Sada je: uto maj 06, 2025 3:12 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1194 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 60  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Umetnost Sanjanja
PostPostano: pet dec 17, 2010 7:07 pm 
Moderator

Svi pogrešno razumiju jer se to ne može razumjeti! :)

Ali trezven ratnik je toga svjestan i igra dalje po pravilima tonala u kontroliranoj ludosti ko da razumije (jedino tako i može).

Vrh

PostPostano: pet dec 17, 2010 7:10 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Svi pogrešno razumiju jer se to ne može razumjeti! :)

Ali trezven ratnik je toga svjestan i igra dalje po pravilima tonala u kontroliranoj ludosti ko da razumije (jedino tako i može).

Ma može se to razumjeti, samo se teško može nekom drugom objasniti.

Vrh

PostPostano: pet dec 17, 2010 7:12 pm 
Moderator

Može može, ali ne sa razumom, nego sa onim čistim razumjevanjem, što je po prirodi daleko od belebetalice u glavi.
To čisto razumjevanje je prethodnica viđenja, negdje poslije intuicije.

Vrh

PostPostano: pet dec 17, 2010 7:14 pm 
Član foruma

Aha.

Šteta je jedino što ljudi vole, a u neku ruku i moraju kombinirati čisto razumjevanje sa blebetalicom, pa iz toga ispadaju svakakvi vrhunski zaključci, a tek kad svoju spoznaju pokušaju prebacit drugom, tu nastaje kuršlus :D

Vrh

PostPostano: pet dec 17, 2010 7:16 pm 
Moderator

E tu trezvenost daje balans da se ostane normalan.

Vrh

PostPostano: pet dec 17, 2010 7:20 pm 
Član foruma

A nedostatak iste između ostaloga daje i zanimljive forumske fajtove :mrgreen:

Vrh

PostPostano: pet dec 17, 2010 7:22 pm 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:
navigator je napisao/la:

Pa ako si pogresno razumeo citat, pogresno ces razumeti i mene.

Mozes da "mislis" sta god hoces o necemu, ali postoji ono sto jeste nevezano za bilo cije "misljenje".

Imaš pravo što se ovog o mišljenju tiče, samo pitanje je tko ovdje pogrešno razumije :twisted:

Pa ocigledno onaj ko nema svoje sopstveno iskustvo u vezi te stvari, u ovom slucaju ti.

Ono sto sam poslednje ponovio iz citata je vrlo jasno, ne znam kako si iz toga uspeo da shvatis da tu "opisuje nekog tko može manifestirati svoje sanjačko tijelo u fizikali".

Ne, opisuje nesto totalno suprotno. Opisuje nekoga ko je u sanjanju razvio paznju do tog nivoa da percipira san/svet u kome se nalazi sa jednakom paznjom kao i u svakodnevnoj stvarnosti.

Ili ti je engleski prilicno slab, ili si ti toliko slab da jednostavno ne mozes da shvatis onako jasnu izjavu.

Vrh

PostPostano: pet dec 17, 2010 9:21 pm 
Član foruma

Vidim de se dobro zabavlljate :rofl pa rekoh, samo da vas pozdravim. :love11: :occasion5:

:-)

Vrh

PostPostano: pet dec 17, 2010 9:40 pm 
Član foruma

tolteq je napisao/la:
Vidim de se dobro zabavlljate :rofl pa rekoh, samo da vas pozdravim. :love11: :occasion5:

Pa gde si burazeru!

Nema te nešto kod nas, promatrač se cijeli razgoropadio otkad ga nema tko dovest u red.

:mrgreen: :rotfl:

Ajd navrati ponekad, ne budi stranac. :occasion5:

Vrh

PostPostano: pet dec 17, 2010 10:34 pm 
Član foruma

lone_bird je napisao/la:
Ajd navrati ponekad, ne budi stranac. :occasion5:

Pa evo me, :D al necu puno da pricam tako da vlada mir u rezervatu. :rofl

Jer ako se i ja pridruzim nekolicini koji fino tumace drugoj nekolicini da je dvojnik/sanjajuci/ja/drugi bla, bla, jedno te isto, bojim se da ce opet padat sjekire. :rofl :rofl :rofl

Vrh

PostPostano: pet dec 17, 2010 11:58 pm 
Član foruma

navigator je napisao/la:
Kao sto sam vec rekao, san koji opisuju carobnjaci, i u kom gledas sebe kako spavas, ne podrazumeva da si u svojoj svakodnevnoj stvarnosti, koliko god to nekom paradoksalno zvucalo.

