Pre nekih godinu dana doziveo sam nesto sto bi se moglo okarekterisati kao prosvetljenje. Govoriti bilo sto o osecanju i stanju svesti u kojem sam se nasao tada bilo bi suludo, jer sve vreme bih se mucio sa opstim i apstraktnim pojmovima da opisem ono sto se ne moze opisati, koje vas ne bi dovele nigde.
Mogu samo da izdvojim glavne karateristike koje su me prozimale tada i otkrivale istovremeno nove stvari..ljubav, razumevanje i sreca!! Ali bato kakva sreca.
Ne to nije bilo nikakvo telesno zadovoljstvo, ne to nije bila zaljubljenost i ne to nisu bile droge, ne to je bilo nesto meni neshvatljivo sa cime se nikad nisam susreo u mom do tada sto ce se pokazati, majusnom zivotu. To je bila neka vrsta proboja, neka vrsta unutrasnjeg zracenja, ushicenje nezamislivo. Ali dzaba sine, trajalo je kratko, ostalo je u meni tek par dana i smanjivalo se postepeno...
Ono sto se pokazalo u narednim mesecima jeste cinjenica da je taj trenutak izmenio moj zivot i otvorio sve sto je bio zakljucano. Jedna vrata za drugim. Ali avaj bilo je kratkog daha.
Retrospektiva mog zivota i ljudi oko mene u mojoj proslosti me je terala na povracanje tada, ukljucujuci i mene samog i moja dela do tada. Mislim da su i suze bile ukljucene.
Mom "budjenju" je prethodio pre svega krah moje licnosti i gubitak moje stvarnosti, t.j nemogucnosti da razlikujem san od jave do te mere prvi put u zivotu tog novembarskog dana. Navodim to kao jako jako bitnu stvar
Jer uzrok je morao postojati a ja izdvajam ta dva glavna faktora sa kojima sam se opet suocio prvi put u zivotu. Mislio sam da ludim iskreno.

Ali kako sam saljivo govorio sebi narednih meseci: "Da sam pokusao da sacuvam razum, poludeo bih"
Sada znam da je zivot san. Nekom meni nepoznatom magijom od tada sve mi je dolazilo u susret mojim promenama. Pravo znanje, i pravi ljudi, ukljucujuci i ovaj forum na koji sam nabasao pitaj boga kako
Ne znam zasto ovo delim tek sada, nije da imam potrebu, ali eto rekoh da podelim. Bilo bi bezveze da to ne uradim, bas sa vama na ovom forumu kad sam vec podelio i sa ostalima i dobijao poglede ispod oka od moje okoline tada

Cinjenica je da je to bilo tada, i sacuvao sam moj promenjen nacin razmisljanja ali sada sam na primer svetlosnim godinama daleko od tog razumevanja i te jasnoce koju sam doziveo u tom naglom ispadu svesti. Ni cetvrtina coveka i to me nervira ajoj sine koja je to odsecenost, da posizis
Vozdra