Sjenko je napisao/la:
navigator je napisao/la:
Ne, to sto sanjas kako gledas sebe dok spavas ne znaci da si u "normalnom svetu". Mozes da ga zoves eventualno blizancem ovog sveta, ali to sigurno nije isti ovaj fizicki svet....ali razumem tvoju zabunu.
Hm, jel to znači da čovjek ima više fizičkih tijela? Koliko ja znam "postoji" samo jedno i to je ovo u "normalnom" svijetu. Doduše istina je da ga se može promatrati sa najbliže razine, tj. astralne, koja bi se mogla nazvati blizancem ovoga svijeta jer je dosta slična, tek samo za nijansu suptilnija od našeg svijeta. No astralna projekcija sigurno nije vrhunac sanjanja, jer ima dalje, puno dalje.
Pa niko nije rekao da je trenutak kada sanjas sebe kako spavas vrhunac sanjanja.
Vrhunac sanjanja je ono o cemu sam govorio, tj. sto stoji u onom citatu.
Kao sto sam vec rekao, san koji opisuju carobnjaci, i u kom gledas sebe kako spavas, ne podrazumeva da si u svojoj svakodnevnoj stvarnosti, koliko god to nekom paradoksalno zvucalo.
Dakle, sam taj san kada sanjas sebe kako spavas, je nivo ispod ovoga o cemu pricam i sto stoji u citatu iznad. U takvom snu jos uvek nisi 100% ustanovljen u drugoj stvarnosti, tj. to nije trenutak kada si u potpunosti izgradio svog dvojnika. To sledi posle toga.
A moze da se desi i bez takvog sna, nije pravilo.