Sada je: uto maj 06, 2025 12:53 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1194 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 60  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Umetnost Sanjanja
PostPostano: pet dec 17, 2010 1:35 pm 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:
navigator je napisao/la:
U vezi sanjanja, naisao sam na citat koji govori o onome sto sam rekao u vezi nivoa svesnosti u sanjanju.

"The final stage was drawing the "attention of the nagual" (druga paznja) to focus on the total self. Don Juan said that that final stage was usually ushered in by a dream that many of us have had at one time or another, in which one is looking at oneself sleeping in bed. By the time a sorcerer has had such a dream, his attention has been developed to such a degree that instead of waking himself up, as most of us would so in similar situation,he turns on his heels and engages himself in activity, as if he were acting in the world of everyday life. From that moment on, there is a breakage, a division of sorts in otherwise unified personality.

The result of engaging the "attention of the nagual" and developing it to the height and sophistication of our daily attention of the world was, in Don Juan's scheme, the other self, an identical being as oneself, but made in "dreaming".

Nadam se da je sad malo jasnije, Sjenku, i kome vec treba..

Kada budete dosli do tog nivoa, i kada budete tako sanjali, znacete...i sigurno se necete vise raspravljati o tome.

Navigatore, dok tako sanjaš, da li te budni ljudi mogu vidjeti?

Koji budni ljudi?

Mislis na budne ljude iz ovog sveta ili iz sveta u kome sanjam?

Vrh

PostPostano: pet dec 17, 2010 1:37 pm 
Član foruma

Ljudi ovog svijeta.

Vrh

PostPostano: pet dec 17, 2010 1:38 pm 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:
Ljudi ovog svijeta.

Oni me vide u krevetu kako spavam.

Vrh

PostPostano: pet dec 17, 2010 1:41 pm 
Član foruma

Ovaj Juanov ili čiji god citat gore opisuje u stvari manifestaciju sanjačkog tijela u ovoj realnosti. Ako ga netko može manifestirati u ovoj realnosti, onda ga može manifestirati svugdje i to istinski je vrh sanjanja (ako ti je manifestacija tvoga sanjačkog tijela cilj). U slučaju da te ljudi iz ove realnosti ne mogu vidjeti, a ti njih možeš, onda je to samo svjesna astralna projekcija, što je pomak od običnog sanjanja, ali nikako vrh istoga. Probaj testirati Navigatore svoje sanjanje, probaj manifestirati svoje sanjačko tijelo u fizikali.

Vrh

PostPostano: pet dec 17, 2010 1:50 pm 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:
Ovaj Juanov ili čiji god citat gore opisuje u stvari manifestaciju sanjačkog tijela u ovoj realnosti.

Ne, on tu opisuje sanjacko telo/dvojnika u sanjanju, ne u ovoj stvarnosti....iako naravno da se i u ovoj stvarnosti moze sanjati svojim sanjackim telom, ali u citatu se govori o sanjanju u snovima, i to je ultimativni nivo sanjanja o kome sam pricao.

Vrh

PostPostano: pet dec 17, 2010 3:20 pm 
Moderator

navigator, da li se možeš teleportirati ko don Henaro?

Vrh

PostPostano: pet dec 17, 2010 3:36 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
navigator, da li se možeš teleportirati ko don Henaro?

Ako mislis da li mogu da se koristim dvojnikom u ovoj stvarnosti isto kao i u snovima, ne jos, ali mogu donekle...vezbam to u sanjanju.

Ali da ti odgovorim blize za "teleportovanje"...mozda i mogu, s tim da bi me to u ovom trenutku mozda vise oslabilo nego sto bi mi donelo.

Vrh

PostPostano: pet dec 17, 2010 4:22 pm 
Član foruma

navigator je napisao/la:
"The final stage was drawing the "attention of the nagual" (druga paznja) to focus on the total self. Don Juan said that that final stage was usually ushered in by a dream that many of us have had at one time or another, in which one is looking at oneself sleeping in bed. By the time a sorcerer has had such a dream, his attention has been developed to such a degree that instead of waking himself up, as most of us would so in similar situation,he turns on his heels and engages himself in activity, as if he were acting in the world of everyday life.

navigator je napisao/la:
Ne, on tu opisuje sanjacko telo/dvojnika u sanjanju, ne u ovoj stvarnosti....iako naravno da se i u ovoj stvarnosti moze sanjati svojim sanjackim telom, ali u citatu se govori o sanjanju u snovima, i to je ultimativni nivo sanjanja o kome sam pricao.