Meni to izgleda kao da se tad nalazimo u energetskom tijelu te iste stvarnosti.
Sve je isto kao dvojnik stvarnosti, samo je onda sve energija i mi i sve oko nas, prolazimo kroz zid, vrata, bilo sto, znaci vise nista nije materija.

:toothy2:

Vrh

PostPostano: sub dec 18, 2010 12:14 am 
Član foruma

:love12:

Zadnja izmjena: OMEN; sub dec 18, 2010 8:16 am; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: sub dec 18, 2010 12:18 am 
Član foruma

tolteq je napisao/la:
navigator je napisao/la:
Kao sto sam vec rekao, san koji opisuju carobnjaci, i u kom gledas sebe kako spavas, ne podrazumeva da si u svojoj svakodnevnoj stvarnosti, koliko god to nekom paradoksalno zvucalo.

Meni to izgleda kao da se tad nalazimo u energetskom tijelu te iste stvarnosti.

Nalazis se u svom energetskom telu, ali ne i u svakodnevnoj stvarnosti. Ne znam zasto uopste razbijate glavu oko toga, to je skroz nevazno da se razume.

tolteq je napisao/la:
Sve je isto kao dvojnik stvarnosti, samo je onda sve energija i mi i sve oko nas, prolazimo kroz zid, vrata, bilo sto, znaci vise nista nije materija.

I u ovoj stvarnosti je sve energija, i mi i sve oko nas.

U sanjanju se razlikuje to sto energetsko telo ne podleze fizickim zakonima nase stvarnosti, zato mozemo da radimo sve sto si nabrojao. Ali i to tamo je isto materija koliko je i ovde. Mozes da dodirujes stvari i da ih osecas isto kao i ovde.

Vrh

PostPostano: sub dec 18, 2010 3:32 am 
Moderator

Navigator kamo spada recimo kad sanjaš sebe kao više osoba koje žive istovremeno, više života koji imaju i neku interakciju u realnom vremenu sna?
Uz sve to život nijedne od tih osoba nema veze sa ovim tu životom iz kojeg pišem.
Gledaš sebe odnekud sastrane kao prisustvo bez obličja kako obavljaš radnje u snu i kad treba samo uđeš u ulogu ovog ili onog.

Dalje, probudiš se u snu, percipiraš sebe kao energetsku sferu (čahuru), svoju svijest percipiraš kao neku munju koja u čahuri skoči, udari tamo gdje osjeti da može iskompletirati neki svijet.
Tako mi se jednom desilo da sam se iz tog elektriciteta u čahuri nekako transformirao u gljivu sa pripadajućim svijetom.
Subjektivno je to centriranje izgledalo kao da sam munja koja udari u meko šumsko tlo odnikud.
Izrastao sam kao gljiva iz tla, proživio jedan vrlo ispunjen život gljive (za razliku od ljudskog), sjećam se i da sam ispuštao spore zbog razmnožavanja i nisam bio sam. :)

Vrh

PostPostano: sub dec 18, 2010 11:59 am 
Član foruma

bla

Zadnja izmjena: bajs; ned dec 19, 2010 1:13 am; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: sub dec 18, 2010 12:38 pm 
Član foruma

lone_bird je napisao/la:
Nisi me uvrijedio, a sve da i jesi znaš valjda da ratnici preziru uvrijeđenost (svoju). Odgovor je onakav jer mislim da se fokusiraš na nebitne stvari i pored svega te muče razni oblici paranoja. Krađa energije, paraziti i lov na vještice /destruktivne elemente koji opstruiraju znanje i sl. Imaj malo više povrjerenja u slobodnu volju i u Duha. Pravi neprijatelj nije onaj vani, nego ovaj unutra.

