Sada je: pon maj 12, 2025 11:57 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 4399 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 220  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Alternativne Vijesti
PostPostano: uto nov 23, 2010 6:39 pm 
Član foruma

Rapedsky je napisao/la:
2010. - Pocetak III svetskog rata. Rat ce poceti u novembru 2010. i zavrsice se oktobra 2014. godine. Pocece kao obican rat, zatim ce biti upotrebljeno prvo atomsko, a zatim i hemijsko oruzje

dogodilo se.

Ovo se još nije dogodilo. Može biti da su tih stotinu granata koje su pale na otok ipak samo uvod u relativno mali regionalni okršaj. Govorilo se kad plane Balkan da će se i Rusija i Amerika zaratit, pa nisu. Zašto bi se zaratili oko dviju Koreja iako dobro znamo da Kina podržava sjevernu, a SAD južnu Koreju i da su si i Kina i SAD neprijatelji.

Iako se kaže nada je kurva, nadajmo se! Možda ipak nije još sve izgubljeno.

Vrh

PostPostano: uto nov 23, 2010 6:55 pm 
Član foruma

ma kao d aje vazno tko koga podrzava, znamo jako dobro daje sve namontirano i izrežirano! svi ti visokopozicionirani iz razlicitih zemalja na kraju dana jedu i piju za istim stolom u sklopu kakvog think-tanka ..instituta ili neke druge globalne organizacije koja ih povezuje!

bitno je NE sudjelovati! nema nijednog rata bez da majmuni povjeruju da je nesto ugrozeno, sijanje straha, danas bez medija i manipulacije istih ne bi mogli pokretati tako velike i skupe ratove!! heh i jos sto je najbolje mi to sve isfinanciramo, nemosh' bit porobljen za djabe, danas platis da budes porobljen! zanimljivo 'rob i strah' - ja radije biram anagrame istih: bor i hrast :)

kako ide ona izreka julija cezara o domoljubima/patriotima, cek da nadjem, dobra je jako!

Gaius Julius Caesar : Beware the leader who bangs the drums of war in order to whip the citizenry into a patriotic fervor, for patriotism is indeed a double-edged sword. It both emboldens the blood, just as it narrows the mind. And when the drums of war have reached a fever pitch and the blood boils with hate and the mind has closed, the leader will have no need in seizing the rights of the citizenry. Rather, the citizenry, infused with fear and blinded by patriotism, will offer up all of their rights unto the leader and gladly so. How do I know? For this is what I have done. And I am Caesar.

izgleda da su uspjeli zakenjati te aute, pokvarit i poskupiti ih od izvorne ideje tako da, eto idu u serijsku proizvodnju, lol
http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/transpor ... 99043.html

Vrh

PostPostano: sri nov 24, 2010 1:28 pm 
Član foruma

Što mi možemo učiniti u svemu tome?

Možemo li mi išta učiniti u svemu tome?

Jedno nas sigurno ništa ne košta, a ne bi bio ni prvi ni zadnji put da da konkretne rezultate.

Umjesto na strah i širenje panike, usmjerimo svoje misli na MIR i misao da smo MI KREATORI SVOJE SUDBINE, da nitko i ništa ne može u svakom od naših pojedinačnih života bilo što da prouzrokuje OSIM NAS SAMIH.Ovakav pristup definitivno daje snagu, i mozak bolje funkcionira nego pod pritiskom straha i panike.

Beskrajna inteligencija/ljubav i moć naše podsvijesti/duha, savršeno nas štite, u potpunosti smo sigurni i žaštićeni od bilo čije gluposti i zla, kako svoje tako i tuđe! Oni čine da u svakom odlučujućem trenutku donesemo prave odluke i učinimo prave poteze!

Hej ništa ne košta! Meni je pomoglo u mnogim situacijama da sačuvam zdrav razum i prisebnost i zaista donesem ispravne i dugoročno gledano najbolje odluke mog života. Kriteriji za procjenu su: snaga, zadovoljstvo, mudrost i ljubav koje sam u sebi zahvaljujući istima uspjela akumulirati.

S druge strane, svatko ima svoje kriterije!

Umjesto MISLI I SLIKA o razaranju, ratu, radijaciji, smrti, bolesti...

JA NASTOJIM U SVOJ UM I ŽIVOT (I U OVAKVIM SITUACIJAMA) USADITI MISLI MIRA, ZDRAVLJA RADOSTI, ŽIVOTA I LJUBAVI.

Imamo i mi svoje "anđele čuvare", svoju "vojsku", svoje zaštitinike KAKO U DUHOVNOM TAKO I U FIZIČKOM SVIJETU I TO IM NEĆE PROĆI!!!

VJERUJEM JA...

Vrh

PostPostano: čet nov 25, 2010 6:27 pm 
Član foruma

veks je na metafizici pod 2012.-om poslao ovaj post:

" David Icke o 2012
http://www.2012-transformacijasvijesti. ... 0Video.htm

8-satni intervju sa pregršt informacija koje su produkt preko 10-godišnje transmisije Saveza Čuvara (Guardian Alliance). Lekcija obuhvaća veliki raspon tema, od primarnog poretka, mehanike i strukture Kreacije - Boga - Izvora, polja stvarnosti, mogućih puteva svijesti u nadolazećem dobu, ljudskom potencijalu, praktičnim informacijama o aktivaciji DNK, o iskrivljenim "duhovnim" učenjima, energetskim distorzijama na planeti i Sunčevom sustavu, te o onima koji se kriju iza takvih agendi i koje su njihove daljnje namjere, te namjere Čuvara Kreacije. Govori o razlici između 2 sile ili spirale Kreacije, o Zemljinom Domaćinu Kristalne rijeke, "kraju vremena" 2012, te još mnogo korisnih informacija

Pozzzz "

Učinilo mi se ovo jako interesantno, a dobra informacija zlata vrijedi pa nadam se da nemate ništa protiv što sam je i tu kopirala.

