Sada je: uto maj 13, 2025 8:26 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1244 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 63  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: NLO i vanzemaljci
PostPostano: čet sep 02, 2010 4:27 pm 
Član foruma

galaksija je napisao/la:
Syon je napisao/la:
postoji zanimljivo tumačenje sa strane Pribrama (koji pručava teoriju "svemirskog holografa") on vjeruje da sadašnjsot,prošlost i budućnost ne postoje već da se "kreću" istovremeno, kao tri ploče ili cd koji se vrte istovremeno na istom, ajmo reći gramofonu ili cd-romu, pa samim time zaključuje da su izvanzemaljci mi u budućnosti...

Mi svuda u univerzumu, u sadašnjosti, prošlosti i budućnosti. Baš lijepo! (Ništa bez antropocentrike, koja je draga svakom "racionalnom" umu!?

...

ovisi što misliš pod "mi", dali je čovjek sveprisutan?...fizički gledano ne, ali to ne mora nužno značiti i za duhovno...vjeruješ li da vrijeme postoji kao dimenzija?

http://s3.ba.battle-knight.org/index.ph ... f=MTAyNTQw

Vrh

PostPostano: pet sep 03, 2010 4:38 pm 
Administrator

U to da li vrijeme postoji kao dimenzija, s ovog našeg nivoa ili tačke u vremenu/prostoru možemo samo vjerovati ili nevjerovati ali to ne možemo znati. (Na stranu to što mnogi od nas imaju tendenciju da svoje vjerovanje poistovjećuju sa znanjem.)

Ako ovu Pribramovu teoriju podignemo na ezoterički nivo (mada mislim da njemu samom to nije bila namjera), onda se s istog stanovišta možda može reći i to da je jedna današnja ovca – “čovjek-iz-prošlosti”. “Čovjek-iz-sadašnjosti” je muze, šiša, genetički je manipuliše u skladu sa svojim potrebama i na kraju je pojede, slično kao što “mi-iz-budućnosti” (mada većinom u reptilskom, ‘greys-kom’, insektoidnom/mantidnom… izdanju) isto radimo s “nama-iz-sadašnjosti”.

(Logika: kao što se mi fizički razlikujemo od ovce, tako se i oni fizički razlikuju od nas, što znači da tu ne treba da bude ništa čudno. Uostalom, ako hoćemo da budemo svugdje zastupljeni cijelo vrijeme i na vrhu lanca ishrane, stvari se moraju malo nategnuti.)

Jedino me buni to što je bilo i slučajeva gdje su mi se javljali ljudi, tj. bića u ljudskim tijelima koji za sebe tvrde da nisu ljudska bića, nego reptilska (i da uz to još mrze ljudska bića), pa čak da u nekim emotivnim situacijama doživljavaju i parcijalni “shapeshift”!? (Svega u ovoj bošjoj bašti, pardon, u božjem hologramu?!) Međutim, ako i to malo nategnemo (kao što se sve može nategnuti) i to se može objasniti; biće da je u njihovom slučaju došlo do nekog kuršlusa u hologramu, pa su se spontano vratili iz one naše “napredne reptilijanske verzije iz budućnosti” u našu sadašnjost ili su to možda učinili namijerno, pa zaboravili nakon što su se obreli ovdje, ili ih je neko drugi poslao…a nakon što se jedna takva individua nađe u istoj sredini sa svojim bivšim verzijama sebe, počne se osjećati nelagodno ko krme u Teheranu!? Ili tako nekako?

Stvar malo komplikuje i to što su neki istraživači otmica “nas-iz-sadašnjosti” od strane “nas-iz-budućnosti” došli do zaključka da se ove naše verzije “nas-iz-budućnosti” često iživljavaju na nama-iz- sadašnjosti!? (Uostalom, "naprednije", ne mora automatski da znači i - duhovno naprednije.) One od “nas-iz-sadašnjosti”, koji se drznu da malo dublje prouče te aspekte ponašanja “nas-iz-budućnosti”, često dobro izlupaju i po ušima, pa čak i likvidiraju?! [Normalnog čovjeka-iz-sadašnjosti može malo da buni i to što se u praksi pokazalo da oni od istraživača nas-iz-budućnosti koji nadođu na teoriju da naša kosmička braća tj. “mi-iz-budućnosti”, u stvari - pomažu “nama-iz-sadašnjosti” u našoj evoluciji (prema… reptilijancima… greysima… manitdama… ili ko zna čemu?!?), prolaze u hologramu daleko bolje od onih koji pokušavaju da vide stvari objektivnije.]

