jako zanimljivo ovo oko bankomata, i mene ta teme kopka vec duzhe vrijeme, definitivno treba paziti na to ubuduce! ali na kraju kad pogledas kad 'gowno udari ventilator' novac ionako nece nista vrijediti, nego znanje, dobrota, prijateljstvo, mozda malo tople obleke od konoplje

cak i po defoltu je serekesh neprijatelj danasnjeg bankarskog sustava, zato na velika vrata uvode placanje elektronskim putem na sve moguche nachine, online ..ofline, samo da nije gotovina!
mislim cijela shema je poprilicno smijeshna, jer da sutra svi odemo na bankomat i cijeli sustav ode u q*ac, ili avioni i kamiondjije prestanu furat robu iz kine odemo mi u q*rac
zapravo neki put se zapitam kako uopce funcionira tako debilan sustav i stvari postavljene na takvim temeljima gdje kucha od karata je beton u usporedbi sa danasnjim uhodanim kolotechinama!
nista ne znamo zapravo, niti ista proizvodimo, samo konzumiramo i koristimo, totalna pasiva, mislim prosjek jel'te, tiha vecina kako god... ovisnici, đaneri smo teshki!
leo gog prijevod: (da se uhvatit poanta

)
Ne samo u Njemačkoj postoje planovi u svjetlu širenja EU-dužničke krize i moguće sudjelovanje zemlje u euro zoni u neposrednoj blizini banke counter, i privremeno isključiti sve strojeve.
Europska unija ima veliki mediji samo pitao trenutno nije moguće prijaviti da depozit je povučen iz irske banke u milijardama. U malo Irske, koja broji samo 4,5 milijuna stanovnika, ima postavljen trčanje na depozite davno. I skoro nitko ga prijavi, jer inače proizlaze iz Irske požar mogao. Kada irski Anglo Irish Bank kupci su ukinute 13000000000 €. I u Bank of Ireland sama, klijenata tvrtke u posljednjih nekoliko dana, više od deset milijardi € povukao svoje depozite.
Iako je njemački štediše gube u odnosu na povratku financijske krize i €-povjerenja u njemačke banke ističu, sve više i više ljudi svoj novac kod kuće i da će pokupiti, a zatim da jedva bi se opisati posljedice ne samo za Saveznu Republiku. Za isplaćen za njemačke štediše novac je u istinu nije u trezoru, ali gotovo zujanje u različitim oblicima ulaganja širom svijeta. U slučaju raspada eurozone savezne vlade, dakle, mora osigurati da građani nikad ukloniti svoje depozite masovno strane banke - jer rezultat bi bio neizvodljiv katastrofa.
Savezna vlada ima tajni plan za moguće pogoršanje krize sada € ponovo revidirani. Detalji smo bili proizvedeni od strane savezne vlade prijavljen. Sukladno tome, Ministarstvo unutarnjih poslova implementacije novih planova izvršne vlasti. Tada banke morati zatvoriti privremeno u mogući kolaps € ili skrenu eurozoni zemlje u euro-zoni, prekidač za zaključavanje i ATM. Razmjena će biti zatvorena i slobodna razmjena informacija na Internetu će zatvoriti privremeno na nešto poput "flash mob" akcije (koordinirani putem Interneta ciljane mase ljudi) teže. Ministarstvo unutarnjih poslova potvrdilo je postojanje planova, rekao je, ali ne i pojedinosti. Oni žele spriječiti stanja poput Argentine nasilne storming banaka u 2002 ili masa panike, rečeno je na brifingu neformalnom zasjedanju. Širok upute su postavljeni na početku financijske i ekonomske krize 2008.
Bundeswehr već je uključeno u tih planova. Vojnu pomoć u slučaju zatvaranja banke je dio civilno-vojnu suradnju Bundeswehra (ZMZBw). U kriza, oružanih snaga banaka kako bi zaštitili oluje bankarstva ...
Den Volltext dieses Artikels lesen Sie in der aktuellen Ausgabe des Hintergrundinformationsdienstes KOPP Exklusiv. - ovo mogu i ja prevesti lol, zele reci da se cijeli clanak moze naci u kopp exlusiv inachici casopisa, ako postoji takav na galaksiji neka pejsta cijeli al sumnjam