Koliko je dobra/istinita... istražujem i ja kao i vi. Bilo bi dobro da što više zainteresiranih to pogleda... zajedno ćemo možda znati više.

Žena priča međuostalim i o tome kako je do sada na ovoj planeti bilo 5 istrebljenja i da bi trebalo slijediti 6. ZA NEKIH 200-AK GODINA. Naime trebalo je prema planovima izvjesnih sila biti još 2012., ali su "čuvari" uspjeli ga odgoditi, ali ne i potpuno ukloniti.

O tome kako su još 200-tinjak godina otvorena "star gate" (zvjezdana vrata) kroz koja možemo "uzići", i tako se oteti ovoj noćnoj mori od reinkarnacija i onom što je ovaj planet postao naime "prison planet" (planet zatvor).

Smrt nije prirodan dio ciklusa živih bića ona je rezultat namjerno proizvedene distorzije na ovom planetu (vjerojatno ima još takvih). Uzašašće je ono što je nekad bilo "na mjestu smrti".

Naš sunčev sustav je dio 31./Andromeda galaksije, odnosno otuda potiče.

Ne samo naša planeta je jedan ŽIVI KAOS gdje su "svi" zaraćeni, svak svakog mrzi, ratovi, sukobi i destrukcija dokle pogled seže, već i cijeli ovaj sunčev sustav i cijela ova galaksija - Mliječna staza idu u ovom trenutku prema jednom samouništenju- imploziji - crnoj rupi - jer dok dobro živi vječno, zlo samo sebe uništava.

Naša planeta je živo biće i ona je izabrala DRUGI PUT, promijeniti smjer i prijeći na stranu vječnog života, odnosno prijeći na drugi nivo, a da bi to mogla mora napustiti ovaj, a to će se manifestirati ? (spominje se 2976.) kao eksplozija. Naime, nešto se desilo u našem sunčevom sustavu što će odigrati važnu ulogu u tom procesu.

I SADA:

Čuvari će do 2230. držati zvjezdana vrata otvorena za PRELAZAK NA DRUGU STRANU (vječnog života)

Naime, zvjezdana vrata otvaraju se samo ako se "sadi novo sjeme na neku planetu" ili ako se EVAKUIRA, a to je ovdje slučaj.

Znači ta "zvjezdana vrata" služe za evakuaciju ljudi/bića van ove dimenzije samouništenja u bolji život.

E gdje je caka?

Ljudi da bi mogli prijeći na drugu stranu moraju aktivirati svoju DNK/svoje svjetlosno tijelo!!!
U tom slučaju biti ćemo u stanju vidjeti ta "zvjezdana vrata", znati gdje trebamo stajati u njima, što učiniti, kako disati...

Postoji 12 zvjezdanih vrata na našoj planeti koja se nalaze na određenim mjestima.

ALI

postoje i druga vrata- VRATA PADA - koja su postavljena da odvedu ljude na neko drugo nimalo dobro mjesto.

također upozorava na channeling, njihova "grupa" je protiv toga- to je jako opasno
, može oštetiti našu DNK i uvijek uključuje neke druge entitete.

Također spominje energiju KRISTA i puno toga još...

Pozivam na kritičko sagledavanje prezentiranih informacija, odnosno ovog intervjua.

Ja osobno nemam neka "divlja saznanja", odnosno tražim odgovor u sebi, u svom srcu i svom umu.

A MOJE SRCE KAŽE, MENI SE VIŠE NE UMIRE I NE STRAHUJE OD SMRTI ONIH KOJE VOLIM I NE PROLAZI KROZ OVA SRANJA- TO DEFINITIVNO NIJE NORMALNO , SVA TA PATNJA, BOL, OČAJ...

HOĆU VJEČNI ŽIVOT, HOĆU BESKRAJNU LJUBAV, RADOST, HOĆU PLANETU GDJE LJUDI RAZMIŠLJAJU NA DALEKO VEĆEM, ŠIREM I DUBLJEM NIVOU - I TO SVE BEZ TRUNA STRAHA!!!

Živjeli!

Vrh

PostPostano: čet nov 25, 2010 8:44 pm 
Član foruma

dodo je napisao/la:
HOĆU VJEČNI ŽIVOT, HOĆU BESKRAJNU LJUBAV, RADOST, HOĆU PLANETU GDJE LJUDI RAZMIŠLJAJU NA DALEKO VEĆEM, ŠIREM I DUBLJEM NIVOU - I TO SVE BEZ TRUNA STRAHA!!!

Živjeli!

A ja, želim sve organske portale, tj. ljude koji žive u totalnom neznanju i koji uopće nisu voljni da išta napreduju/saznaju/poduzmu, da ih pošaljem na rad u Sibir ili Saharu, te da se ostavi mjesta svima nama koji stvarno nešto želimo od života

Vrh

PostPostano: čet nov 25, 2010 8:46 pm 
Član foruma

dodo je napisao/la:

" David Icke o 2012

8-satni intervju sa pregršt informacija koje su produkt preko 10-godišnje transmisije Saveza Čuvara (Guardian Alliance). Lekcija obuhvaća veliki raspon tema, od primarnog poretka, mehanike i strukture Kreacije - Boga - Izvora, polja stvarnosti, mogućih puteva svijesti u nadolazećem dobu, ljudskom potencijalu, praktičnim informacijama o aktivaciji DNK, o iskrivljenim "duhovnim" učenjima, energetskim distorzijama na planeti i Sunčevom sustavu, te o onima koji se kriju iza takvih agendi i koje su njihove daljnje namjere, te namjere Čuvara Kreacije. Govori o razlici između 2 sile ili spirale Kreacije, o Zemljinom Domaćinu Kristalne rijeke, "kraju vremena" 2012, te još mnogo korisnih informacija

Pozzzz "

Učinilo mi se ovo jako interesantno, a dobra informacija zlata vrijedi pa nadam se da nemate ništa protiv što sam je i tu kopirala.

