Sada je: pet maj 02, 2025 10:40 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130 ... 226  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Umetnost Sanjanja
PostPostano: pet dec 17, 2010 10:34 pm 
Član foruma

zahir je napisao/la:

Meni taj opis više liči na Omenino iskustvo, a ne na mišljenje. Čak ni ne piše da je mišljenje.

Nemoj me sad iti zajebavat majke ti .... :lol: Šta je ovo danas?!

:mrgreen:

mišljenje je. Prvo znam omenicu, drugo vidim a treće napisala je "po meni"

no shit sherloc :D

Vrh

PostPostano: pet dec 17, 2010 10:43 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:

Ako se ljudi od znanja ophode sa svijetom putem kontrolirane ludosti, a svi drugi su nekontrolirano ludi (što piše u knjigama), i trećeg nema, nemam izbora nego da se i ja proglasim ludim ovako ili onako.

Jesi li i ti lud? :)

Djelomično definitivno, daleko više od prosjeka. Nijedan čovjek nije normalan, nama je nenormalnost jedna od osnovnih karakteristika. no ja svoj sustav u glavi rušim planski i proračunato. To nije vrsta luđaštva ista kao i mesijanski sindrom, mada ponekad može izgledat tako. Svi smo mi krvavi ispod kože.

promatrač je napisao/la:
Poštujem te kao čovjeka i kužim da ne možeš uvijek bit tip-top, ali što je da je, čitajući tvoje postove unazad, stravično si proturječan samom sebi, neću sad ići sve po redu quotati, nema vajde.

Moguće, pričam o zajebanim temama, piramida se može nekad gledat s više strana i svaka može bit točna. Ako te nešto buni konkretno, pitaj, pokušat ću objasnit iako mi se čini nekad da pišem u vjetar.

Vrh

PostPostano: pet dec 17, 2010 10:55 pm 
Moderator

lone_bird je napisao/la:
Ako te nešto buni konkretno, pitaj, pokušat ću objasnit iako mi se čini nekad da pišem u vjetar.

Ma svašta me buni, ali nije da me svrbi, ne bi za sad ništa pitao, ima i ostalih članova, eto poštujem tvoje resurse i pitam te minimalno.

Vrh

PostPostano: sub dec 18, 2010 9:01 am 
Član foruma

lone_bird je napisao/la:

Ja bi to ovako rekao, nadam se da te neću naljutit previše. U stvarima koje si naveo 70% je točnih, mudrih i sasvim realnih stvari. 30% je sranje. Primjeti da je odnos prilično povoljan po sotonizam, zajebano je samo što neuki promatrač ne može razlikovat jednu tvar od druge. Sve je tu više manje OK, i pravila i okretanje ka sebi i poništavanje učinaka religijskog pranja mozga (za one kojima to treba). Pomalo je isključiv zapravo i jednostran, skoro pa surov no to je za pokret takva imena pomalo očekivano. Ja više volim pristup budi kao voda i jedva dodiruj svijet nego "uništi ih" no to sam samo ja.

Stvar koja mi je nagluplja od svega jest ta da sotonizam pokušava izgraditi vrijednost na negiranju nečeg drugog (religija) koja je sama po sebi sranje ili bolje rečeno nevrijedna spomena, što je dvostruku paradoks. Ne gradiš negacijom nečeg i nije nužno da je suprotnost govna kolač, nego samo govno druge boje.

Mislim tako ja gledam na to ali nemoj me uzet za ozbiljno. Ja si takvo gledište mogu priuštiti, ne znači da to vrijedi za sva ljude i ne znači da kod određenih pojedinaca sotonizam ne mora bit veliki korak naprijed i koristan u određenim fazama života.

