Sada je: pet maj 02, 2025 10:33 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133 ... 226  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Generalna diskusija
PostPostano: sub dec 25, 2010 9:11 pm 
Član foruma

:rofl

:-)

Vrh

PostPostano: sub dec 25, 2010 10:38 pm 
Član foruma

:love7: :D

Vrh

PostPostano: ned dec 26, 2010 8:27 am 
Član foruma

tolteq je napisao/la:
Bas ljepo, ovo posto Hare Krisna forum i bas ima veze s Kastanedom. :rofl

Zanimljivo za procitat u svakom slucaju.

mozda nema veze sa kastanedom.ali sigurno ima veze sa letacima... :angel4: :angel4: :angel4:

Vrh

PostPostano: ned dec 26, 2010 3:50 pm 
Član foruma

ako ne može
Hare, Hare, Krišna, Krišna :offtopic:
a mi ćemo
Kara, Kara, Tolteq, Tolteq :love11:

http://www.youtube.com/watch?v=ePClzRuL ... _embedded#!

Vrh

PostPostano: ned dec 26, 2010 10:59 pm 
Moderator

Evo nešto tražim po knjigama i naletio sam na neku vrlo jaku poveznicu, nešto kao poveznica svemira i čovjeka, to je na tragu onoga što sam pričao Toltequ o njegovoj percepcijei sebe kao jajeta sa bilijun samosvjesnih točkica u sebi... mislim da bi korak dalje od te percepcije postao taj čvor, "jezgro svemira".
Ali ako bi se to desilo, završio bi van vremena, u vremenu naguala, i svijet bi nestao, što je jednako umiranju i stava i užas samo po sebi.

Citat je iz Umijeća Sanjanja
Citat:
»Naš je način opažanja način razbojnika«, rekao mi je jedom prigodom.
»Riječ je o vrlo učinkovitom načinu procjenjivanja i razvrstavanja hrane i opasnosti.
Ali to ujedno nije i jedini način na koji smo sposobni opažati. Postoji i drugi oblik s kojim te želim upoznati: čin opažanja jezgre svega, same energije, neposredno.

»Opažanje jezgre svega navest će nas na razumijevanje, razvrstavanje i opisivanje svijeta na posve nov i uzbudljiviji, tananiji način.
« Takva je bila don Juanova tvrdnja. Tananiji je način koji je nagovješćivao bio onaj kojem su ga poučili njegovi prethodnici, način koji odgovara istinama vračeva bez
racionalnog utemeljenja i ikakve neposredne veze s činjenicama našeg svakidašnjeg svijeta, ali ujedno i takvim istinama koje su samoizvjesne za vračeve koji energiju opažaju nepo sredno, te vide jezgru svega.

Za takve je vračeve najvažniji čin vraćanja viđenje jezgre svemira. Don Juanova je pretpostavka bila da su vračevi davnine, prvi koji su vidjeli jezgru svemira, ponajbolje opisali ono što su vidjeli.
Tvrdili su kako jezgra svemira nalikuje zažarenim vlaknima provučenim u beskonačnost u svim zamislivim smjerovima, svijetlećim koncima koji su svjesni samih sebe na načine koji su neshvatljivi ljudskom umu.
Od viđenja jezgre svemira vračevi davnine krenuli su prema viđenju energetske jezgre ljudskih bića.

Don Juan je tvrdio kako su ljudska bića ocrtali kao svijetle oblike što nalikuju
divovskim jajima, te ih i nazvali svijetlećim jajima.
»Kada vračevi vide ljudsko biće«, rekao je don Juan, »oni vide divovski svijetleći oblik koji lebdi, tvoreći pri svojem kretanju duboku brazdu u energiji Zemlje, nalik svijetlećem obliku koji ima glavni korijen što ga zateže.«
.....

Eh da, tu i DH kaže da je i tumaćenje i opisivanje viđenog vrlo varljiva stvar.
Vidovnjaci za života ne saznaju što su vidjeli, nego daju pjesničke opise, pošto u tonalu nema načina da se viđeno prevede na jezik razuma.
Potrebne su generacije vidovnjaka i umreživanje tumaćenja da se izvuće ideja što bi bilo što od viđene suštine.
Jedva su i za skupnu točku povezali sa čim je u vezi i kako, i to je opet kljakavo tumaćenje, čeg su i sami svjesni.