Koliko ja vidim, on tu spominje gledanje svojeg fizičkog tijela kako spava, te umjesto buđenja u fizičko tijelo, djelovanje u sanjačkom tijelu ali u normalnom svijetu.

Genarov skok i teleportacija je djelovanje tog sanjačkog tijela u ovom svijetu.

Vrh

PostPostano: pet dec 17, 2010 5:03 pm 
Moderator

Prepoznao sam navigatora i njegovog dvojnika još prije dvije godine, ali... stvar je zeznuta sa tumačenjima, lakše napraviti nego objasniti i definirati.
Ne znam ni ja kako prepoznam.

Vrh

PostPostano: pet dec 17, 2010 5:05 pm 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:
navigator je napisao/la:
"The final stage was drawing the "attention of the nagual" (druga paznja) to focus on the total self. Don Juan said that that final stage was usually ushered in by a dream that many of us have had at one time or another, in which one is looking at oneself sleeping in bed. By the time a sorcerer has had such a dream, his attention has been developed to such a degree that instead of waking himself up, as most of us would so in similar situation,he turns on his heels and engages himself in activity, as if he were acting in the world of everyday life.

navigator je napisao/la:

Koliko ja vidim, on tu spominje gledanje svojeg fizičkog tijela kako spava, te umjesto buđenja u fizičko tijelo, djelovanje u sanjačkom tijelu ali u normalnom svijetu.

Ne, to sto sanjas kako gledas sebe dok spavas ne znaci da si u "normalnom svetu". Mozes da ga zoves eventualno blizancem ovog sveta, ali to sigurno nije isti ovaj fizicki svet....ali razumem tvoju zabunu.

Sjenko je napisao/la:
Genarov skok i teleportacija je djelovanje tog sanjačkog tijela u ovom svijetu.

Tako je.

Vrh

PostPostano: pet dec 17, 2010 6:14 pm 
Član foruma

navigator je napisao/la:
Ne, to sto sanjas kako gledas sebe dok spavas ne znaci da si u "normalnom svetu". Mozes da ga zoves eventualno blizancem ovog sveta, ali to sigurno nije isti ovaj fizicki svet....ali razumem tvoju zabunu.

Hm, jel to znači da čovjek ima više fizičkih tijela? Koliko ja znam "postoji" samo jedno i to je ovo u "normalnom" svijetu. Doduše istina je da ga se može promatrati sa najbliže razine, tj. astralne, koja bi se mogla nazvati blizancem ovoga svijeta jer je dosta slična, tek samo za nijansu suptilnija od našeg svijeta. No astralna projekcija sigurno nije vrhunac sanjanja, jer ima dalje, puno dalje.

Vrh

PostPostano: pet dec 17, 2010 6:27 pm 
Član foruma

Ma to navigator opisuje takozvano "pijano" sanjanje.
To mu dođe kad se probudiš u snu na par metara od tvog zaspalog tela, pa ideš okolo i teturaš.

Takvo je buđenje zaista u jednom svetu koji je jako blizu ovog ovde, ali još ne ovaj.

I ne dao ti bog da takav legneš opet da zaspiš. :twisted:

Vrh

PostPostano: pet dec 17, 2010 6:31 pm 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:
navigator je napisao/la:

Hm, jel to znači da čovjek ima više fizičkih tijela? Koliko ja znam "postoji" samo jedno i to je ovo u "normalnom" svijetu. Doduše istina je da ga se može promatrati sa najbliže razine, tj. astralne, koja bi se mogla nazvati blizancem ovoga svijeta jer je dosta slična, tek samo za nijansu suptilnija od našeg svijeta. No astralna projekcija sigurno nije vrhunac sanjanja, jer ima dalje, puno dalje.

Pa niko nije rekao da je trenutak kada sanjas sebe kako spavas vrhunac sanjanja.

Vrhunac sanjanja je ono o cemu sam govorio, tj. sto stoji u onom citatu.

Kao sto sam vec rekao, san koji opisuju carobnjaci, i u kom gledas sebe kako spavas, ne podrazumeva da si u svojoj svakodnevnoj stvarnosti, koliko god to nekom paradoksalno zvucalo.