što bi se naljutio
nagualizam je također vrlo oštar
za pripadnike nekih drugih učenja i surov
cijenim nagualizam više od sotonizma jer je apstraktniji u postavkama
jači u praksama i manje opterećen govnima ovog svijeta

npr:
˝Učenje tradicije vidovnjaka kojoj pripada, zasniva se na činjenici da je univerzum dualan. On je sastavljen od dve sile koje su stari vidovnjaci simbolički predstavljali kao dve zmije koje su isprepletene. Ali, te sile nemaju ništa zajedničkog sa dualizmima koje nazivamo dobro i zlo, Bog i Đavo, pozitivno i negativno ili sa bilo kojim parom suprotnosti koji možemo da zamislimo. Preciznije, one stvaraju nepojmljivi talas energije koji Tolteci zovu tonal i nagual.
Oni su postavili aksiom da je tonal sve ono što možemo da tumačimo ili zamišljamo na bilo koji način, a ostatak, koji ne možemo da kategorizujemo, je nagual.
Kako bi naglasili da to nisu dve suprostavljene činjenice već dva dopunjujuća vida jedne te iste sile, koju su uslovno nazvali “Orao“, vidovnjaci upoređuju tonal i nagual sa dvema stranama fizičkog tela, levom stranom i desnom stranom. Oni su videli da, kao što je osnovna konfiguracija organizama uglavnom raspoređena prema pravilima bilateralne simetrije, tako čine i bića u kojima energija ispoljava sebe u svemiru i to određuje način na koji opažamo.
Život nastaje kada deo slobodne energije beskraja (naguala) – koji su stari čarobnjaci nazvali “orlove emanacije” (orlovi izlivi, ispoljavanja – prim.prev.) – postane zarobljen od spoljašnje sile (tonala) postajući samostalno biće, svesno sebe.˝- Susreti s nagualom

a nije se zgorega ni podsjetiti na naš red veličine

http://www.youtube.com/watch?v=Tfs1t-2r ... re=related

pozdrav

Vrh

PostPostano: sub dec 18, 2010 4:42 pm 
Moderator

tolteq je napisao/la:
Prije koji mjesec mi se dogodilo da osjecam vise svoj balon i sebe unutra pun bilijona tockica a svaka sebe svjesna vise od ovog vanjskog, pa sam valjda jos pod dojmom. :)

:) Vidiš to su ti sve dvojnici :) te sve točkice, šalim se, možda si gledao svoju sveukupnost i od čeg se ona sastoji, što je velik poduhvat.

A još jedno tumačenje toga je da si bio svemir, da si bio u makrokozmosu, gledao sebe ka ukupnost svih bića u svemiru, JA sam svemir. :) Te točkice bi onda bile svijest kao što smo ti i ja ovdje.
Još ako si imao osjećaj da nešto jako ne štima sa veličinama, da si ogroman i da sebe ovdje od tamo gledaš kroz mikroskop, onda si bio svemir.

Ima još imena za sve to, ali ne bi htio tresti grmlje previše.

Daj opiši malo detaljnije sve to, ovo je malo premalo za dijagnozu, imam i ja dosta takvih iskustava pa me zanima.

Vidi ovo:
slika

Vjerovatno si vidio ovaj odnos tijelo - Univerzum.

Vrh

Naslov: Re: Generalna diskusija
PostPostano: sub dec 18, 2010 5:05 pm 
Moderator

Hej evo duh (galaksija) pušta dimne signale u vezi nastavka ove rasprave:

ivo.andric je napisao/la:
lone_bird je napisao/la:

Ja bi to ovako rekao, nadam se da te neću naljutit previše. U stvarima koje si naveo 70% je točnih, mudrih i sasvim realnih stvari. 30% je sranje. Primjeti da je odnos prilično povoljan po sotonizam, zajebano je samo što neuki promatrač ne može razlikovat jednu tvar od druge. Sve je tu više manje OK, i pravila i okretanje ka sebi i poništavanje učinaka religijskog pranja mozga (za one kojima to treba). Pomalo je isključiv zapravo i jednostran, skoro pa surov no to je za pokret takva imena pomalo očekivano. Ja više volim pristup budi kao voda i jedva dodiruj svijet nego "uništi ih" no to sam samo ja.

Stvar koja mi je nagluplja od svega jest ta da sotonizam pokušava izgraditi vrijednost na negiranju nečeg drugog (religija) koja je sama po sebi sranje ili bolje rečeno nevrijedna spomena, što je dvostruku paradoks. Ne gradiš negacijom nečeg i nije nužno da je suprotnost govna kolač, nego samo govno druge boje.