Koliko je dobra/istinita... istražujem i ja kao i vi. Bilo bi dobro da što više zainteresiranih to pogleda... zajedno ćemo možda znati više.

Žena priča međuostalim i o tome kako je do sada na ovoj planeti bilo 5 istrebljenja i da bi trebalo slijediti 6. ZA NEKIH 200-AK GODINA. Naime trebalo je prema planovima izvjesnih sila biti još 2012., ali su "čuvari" uspjeli ga odgoditi, ali ne i potpuno ukloniti.

O tome kako su još 200-tinjak godina otvorena "star gate" (zvjezdana vrata) kroz koja možemo "uzići", i tako se oteti ovoj noćnoj mori od reinkarnacija i onom što je ovaj planet postao naime "prison planet" (planet zatvor).

Smrt nije prirodan dio ciklusa živih bića ona je rezultat namjerno proizvedene distorzije na ovom planetu (vjerojatno ima još takvih). Uzašašće je ono što je nekad bilo "na mjestu smrti".

Ne samo naša planeta je jedan ŽIVI KAOS gdje su "svi" zaraćeni, svak svakog mrzi, ratovi, sukobi i destrukcija dokle pogled seže, već i cijeli ovaj sunčev sustav i cijela ova galaksija - Mliječna staza idu u ovom trenutku prema jednom samouništenju- imploziji - crnoj rupi - jer dok dobro živi vječno, zlo samo sebe uništava.

Naša planeta je živo biće i ona je izabrala DRUGI PUT, promijeniti smjer i prijeći na stranu vječnog života, odnosno prijeći na drugi nivo, a da bi to mogla mora napustiti ovaj, a to će se manifestirati ? (spominje se 2976.) kao eksplozija. Naime, nešto se desilo u našem sunčevom sustavu što će odigrati važnu ulogu u tom procesu.

I SADA:

Čuvari će do 2230. držati zvjezdana vrata otvorena za PRELAZAK NA DRUGU STRANU (vječnog života)

Naime, zvjezdana vrata otvaraju se samo ako se "sadi novo sjeme na neku planetu" ili ako se EVAKUIRA, a to je ovdje slučaj.

Znači ta "zvjezdana vrata" služe za evakuaciju ljudi/bića van ove dimenzije samouništenja u bolji život.

E gdje je caka?

Ljudi da bi mogli prijeći na drugu stranu moraju aktivirati svoju DNK/svoje svjetlosno tijelo!!!
U tom slučaju biti ćemo u stanju vidjeti ta "zvjezdana vrata", znati gdje trebamo stajati u njima, što učiniti, kako disati...

Postoji 12 zvjezdanih vrata na našoj planeti koja se nalaze na određenim mjestima.

ALI

postoje i druga vrata- VRATA PADA - koja su postavljena da odvedu ljude na neko drugo nimalo dobro mjesto.

također upozorava na channeling, njihova "grupa" je protiv toga- to je jako opasno

Pozivam na kritičko sagledavanje prezentiranih informacija, odnosno ovog intervjua.

Ja osobno nemam neka "divlja saznanja", odnosno tražim odgovor u sebi, u svom srcu i svom umu.

A MOJE SRCE KAŽE, MENI SE VIŠE NE UMIRE I NE STRAHUJE OD SMRTI ONIH KOJE VOLIM I NE PROLAZI KROZ OVA SRANJA- TO DEFINITIVNO NIJE NORMALNO , SVA TA PATNJA, BOL, OČAJ...

Živjeli!

Što se babi snilo,...

Vrh

PostPostano: čet nov 25, 2010 10:51 pm 
ptolomeus je napisao/la:
dodo je napisao/la:

" David Icke o 2012

Pozzzz "

I SADA:

E gdje je caka?

ALI

Živjeli!

Što se babi snilo,...

A bas.... Sorry citirani (1 citirani post) no ovo mi se nekako cini da se trazi alternativa tome kako ljude i dalje drzat napaljenima na ideju 2012 godine posto se 2012 blizi strmovito i nista se nece desit... Ili oce? Ma lolcina...

Vrh

PostPostano: pet nov 26, 2010 8:13 am 
Moderator

...

Održana tribina udruge "Volim Hrvatsku - ne u EU" u Zagrebu

Citat:
Tribina nadstranačke udruge "Volim Hrvatsku - ne u EU", koja je u utorak održana u prostorijama mjesnog odbora Voćarska u Zagrebu, potvrdila je sve ono što smo imali prilike vidjeti i na tribini u Splitu - hrvatski narod se većinski opire ulasku naše zemlje u Europsku uniju...

Poz

Vrh

PostPostano: pet nov 26, 2010 2:43 pm 
Član foruma

zasto uopce onakvi postovi idu pod alternativne vijesti, dajte ljudi, sigurno ima neko poglavlje u forumu tipa suplje perspektive 'new age-a'! zivjeti vjecno? pa vec zivis vjecno, samo ne u ovom ogranicavjucem fizicko-materijalnom obliku! i onda jos povrh svega biti konstantno u ovom tijelu ajme majko, pa da to i jee glavni cilj ove fashistichke tehnokracije(nazovi kako hoces - nwo, svejejdno), zarobit nas za-uvijek u ovaj oblik postojanja, debilizam, ne hvala!

osim toga kao sto rekoh to uopce nije bila nikakava 'vijest' srce ljubav bla bla, new age - ko losh frape, uzeli par dobrih stvari iz hermetizma teozofije i kojekakvih starijih uchenja i onda dodali pokvareno dukatovo mlijeko i zmixali! ...sto s druge strane ne znaci da je bas sve iz tzv. new age poruka i filozofija lose, ali malo kritickog razmisljanja nije na odmet ofkors!

ali eto opet i ja sa digresijama, natrag na vijesti :angel4:
za ovo nisam nikad cuo

http://www.spiritual-net.net/?_link=art ... _&_idn=283

Vrh

PostPostano: pet nov 26, 2010 4:24 pm 
Član foruma

Poštujem vaš kritički pogled, ALI ne da ste promašili, već ste promašili totalno interpretaciju mojih misli.