LB ovo možeš smatrati bacanjem rukavice u facu. :mrgreen:

Citat:
»Što čini spojna točka?«, upitao sam.
»Navodi nas na opažanje«, odvratio je. »Drevni su vračevi
vidjeli da je u ljudskih bića opažaj spojen na tom mjestu, u toj točci.
Vidjevši da sva živa bića imaju takvu točku svjetlosti,
drevni su vračevi pretpostavili da opažaj općenito uzevši mora
zauzimati mjesto u toj točci na bilo koji prikladan način.«
»Što su drevni vračevi vidjeli što ih je navelo na zaljučak
da opažaj zauzima mjesto u toj spojnoj točci?«, upitao sam.
Odgovorio je da su ponajprije vidjeli kako iz milijuna svemirske svijetleće energije vlakna prolaze kroz cijelu svijetleću loptu, dok samo malen broj prolazi neposredno kroz
spojnu točku, što se može i očekivati jer je malena u odnosu spram cjeline.
Potom, vidjeli su kako dodatni okrugli žar, nešto veći od spojne točke, uvijek okružuje točku, te uvelike pojačava svjetlost vlakana koja prolaze neposredno kroz taj žar.
Naposljetku, vidjeli su dvije stvari. Prvo, da se spojne točke ljudskih bića mogu premjestiti s mjesta na kojem se obično nalaze.
I, drugo, da u trenutku kada je spojna točka na svojem uobičajenom mjestu, opažaj i svijest se doimaju uobičajenima, sudeći prema svakidašnjem ponašanju subjekata koji su bili promatrani.

U trenutku kada se njihova spojna točka i okružujući žarni pojas, međutim, nalaze na drugom mjestu od uobičajenog, njihovo nesvakidašnje ponašanje može poslužiti kao
dokaz da je i njihova svijest drukčija, te da opažaju na neobični način.

Zaključak što su ga donijeli drevni vračevi na temelju svih
takvih zapažanja sastoji se u sljedećem: što je veći odmak spojne točke od uobičajenog mjesta, neuobičajenije je ponašanje, kao i, očigledno, odgovarajuća svjesnost i opažaj.

»Obrati pažnju da, kada govorim o viđenju, također navodim i izraze poput »imati oblik ili lik »nečega« ili »doimati se nalik nečemu««, upozorio me je don Juan.
»Sve što se vidi u tolikoj je mjeri jedinstveno da ne postoji način da se o tome govori izuzevši posredstvom usporedbi s nečime što nam je poznato.«

Rekao je kako je najprikladniji primjer takve poteškoće način na koji vračevi govore o spojnoj točci i žaru što je okružuje.
Opisali su ih kao blistavost, iako ne može biti riječi o blistavosti jer vračevi vide svojim očima. Prisiljeni su, međutim, premostiti takvu različitost tvrdnjom da je spojna točka mrlja svjetlosti, te da se oko nje nalazi kolut svjetla, žar.

Don Juan je k tome nadodao kako smo kao bića toliko vizualni i u tolikoj mjeri vođeni našim razbojničkim opažajima da sve što vidimo mora biti izraženo na način na koji to razbojničko oko uobičajeno vidi.

Nakon viđenja što spojna točka i njegov okružujući žar čine, don Juan ustvrdi da su drevni vračevi unaprijedili objašnjenje te pojave. Pretpostavili su da spojna točka u ljudskih bića posredstvom usredotočenja svojeg žarnog pojasa na svemirska vlakna energije što prolaze neposredno kroz njih, bez posredovanja i izravno skuplja takva vlakna u čvrst opažaj svijeta.

»Kako se ta vlakna o kojima govoriš spajaju u čvrst opažaj svijeta«, upitao sam.
»Nitko to ne može znati sa sigurnošću«, odvratio je, posebno naglasivši svoj odgovor. »Vračevi vide kretanje energije, ali samo viđenje kretanja energije ne može im reći kako ili zašto se energija kreće.«

Vrh

PostPostano: ned dec 26, 2010 11:02 pm 
Moderator

I evo opet ove slike:

slika

Sve na lijevoj strani spada u Tonal, sve na desnoj strani je razvrstanost onostranog, Nagual, s time da je to sve tumaćenje tek čačkanje, golicanje da se probudi percepcija, a nikako nije suština, viđenje.

