Artist je napisao/la:
p.s. - pala mi je zanimljiva ideja na pamet pročitavši dio u kojem spominješ experiment o trećem (nevidljivom) čovjeku. šta ako bismo se hipnotizirali na način da vidimo "nevidljivo"? da vidimo više nego što sada vidimo? da hipnozom "
razbijemo" ograničenja, kao što je u tom experimentu
nametnuto ograničenje (čovjek nije vidio trećeg čovjeka, makar je ovaj bio tu)? tj. da se reprogramiramo pomoću hipnoze? zvuči zanimljivo, a i ostvarljivo...

Negdje sam već naišao na neke podatke da se taj koncept se već odavno uspješno koristi kod oslobađanja ljudi od “duhovnih priljepaka”. Treća osoba se hipnotizira i sugeriše joj se da ‘skenira’ tijelo "pacijenta" kako bi bila u stanju da otkrije neke zaostale “priljepke” koje je ona obično u stanju da vidi kao neke “energetske konglomerate” u energetskom polju “pacijenta”. Nakon što ih percipira, ona otkrije terapeutu gdje se nalaze i kako izgledaju, tako da ih ovaj onda može ‘otkačiti’ uz pomoć nekih od metoda koje su već opisane u članku Opsjednutost.
Naravno, problem je i u tome što su hipnotisane osobe veoma sugestibilne, tako da im se ne smiju postavljati sugestivna pitanja (da li vidiš to i to…?), nego otvorena (– šta vidiš?).
Međutim, stvar oko “proširene” percepcije nije baš toliko jednostavna. Prvo, čovjek kojeg bi se hipnotiziralo da vidi više nego što je obično u stanju, morao bi imati dovoljno razvijenu svijest da bude u stanju da akomodira ono što vidi tj. da istovremeno ne “pukne” prilikom svog prvog sureta s nekim “novim” elementima iz objektivne realnosti.
Druga stvar koja ‘ometa’ tu vrstu procesa su upravo ono sto Gurđijev naziva “odbojnicima” a Moravjev “sistemom za samo-trankvilizaciju” koji čovjeku omogućava da zadrži integritet iluzije u kojoj živi, pa tako i njegove ličnosti i ne dozvoljava mu da vidi više nego što je u stanju akomodirati (preživjeti). To bi se moglo nazvati nekom “prirodnom zaštitom”.
Nadalje, kad su negativni vanzemaljci u pitanju i manipulacija čovječanstva od njihove strane, situacija je prilično ‘kompleksna’ jer oni kontrolišu ‘input’ informacija u ovu našu oblast, što je preduslov za kontrolu naše svijesti, pa time i percepcije. S tim u vezi, normalno je za očekivati da će oni sprječavati neke naše dublje prodore u tu “širu” realnost što stalno i rade. Isto tako, u stanju su dounlodirati u čovjeka svakojake vizije i dezinformacije tako da ih ovaj može plasirati u našoj realnosti kao svoja vlastita iskustva ili doživljaje. Moramo imati na umu da ovdje imamo posla s jednim “kontrolnim sistemom” koji nas ima (99%-100%) u prostoru/vremenu i kako B. Bartholic reče, "ta inteligencija je u stanju da ulazi i u naše umove" (što stalno i radi).
Nadalje, isto kao i na nasem nivou na kojem tajne službe ‘ispiru mozak’ i likvidiraju ljude koji “previše znaju” i kao takvi predstavljaju opasnost da otkriju neke tajne drugima, slično rade i vanzemaljci s onima od nas koji nekim slučajem prodru malo dalje i saznaju nešto više. Protiv takvih se koristi cijela jedna paleta metoda, kako bi ih se spriječilo da unesu u svoju svijest i ovu realnost, nešto više bitnih i istinitih elemenata iz one objektivne realnosti.
Na primjer, u poslednjem broju
JAR magazina, naveden je primjer gdje je terapeut zadao žrtvi vanzemaljskih i
MILAB otmica post-hipnotičku komandu da se ova kasnije sjeti svih detalja za vrijeme tih otmica, dakle nakon te seanse.
[Napomena: Pantelija je nedavno poslao link na jedan članak u kome se navodi kako je bivši direktor Lockheed-a, Ben Rich izjavio da postoje dvije vrste NLO-a - njihovi i naši. Mada to nije navedeno u tom u članku, isto tako postoje i dvije vrste abdukcija ljudi, - njihove i naše. Ove druge su poznate pod pojmom MILABs (military abductions).]
U gornjem slučaju, stvar je prilično dobro funkcionisala kad se o sjećanju na MILAB abdukcije radilo, međutim, kad god bi žrtva pokušala da se sjeti onoga što su joj radila “kosmička braća”, automatski bi dobijala nesnosne glavobolje kao kaznu za tu vrstu ‘nestašluka’!? Dakle, oni su toj osobi regulisali to šta ona smije da se sjeti a šta ne smije. Oni znaju šta radimo, o čemu razmišljamo, šta namjeravamo itd. te tako mogu i da intervenišu kad misle da je to potrebno… Mogu da ”ulaze u naše umove”, kako reče Barbara, i da usmjeravaju, kontrolišu ili ometaju naše misaone procese. Mogu da nas navode na to o čemu ćemo razmišljati, na koji načlin i šta ćemo raditi. Mogu nam namiještati partnere/supružnike. Mogu ‘hibridizirati’ nas i našu djecu… Mogu da nam daju ideje i uvide koje ćemo mi smatrati svojima a onda i dejsvovati u skladu s njima. Mogu nam dati inspiraciju da napišemo knjigu na neku temu (čak i o njima samima!), s tim što će se oni pobrinuti za to da njen sadržaj bude onakav kakvim su ga oni zamislili u sklopu svoje manipulacije čovječanstva (mi mu tu obično dođemo samo kao ‘daktilografi’ za prenos njihovog kosmičkog smeća. Oni će se pobrinuti i za to da takve knjige postanu bestseleri u ovoj našoj realnosti.
Da li "vidovnjaci" imaju bolju percepciju? Ovo je negdje dobro naveo P. Koeljo: “Prorok označava osobu koja ima Božji dar da tumači Bozje Misli…Prorok – Pisac je samo daktilograf”.
…međutim, samo u jednom klasičnom - dezinformativnom smislu. Tu se uglavnom ne radi niokakvim “božjim mislima,” nego o prenošenju misli i vizija onih koji nam se predstavljaju kao bogovi. S tim u vezi, ‘vidovnjaci’ takođe ne moraju obavezno da podrazumijevaju ljude koji imaju ‘širu’ percepciju. (U knjizi Anđeoska Maskarada imamo lijep primjer manipulacije vidovnjaka Teda.)
Neke droge navodno mogu "proširiti percepciju". Na primjer, na osnovu "proširivanja percepcije" uz pomoć LSD-a (kojeg je prvi sintetizirao naučnik po imenu Hofman), snimljen je i film They Live, gdje su neki uz pomoć "specijalnih naočara" (koje su "slučajno" nazvane "Hofmanove naočale"), mogli da vide vanzemaljce među nama i njihovu metodu kontrole čovječanstva uz pomoć subliminalnih poruka.
Marcia Moore je uz pomoć ketamina navodno napravila neke dublje prodore ali je brzo nakon njih netragom nestala kao i njena druga knjiga koju je pisala na tu temu.
Tako, imajući na umu neke metode kontrole i manipulacije svijesti ljudi koje upražnjava 3D-patokratija uz pomoć kojekakvih tajnih agentura na našem nivou, kao i one koje koriste oni s “gornjeg sprata”, nije nikakvo čudo zašto je i čovjekova percepcija u prilično jadnom stanju a mogućnosti njenog proširenja relativno ograničene.
Čini se da to sve ide zajedno sa piramidalnim ustrojstvom realnosti koja je bazirana na OPS frekvencijama a kako stvari stoje, vrh naše piramide se ne nalazi na ovom našem spratu, nego vjerovatno na gornjem. Sve dok se ne iskobeljamo iz te piramide, neko drastično popravljanje stanja u kojem se nalazimo ne možemo očekivati a u vezi s tim se javlja i jedan začarani krug jer da bi čovjek izašao napolje, trebao bi toliko proširiti stanje svoje svijesti i percepcije da bi bio u stanju da nađe taj izlaz. Kontrolni sistem piramide se opet trudi iz petnih žila da to spriječi. Dakle, mi bi trebali napredovati u jednoj strogo kontrolisanoj sredini. Čak i kad bi nam palo na pamet da hipnotišemo nekoga u smislu da ovaj nađe izlaz, cijeli taj eksperiment i njegovi rezultati bi takođe bio pod nadzorom kontrolnog sistema. Kad bi taj eksperiment nekim slučajem i uspjeo, kontrolni sistem bi se potrudio da za njega niko ne čuje. A uspjeti bi treško mogao jer bi oni to već vidjeli u onome što mi nazivamo budućnost i spriječili da do njega uopšte dođe.
Na kraju ostaje pitanje da li priroda s vremena na vrijeme interveniše u smislu neke vrste ‘talasanja’ tj. povišenja frekvencija koje bi nama omogućile proširenje svijesti i percepcije, pa tako i šansu za izlazak odavdje jer u suprotnom, imali bi stalno ‘status-quo’!? Ovca bi stalno bila ovca a vuk – vuk.
Tj. bar ja to tako sada o tome mislim, na osnovu onoga što mislim da znam.
Pozdrav