Mislim tako ja gledam na to ali nemoj me uzet za ozbiljno. Ja si takvo gledište mogu priuštiti, ne znači da to vrijedi za sva ljude i ne znači da kod određenih pojedinaca sotonizam ne mora bit veliki korak naprijed i koristan u određenim fazama života.

što bi se naljutio
nagualizam je također vrlo oštar
za pripadnike nekih drugih učenja i surov

npr:
˝Učenje tradicije vidovnjaka kojoj pripada, zasniva se na činjenici da je univerzum dualan. On je sastavljen od dve sile koje su stari vidovnjaci simbolički predstavljali kao dve zmije koje su isprepletene. Ali, te sile nemaju ništa zajedničkog sa dualizmima koje nazivamo dobro i zlo, Bog i Đavo, pozitivno i negativno ili sa bilo kojim parom suprotnosti koji možemo da zamislimo. Preciznije, one stvaraju nepojmljivi talas energije koji Tolteci zovu tonal i nagual.
Oni su postavili aksiom da je tonal sve ono što možemo da tumačimo ili zamišljamo na bilo koji način, a ostatak, koji ne možemo da kategorizujemo, je nagual.
Kako bi naglasili da to nisu dve suprostavljene činjenice već dva dopunjujuća vida jedne te iste sile, koju su uslovno nazvali “Orao“, vidovnjaci upoređuju tonal i nagual sa dvema stranama fizičkog tela, levom stranom i desnom stranom. Oni su videli da, kao što je osnovna konfiguracija organizama uglavnom raspoređena prema pravilima bilateralne simetrije, tako čine i bića u kojima energija ispoljava sebe u svemiru i to određuje način na koji opažamo.
Život nastaje kada deo slobodne energije beskraja (naguala) – koji su stari čarobnjaci nazvali “orlove emanacije” (orlovi izlivi, ispoljavanja – prim.prev.) – postane zarobljen od spoljašnje sile (tonala) postajući samostalno biće, svesno sebe.˝- Susreti s nagualom

a nije se zgorega ni podsjetiti na naš red veličine

http://www.youtube.com/watch?v=Tfs1t-2r ... re=related

pozdrav

Vidi ovdje: viewtopic.php?p=100821#p100821

Kvarenje Demijurga

Tu ima nešto o onom odnosu koji je u sotonizmu opisan kao:
Lucifer/Satan vs Demiugric/Archonic
Tamno more svijesti vs svijet obličja-Tonal

s tim da to nije nimalo jednostavno jer postoje nivoi obličja, fizički nivo + viši polufizički, nefizički nivoi, nefizička individualna svijest je također obličje.

Vrh

PostPostano: sub dec 18, 2010 11:04 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
tolteq je napisao/la:
Prije koji mjesec mi se dogodilo da osjecam vise svoj balon i sebe unutra pun bilijona tockica a svaka sebe svjesna vise od ovog vanjskog, pa sam valjda jos pod dojmom. :)

:) Vidiš to su ti sve dvojnici :) te sve točkice, šalim se, možda si gledao svoju sveukupnost i od čeg se ona sastoji, što je velik poduhvat.

A još jedno tumačenje toga je da si bio svemir, da si bio u makrokozmosu, gledao sebe ka ukupnost svih bića u svemiru, JA sam svemir. :) Te točkice bi onda bile svijest kao što smo ti i ja ovdje.
Još ako si imao osjećaj da nešto jako ne štima sa veličinama, da si ogroman i da sebe ovdje od tamo gledaš kroz mikroskop, onda si bio svemir.

Ima još imena za sve to, ali ne bi htio tresti grmlje previše.

Daj opiši malo detaljnije sve to, ovo je malo premalo za dijagnozu, imam i ja dosta takvih iskustava pa me zanima.

Vidi ovo:
slika

Vjerovatno si vidio ovaj odnos tijelo - Univerzum.

Energetsko tijelo kao zaseban univerzum, DA, ok mozemo to tako tumaciti, zasto ne.
Hm, dijagnoza, kaj znam, al mozda nekom postane neka smjernica u necemu, mozda posluzi.