Vrh

PostPostano: ned dec 26, 2010 11:19 pm 
Član foruma

tajna zlatnoga cveta-kineska knjiga zivota
baneprevoz.com
u vezi teme,ne umem da uploadujem...

Vrh

PostPostano: pon jan 17, 2011 1:19 pm 
Član foruma

Sinoć sam doživio nešto... :shock:
Probudih se u po noći sa čudnim osjećajem. :?
Ne mogu tačno da ga definišem ali takve senzacije sam doživio nekoliko puta kao klinac, toga se sjećam jasno ko dan.
Kao kroz maglu se prisjećam da sam to doživio dok sam imao temperaturu ili tako nešto. :oops:
Osjećaj je bio intenzivan i dosta neugodan ali ne mogu da ga dočaram, mada najbliži opis bi bio kao nekakvo gužvanje i komešanje.
Da li je to povezano možda sa buđenjem drugog pitam se?
:-k

Vrh

PostPostano: pon jan 17, 2011 1:36 pm 
Član foruma

mozda si besan zbog necega a da li je povezano sa budjenjem dvojnika ne znam

Vrh

PostPostano: pon jan 17, 2011 2:07 pm 
Moderator

bajs je napisao/la:
Sinoć sam doživio nešto... :shock:
Probudih se u po noći sa čudnim osjećajem. :?
Ne mogu tačno da ga definišem ali takve senzacije sam doživio nekoliko puta kao klinac, toga se sjećam jasno ko dan.
Kao kroz maglu se prisjećam da sam to doživio dok sam imao temperaturu ili tako nešto. :oops:
Osjećaj je bio intenzivan i dosta neugodan ali ne mogu da ga dočaram, mada najbliži opis bi bio kao nekakvo gužvanje i komešanje.
Da li je to povezano možda sa buđenjem drugog pitam se?
:-k

Ima li osjećaj veze sa nesrazmjerima u veličini? Nešto sa prevelikom gustoćom, nekakvm besmislenom ogomnošću u malom...?
U biti je možda najveći problem u kontrastima da gledaš istovremeno jako maleno i jako veliko i onda te to rastegene toliko da je grozničavo, da nema smisla u fizikali.
I još je i sve nekako uvrnuto samo u sebe, ko da su se mikrokozmos i makrokozmos uvrnuli u sebe u beskonačnu petlju.

Vrh

PostPostano: pon jan 17, 2011 2:33 pm 
Član foruma

Pa drugi je budan koliko toliko dok smo djeca, da bi kasnije postao zabačen u pozadinu totalnu.
Rekapitulirajući i radeći pokrete vraćamo i dižemo nivo energije i samim tim on se budi.

Kako sam te iste senzacije osjetio sad i onda kad sam bio mali, nekako se povezalo i zato pitam.

Problem je kod verifikacije.
Koliko god bili "razvijeni" i na kom god koraku bili potreban je neko da nas malo usmjeri.

Moj problem je, a mislim da i dosta vas konta isto, što nemam feedback odnosno povratnu informaciju koja će mi staviti do znanja da sam na dobrom putu ili da sam malo skrenuo na sporednu stazu.

Oni su imali vodiče i naguale dok smo mi manje više prepušteni sebi i vlastitom navođenju.

Sada, kako da znam?

Kako vi kompenzujete?

edit_
Citat:
Ima li osjećaj veze sa nesrazmjerima u veličini? Nešto sa prevelikom gustoćom, nekakvm besmislenom ogomnošću u malom...?
U biti je možda najveći problem u kontrastima da gledaš istovremeno jako maleno i jako veliko i onda te to rastegene toliko da je grozničavo, da nema smisla u fizikali.
I još je i sve nekako uvrnuto samo u sebe, ko da su se mikrokozmos i makrokozmos uvrnuli u sebe u beskonačnu petlju
.

Da!
Ovo si jako dobro pogodio!
Nevjerovatan i jedinstven, teško objašnjiv i na neki način neugodan osjećaj.
Uporedio bih ga, ali nikako bukvalno već po intenzitetu sa utrnućem noge ili ruke.
Dakle, ona sama granica izdržljivosti.
Odlično si opisao!
Trajao je nekih 5 do 10 minuta, a ja sam, prisjećajući se djetinjstva kroz jasnu asocijaciju osjećaja, posmatrao da vidim dokle će da ide, mada ne mogu reći da nisam poželio da prestane!