(Doduše, ova interakcija nas-iz-budućnosti s nama-iz-prošlosti ne bi trebala da bude nikakva novost za one koji od ranije posjećuju ovaj forum i vebsajt jer je jedan dio te dinamike još davno predstavljen ovdje:

http://www.galaksija.com/djeca_matriksa_13.htm

a teorija holograma ovdje: http://www.galaksija.com/hologram.htm i ovdje: http://www.galaksija.com/metafizika/din ... liteta.htm)

Naravno, imamo i neke nepopularne teorije o tome kako postoje i neke verzije “nas-iz-budućnosti” koje nisu obavezno neljudskog izgleda i nehumanog ponašanja, međutim, takvi nam ne mogu pomoći sve dok se mi više oslanjamo na “naša” vjerovanja (čitaj: na vjerovanja koja su nam instalirana), nego na vlastitu pamet!? I sve dok naše razmišljanje i ponašanje više liči na razmišljanje i ponašanje onih "nas-iz-budućnosti" koji neljudski izgledaju i nehumano se ponašaju.

Međutim, to su samo teorije. U svakom slučaju, ne može se reći da ovaj hologram zajedno s "nama-iz-prošlosti-sadašnjosti-budućnosti" nije interesantan!?

Vrh

PostPostano: pet sep 03, 2010 9:11 pm 
Član foruma

alf je napisao/la:

Jebote po ovome ispada da sam 100 % vanzemaljac !!
Mozda i jesam samo sam u nekom "modu" pa toga nisam svjestan .

Vrh

PostPostano: sub sep 04, 2010 8:12 am 
Član foruma

galaksija je napisao/la:
U to da li vrijeme postoji kao dimenzija, s ovog našeg nivoa ili tačke u vremenu/prostoru možemo samo vjerovati ili nevjerovati ali to ne možemo znati. (Na stranu to što mnogi od nas imaju tendenciju da svoje vjerovanje poistovjećuju sa znanjem.)

Ako ovu Pribramovu teoriju podignemo na ezoterički nivo (mada mislim da njemu samom to nije bila namjera), onda se s istog stanovišta možda može reći i to da je jedna današnja ovca – “čovjek-iz-prošlosti”. “Čovjek-iz-sadašnjosti” je muze, šiša, genetički je manipuliše u skladu sa svojim potrebama i na kraju je pojede, slično kao što “mi-iz-budućnosti” (mada većinom u reptilskom, ‘greys-kom’, insektoidnom/mantidnom… izdanju) isto radimo s “nama-iz-sadašnjosti”.

(Logika: kao što se mi fizički razlikujemo od ovce, tako se i oni fizički razlikuju od nas, što znači da tu ne treba da bude ništa čudno. Uostalom, ako hoćemo da budemo svugdje zastupljeni cijelo vrijeme i na vrhu lanca ishrane, stvari se moraju malo nategnuti.)

Jedino me buni to što je bilo i slučajeva gdje su mi se javljali ljudi, tj. bića u ljudskim tijelima koji za sebe tvrde da nisu ljudska bića, nego reptilska (i da uz to još mrze ljudska bića), pa čak da u nekim emotivnim situacijama doživljavaju i parcijalni “shapeshift”!? (Svega u ovoj bošjoj bašti, pardon, u božjem hologramu?!) Međutim, ako i to malo nategnemo (kao što se sve može nategnuti) i to se može objasniti; biće da je u njihovom slučaju došlo do nekog kuršlusa u hologramu, pa su se spontano vratili iz one naše “napredne reptilijanske verzije iz budućnosti” u našu sadašnjost ili su to možda učinili namijerno, pa zaboravili nakon što su se obreli ovdje, ili ih je neko drugi poslao…a nakon što se jedna takva individua nađe u istoj sredini sa svojim bivšim verzijama sebe, počne se osjećati nelagodno ko krme u Teheranu!? Ili tako nekako?