Ah loni prijatelju, moja konstatacija o tvojoj promjeni frekvencija nije do fokusa, nego do viđenja. Zamjećujem mnoge stvari dok čitam postove ljudi, ovo je samo jedna od njih. Ovo što ti zoveš paranojom je isto element mojih viđenja. Pričam ono što vidim, a krađe energije i paraziti su među viđenima, no lova na vještice se ne sjećam :) Naravno da je pravi neprijatelj onaj unutra, no problem je što su mnogi ljudi preuzimajući njegov um, preuzeli i njegove metode dolaska do energije.

navigator je napisao/la:
Pa ocigledno onaj ko nema svoje sopstveno iskustvo u vezi te stvari, u ovom slucaju ti.

Ono sto sam poslednje ponovio iz citata je vrlo jasno, ne znam kako si iz toga uspeo da shvatis da tu "opisuje nekog tko može manifestirati svoje sanjačko tijelo u fizikali".

Ne, opisuje nesto totalno suprotno. Opisuje nekoga ko je u sanjanju razvio paznju do tog nivoa da percipira san/svet u kome se nalazi sa jednakom paznjom kao i u svakodnevnoj stvarnosti.

Ili ti je engleski prilicno slab, ili si ti toliko slab da jednostavno ne mozes da shvatis onako jasnu izjavu.

Navigatore, opet ti meni govoriš o mom iskustvu. Ono što pišem se temelji na mom znanju i razumjevanju koje je ponajprije rezultat onoga što sam vidio i osjetio na vlastitoj koži. Da znaš osnovne zakone nastanka ove kreacije onda bi znao zašto sam uspio shvatiti da tu "opisuje nekog tko može manifestirati svoje sanjačko tijelo u fizikali". Vrhunac svakog praktičnog djelovanja nekog čarobnjaka/shamana/adepta je manifestacija apstrakcije na fizičkoj razini. Da bi manifestirao, praktinkat mora jako dobro poznavati nemanifestirano, svijest bez upliva interpretacije, unutarnju tišinu. Zato je djelovanje sa sanjačkim tijelom u fizikali vrhunac sanjanja, dok je druga strana toga sanjanje bez štitova interpretacije, nesporedno sanjanja o kojem sam ti već pričao.

Ovo što ti doživljavaš su realne i prilično žive astralne projekcije. To što tamo možeš vidjeti, čuti, napipati, namirisati i okusiti isto kao i ovdje ne znači da si postao majstor svoje pažnje, te dostigao sam vrhunac sanjanja nego si samo došao do jedne kompletne razine koja će te zarobiti ako ostaneš ovako suludo zaljubljen u nju. Znam zato što sam i sam bio na njoj, ali sam s vremenom razbio svoju fascinaciju iste i otišao dalje. Želim ti sreću pri pokušajima nadilaženja iste.

Vrh

PostPostano: sub dec 18, 2010 1:21 pm 
Član foruma

navigator je napisao/la:
Nalazis se u svom energetskom telu, ali ne i u svakodnevnoj stvarnosti. Ne znam zasto uopste razbijate glavu oko toga, to je skroz nevazno da se razume.
.

Da, u pravu si slazem se sa svime sto si rekao, samo mi je to sinulo, da mozda i sve oko nas ima energetsko tjelo, cjeli nas tonal, mada je to najvjerovatnije jedna od gluposti mojeg razuma.

Prije koji mjesec mi se dogodilo da osjecam vise svoj balon i sebe unutra pun bilijona tockica a svaka sebe svjesna vise od ovog vanjskog, pa sam valjda jos pod dojmom. :)

Vrh

PostPostano: sub dec 18, 2010 2:46 pm 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:
Navigatore, opet ti meni govoriš o mom iskustvu. Ono što pišem se temelji na mom znanju i razumjevanju koje je ponajprije rezultat onoga što sam vidio i osjetio na vlastitoj koži.

Da imas ikakvog iskustva o stvarima o kojima pricamo, bar bi uspeo da razumes onako prost citat.

Sjenko je napisao/la:
Da znaš osnovne zakone nastanka ove kreacije onda bi znao zašto sam uspio shvatiti da tu "opisuje nekog tko može manifestirati svoje sanjačko tijelo u fizikali".

Pa znam vrlo dobro zasto si uspeo tako iskrivljeno i pogresno da shvatis ono sto si procitao. Jednostavno nemas snage.