Vrh

PostPostano: pon jan 17, 2011 2:53 pm 
Moderator

Slično je i sa mnom, prati me od djetinjstva to nešto, malo u snovima, malo na budno, ali prestalo je biti grozomorno u zadnjih par godina.
Ima još nekoliko ljudi od kojih sam to čuo, a nemam sad vremena naklapati o tome, mislim da je je to baš svijest, viđenje, paljenje vlakana koja su u vezi sa svime.
Noramlno je da to radi i strašan pritisak, jer mnogo je većeg intenziteta od uobičajene percepcije, tu ima i onog urušavanja energije pošto se prvi put zapale neki snopovi koji nikad nisu dirani.

Vrh

PostPostano: pon jan 17, 2011 3:27 pm 
Član foruma

Ajde kad uzmogneš, napiši nešto opširnije, ili ako si negdje već pisao o tome pošalji link, i hvala na odgovoru. =D>

Vrh

PostPostano: pon jan 17, 2011 4:44 pm 
Moderator

Hehehehe, poslije utrnuća ruke noge to voli krenuti na sve i onda se potpuno razgradiš, rasplineš i povjetarac ti odnese svijet ko da ga nikad nije ni bilo, e onda je show.

Vrh

PostPostano: pon jan 17, 2011 4:52 pm 
Član foruma

show must go on

Vrh

PostPostano: pon jan 17, 2011 8:24 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
I još je i sve nekako uvrnuto samo u sebe, ko da su se mikrokozmos i makrokozmos uvrnuli u sebe u beskonačnu petlju.

to sam više puta doživio
i pri tome nešto brojim
sve po redu
red veličine u milijardama
strašno se umorim
pa se probudim i pomislim
k vragu morat ću ponovo

Vrh

PostPostano: pon jan 17, 2011 9:27 pm 
Član foruma

Da dodam da sam sticajem okolnosti juče prije zalaska Sunca udahnuo malo njegove energije.
Mora da je to bio boost faktor i katalizator stanja doživljenog jutros.
I opet retrospektiva, kao mali sam znao gledati u Sunce nekada kad me je stara tjerala da spavam popodne.
Uživao sam gledajući mjehurove energije kako se igraju.

Vrh

PostPostano: pon jan 17, 2011 11:32 pm 
Moderator

Kvragu :) ima to veze s njim, to je neka muka u vezi puta prema svjesnoj uniji ove fragmentirane svijesti i umjetne pojedinačnosti.

Vrh

PostPostano: uto jan 18, 2011 8:44 pm 
Član foruma

e drustvance...
Setio sam se jedne ideje koju je Don Huan pretocio Kastanedi..
Rekao mu je da ponavlja odredjene reci,recenicu stalno(to se valda zove mantra?)i da ce vremenom neka bezlicna ili nevidljiva(te 2 reci su mi u pamcenju)sila da se obrusi na njega i reaguje na to sto je izgovarao...

Pomagajte ako se neko seca u kojoj je to knjizi pisalo cini mi se da je u odvojena stvarnost ili nekim od prvih knjiga..trazio sam i search pdfa a nisam nasao rezultat...

To me zanima konkretno...to su ti principi..tu su da bi se koristili :!:

Vrh

PostPostano: sri jan 19, 2011 4:17 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Slično je i sa mnom, prati me od djetinjstva to nešto, malo u snovima, malo na budno, ali prestalo je biti grozomorno u zadnjih par godina.
Ima još nekoliko ljudi od kojih sam to čuo, a nemam sad vremena naklapati o tome, mislim da je je to baš svijest, viđenje, paljenje vlakana koja su u vezi sa svime.
Noramlno je da to radi i strašan pritisak, jer mnogo je većeg intenziteta od uobičajene percepcije, tu ima i onog urušavanja energije pošto se prvi put zapale neki snopovi koji nikad nisu dirani.

Uz to, kada se prisjetim trenutka u djetinjstvu kada se to odigra(va)lo, jasno se sjećam nekih jarko narandžastih lebdećih lopti koje sam tada vidio, ja sam to tada preveo kao narandže koje smjenjuju veličinu dok mi lebde u vidnom polju.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133 ... 226  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.