Stvar malo komplikuje i to što su neki istraživači otmica “nas-iz-sadašnjosti” od strane “nas-iz-budućnosti” došli do zaključka da se ove naše verzije “nas-iz-budućnosti” često iživljavaju na nama-iz- sadašnjosti!? (Uostalom, "naprednije", ne mora automatski da znači i - duhovno naprednije.) One od “nas-iz-sadašnjosti”, koji se drznu da malo dublje prouče te aspekte ponašanja “nas-iz-budućnosti”, često dobro izlupaju i po ušima, pa čak i likvidiraju?! [Normalnog čovjeka-iz-sadašnjosti može malo da buni i to što se u praksi pokazalo da oni od istraživača nas-iz-budućnosti koji nadođu na teoriju da naša kosmička braća tj. “mi-iz-budućnosti”, u stvari - pomažu “nama-iz-sadašnjosti” u našoj evoluciji (prema… reptilijancima… greysima… manitdama… ili ko zna čemu?!?), prolaze u hologramu daleko bolje od onih koji pokušavaju da vide stvari objektivnije.]

(Doduše, ova interakcija nas-iz-budućnosti s nama-iz-prošlosti ne bi trebala da bude nikakva novost za one koji od ranije posjećuju ovaj forum i vebsajt jer je jedan dio te dinamike još davno predstavljen ovdje:

http://www.galaksija.com/djeca_matriksa_13.htm

a teorija holograma ovdje: http://www.galaksija.com/hologram.htm i ovdje: http://www.galaksija.com/metafizika/din ... liteta.htm)

Naravno, imamo i neke nepopularne teorije o tome kako postoje i neke verzije “nas-iz-budućnosti” koje nisu obavezno neljudskog izgleda i nehumanog ponašanja, međutim, takvi nam ne mogu pomoći sve dok se mi više oslanjamo na “naša” vjerovanja (čitaj: na vjerovanja koja su nam instalirana), nego na vlastitu pamet!? I sve dok naše razmišljanje i ponašanje više liči na razmišljanje i ponašanje onih "nas-iz-budućnosti" koji neljudski izgledaju i nehumano se ponašaju.

Međutim, to su samo teorije. U svakom slučaju, ne može se reći da ovaj hologram zajedno s "nama-iz-prošlosti-sadašnjosti-budućnosti" nije interesantan!?

...ovo sam naveo samo ko teoriju, koju sam pročitao iz knjige, isto tako postoje teorije da su NLO-i zapravo nebeska bića, mada je ta teorija izbačena iz većine znanstvenih krugova jer ne "drži vodu", a neki pak tvrde da su NLO-i masovne halucinacije...

Vrh

PostPostano: sub sep 04, 2010 11:14 am 
Administrator

Oni, opet, koji su posvetili skoro cijeli svoj život izučavanju te "masovne halucinacije", kao što je npr. Barbara Bartholic, tvrde da ona (doduše, ne naziva je "halucinacijom," nego - inteligencijom), ima sposobnost da:

Citat:
• ‘usisa’ auto sa ceste zajedno sa svima koji se u njemu nalaze a da to niko ne primjeti;

• ulazi u ljudske umove i nastambe danju ili noću;

• interveniše na bebama i za vrijeme dok se još nalaze u materici;

• neprimjetno otima malu djecu direktno iz njihovog kreveta ili sa igrališta;

• mijenja dinamiku u intimnim vezama ili ljubavnim odnosima između ljudi;

• prouzrokuje bolesti;

• stvara psihičke probleme i ovisnost od droga;

• pokreće ratove i mutira ljudske generacije u sklopu njihovog programa "Razmnožavanje kroz ljubav".

Čudna neka "masovna halucinacija"!?

...