Ajmo reci ovako, osjecao sam matejalno svoju cahuru, njezinu opnu, i svijest unutar nje tj. samog sebe u bilijun tockica i osvjescena svaka sama sebe a opet omedjeno unutar jajeta, kao nekom gumenom opnom tj. ajmo fakat reci kao ljuska obicnog pileceg jajeta samo ko gumeni bomboni, neka gumena opna. A materjalno nisam osjecao, nesto sitno. Ajmo rec koda se obrnulo.
Znaci sad osjecamo materijalno tijelo a energetsko ko ga je osvjescen malo a u ovom slucaju je bilo obrnuto. Po potrebi sam baratao svjescu svojom voljom kao sto pomicem sad ruku. Ako sam htio da ide ljevo isla je, gore, dolje, kako god sam zelio, kad sam hodao koda vjetar puse u mene razvlacilo se sve ko tijesto unazat. Kad mi je bila fokusirana svjest na sredini cela onda sam se osjecao normalno ali kad sam ju vozao bilo kuda onda se ova stvarnost ljuljala nije bilo "normalno". I tako, neznam, probaj izvuci za sebe nesto iz ovog korisno ako zelis, drugacije neznam ispricati. Ako ti se ova prica ne svidja, mahni rukom, koda nista nisi ni procitao.

:toothy2:

:-)

Zadnja izmjena: tolteq; sub dec 18, 2010 11:10 pm; ukupno mijenjano 2 put/a.

Vrh

PostPostano: sub dec 18, 2010 11:06 pm 
Moderator

To je u sklopu sanjanja ili na javi?

Vrh

PostPostano: sub dec 18, 2010 11:08 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
To je u sklopu sanjanja ili na javi?

Na javi.

Al opet znam da mi je u tom trenu na javi skupna tocka bila u polozaju sanjanja inace se to nebi dogadjalo.

Vrh

PostPostano: sub dec 18, 2010 11:18 pm 
Moderator

Evo navijam za to da ti uspije da ti povjetarac otpuše svijet.
To ti dođe ko to ljuljanje koje spominješ, ali kad te "odljulja" toliko daleko da nestane kompletno svega, uključujući i tvoje tijelo i vrijeme.
Onda plutaš ko mjehur svijesti po bezvremenom ničemu koje je do vrha ispunjeno nečim.

A općenito, zanima me kako to iskustvo spajaš sa onim svime o čahuri, o mjestu skupne točke koje normalno nije na čelu ni izdaleka.
Zašto bi u čahuri bilo "bilijun tockica i osvjescena svaka sama sebe..."?

Da li je to uopće ta čahura na kojoj je skupna točka ili je to nešto drugo?....

Vrh

PostPostano: ned dec 19, 2010 1:29 am 
Član foruma

lone_bird je napisao/la:
Ne mogu vjerovat kako se na ovom jebenom forumu koji nosi Castanedino ime i na kojem se nazivno i ajmo to tako optimistično reći okupljaju sljedbenici duhovne loze novih naguala ja uvijek moram postavljat na trepavice, svađat se i objašnjavat maltene samo ono što piše u knjigama.

Prošli put ste me natjerali da vam silom i svađom tumačim o potrebama puta ratništva i očuvanja energije preustrojem tonala. Sad vam moram tumačiti točnost i prirodu viđenja i da nad Bogom nema ničega. Pitam se tko je onda u ovoj raspravi blesav, vi koji me tjerate ili ja koji pristajem?

=D>

Vrh

PostPostano: ned dec 19, 2010 1:36 pm 
Član foruma

ivo.andric je napisao/la:

Well said. =D>

Btw, nagualizam nije učenje (iako tako može izgledat) nego skup praksi i postupaka sa konkretnom svrhom i samo u zadanom kontekstu ima smisla i vrijednost.

Vrh

PostPostano: ned dec 19, 2010 1:59 pm 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:

Ah loni prijatelju, moja konstatacija o tvojoj promjeni frekvencija nije do fokusa, nego do viđenja. Zamjećujem mnoge stvari dok čitam postove ljudi, ovo je samo jedna od njih. Ovo što ti zoveš paranojom je isto element mojih viđenja.

Ne znam baš dal koristimo riječ viđenje na jednak način.