NemA mi smisla više se objašnjavati, da na neke stvari više gledate SRCEM, a ne samo umom, možda bi me i shvatili.

Koji f... New Age?!

ILI ako je New Age moja duboka želja za oslobođenjem iz (ograničenja) ovog nivoa življenja/ načina egzistiranja i čežnja za daleko boljim i ispunjenijim i produhovljenijim životom, planetom/svijetom kojem je život svetinja, a ne PIŠ, za svijetom gdje ljudi ne osuđuju čim trepnu, za svijetom gdje postoji samo jedna religija- religija ljubavi, za svijetom daleko duhovno/moralno bogatijim nego što je ovaj... AKO JE TO SVE NEW AGE, ONDA SAM JA NEW AGER 1. REDA!!!

LOVE&PEACE

Vrh

PostPostano: pet nov 26, 2010 4:45 pm 
Član foruma

vjetre...zahvaljujem!

Volim Hrvatsku - Ne u EU

"S ekonomskog apekta Europsku uniju možemo zamisliti kao ogromnu plantažu radne snage, nadzirane preko transnacionalnih korporacija koje ne brinu o ljudskim pravima onih koji rade njihove proizvode ili usluge.

Vazalne države, a Hrvatska je u velikoj opasnosti da do kraja postane jedna takva država, su tu da proizvode dobra i ujedno osiguraju podložnost svojih podanika na način da će se svaka opozicija proglasiti terorizmom ili govorom mržnje u bezgraničnoj policijskoj državi.

U krajnje lošim okolnostima, kada multinacionalne kompanije nisu u stanju održati kontrolu, oružana sila NATO-a biti će korištena da nametne pokornost neposlušnim državama.

U tu i takvu situaciju nas vode naši amoralni i bezobrazni političari, ali danas im s ovog mjesta poručujemo da takav rasplet ni pod kakvu cijenu nećemo dozvoliti.

Hrvatsku trebamo izgraditi u ljubavi i slobodi, poštujući stare tradicije i mudrosti naših predaka. Posrnulo hrvatsko gospodarstvo treba podići brojnim mehanizmima, od kojih izdvajam hitno smanjenje ovlasti banaka i financijskih institucija, a po potrebi i nacionalizaciju bankarskog i energetskog sektora.

Samo se treba napokon riješiti jedne nemoralne i izdajničke politike koja nas odvlači u propast te izabrati na vlast energične, sposobne i kompetentne ljude, koji su u stanju napravati dugoročni plan gospodarske, moralne i kulturne revitalizacije. U našoj viziji hrvatske države neće se tada više govoriti o lijevima ili desnima, nego će se govoriti o izdajicama ili domoljubima, o onima koji ruše i onima koji grade, o onima koji uzimaju i onima koji doprinose," zaključio je Marko Francišković.

Vrh

PostPostano: pet nov 26, 2010 5:33 pm 
Član foruma

David Icke o EU: http://www.youtube.com/watch?v=E-uo07FiuHY&feature=player_embedded#!

Vrh

PostPostano: pet nov 26, 2010 8:15 pm 
Član foruma

dodo je napisao/la:

Hvala Dodo, kiss :hug:

Vrh

PostPostano: sub nov 27, 2010 12:32 am 
Član foruma

Hvala i tebi Fairy, hvala Vama svima, zaista, iskreno i od srca!

Još uvijek nije lako naći ljude koji imaju dovoljno hrabrosti/ludosti/??? pozabaviti se svim ovim temama.

:love3: :love12: :love3:

Vrh

PostPostano: sub nov 27, 2010 12:49 am 
Član foruma

dodo je napisao/la:

viewtopic.php?p=98475#p98475

Vrh

PostPostano: sub nov 27, 2010 4:32 am 
Član foruma

daco je napisao/la:
slika
:mrgreen:
Kada se sranje dogodi jel to stvarno sranje :rofl

:notworthy: :notworthy: :notworthy:
:rofl :rotfl: :mrgreen:

chitam u zadnje vreme temu Alternativne :rofl Vijesti :rofl :rofl ...... :rofl sa podforuma Novosti :rofl :rotfl:
kako ponovo ide chitava tema u onu drugu krajnost(mada mi se ni ona prva krajnost nimalo ne dopada)
tema Alternativne Vijesti bi komotno mogla da nosi naziv -
NJU EJDZ KARAOKE SHOU : MEGAFON JE VASH
Neochekivani problem zashto na metafizichkom forumu karaoke shou ne prolazi,a svudje je hit hitova :blob: :love6: ,dize se prashina(pardooooon,orbovi tiltaju uzduz i popreko)
je u tome sho svi izvodjachi pevaju jednu te istu pesmu(tako im je diktirano)
onu iz Jevandjelija iza Hipotalamusa :
VODA JE MOKRA

a to je,
i pored sve palete boja i skakutanja iz fonta u font,dosadno ko proliv,sho se da videti i iz ove slike u citatu o govnima u raznom pakovanju