Sjenko je napisao/la:
Vrhunac svakog praktičnog djelovanja nekog čarobnjaka/shamana/adepta je manifestacija apstrakcije na fizičkoj razini. Da bi manifestirao, praktinkat mora jako dobro poznavati nemanifestirano, svijest bez upliva interpretacije, unutarnju tišinu. Zato je djelovanje sa sanjačkim tijelom u fizikali vrhunac sanjanja, dok je druga strana toga sanjanje bez štitova interpretacije, nesporedno sanjanja o kojem sam ti već pričao.

Da, s tim sto se ovde govorilo o vrhuncu sanjanja u sanjanju, ne u nasoj svakodnevnoj realnosti, i sto ti nikako da shvatis.

Sjenko je napisao/la:
Ovo što ti doživljavaš su realne i prilično žive astralne projekcije. To što tamo možeš vidjeti, čuti, napipati, namirisati i okusiti isto kao i ovdje ne znači da si postao majstor svoje pažnje, te dostigao sam vrhunac sanjanja nego si samo došao do jedne kompletne razine koja će te zarobiti ako ostaneš ovako suludo zaljubljen u nju. Znam zato što sam i sam bio na njoj, ali sam s vremenom razbio svoju fascinaciju iste i otišao dalje. Želim ti sreću pri pokušajima nadilaženja iste.

Sorry, ali da si iskusio samo delic od toga o cemu pises, bio bi u stanju da shvatis onako prost citat. Ti ipak samo previse citas.

Kao sto rekoh, ti si ono sto je citirano totalno pogresno shvatio, on ne govori o tome sto mislis, tako da ne vredi da pricas o bilo cemu drugom, prvo treba da skupis snage da budes sposoban da imas neka osnovna razumevanja, bez gubljenja i pogresnih tumacenja.

Jasnije od onoga ne moze, a ja sam ti i objasnio sta je receno u citatu. Ako nemas snage da shvatis tako jednostavnu konstrukciju, sigurno je nemas za to o cemu bi voleo da pricas.

Zadnja izmjena: navigator; sub dec 18, 2010 3:00 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: sub dec 18, 2010 2:55 pm 
Član foruma

navigator je napisao/la:

Ti ipak samo previse citas.

Da imas ikakvog iskustva o stvarima o kojima pricamo, bar bi uspeo da razumes onako prost citat.

Kao sto rekoh, ti si ga totalno pogresno shvatio, on ne govori o tome sto mislis, tako da ne vredi da pricas o bilo cemu drugom, prvo treba da skupis snage da budes sposoban da imas neka osnovna razumevanja, bez gubljenja i pogresnih tumacenja.

Jasnije od onoga ne moze, a ja sam ti i objasnio sta je receno u citatu. Ako nemas snage da shvatis tako jednostavnu konstrukciju, sigurno je nemas za to o cemu bi voleo da pricas.

Ha dobro, misli si šta oćeš, na kraju krajeva, tvoja fascinacija samim sobom i tvojim "vrhom" sanjanja će se tebi obit u glavu. Sam sebe sječeš od napretka, možda jednog dana to uvidiš, sretno...

Btw, molim te za ubuduće da ne mjenjaš postove kad ti odgovorim na njih, jer onda cijela forumska komunikacija nema smisla. Hvala ti.

Vrh

PostPostano: ned dec 19, 2010 1:25 am 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Navigator kamo spada recimo kad sanjaš sebe kao više osoba koje žive istovremeno, više života koji imaju i neku interakciju u realnom vremenu sna?
Uz sve to život nijedne od tih osoba nema veze sa ovim tu životom iz kojeg pišem.
Gledaš sebe odnekud sastrane kao prisustvo bez obličja kako obavljaš radnje u snu i kad treba samo uđeš u ulogu ovog ili onog.

Dalje, probudiš se u snu, percipiraš sebe kao energetsku sferu (čahuru), svoju svijest percipiraš kao neku munju koja u čahuri skoči, udari tamo gdje osjeti da može iskompletirati neki svijet.
Tako mi se jednom desilo da sam se iz tog elektriciteta u čahuri nekako transformirao u gljivu sa pripadajućim svijetom.
Subjektivno je to centriranje izgledalo kao da sam munja koja udari u meko šumsko tlo odnikud.
Izrastao sam kao gljiva iz tla, proživio jedan vrlo ispunjen život gljive (za razliku od ljudskog), sjećam se i da sam ispuštao spore zbog razmnožavanja i nisam bio sam. :)

Dobro pitanje.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1194 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 60  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.