Sjenko je napisao/la:

Pričam ono što vidim, a krađe energije i paraziti su među viđenima, no lova na vještice se ne sjećam :) Naravno da je pravi neprijatelj onaj unutra, no problem je što su mnogi ljudi preuzimajući njegov um, preuzeli i njegove metode dolaska do energije.

Nisam siguran da je takav način pribavljanja energije moguć. Razloga je više. Jedan primjer: Da jest, put ratništva ne bi imao smisla. Čemu preustrojavat vlastitu energiju kad lijepo možeš krast tuđu. Nisam uopće siguran da si svjestan implikacija pojavi o kojima govoriš i da uopće poznaješ pravu prirodu energije i njenih mogućnosti. Efikasni i mogući energetski vampirizam stvorio bi supersoj ljudi-predatora koji bi imali de fakto neiscrpne izvore hrane i neograničenje mogućnosti djelovanja. Ovaj svijet nije ustrojen tako šlampavo. U tome jednostavno nema onog što zovem "viša logika".

Nadalje, nisi me shvatio za ovo u vezi našeg neprijetelja iznutra. Za čovjeka iz tvoje pozicije neke stvari su teško vidljive no pokušaj imati otvoren um. Voladorese ne smatram za "prave neprijatelje". Oni su samo nužno zlo, poput sila prirode, oluje (ili lava :) ) i kad riješimo naš primarni problem, svi naši ostali problemi riješit će se sami od sebe.

Pravi neprijatelj smo mi sami i način na koji smo socijalizacijom uređeni. Jednog dana kada i ako uspijem ispeglati svoj tonal po uzorima besprijkornog ratništva i kad energije bude kroz mene prolazila bez zastajkivanja i vrtloženja i kad po želji budem mogao ulaziti i živjeti u stanju druge i treće pozornosti onda će meni najmanji problem na svijetu biti voladoresi i možebitni paraziti.

Ali i ne samo oni, nego i sve ostalo što spada pod vesele klasifikacije prve pozornosti obilježeno pojmovima problemi, strahovi, nesigurnosti i neprilagođenosti (jer su to sve rezultati pogrešnog tumačenja što je tonal a što je nagual, drtugim riječima krive procjene - moguće samo iz prve pozornosti zbog razloga koje sam već navelike tumačio). To je ono što je ovdje u pitanju. Moć, sloboda i evolucija svijesti u elementarnom obliku. I ne nije važno kako ti to zvuči i što ti i tome misliš. Tvoje mišljenje (i bilo čije) je nebitno. Kad to shvatiš, napravio si prvi korak.

Vrh

PostPostano: ned dec 19, 2010 3:05 pm 
Moderator

Prilična mi je sekirancija što ti ovo sad moram napisati, ali loni, mislim da je to mrtva biljka moći bila fascinirana pogledom kroz tvoju interpretaciju i ostavila te u neobranom grožđu, to jest ti si preuzeo pogled od mrtve biljke kao svoj, a nisi ni tražio dalje.

Zamisli kad svijest biljke ugleda jabuku i stol kroz ljudski um, a nikad oči nije imala, niti je znala da bi to moglo biti zanimljivo, ima da joj se sve dlačice na lišću dignu od ushićenja, to onda mora da je "viđenje", moć, energija!

A možda i nije to, ko bi ga znao što je... a ne moramo se ni slagati, nije nimalo bitno.

Ciljam recimo na ovo:
lone_bird je napisao/la:
To su samo ideje. Riječi. Nemaju nikakvog značenja i ne vrijede ništa. Prava stvarnost postoji na razini stola na kojem ti stoji komp ili na razini jabuke koju jedeš. Jednom kad i ako to otkriješ bit će ti najbolji dan u životu.

Da li je to biljka možda doživjela viši nivo stvarnosti (za nju) kroz tebe pa osjetila fascinaciju s kojom si se ti onda poistovjetio?

Vrh

PostPostano: ned dec 19, 2010 4:03 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:

Sta zasto?

Pa to unutra, te tockice, sam ja.
Da to je ta cahura, to energetsko tjelo ili drugi.

Vrh

PostPostano: ned dec 19, 2010 4:08 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Da li je to biljka možda doživjela viši nivo stvarnosti (za nju) kroz tebe pa osjetila fascinaciju s kojom si se ti onda poistovjetio?