pa ako smem da nastavim niz u vezi vechne dileme: SHIT HEPENS

NJUEJDZ-IZ'M :
der iz no shit shit is kriejshn of juars shit is onli juar imeginejshn in juar hed if samting smels lajk shit it is juar folt det it smels lajk shit tu ju
wot ju shud du -
ju mast lav d shit
embrejs it
tel it det ju laving it,det ju ar not puting it avej from ju lajk samting apart from ju,nooooo,ju mast tejk d shit lajk part of ju,put juar nouz,juar tong,juar lips diiiip i d shit
briiiiith,diiiipli briiiith d shit,inhejl d shit veri diiipli,ekshejl d shit veeeeriiii dzentliiiiiiiiii
imedzin in juar hed det der is no shit det D'Shit is ekshuali a flav'r,a vajolet flav'r vit a divajn smel,smel of d promisd lend,D' Paradajz on erth
bi uan vit d shit
bi d shit
ju ar d shit
ju and d shit are fajnali uan
der is nating els in d junevers but JU D'ShIT
nau,wen ju are shit ju bikam D'UAN

aftr ju bikam D'UAN ju go maj chajld
- go vear oh oh maj holi uan Naguzal?
tu spred D'Shit ofkors
ju shud spred it ikvali to d uans det eksept end lav D'Shit end tu d uans det dont lajk tu bi D'Sit,frdr moor,ju shud put dabl efort tu konvins d nonbilivrs det shit dont smel bed et ol,det der iz no shit bat onli lav det is rial

-wear du i start maj Shit-mishn frst oh oh maj holi uoan Naguzal?
on Di internet ofkors,posabilitis tu spred D'Shit ar anlimititid
start wit sam metafizikal forum,reg in end start spreding D'NJUZ:
-vot NJUZ oh oh maj holi uan Naguzal?
OMDFG ](*,) didnt ju l'rn eniting jet,D'Njuz det
VODA JE MOKRA

nau gou maj chajld,
and if ju du vel,aj vil giv ju a diiiipli spiritual shamanik masaz ju vil nev'r forget,or et list ju vil rimembr it for a viik,vajl ju siting in a pot ful of sent Dzons vort
Naguzal lavs ju mooooost diiiipliiiiiii
:angel4: :toothy2:

:love3:

Vrh

PostPostano: ned nov 28, 2010 4:15 pm 
Član foruma

Alternativci i sekte u Hrvatskoj sve moćniji

Sekte i kultovi u današnje su vrijeme, upravo zbog krize u cijelom svijetu, vrlo aktivne, čak i agresivno nastupaju u svojim istupima, rečeno je jučer na Međunarodnoj konferenciji u Rijeci koja je, u organizaciji Hrvatskog centra za informiranje o sektama i kultovima (CISK) te Sveučilišta u Rijeci, uz podršku Europske federacije centara za istraživanje i informiranje o sektaštvu (FECRIS), Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije, okupila brojne stručnjake kako bi raspravljali o ovom nemalom problemu
Svijet je odavno prepoznao opasnost koju destruktivne skupine predstavljaju, no u većini zemalja, pa tako, nažalost, i u Hrvatskoj, problem manipulacije i eksploatacije tih skupina nad mladima i ranjivim osobama gura se pod tepih

‘Oni preuzmu mlade ljude, udalje ih od roditelja, iskoriste u vlastitu korist da bi zaradili ili propagirali interese sekte’, rekao je predsjednik FECRIS-a Tom Sackville iz Velike Britanije čija se vlada 30 godina ponaša neodgovorno prema kultovima, kao što je popularna scijentologija.

Zasad su jedino Francuska i Belgija uspješno zakonski postavile neke granice, o čemu su govorili predsjednici tamošnjih radnih skupina za sekte. U tim se državama poštuje pravo na slobodu izbora, ali se psihološko manipuliranje ili pranje mozga smatra kršenjem zakona.

Naši su brojni stručnjaci, od pedijatara, pedagoga, profesora, psihologa, psihijatara do fizičara, nakon njihovih predavanja, mogli otići kućama. No, iako nezadovoljni nedostatkom Zakona o sektama u Hrvatskoj, oni svakodnevno rade s djecom i mladima, pa su po prvi put imali što javno reći, a konferencija je od deset potrajala sve do 18 sati.

Ukratko, djeca koja ne dobivaju roditeljsku ljubav, pronaći će je na ulici, a onda ih je teško vratiti. Mnogi se pokušaju samoozlijediti, pa čak i ubiti te završavaju na psihijatrijama. Zabrinutim roditeljima čija se djeca čudno ponašaju (gladuju, satima meditiraju ili se bave jogom, nestaju, šute, agresivna su i sl.) stručnjaci su poručili da potraže pomoć kako bi im se pomoglo u ophođenju s djecom.

'Situacija u Hrvatskoj izmakla svakoj kontroli. Neke stvari postale su općeprihvaćene upravo medijskoj propagandi i, naravno, sektaškom lobiju, koji je infiltriran u svim institucijama’, rekla je predsjednica CISK-a i članica Radne grupe za sekte u Vijeću Europe Branka Dujmić-Delcourt.

Dodala je da se ova kompleksna tema ne odnosi na religijska pitanja pojedinih grupa ni na odnos religije i države, već na štetno djelovanje novorastućih grupa u društvu, odnosno kršenje zakona i ljudskih prava te je naglasila da konferenciju nije želio podržati Odbor za ljudska prava Hrvatskog sabora.

Na skupu se moglo čuti da je sektaški lobi jak čak i u pojedinim organizacijama koje se bave zaštitom ljudskih prava, što je zaista šokantno, no i da se svatko ima pravo udruživati i vjerovati što želi, ali ne i štetno djelovati.

Liječenje u Hrvata: Produkt znanstvene pameti ili idolatrije?

Bilo je riječi i o alternativnoj medicini o kojoj je više govorio neurolog Tomislav Babić koji nije protiv, ali je istaknuo ono najgore, a to je filozofija te medicine koja glasi: ako je nešto alternativno, to je prirodno, a onda je to i dobro, što je, po njemu, bedastoća. 'Je li itko ikada vozio auto alternativnom automehaničaru?' zapitao je prisutne dr. Babić.

