekovani način nikad neće doći, oni su još na početku, dobar dio su organski portali ili novopristigle duše iz drugog denziteta, za njih je ovaj svijet tek prava prilika, ne vide oni tu nikakvo ropstvo dok god ima jesti, piti i zabavljati se.
Ima za njih već pripremljeno odredište ali ovoga puta bez nas da ih trpmo na svojoj grbači, nek se je.. kako znaju i umiju, meni je muka više od njih, stalno tamburaju jedno te isto ko pokvarena ploča, use, nase i podase, ništa se od njih više nema za naučii jednostavno su potrošeni.
Kako reče Lj. Č. Rojs; sve bi ja njih rođo moj na jedan otok pa neka se je.. do mile volje.
Istini za volju ja nemam zbilja ništa protiv njih ali bio bih najsretniji kad sav jad bol koji su prouzročili sa svojim neodgovornim načinom života nebih morao sa njima dijeliti, tu je kvaka.
Pametnom je i čaša vode dovoljna, dok je budali more do koljena.

Vrh

PostPostano: pon feb 14, 2011 3:13 pm 
Član foruma

Kako vrijeme prolazi sve se više javljaju sumnje i sumnjičavost prema 2012. godini. Bojim se da je to posljedica bukvalnog, ako ne i prozaičnog shvatanja završetka majanskog kalendara.
Po mom mišljenju mislim da 2012. godina predstavlja simboličnu prekretnicu u razmišljanju i svijesti savremenog čovjeka i čovječanstva.
Visoki tehnološki razvoj se pokazao nesposobnim ne samo da riješi probleme čovječanstva, već je postao i omča oko vrata planete Zemlje, a čovjeka nije učinio sretnim, već sasvim suprotno. Stari načini rješavanja problema kroz revolucije, jasno su se pokazali samo prividima promjene, a čovječanstvo je nakon svake ostajalo i dalje u glibu i istim problemima. Stoga današnji čovjek, iako je maksimalno izrabljen i služi trulim političko-društvenim sistemima, nije u stanju da pokrene bilo kakav protest, a kamo li ustanak ili bunu. Sa druge strane nema pobune bez nasilja, a svako nasilje stvara novo nasilje, koje je jedna beskonačna spirala destrukcije. I drago mi je da se pribjegavanje nasilju sve manje uzima kao opcija, u promjeni društva. Zato mi nije jasno razmišljanje da je revolucija jedino i trajno rješenje.

To govori i ukazuje da promjena konačno treba da ide u drugom smijeru. A taj smijer je unutrašnja promjena. Majanski kalendar na osnovu toga treba isključivo shvatati kao metafizičku mapu razvoja čovječanstva. Tim slijedom, jasno da promjena koja slijedi, zapravo promjena koja treba da počne u unutrašnjem čovjekovom biću. Teško je razumjeti da ako se želi promjeniti svijet, treba početi od sebe.
A šta je to što boli većinu ljudi danas, ni manje ni više novac, to je ono što je najveći uzrok nezadovoljstva kod ljudi. Ljudi su zaboravili onu narodnu pokrij se koliki ti je jorgan, i zato su upali u različite vidove robstva. Najžalosnije je to što ljude niko ih nije natjerao, već su sami svojom nezasitošću indukovali takav razvoj situacije.
Predlažem da se malo podsjetite na temu koju sam već postavio, a koja ide u tom smijeru:
viewtopic.php?f=5&t=3009

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2319 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95 ... 116  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.