nogard je napisao/la:
sve5 noxten što se mene tiče.
meni to (2012) izgleda kao super stvar za upustiti se u letargiju, fantazirati i čekati što će se dogoditi. precizno smišljena i tempirana stvar da se ljudi još malo drže pod kontrolom.
idealna stvar da ljudi ne izađu na ulice i je*u mater svim lopovima, jer su ljudi uljuljani u fantaziju i ne osjećaju potrebu da se treba trgnuti pošto će za nešto više od godine dana ionako sve otići u pm.
fakat, kad malo se malo bolje razmisli, 53% davati od plaće lopovima i na to ne reagirati je ravno ovoj mojoj kornjači u terariju koja je izgubila volju za slobodom i samo gubi dan za danom dok ne krepa. u doba cehova ljudi nisu toliko morali davati...
a s druge strane, ako je to istina (2012) ne znam kako bi mogli sad u ovom kratkom vremenu utjecati na sebe i promijeniti se? teško (po mojem mišljenju), ako ćemo da smo ili mlade ili stare duše koje su se ko zna koliko puta reinkarnirale i žive tisućama godina. što bi sad ta jedna godina donijela?
prije ćemo nešto postići ako se zaumemo za sebe - i to bi bila super definicija OPD-a - zajednički djelovati, funkcionirati kao cjelina, masa sa zajedničkim ciljem, ljudi koji bi zajedno funkcionirali i jednako djelovali. za početak bi to bio revolt, nažalost vjerojatno jedina opcija, tako je ispalo...
nismo si mi krivi, ali od nekud se mora krenuti i preokrenuti svijest ljudi... i nakon toga lagano se upustiti u istraživanje, usavršavanje tehnologije, duhovnosti... itd. sve ono lijepo iz SF filmova...

Nije niti za očekovai da će se većina probuditi, velika većina i dalje tvrdo spava i sanjari neko bolje sutra koje im na očekovani način nikad neće doći, oni su još na početku, dobar dio su organski portali ili novopristigle duše iz drugog denziteta, za njih je ovaj svijet tek prava prilika, ne vide oni tu nikakvo ropstvo dok god ima jesti, piti i zabavljati se.
Ima za njih već pripremljeno odredište ali ovoga puta bez nas da ih trpmo na svojoj grbači, nek se je.. kako znaju i umiju, meni je muka više od njih, stalno tamburaju jedno te isto ko pokvarena ploča, use, nase i podase, ništa se od njih više nema za naučii jednostavno su potrošeni.
Kako reče Lj. Č. Rojs; sve bi ja njih rođo moj na jedan otok pa neka se je.. do mile volje.
Istini za volju ja nemam zbilja ništa protiv njih ali bio bih najsretniji kad sav jad bol koji su prouzročili sa svojim neodgovornim načinom života nebih morao sa njima dijeliti, tu je kvaka.
Pametnom je i čaša vode dovoljna, dok je budali more do koljena.