Dakle, sam taj san kada sanjas sebe kako spavas, je nivo ispod ovoga o cemu pricam i sto stoji u citatu iznad. U takvom snu jos uvek nisi 100% ustanovljen u drugoj stvarnosti, tj. to nije trenutak kada si u potpunosti izgradio svog dvojnika. To sledi posle toga.
A moze da se desi i bez takvog sna, nije pravilo.

Vrh

PostPostano: pet dec 17, 2010 6:40 pm 
Član foruma

@Zahir

Mene to što opisuje podsjeća na ono što ja zovem astralnom projekcijom. Na astralu, tj bar jednoj razini astrala sve liči na ovoj svijet, no svako tko imalo zna može shvatiti razliku. Astral je suptilniji, lepršaviji, lelujaviji, nije toliko krut, moglo bi se reć pijan :D te je misaono reaktivan, svojim mislima se može utjecati na manifestaciju stvari na astralu.

@Navigator

Iskreno, zbunjuješ me. Daj mi molim te onda ponovi svojim riječima šta je po tebi vrhunac sanjanja.

Vrh

PostPostano: pet dec 17, 2010 6:50 pm 
Član foruma

Pa ja ne znam sta vi citate, i mislite... =)

"...when attention has been developed to such a degree that instead of waking himself up, he turns on his heels and engages himself in activity, as if he were acting in the world of everyday life."

"...developing it to the height and sophistication of our daily attention of the world."

Zadnja izmjena: navigator; pet dec 17, 2010 6:52 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: pet dec 17, 2010 6:51 pm 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:

Mene to što opisuje podsjeća na ono što ja zovem astralnom projekcijom. Na astralu, tj bar jednoj razini astrala sve liči na ovoj svijet, no svako tko imalo zna može shvatiti razliku. Astral je suptilniji, lepršaviji, lelujaviji, nije toliko krut, moglo bi se reć pijan :D te je misaono reaktivan, svojim mislima se može utjecati na manifestaciju stvari na astralu.

Može i tako.
No naziv "pijan" je od težine sopstvenog tela, koje ubi bože ne zna kako da se kreće i ponaša se ko da ima bar tonu.
Takva "stvarnost" je daleko od lelujavosti i lakoće većine drugih lucidnih snova koje imam.
Dakle, uvodimo novi pojam: - "astralna dijeta", koja bi pomogla sirotom Zahiru da se pomeri 3 metra bez da padne isto toliko puta.

A da je astral, slažem se, i da je projekcija, isto tako.

Vrh

PostPostano: pet dec 17, 2010 6:57 pm 
Član foruma

@Navigator
Molio sam te za tvoje riječi, citat sam već pročitao i rekao ti što ja mislim da citat opisuje= nekog tko može manifestirati svoje sanjačko tijelo u fizikali, nekog poput Don Genara.

@Zahir
Aha, ono stanje kad pokušavaš hodat kao i u fizikali pa ne možeš, jer je jednostavno preteško. Ima tu neš oko onog procjepa na energetskom tijelu, treba pomoću tog hodati, sam se treba tog sjetiti kad zapadneš u tako nešto :)

Vrh

PostPostano: pet dec 17, 2010 7:00 pm 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:
@Navigator
Molio sam te za tvoje riječi, citat sam već pročitao i rekao ti što ja mislim da citat opisuje= nekog tko može manifestirati svoje sanjačko tijelo u fizikali, nekog poput Don Genara.

Pa ako si pogresno razumeo citat, pogresno ces razumeti i mene.

Mozes da "mislis" sta god hoces o necemu, ali postoji ono sto jeste nevezano za bilo cije "misljenje".

Vrh

PostPostano: pet dec 17, 2010 7:01 pm 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:

Aha, ono stanje kad pokušavaš hodat kao i u fizikali pa ne možeš, jer je jednostavno preteško. Ima tu neš oko onog procjepa na energetskom tijelu, treba pomoću tog hodati, sam se treba tog sjetiti kad zapadneš u tako nešto :)

Ima, ima...I to radi posao, ali lepo si rekao, treba se toga setiti..:)

Vrh

PostPostano: pet dec 17, 2010 7:03 pm 
Član foruma

navigator je napisao/la:

Pa ako si pogresno razumeo citat, pogresno ces razumeti i mene.

Mozes da "mislis" sta god hoces o necemu, ali postoji ono sto jeste nevezano za bilo cije "misljenje".

Imaš pravo što se ovog o mišljenju tiče, samo pitanje je tko ovdje pogrešno razumije :twisted:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1194 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 60  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.