Nabrojao je čitav niz preparata, kao što su glicin, glukozamin, riblje ulje, omega-3, ginko, koji se pokušavaju znanstveno dokazati ne bi li im se onda postigla i veća cijena. 'Najveća je zabluda u Hrvata, koja je svaki dan u novinama, da Belupo ima najbolji ginko', smatra dr. Babić objasnivši da je ginko biloba istraživana i dokazano nedjelotvorna, pogotovo kod Alzheimerove i Parkinsonove bolesti.

A koliko Hrvati vole alternativnu medicinu, dr. Babić je sudionicima skupa pokazao kroz nekoliko fotografija. Na prvoj su Drago Plečko u zagrljaju s Bracom okruženi s masom ljudi. Na drugoj predsjednik RH Stjepan Mesić 2002. odlikuje indijskog duhovnog učitelja Svamiđija Odličjem reda Danice Hrvatske s likom Katarine Zrinske, zatim Vesna Škare-Ožbolt, tadašnja ministrica pravosuđa RH, dočekuje na Plesu iscjelitelja Mekkija Torabija, ona je i njegova pravna zastupnica, i na posljednjoj rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš, kojemu su se zaposlenici požalili da su umorni, da ne mogu spavati ni raditi, pa je pozvao rašljara da riješi problem.

'Ukoliko nema znanstvenih dokaza i potvrde za alternativnu medicinu, onda je to kažnjivo djelo, klasični kriminal. Treba promijeniti svijest, potražiti manipulante i kazniti sve one koji se igraju s ljudskim sudbinama', zaključio je dr. Babić.

Razlika između znanosti i paraznanosti

Na njega se nadovezao docent na splitskom Sveučilištu, dr. Dejan Vinković, kojeg su kao fizičara pozvali roditelji jedne druge osnovne škole u Međimurju u kojoj su dvojica nastavnika prilikom inventure naišla na nešto što se zove biogenerator Atlanta. Tražeći po internetu, saznali su da se radi o alternativnoj 'medicini'.

'Ovaj slučaj jako dobro dokumentira nesposobnost i nezainteresiranost državnih tijela', smatra Vinković objašnjavajući da se radi o metalnom disku, komadu izrezbarenog metala, koji je 'izumio' nastavnik Darko Maltar, a koji je kupila ravnateljica škole zbog 'zračenja podzemnih voda', a da pritom nije obavijestila roditelje i konzultirala liječnika, te je tako prekršila Zakon o odgoju i obrazovanju.

No u Hrvatskoj, kaže, postoji zakon koji jasno zabranjuje ovakvu djelatnost, ali da bi inspektori izašli na teren, netko je treba prijaviti. 'Alternativci se udružuju u Hrvatsko udruženje za prirodnu, energetsku i duhovnu medicinu (HUPED) gdje dobivaju certifikate kojima dokazuju djelovanje metoda liječenja, što je klasično kršenje zakona.
Zračenje je vrlo podmukla stvar, djeluje bez da znate i posljedice mogu biti tragične, no postoji Zakon o zaštiti od zračenja koji propisuje kazne ne samo onima koji mjere, već i instituciji, ali i pojedincu u njoj koji je naručio mjerenje', objašnjava Vinković.

Priča o školi je izašla u medijima prije godinu dana, nakon čega se aktivirao inspektor Ministarstva znanosti i obrazovanja koji priznaje certifikat HUPED-a. 'Šokiralo me je da je ravnateljica sve priznala jer očito vjeruje u djelovanje 'uređaja' i govori da se radi o političkom progonu', nastavlja Vinković. Uslijedio je, kaže, masovni prosvjed roditelja, te je ravnateljica smijenjena, a utvrđeni su i njezini krivotvoreni potpisi. No stvar nije gotova, ona je tužila školu zbog nelegalnog otkaza, pri čemu u svoju obranu koristi zapisnik inspekcije Ministarstva, dok je škola dobila 400.000 kuna odvjetničkih troškova, a tužila je i medije koji su o slučaju informirali javnost.

'Na rubu znanosti'

'Na javnoj televiziji postoji znanstveno-obrazovni program koji je u potpunosti u službi promocije pseudoznanosti, a najčvršći oblik je emisija 'Na rubu znanosti' koja se emitira osam godina. Krši se tako Zakon o elektroničkim medijima, Zakon o HRT-u, ali i etički kodeks. Prije tri godine hrvatska javna televizija čak se hvalila svom vlasniku, hrvatskom parlamentu, kojemu mora podnijeti izvještaj o svom radu, uspješnošću emisija u znanstveno-obrazovnom programu', drži Vinković.

](*,) ](*,) ](*,) :rofl :rofl :rofl

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/ ... cniji.html

Vrh

PostPostano: ned nov 28, 2010 4:39 pm 
Član foruma

Kako je lik dobar snebiva se na vjerovanju ravnateljice u djelovanje uredjaja a onda se poziva na isto vjerovanje da dokaze stetnost zracenja . :-)

Vrh

PostPostano: ned nov 28, 2010 6:52 pm 
Član foruma

Citat:
'Ukoliko nema znanstvenih dokaza i potvrde za (alternativnu) medicinu, onda je to kažnjivo djelo, klasični kriminal. Treba promijeniti svijest, potražiti manipulante i kazniti sve one koji se igraju s ljudskim sudbinama', zaključio je dr. Babić.

Slažem se doktore Babiću! Pođimo prvo od kemoterapije i njenih znanstvenih dokaza. Hrpe lijekova koji se mogu s pravom staviti u rang bojnih otrova (oni koji se koriste u kemoterapiji to zaista i jesu). I da OMOGUĆIMO JEDNAKA FINANCIJSKA SREDSTVA ALTERNATIVCIMA ZA ZNANSTVENO DOKAZIVANJE NJIHOVIH METODA KAO ŠTO IH IMA SLUŽBENA MEDICINA!!!

