Evo kao što sam obećao, još jedan kratak odgovor. Majmun inzistira

.
Flaminije Ruf je napisao/la:
Shvacam kako ovome odgovoru nije mijesto ovdje, no osjecam se prozvan i duzan ovoriti na napadacki ton Pantagruela
Nisi ti ništa vidio

.
Prvo zelio bih mu zahvaliti na nenadanom oglasavanju nasih stranica. Losa kritika obicno privlaci ljude. Ako zbog niceg drugog onda da barem vide zasto su toliko lose.
I drugi puta.
Drugo sto se tice nepismenosti, osobno pokusavam ne koristi znakove kao š, đ, č, i slicne. Oprosti sto ih sada ne koristim (navika). Sto se poneke grske, ispustenog slova ili krivo napisane rijeci tice, da to se dogada, mozda i precesto, no nikada nismo zbog toga imali problema u komunikaciji.
Ajd super. Pa vi ste prava mala sretna obitelj

.
Smatram kako te greske ne umanjuju vrijednost samog sadrzaja, kao sto i tvoja tocnost ne uvecava vrijednost tvog.
Kakva mudrost! Naravno da je tako pametnjakoviću, ali vidiš, ja sam imao čisto nešto drugo na pameti...
Zao mi je ako zbog mog nacina pisnja nisi mogao razumjeti sto sam napisao, no nadam se da ces naci nekoga tko ce ti to prevesti.
Tvoje inzistiranje na knjizevnom i tocnom jeziku cini mi se kao jedan oblik privrzenosti, a svaka privrzenost je losa karma i ne vodi ka zavrsetku kruga umiranja i radanja, vec ga samo produljuje.
Ajd da u kratko probam biti jasan, na stranu sa jeftinom jutarnjom propovijedi ovih novih gurua na sve strane... Nisam privžen nikakvoj gramatici, ali nekad volim vjerovati da neke stvari ipak mogu govoriti hrpu drugih. Kako ipak nešto čak i znam o ljudima, vjerovao ili ne, tako sam i došao do nekih, MOŽDA neutemeljenih zaključaka... eov da ti doakžem da mi pisnemost upćeo njei btnai pkoušati ću ti napistia u angramima. I tša se sda lvioš na tu pisnmeost, pa dja nmeoj

.
Paonta mi je blia prevnestveno u tmeo da se dleja kao što su Hedgiegerov Snei und Ztie ne čtiaju prkeo nćoi i kometnirauj sa skvaim vonabi inertnet panjemtakovićem. Nravno i to se mžoe ali s piamt se kavkim rezulattima. Mžoda da umzemo dorgu neku pa nam mćo sponzaje i hemreneutke dđoe od sbee:). Nsa karju karjeva, dargi pirjatelju, ja satvrno ne zanm zašot ste se vi tkao naljutliili. To je tsoi lšao krama

. Vdidim da ti zašn sve zakonitosti (uspjela mi je jedna riječ dobro hehe), kamre pa odna ne vdiim zašto to ne uviđaš. Mnei je reciimo to sdaa smiješno. Ali ja sam vezan za gramatiku

))...
Nego, ja kad čitam gotovo Thompsonovsku gorčinu ovdje s kojom "svak brani svoje", pitam se nisam li i ja malo pretjerao sa riječima prvi puta. Očito jesam

... Ali shvati, nisam odradio svoj komplet yoga-asana već nekoliko dana i zato mi oprosti. Imaš pravo evo. Ali to ne mjenja na nekim stvarima ipak:)...
I zanima me samo još nešto, to je više retoričko pitanje ovako za kraj, ali malo da se čovjek zamisli... Da li bi čovjeku koji je upoznat sa nečim što ti samo nabadaš (kad se tiče znanja o nečem konkretnom recimo) i kojemu bi to bila struka, rekao "ti si vezan za genetiku (npr.) i to je loša karma"... Ja mislim da ovdje malo lupetaš ali dobro, i ja sam malo isprva bio energičniji jer sam takav pa je onda tvoj takav pristup razumljiv i opravdan. Što ne znači da je dobar, ali ok:). Shvati da meni nikakva gramatika ne znači ni približno koliko misliš, ali da su neke stvari nekad same po sebi razumljive. Gramatika i pismenost je bitna kao medij i kao štošta još, jer ako jezik uzimaš samo kao puko sredstvo prenošenja
sadržaja upitne vrijednosti ja ti želim sve najbolje kao takvom. Svi smo različiti i moramo makar pokušati tolerirati onda neke stvari... Evo ja ću početi vježbati toleranciju već danas hehe... Gramatika je jedan maaali i gotovo beznačajan (kažem gotovo) segment jezika, a jezik je itekako važan jer uvelike određuje i naš način razmišljanja a poznajući razne jezike poznajemo sve više i značenja (semantiku) onoga što se htjelo reći... Pa sad nekome to nije važno, ali oni zauvijek ostaju na maglovitim pričama o karmi:)...
I nemoj me krivo shvatiti, ja ne podcjenjujem nikakva učenja dragi Flaminijuše, dapače, samo podcjenjujem loše interpretacije istoga... A kad je netko zapeo na osnovama gramatike, ja se samo ZAPITAM (obrati pozornost na pitanje, a ne tvrdnju) je li preskočio neki bitan faktor u temeljnom obrazovanju ili možda to stvarno nije toliko važno. Možda i nije, ali onda vidim još štošta ali o tome nema potrebe sada... E sad ako ja nemam pravo na to da to malo eksplicitnije iznesem neka vrag odnese svu komunikaciju:). Neke stvari zaiste dođu same od sebe, ali opet možda stvarno netko ima problema pri učenju, možda precjenjujem druge ljude, možda je netko disleksičan pa mu se ja ne znajući da je takav rugam, možda podcjenjujem težinu vlastitog jezika i očekujem da ga svi koji se smatraju prozvanima pričati o najdubljim tajnama univerzuma znaju, možda, možda, možda...
Kako god bilo, sretno ti bilo, a ja se svađat neću...
Samo sam napisao kratak prijevod moje prve impulzivne reakcije (za koju opet vidim da možda i nije bila na mjestu i zato ti u neku ruku zahvaljujem što si me i ne znajući možda, upozorio na to, prvenstveno kad si rekao "napadalački ton", kojeg začudo ja u svojoj subjektivnoj impulzivnosti nisam ni percipirao kao takvoga)...
Lijep pozdrav.