Tvoja pitanja su koliko blesava toliko i legitimna. Biljka nije bila živući entitet u mojem slučaju, (hell dal je takvo što uopće moguće? Odakle ti takva ideja?) nego jednostavno katalizator i opskrbljivač energijom, ona je samo donijela nešto kao ključ za otvaranje oklopa prve pozornosti da pokaže ono što već svatko od nas nosi unutra. Ne samo da mislim da je takvo otkrivenje nemoguće pogrešno protumačit nego mislim da je iskustvo takve vrste JEDINO što sam u svom životu do sad mogao biti u potpunosti siguran. Napokon sam vidio piramidu u tri dimenzije umjesto običnog ulja na platnu. Riječi gube moć kod pokušavanja prenošanja ovakvih istina. To je kao kad slijepac progleda pa ga vratiš u mrak. Pitaš se da li je moguće da je nešto tu krivo protumačeno, kakav paradoks. Tek kad sam se vratio u okove prve pozornosti shvatio sam da je ona CIJELA samo jedno krivo tumačenje. Toliko o tvojoj dilemi.

Ne tražim od tebe da vjeruješ jer to jednostavno nisi u stanju. Ali tražim da imaš otvoren um i ne doneseno mišljenje o situaciji. Jer to je logički gledano i najmanje što smiješ učiniti.

Jesi li se zapitao čemu sumnja i otpor? Je li nešto izneseno u postu gore bilo kontroverzno, teško razumljivo ili teško prihvatljivo i kome to točno? Ili je možda opet bila samo potvrda sveg onog što je Don Huan cijelo vriijeme tumačio tupavom karlosu i potpuno u skladu sa iskustvima pravih ratnika i naguala? Zašto je onda tako teško prihvatiti barem mogućnost da postoji mogućnost? To je pitanje koje ne morate odgovarat meni nego sami sebi.

Vrh

PostPostano: ned dec 19, 2010 4:18 pm 
Moderator

tolteq je napisao/la:
promatrač je napisao/la:

Sta zasto?

Pa to unutra, te tockice, sam ja.
Da to je ta cahura, to energetsko tjelo ili drugi.

Kaj šta zašto? :)
Pitam jer čahura sa skupnom točkom nigdje tako opisana, ne kao "bilijun tockica i osvjescena svaka sama sebe...".

Pitam jer znam za tu percepciju i nikad to nisam doživljavao kao onu čahuru, nego nešto drugo, fenomen za sebe, fenomen koji ide prema grupnoj svijesti koja percipira bića unutar sebe koja su svijesti kao ja i ti.
Znači ti si recimo nešto kao svemir i jedna od tih bilijun točkica je tvoj susjed.

I skupna točka nije na čelu nego iza lopatice na leđima, nije ti to čudno?

Nemoj me sad shvatiti krivo da umanjujem veličinu tvojeg iskustva, jer to je vjerovatno veće iskustvo nego da si vidio svoju ili nečiju čehuru sa zračenjima unutra.

Vrh

PostPostano: ned dec 19, 2010 4:39 pm 
Moderator

lone_bird je napisao/la:
Tvoja pitanja su koliko blesava toliko i legitimna. Biljka nije bila živući entitet u mojem slučaju, (hell dal je takvo što uopće moguće? Odakle ti takva ideja?) nego jednostavno katalizator i opskrbljivač energijom, ona je samo donijela nešto kao ključ za otvaranje oklopa prve pozornosti da pokaže ono što već svatko od nas nosi unutra.

Da pa rekao sam da je biljka mrtva, a ne živa, nagađam da je otud i tvoj potpis da si ništa.
Ali energija te biljke ima svoj poptpis i formira tvoju pažnju po potpisu iz bivše žive biljke, utoliko nisi sasvim svoj.
lone_bird je napisao/la:
Ne samo da mislim da je takvo otkrivenje nemoguće pogrešno protumačit nego mislim da je iskustvo takve vrste JEDINO što sam u svom životu do sad mogao biti u potpunosti siguran.