I DAJTE POBOGU KONAČNO NAPRAVITE JEDNU DOBRU STUDIJU U KOJOJ ĆETE USPOREDITI ZDRAVLJE CIJEPLJENE I NECIJEPLJENE DJECE ODRASLE NA SLIČNOM STANDARDU.

I dajte molim Vas da vidim tu studiju koja potvrđuje pozitivan (NE ZABORAVIMO PRI TOM I NA KUMULATIVAN) učinak na razvoj djece sastojaka cjepiva kao što su ŽIVA, OLOVO, ALUMINIJ, NATRIJ-GLUTAMAT, PHENOXYETHANOL...

Ima idiota koji se predstavljaju liječnicima, alternativcima, prorocima...znanstvenicima... i sve treba gledati s istom startnom pozicijom i bez predrasuda, A ONO ŠTO JE OVAJ DOTIČNI I NJEGOVE PRISTAŠE JEDINO POKAZAO - TO JE DA SU PUNI PREDRASUDA I DA BI KAKVA MEDICINSKA DIKTATURA BILA VIŠE PO NJIHOVOM UKUSU.

Sram ih bilo, neka prvo svoje redove očiste od laži, obmana i nevjerojatnog kriminala, imaju posla za cijelo jedno stoljeće!!!

Samo podsjećam kako u njihovim redovima stvari funkcioniraju: Prije par godina, njemačke novine su obavještavale o tome kako oko 800 liječnika u Njemačkoj stoji pod sumnjom da su od Ratiopfarma (farm. tvrtke) primali mito, na način da što su više njihovih lijekova pripisivali to su si mogli reći ćemo, bolji godišnji priuštiti.

Vrh

PostPostano: ned nov 28, 2010 7:33 pm 
Član foruma

legolas47 je napisao/la:
Alternativci i sekte u Hrvatskoj sve moćniji

Sekte i kultovi u današnje su vrijeme, upravo zbog krize u cijelom svijetu, vrlo aktivne, čak i agresivno nastupaju u svojim istupima, rečeno je jučer na Međunarodnoj konferenciji u Rijeci koja je, u organizaciji Hrvatskog centra za informiranje o sektama i kultovima (CISK) te Sveučilišta u Rijeci, uz podršku Europske federacije centara za istraživanje i informiranje o sektaštvu (FECRIS), Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije, okupila brojne stručnjake kako bi raspravljali o ovom nemalom problemu
Svijet je odavno prepoznao opasnost koju destruktivne skupine predstavljaju, no u većini zemalja, pa tako, nažalost, i u Hrvatskoj, problem manipulacije i eksploatacije tih skupina nad mladima i ranjivim osobama gura se pod tepih

‘Oni preuzmu mlade ljude, udalje ih od roditelja, iskoriste u vlastitu korist da bi zaradili ili propagirali interese sekte’, rekao je predsjednik FECRIS-a Tom Sackville iz Velike Britanije čija se vlada 30 godina ponaša neodgovorno prema kultovima, kao što je popularna scijentologija.

Zasad su jedino Francuska i Belgija uspješno zakonski postavile neke granice, o čemu su govorili predsjednici tamošnjih radnih skupina za sekte. U tim se državama poštuje pravo na slobodu izbora, ali se psihološko manipuliranje ili pranje mozga smatra kršenjem zakona.

Naši su brojni stručnjaci, od pedijatara, pedagoga, profesora, psihologa, psihijatara do fizičara, nakon njihovih predavanja, mogli otići kućama. No, iako nezadovoljni nedostatkom Zakona o sektama u Hrvatskoj, oni svakodnevno rade s djecom i mladima, pa su po prvi put imali što javno reći, a konferencija je od deset potrajala sve do 18 sati.

Ukratko, djeca koja ne dobivaju roditeljsku ljubav, pronaći će je na ulici, a onda ih je teško vratiti. Mnogi se pokušaju samoozlijediti, pa čak i ubiti te završavaju na psihijatrijama. Zabrinutim roditeljima čija se djeca čudno ponašaju (gladuju, satima meditiraju ili se bave jogom, nestaju, šute, agresivna su i sl.) stručnjaci su poručili da potraže pomoć kako bi im se pomoglo u ophođenju s djecom.

'Situacija u Hrvatskoj izmakla svakoj kontroli. Neke stvari postale su općeprihvaćene upravo medijskoj propagandi i, naravno, sektaškom lobiju, koji je infiltriran u svim institucijama’, rekla je predsjednica CISK-a i članica Radne grupe za sekte u Vijeću Europe Branka Dujmić-Delcourt.

Dodala je da se ova kompleksna tema ne odnosi na religijska pitanja pojedinih grupa ni na odnos religije i države, već na štetno djelovanje novorastućih grupa u društvu, odnosno kršenje zakona i ljudskih prava te je naglasila da konferenciju nije želio podržati Odbor za ljudska prava Hrvatskog sabora.

Na skupu se moglo čuti da je sektaški lobi jak čak i u pojedinim organizacijama koje se bave zaštitom ljudskih prava, što je zaista šokantno, no i da se svatko ima pravo udruživati i vjerovati što želi, ali ne i štetno djelovati.

Liječenje u Hrvata: Produkt znanstvene pameti ili idolatrije?

Bilo je riječi i o alternativnoj medicini o kojoj je više govorio neurolog Tomislav Babić koji nije protiv, ali je istaknuo ono najgore, a to je filozofija te medicine koja glasi: ako je nešto alternativno, to je prirodno, a onda je to i dobro, što je, po njemu, bedastoća. 'Je li itko ikada vozio auto alternativnom automehaničaru?' zapitao je prisutne dr. Babić.