Vrh

PostPostano: sub sep 04, 2010 1:26 pm 
Član foruma

galaksija je napisao/la:
Oni, opet, koji su posvetili skoro cijeli svoj život izučavanju te "masovne halucinacije", kao što je npr. Barbara Bartholic, tvrde da ona (doduše, ne naziva je "halucinacijom," nego - inteligencijom), ima sposobnost da:

Citat:
• ‘usisa’ auto sa ceste zajedno sa svima koji se u njemu nalaze a da to niko ne primjeti;

• ulazi u ljudske umove i nastambe danju ili noću;

• interveniše na bebama i za vrijeme dok se još nalaze u materici;

• neprimjetno otima malu djecu direktno iz njihovog kreveta ili sa igrališta;

• mijenja dinamiku u intimnim vezama ili ljubavnim odnosima između ljudi;

• prouzrokuje bolesti;

• stvara psihičke probleme i ovisnost od droga;

• pokreće ratove i mutira ljudske generacije u sklopu njihovog programa "Razmnožavanje kroz ljubav".

Čudna neka "masovna halucinacija"!?

...

da...slažem se, malo čudno za halucinaciju, al opet govorim da je to jedna od teorija, nisam rekao da je točna...ovi sve intervencije sa strane te inteligencije stoje, ali se nažalost nijedna od njih ne može potvrditi...

Vrh

PostPostano: ned sep 12, 2010 12:19 pm 
Administrator

Evo i jedan sažeti -

Pregled situacije na terenu

...kad se o ovoj tematici radi.

...

Vrh

PostPostano: ned sep 12, 2010 7:37 pm 
Član foruma

galaksija, pročitao sam tvoj članak koji si objavio na tome sajtu. i sam sam počeo u zadnje vrijeme da opet razmišljam o toj tematici "kontrole sa višeg kata", otmicama itd., i kako je to vrlo moguće, ako ustvari i nije "pravo" stanje stvari na terenu ( teško je 100% išta tvrditi, jel )...

nego, pustimo to sada, mene zanima kako ti gledaš na sve to uzevši u obzir intervju sa Hidden Handom ( ako si čitao ) i s onime šta on govori?

p.s. - pala mi je zanimljiva ideja na pamet pročitavši dio u kojem spominješ experiment o trećem (nevidljivom) čovjeku. šta ako bismo se hipnotizirali na način da vidimo "nevidljivo"? da vidimo više nego što sada vidimo? da hipnozom "razbijemo" ograničenja, kao što je u tom experimentu nametnuto ograničenje (čovjek nije vidio trećeg čovjeka, makar je ovaj bio tu)? tj. da se reprogramiramo pomoću hipnoze? zvuči zanimljivo, a i ostvarljivo... :-k

Vrh

PostPostano: pon sep 13, 2010 1:19 pm 
Administrator

Artist je napisao/la:
p.s. - pala mi je zanimljiva ideja na pamet pročitavši dio u kojem spominješ experiment o trećem (nevidljivom) čovjeku. šta ako bismo se hipnotizirali na način da vidimo "nevidljivo"? da vidimo više nego što sada vidimo? da hipnozom "razbijemo" ograničenja, kao što je u tom experimentu nametnuto ograničenje (čovjek nije vidio trećeg čovjeka, makar je ovaj bio tu)? tj. da se reprogramiramo pomoću hipnoze? zvuči zanimljivo, a i ostvarljivo... :-k

Negdje sam već naišao na neke podatke da se taj koncept se već odavno uspješno koristi kod oslobađanja ljudi od “duhovnih priljepaka”. Treća osoba se hipnotizira i sugeriše joj se da ‘skenira’ tijelo "pacijenta" kako bi bila u stanju da otkrije neke zaostale “priljepke” koje je ona obično u stanju da vidi kao neke “energetske konglomerate” u energetskom polju “pacijenta”. Nakon što ih percipira, ona otkrije terapeutu gdje se nalaze i kako izgledaju, tako da ih ovaj onda može ‘otkačiti’ uz pomoć nekih od metoda koje su već opisane u članku Opsjednutost.
Naravno, problem je i u tome što su hipnotisane osobe veoma sugestibilne, tako da im se ne smiju postavljati sugestivna pitanja (da li vidiš to i to…?), nego otvorena (– šta vidiš?).

Međutim, stvar oko “proširene” percepcije nije baš toliko jednostavna. Prvo, čovjek kojeg bi se hipnotiziralo da vidi više nego što je obično u stanju, morao bi imati dovoljno razvijenu svijest da bude u stanju da akomodira ono što vidi tj. da istovremeno ne “pukne” prilikom svog prvog sureta s nekim “novim” elementima iz objektivne realnosti.

Druga stvar koja ‘ometa’ tu vrstu procesa su upravo ono sto Gurđijev naziva “odbojnicima” a Moravjev “sistemom za samo-trankvilizaciju” koji čovjeku omogućava da zadrži integritet iluzije u kojoj živi, pa tako i njegove ličnosti i ne dozvoljava mu da vidi više nego što je u stanju akomodirati (preživjeti). To bi se moglo nazvati nekom “prirodnom zaštitom”.

Nadalje, kad su negativni vanzemaljci u pitanju i manipulacija čovječanstva od njihove strane, situacija je prilično ‘kompleksna’ jer oni kontrolišu ‘input’ informacija u ovu našu oblast, što je preduslov za kontrolu naše svijesti, pa time i percepcije. S tim u vezi, normalno je za očekivati da će oni sprječavati neke naše dublje prodore u tu “širu” realnost što stalno i rade. Isto tako, u stanju su dounlodirati u čovjeka svakojake vizije i dezinformacije tako da ih ovaj može plasirati u našoj realnosti kao svoja vlastita iskustva ili doživljaje. Moramo imati na umu da ovdje imamo posla s jednim “kontrolnim sistemom” koji nas ima (99%-100%) u prostoru/vremenu i kako B. Bartholic reče, "ta inteligencija je u stanju da ulazi i u naše umove" (što stalno i radi).

Nadalje, isto kao i na nasem nivou na kojem tajne službe ‘ispiru mozak’ i likvidiraju ljude koji “previše znaju” i kao takvi predstavljaju opasnost da otkriju neke tajne drugima, slično rade i vanzemaljci s onima od nas koji nekim slučajem prodru malo dalje i saznaju nešto više. Protiv takvih se koristi cijela jedna paleta metoda, kako bi ih se spriječilo da unesu u svoju svijest i ovu realnost, nešto više bitnih i istinitih elemenata iz one objektivne realnosti.

Na primjer, u poslednjem broju JAR magazina, naveden je primjer gdje je terapeut zadao žrtvi vanzemaljskih i MILAB otmica post-hipnotičku komandu da se ova kasnije sjeti svih detalja za vrijeme tih otmica, dakle nakon te seanse.

[Napomena: Pantelija je nedavno poslao link na jedan članak u kome se navodi kako je bivši direktor Lockheed-a, Ben Rich izjavio da postoje dvije vrste NLO-a - njihovi i naši. Mada to nije navedeno u tom u članku, isto tako postoje i dvije vrste abdukcija ljudi, - njihove i naše. Ove druge su poznate pod pojmom MILABs (military abductions).]

U gornjem slučaju, stvar je prilično dobro funkcionisala kad se o sjećanju na MILAB abdukcije radilo, međutim, kad god bi žrtva pokušala da se sjeti onoga što su joj radila “kosmička braća”, automatski bi dobijala nesnosne glavobolje kao kaznu za tu vrstu ‘nestašluka’!? Dakle, oni su toj osobi regulisali to šta ona smije da se sjeti a šta ne smije. Oni znaju šta radimo, o čemu razmišljamo, šta namjeravamo itd. te tako mogu i da intervenišu kad misle da je to potrebno… Mogu da ”ulaze u naše umove”, kako reče Barbara, i da usmjeravaju, kontrolišu ili ometaju naše misaone procese. Mogu da nas navode na to o čemu ćemo razmišljati, na koji načlin i šta ćemo raditi. Mogu nam namiještati partnere/supružnike. Mogu ‘hibridizirati’ nas i našu djecu… Mogu da nam daju ideje i uvide koje ćemo mi smatrati svojima a onda i dejsvovati u skladu s njima. Mogu nam dati inspiraciju da napišemo knjigu na neku temu (čak i o njima samima!), s tim što će se oni pobrinuti za to da njen sadržaj bude onakav kakvim su ga oni zamislili u sklopu svoje manipulacije čovječanstva (mi mu tu obično dođemo samo kao ‘daktilografi’ za prenos njihovog kosmičkog smeća. Oni će se pobrinuti i za to da takve knjige postanu bestseleri u ovoj našoj realnosti.

Da li "vidovnjaci" imaju bolju percepciju? Ovo je negdje dobro naveo P. Koeljo: “Prorok označava osobu koja ima Božji dar da tumači Bozje Misli…Prorok – Pisac je samo daktilograf”.

…međutim, samo u jednom klasičnom - dezinformativnom smislu. Tu se uglavnom ne radi niokakvim “božjim mislima,” nego o prenošenju misli i vizija onih koji nam se predstavljaju kao bogovi. S tim u vezi, ‘vidovnjaci’ takođe ne moraju obavezno da podrazumijevaju ljude koji imaju ‘širu’ percepciju. (U knjizi Anđeoska Maskarada imamo lijep primjer manipulacije vidovnjaka Teda.)

Neke droge navodno mogu "proširiti percepciju". Na primjer, na osnovu "proširivanja percepcije" uz pomoć LSD-a (kojeg je prvi sintetizirao naučnik po imenu Hofman), snimljen je i film They Live, gdje su neki uz pomoć "specijalnih naočara" (koje su "slučajno" nazvane "Hofmanove naočale"), mogli da vide vanzemaljce među nama i njihovu metodu kontrole čovječanstva uz pomoć subliminalnih poruka.

Marcia Moore je uz pomoć ketamina navodno napravila neke dublje prodore ali je brzo nakon njih netragom nestala kao i njena druga knjiga koju je pisala na tu temu.

Tako, imajući na umu neke metode kontrole i manipulacije svijesti ljudi koje upražnjava 3D-patokratija uz pomoć kojekakvih tajnih agentura na našem nivou, kao i one koje koriste oni s “gornjeg sprata”, nije nikakvo čudo zašto je i čovjekova percepcija u prilično jadnom stanju a mogućnosti njenog proširenja relativno ograničene.

Čini se da to sve ide zajedno sa piramidalnim ustrojstvom realnosti koja je bazirana na OPS frekvencijama a kako stvari stoje, vrh naše piramide se ne nalazi na ovom našem spratu, nego vjerovatno na gornjem. Sve dok se ne iskobeljamo iz te piramide, neko drastično popravljanje stanja u kojem se nalazimo ne možemo očekivati a u vezi s tim se javlja i jedan začarani krug jer da bi čovjek izašao napolje, trebao bi toliko proširiti stanje svoje svijesti i percepcije da bi bio u stanju da nađe taj izlaz. Kontrolni sistem piramide se opet trudi iz petnih žila da to spriječi. Dakle, mi bi trebali napredovati u jednoj strogo kontrolisanoj sredini. Čak i kad bi nam palo na pamet da hipnotišemo nekoga u smislu da ovaj nađe izlaz, cijeli taj eksperiment i njegovi rezultati bi takođe bio pod nadzorom kontrolnog sistema. Kad bi taj eksperiment nekim slučajem i uspjeo, kontrolni sistem bi se potrudio da za njega niko ne čuje. A uspjeti bi treško mogao jer bi oni to već vidjeli u onome što mi nazivamo budućnost i spriječili da do njega uopšte dođe.

Na kraju ostaje pitanje da li priroda s vremena na vrijeme interveniše u smislu neke vrste ‘talasanja’ tj. povišenja frekvencija koje bi nama omogućile proširenje svijesti i percepcije, pa tako i šansu za izlazak odavdje jer u suprotnom, imali bi stalno ‘status-quo’!? Ovca bi stalno bila ovca a vuk – vuk.

Tj. bar ja to tako sada o tome mislim, na osnovu onoga što mislim da znam.

Pozdrav

Vrh

PostPostano: sri okt 27, 2010 2:27 pm 
Početnik

Meni je posebno zamimljiva ta teorija masovne halucinacije.

Na takve se teorije odmah susretnete u naravno "paranormalnim" zbivanjima.

Nigdje drugdje.

Pa kako ćete bolje objasnit NLO-e, otmice, greyse i druge nego halucinacijama?

To je tako dobra riječ da ni ja točno ne znam što znaći,tj. ne mogu je definirati.

A govori se u stilu "prividjelo ti se" i "umišljaš si", a zvuči puno "obrazovanije".

Jer ako imate lažan pogled na svijet, trebate riječi kao što je "halucinacija".

Kako se bolje zaštiti od vlastitog neznanja nego jednom tako profinjenom riječi?

I "teoretičar zavjera" je dobra. Koliko god imalo smisla to što govorite, jednostavno vas netko.... ma samo se vi nasmijte:

Vrh

PostPostano: sri okt 27, 2010 3:10 pm 
Član foruma

Samo da se osvrnem na ono sto je Galaksija spomenuo za Pribrama i njegov koncept vremena:
Mislim da mi ustvari i jesmo bica iz buducnosti za zivotinje i biljke (2D) i minerale (1D), i upravo ih sisamo kao sto reptili sisaju nas, mislim da je to sasvim normalna stvar.
Jedino nije dobro sto reptili to rade ekscesno, bas kao i nasi politicari, bez ikakve mjere i kontrole.
Balans ce biti ostvaren, jer to je jedina opcija odrzivog razvoja...

With a dark embrace
The bitter cold winds
Freeze the tears that fall
Hands held in grace
As we take the final step

Vrh

PostPostano: sri okt 27, 2010 5:25 pm 
Član foruma

Last December je napisao/la:
Mislim da mi ustvari i jesmo bica iz buducnosti za zivotinje i biljke (2D) i minerale (1D), i upravo ih sisamo kao sto reptili sisaju nas, mislim da je to sasvim normalna stvar.
Jedino nije dobro sto reptili to rade ekscesno, bas kao i nasi politicari, bez ikakve mjere i kontrole.
Balans ce biti ostvaren, jer to je jedina opcija odrzivog razvoja...

i mi sisamo životinje bez mjere i kontrole.

"Sve dok ljudi budu ubijali životinje, ubijat će i jedni druge. Uistinu, onaj koji sije sjeme smrti i boli ne može požnjeti sreću i ljubav." Pitagora

karma...

Vrh

PostPostano: pet okt 29, 2010 8:34 am 
Član foruma

http://www.slobodnadalmacija.hr/Mozaik/ ... fault.aspx

Vrh

PostPostano: ned nov 14, 2010 2:30 am 
Početnik

Gospodin LLoyd Pye je u oktobru ove godine održao predavanje u Švajcarskoj, u Cirihu. Govorio je o lobanji "Zvezdanog deteta" (Starchild Skull), pronađenoj u Meksiku, tridesetih godina prošlog veka. Predavanje se može pratiti na http://www.disclose.tv/, podeljeno na devet delova. Ovo je link za prvi deo:
http://www.disclose.tv/action/viewvideo/59916/Star_Child_Skull_Lloyd_Pye_Oct_10_2010/.
Za one koji su upoznati sa temom, predlažem da odmah skoče na šesti deo, zato što se odatle pa nadalje govori o različitim DNK analizama, kojima je lobanja bila podvrgnuta tokom godina: počev od 1999. godine, pa do poslednje, obavljene u martu 2010.
Genetičar koji je radio poslednju analizu, predložio je kao rešenje misterije porekla "Zvezdanog deteta", da je u pitanju rođenje od tri roditelja - dve majke i jednog oca. Jedna majka bi bila ljudska, otac i druga majka ne.
Radi se o tome da se genetski materijal u ćeliji nalazi u ćelijskom jedru (23 para hromozoma) i u mitohondrijama. Standardno, dete od majke dobija 23 hromozoma, koji se nalaze u jedru jajne ćelije žene, 23 hromozoma iz spermatozoida oca i mitohondrijsku DNK iz majčine jajne ćelije. Rođenje od tri roditelja je rešenje za ženu koja ima lošu mitohondrijsku DNK i iz tog razloga ne može da ima decu. U tom slučaju je moguće izdvojiti DNK iz jedra jajne ćelije te žene, spojiti je sa DNK iz sperme njenog partnera i ubaciti u jajnu ćeliju druge žene, kojoj je odstranjeno jedro, a ostala je samo mitohondrijska DNK.
U slučaju "Zvezdanog deteta", analiza iz marta 2010. pokazuje da je samo mitohondrijska DNK ljudskog porekla (oko 16000 parova baza), a DNK iz jedra nije (oko 3 milijarde parova baza).
Evo i linka za šesti deo:
http://www.disclose.tv/action/viewvideo/59921/Star_Child_Skull_Lloyd_Pye_Oct_10_2010_6of9_/.

Vrh

PostPostano: sub feb 26, 2011 12:01 am 
Početnik

da li je ovo moguce sta ovaj gdin.LLoyd pise i predaje,pa ovo je zona sumraka

Vrh

PostPostano: sub feb 26, 2011 7:02 am 
Član foruma

Slusao sam njega na Coast to Coast Am i stvarno mu treba biti zahvalan
na ulozenom trudu ima zanimljivih hipoteza.
njegovi radovi se mogu naci ovdje.
http://www.lloydpye.com/breakingnews.htm

Vrh

PostPostano: sub feb 26, 2011 7:25 am 
Član foruma

Da, uvjerenje na X stvari iz svakodnevnice WIKI ne pise o pravoj istini.

Provjete samo ovo... http://hr.wikipedia.org/wiki/Lidija_Asanovi%C4%87

Ako dobro odguglate znacete sto se usitinu zbilo dok je bila tada u zagrebu... gorka istina nas ljudi koj smo toliko programirani da se covjeku moze izazvati gadjenje, gnusanje itd itd.
gde je danas i sto radi...

Kao i sto vidimo nema ni slova o Nikoli Duperu... a o nogometasima hrvatskim i drugima recimo ima :D

ups idemo dalje... http://www.slobodnadalmacija.hr/Mozaik/ ... fault.aspx

Moze li neciji agazman za prijevodjenje video materijala tj s taljnskog? http://www.youtube.com/watch?v=p69ewRTAKwc

Ovo povezuje i moguce potvrdjuje rusenje NLO na podrucju bivse SFRJ. Sto moguce ukazuje razlog osvajanja ( razbijanja ) ovog teritorija kao mogucu prijetnju zapadu jer smo tada bili treca sila.... Danas ostaju samo rusi i ameri - kinezi moguca opcija jer se i ne pise u medijima koliko usitinu raketa i satelita salju u orbiti... ( vonji tajni )

Vrh

PostPostano: sub feb 26, 2011 2:05 pm 
Član foruma

Jedne noci sam sanjala jedan cudan san,ima jedno dve godine.....mada ja mislim da to nije bio san...zaspala sam i u jednom momentu sam bila budna,tj.htela sam da se probudim jer sam ispred lica osetila neku jaku svetlost i neku toplinu,htela sam da otvorim oci ali nisam mogla,znala sam da je nesto tu...ali ne znam sta...nisam mogla ni da mrdnem celim svojim telom ali sam bila svesna da je nesto tu ali ne znam sta,ujutru kada sam se probudila osetila sam da mi je svest promenjena,kao da sam postala svesnija...i od tada,od te noci me prate ti brojevi i imam vrlo jaku ESP...ta jaka ESP me je spasla od necega i mislim da se pojavila u pravom momentu...i pojavilo se jos sto sta....ali necu sada o tome...samo me interesuje da li je neko,nesto umesalo prste?A ja mislim da jeste...Da li je neko od vas imao slicno iskutvo?

Vrh

PostPostano: sub feb 26, 2011 4:37 pm 
Član foruma

A sto mislite zasto jos uvijek ne daju informacije o padu dva miga
u hrvatskoj i zasto je kompletna hrvatska vlada 2 dana nakon toga isla na dogovor
ko obame u ameriku sto dalje raditi na zataskavanju i obmanjivanju ljudi.
svako pametan moze shvatiti da su ta dva miga oborili Ufo's ali javnost
tonikad nece doznati,nego sudarili su se sami.
o da zaboravio sam napisati da su ta dva pilota zavrsila odmah u americi na ljecenju
zato sto u hrvatskoj nema kao opreme za to.

Vrh

PostPostano: ned feb 27, 2011 12:32 am 
Član foruma

Lakota Wanagiyata je napisao/la:
o da zaboravio sam napisati da su ta dva pilota zavrsila odmah u americi na ljecenju
zato sto u hrvatskoj nema kao opreme za to.

Otkud ova informacija ? Prvi put cujem za to .

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1244 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 63  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.