To što je to JEDINO, u tome i jest problem. A to JEDINO je ujedno i poprilično tuđe i gledano iz mrtvog.
lone_bird je napisao/la:
Pitaš se da li je moguće da je nešto tu krivo protumačeno, kakav paradoks. Tek kad sam se vratio u okove prve pozornosti shvatio sam da je ona CIJELA samo jedno krivo tumačenje. Toliko o tvojoj dilemi.

Joj pa kakav paradoks!!! Ne vjerujem ti na riječ, a ti si takav autoritet da se stresem čim te pročitam. A to što si sad napisao za mene uopće nije dilema, ja to znam.
lone_bird je napisao/la:
Ne tražim od tebe da vjeruješ jer to jednostavno nisi u stanju. Ali tražim da imaš otvoren um i ne doneseno mišljenje o situaciji. Jer to je logički gledano i najmanje što smiješ učiniti.

Ja ti vjerujem da ti vjeruješ i čak ti i vjerujem da je to što si iz svojeg "viđenja" vidio tako, ali to nije i ne može biti sve.
lone_bird je napisao/la:
Jesi li se zapitao čemu sumnja i otpor? Je li nešto izneseno u postu gore bilo kontroverzno, teško razumljivo ili teško prihvatljivo i kome to točno?

Pa jesam se zapitao, u pitanju je toj nastup kao da daješ bogomdana objašnjenja, a u biti mirišu na pompoznost, strašno su kontraverzna a svejedno vrlo isključiva... itd..., istovremeno ne daju ništa osim "papaštrumf je rekao" i zato ostajem otvorenog uma pa pokuštavm utvrditi otkud si takav i što ti mogu vjerovati.

Ja te svejedno poštujem i ne omalovažavam tvoje iskustvo, imaj to na umu, dok ti recimo svako malo sve oko sebe popljuješ.

Vrh

PostPostano: ned dec 19, 2010 5:08 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Kaj šta zašto? :)
Pitam jer čahura sa skupnom točkom nigdje tako opisana, ne kao "bilijun tockica i osvjescena svaka sama sebe...".
Skupnu u tom trenu nisam vidio, iskreno, bilo me je previse strah da u tom stanju pipam bilo sto jer vjerujem da nisam sposoban za neke takve stvari.

Citat:
Pitam jer znam za tu percepciju i nikad to nisam doživljavao kao onu čahuru, nego nešto drugo, fenomen za sebe, fenomen koji ide prema grupnoj svijesti koja percipira bića unutar sebe koja su svijesti kao ja i ti.
Znači ti si recimo nešto kao svemir i jedna od tih bilijun točkica je tvoj susjed.

Nije to bio nitko do mene unutar te cahure. Bio sam svjestan svoje energije samog sebe unutar te cahure tih bilujun tackica su djelovale ko jedna a opet su bile cjelina. Cak se u jednom trenu moja svjest skupila u ko neko centar i zaletela unutar cahure u opnu svom silom i ta opna se rastegnula ko zvakaca u jednom smjeru cim se odbilo od opne razletilo se sve po cahuri. Imo sam osjecaj da bum crko u tom trenu bila je ogromna sila udarca, ko eksplozija.

Citat:
I skupna točka nije na čelu nego iza lopatice na leđima, nije ti to čudno?

Da iza je ali u tom trenu nisam ju vidio ili mozda i jesam samo nisam znao da je to to.
Citat:
Nemoj me sad shvatiti krivo da umanjujem veličinu tvojeg iskustva, jer to je vjerovatno veće iskustvo nego da si vidio svoju ili nečiju čehuru sa zračenjima unutra.

Iskustvo za mene ima neko znacenje i znanje o tome, iskustvo, ako sam uspio kroz rijeci to prikazati, super, jebes uvelicavanje i umnjivanje neceg, to nije bitno.

Pa da bio sam svjest unutar te svoje cahure.

Vrh

PostPostano: ned dec 19, 2010 5:13 pm 
Moderator

Ok, hvala, to je besprijekoran odgovor, najbolje što znaš...

Nego ja kad sam u tom stanju, onda isto nema nikog kraj mene, sve je u meni, a opet je jedna od tih točkica netko koga znam, kužiš?
To je korak prema kolektivnoj svijesti.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130 ... 226  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.