Nabrojao je čitav niz preparata, kao što su glicin, glukozamin, riblje ulje, omega-3, ginko, koji se pokušavaju znanstveno dokazati ne bi li im se onda postigla i veća cijena. 'Najveća je zabluda u Hrvata, koja je svaki dan u novinama, da Belupo ima najbolji ginko', smatra dr. Babić objasnivši da je ginko biloba istraživana i dokazano nedjelotvorna, pogotovo kod Alzheimerove i Parkinsonove bolesti.

A koliko Hrvati vole alternativnu medicinu, dr. Babić je sudionicima skupa pokazao kroz nekoliko fotografija. Na prvoj su Drago Plečko u zagrljaju s Bracom okruženi s masom ljudi. Na drugoj predsjednik RH Stjepan Mesić 2002. odlikuje indijskog duhovnog učitelja Svamiđija Odličjem reda Danice Hrvatske s likom Katarine Zrinske, zatim Vesna Škare-Ožbolt, tadašnja ministrica pravosuđa RH, dočekuje na Plesu iscjelitelja Mekkija Torabija, ona je i njegova pravna zastupnica, i na posljednjoj rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš, kojemu su se zaposlenici požalili da su umorni, da ne mogu spavati ni raditi, pa je pozvao rašljara da riješi problem.

'Ukoliko nema znanstvenih dokaza i potvrde za alternativnu medicinu, onda je to kažnjivo djelo, klasični kriminal. Treba promijeniti svijest, potražiti manipulante i kazniti sve one koji se igraju s ljudskim sudbinama', zaključio je dr. Babić.

Razlika između znanosti i paraznanosti

Na njega se nadovezao docent na splitskom Sveučilištu, dr. Dejan Vinković, kojeg su kao fizičara pozvali roditelji jedne druge osnovne škole u Međimurju u kojoj su dvojica nastavnika prilikom inventure naišla na nešto što se zove biogenerator Atlanta. Tražeći po internetu, saznali su da se radi o alternativnoj 'medicini'.

'Ovaj slučaj jako dobro dokumentira nesposobnost i nezainteresiranost državnih tijela', smatra Vinković objašnjavajući da se radi o metalnom disku, komadu izrezbarenog metala, koji je 'izumio' nastavnik Darko Maltar, a koji je kupila ravnateljica škole zbog 'zračenja podzemnih voda', a da pritom nije obavijestila roditelje i konzultirala liječnika, te je tako prekršila Zakon o odgoju i obrazovanju.

No u Hrvatskoj, kaže, postoji zakon koji jasno zabranjuje ovakvu djelatnost, ali da bi inspektori izašli na teren, netko je treba prijaviti. 'Alternativci se udružuju u Hrvatsko udruženje za prirodnu, energetsku i duhovnu medicinu (HUPED) gdje dobivaju certifikate kojima dokazuju djelovanje metoda liječenja, što je klasično kršenje zakona.
Zračenje je vrlo podmukla stvar, djeluje bez da znate i posljedice mogu biti tragične, no postoji Zakon o zaštiti od zračenja koji propisuje kazne ne samo onima koji mjere, već i instituciji, ali i pojedincu u njoj koji je naručio mjerenje', objašnjava Vinković.

Priča o školi je izašla u medijima prije godinu dana, nakon čega se aktivirao inspektor Ministarstva znanosti i obrazovanja koji priznaje certifikat HUPED-a. 'Šokiralo me je da je ravnateljica sve priznala jer očito vjeruje u djelovanje 'uređaja' i govori da se radi o političkom progonu', nastavlja Vinković. Uslijedio je, kaže, masovni prosvjed roditelja, te je ravnateljica smijenjena, a utvrđeni su i njezini krivotvoreni potpisi. No stvar nije gotova, ona je tužila školu zbog nelegalnog otkaza, pri čemu u svoju obranu koristi zapisnik inspekcije Ministarstva, dok je škola dobila 400.000 kuna odvjetničkih troškova, a tužila je i medije koji su o slučaju informirali javnost.

'Na rubu znanosti'

'Na javnoj televiziji postoji znanstveno-obrazovni program koji je u potpunosti u službi promocije pseudoznanosti, a najčvršći oblik je emisija 'Na rubu znanosti' koja se emitira osam godina. Krši se tako Zakon o elektroničkim medijima, Zakon o HRT-u, ali i etički kodeks. Prije tri godine hrvatska javna televizija čak se hvalila svom vlasniku, hrvatskom parlamentu, kojemu mora podnijeti izvještaj o svom radu, uspješnošću emisija u znanstveno-obrazovnom programu', drži Vinković.

](*,) ](*,) ](*,) :rofl :rofl :rofl

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/ ... cniji.html

Sav ovaj gore kvotani tekst, kao da su pisali nekolicina zagriženih Katolika, toliko je paranoje i straha od "sekti" u njemu, da je to nevjerojatno.

A što reći o vjerskom progonu osoba koje druugačije vjeruju, nalaze se u provinciji, u selima okruženi (folklornim) Katolicima koji ih jako sotoniziraju, šikaniraju i otuđuju iz društva, u selu, u kojem, ako i saznaš da na drugom kraju sela postoji još jedan """""novovjerac""""" a i ti si također "tamo neki novovjerac", da ne možeš doći do te osobe a da stotinu seoskih baba ne počne klepetat o tome kako smo se svi mi udružili sa Sotonom, i kako niti taj novovjerac s drugog kraja sela smije doći k meni, niti ja k njemu, a da ne otrpimo posljedice.

Što o takvim stvarima reć!!!???

Ali neka, neka, ljudi se bude - samo prekasno, ali ipak - istina polako ali nezaustavljivo izlazi na vidjelo.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 4399 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 220  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju.