LightCaster je napisao/la:
...Tome je doduše kriv debalans na duhovnom planu gdje je njihova Femina odnjelja pobjedu čak i nad njihovom prirodnom normalnom polnom pripadnošću. Čim dođe do debalansa energija na bilo kom planu u tijelu (astralnom, mentalnom, spiritualnom ili materijalnom) dolazi do oboljenja. Stoga je u pitanju ozbiljna devijacija i bolest...
charleston je napisao/la:
Ne kaže se Femina nego Anima .....
Da, Anima u Jungovoj analitičkoj psihologiji, a Femina u latinskoj mističnoj interpretaciji ženskog dijela duha, nemaju kao sistemi ništa zajedničko. Jedan je psihološki a drugi mistični.Sedi jedan.
No, vjerojatno je i sam Jung bio homoseksualac kad je ustanovio sljedeće:
"Homoseksualnost je po pravilu obilježena identitetom s Animom. Kod priznate učestalosti ove pojave veoma je sumnjivo shvatiti je kao patološku perverziju. Na osnovu psiholoških nalaza čini se da je u mnogo većoj mjeri riječ o nepotpunom odvajanju od hermafroditskog arhetipa, povezanog s izrazitim otporom identifikaciji s ulogom bića samo jednog spola. Takva jedna dispozicija ne može se pod svim uvjetima ocijeniti kao negativna ukoliko sačuva praljudski tip, koji se gubi, do izvjesnog stupnja, u biću jednog spola." ( iz "Arhetipova i kolektivnog nesvjesnog") Možeš li razumjeti ovo? Ako ne, samo reci... biće mi zadovoljstvo da ti objasnim

Samo ti nemoj ništa da mi objašnjavaš molim te. Ne razlikuješ psihologiju od mistike za početak. Ako nisi znao Jung je pored Arhetipova i kolektivnog nesvjesnog i otac teorije sinhroniciteta, a pred kraj života je intezivno izučavao Tarot. Inače kao istaknuti Mason i Iluminat naravno da je podržavao njihovu agendu širenja homosexsualizma.
Inače hermafrodit je kao ideal i postavljen od strane većine magičkih i mističnih redova, bratstava, itd. Zašto? Zato dragi moj prijatelju jer se u hermafroditskom biću muški i ženski princip nalaze u
ravnoteži, to jest
jednako su zastupljeni. Kapiraš? Jednako znači u balansu su. Simbol tog ideala su Jin i Jang, Hijerofant u tarotu, itd.
Zašto su homosi bolesni gledano iz ugla mistike i duhovnosti. Pa zato brate što je njihova Femina (ženski deo) odnjela pobjedu
čak i nad njihovom prirodnom polnom pripadnošću. Toliki je debalans u pitanju da tu nema ni h od hermafrodita koji je idealno izbalansiran, po pitanju svijesti, energija, itd. Balans između polariteta i njihova kontrola ti je inače osnov uspjeha u mistično-magičkim Tantričkim ritualima dalekog istoka. U njima opet nemaš homoseksualnih praksi, osim u devijantno bolesnim i perverznim crnim kultovima, ali oni nemaju nikakvu duhovnu vrijednost, opet zbog duhovnog debalansa koji je besplodan.
A što se tiče energetskih disbalansa na koje se pozivaš kroz definiciju joge, svi mi imamo disbalanse i to nema veze s homoseksualnošću. Zbog toga je ova tvoja tvrdnja užasno ignornatna.
To možeš da tvrdiš samo za sebe, što je i očigledno. Normalan protok energije kroz čakre (hindu) i sefire (kabala) odraz je zdravog organizma, što je opet relativno jer energija cirkuliše konstantno i razmjenjuje se sa okolinom što pravi oscilacije u auri, astralnom, mentalnom i spiritualnom tijelu, ali nebitno jer dok god nema ozbiljnijih blokada, viška ili manjka energije u sistemu smatra se da je čovjek relativno zdrav. To ti sve lijepo piše i u definiciji;
Definicija bolesti prema učenju joge
Bolest je poremećaj toka energije
Joga definira svaku bolest kao poremećaj slobodnog protoka energije (na sanskritu prana, na kineskom qi ili chi) kroz nadije ili energetske kanale, poznatiji i kao meridijani u kineskoj medicini. Poremećaj se može očitovati kao blokada energije, višak ili manjak energije u raznim kanalima, čakrama (energetskim centrima koji su sjecišta glavnih kanala) i košama ili energetskim omotačima duše ili Atme.
http://www.joga.hr/definicija-bolesti-prema-ucenju-joge Znam, znam...ne moraš. Vjerovatno spadaš u one kojima ukazivanje na hiljadama godina stara i potvrđena znanja ništa ne znače. Prihvataš samo ovu novu NWO homonauku.
Sama činjenica da fizički i psihički jače reagiramo na vlastiti nego na suprotni spol nije odraz nikakvih energetskih disbalansa - da jest, svi homoseksualci bi patili od fizičkih i psihičkih poremećaja, bolova, nelagoda itd a koliko ja znam to nije slučaj.
I te kako je slučaj. Ogroman procenat homoseksualaca je bar jednom pokušao samoubistvo, upravo zbog tog debalansa, krize identiteta i pripadnosti, nemogućnosti da se takav kakav jeste uklopi u normalne tokove. Pitaj ih reći će ti sami. Moj školski drug je to nažalost uspješno uradio. Znači tu su izuzetno labilni, a pošto znamo da najveći broj i fizičkih oboljenja nastaje uslijed energetskog debalansa i sa nervne baze podložniji su i fizičkim bolestima jer im imuni sistem slabije funkcioniše.
Disbalans "normalno" nastaje u svakom ljudskom biću čim ga društvo i obitelj uzmu "odgajati" odnosno programirati... pa tako različiti energetski disbalansi daju različite tipične karaktere (američka iscjeliteljica Barbara Ann Brennan je npr u svom radu ustanovila shizofreni, oralni, analni i kruti tip).
Ti vjerojatno kod sebe i kod drugih koji su hetero - dakle a priori "normalni" - ne primjećuješ nikakve energetske disbalanse ni bilo što čudno .... mashala.
I te kako primjećujem. Kad god se desi da se pojavi debalans, a što može biti usled svakodnevnog stresa, iscrpljenosti od obaveza, itd. odradim "Pet Tibetanaca" i vratim energiju u prirodan tok, ili se prosto dobro naspavam. Nemam konstantan problem i sukob unutar sebe kao oni koji su zbunjeni da li su ovog ili onog pola. Jer na jedan način vide sebe u svojoj glavi a na drugi ono što jesu ili bi prirodno trebali biti kad se pogledaju u ogledalo. Ne bio im u koži, pakao živi. Ozbiljno zbunjen i oboleo um iza te percepcije.
Što se tiče homoseksualizma unutar katoličke crkve, on je sličan homoseksualnosti u vojsci ili bilo kojoj drugoj organizaciji/sredini gdje seksualno zdravi muškarci borave konstantno zajedno i dijele vlastitu privatnost 24h dnevno.
Ogromna je razlika u broju homosa u crkvi ili u vojsci, to se ne može porediti. Profesinalni vojnici su listom oženjeni i hetero, vidi statistike. Sveštenici u recimo katoliškoj crkvi imaju zabranu ženidbe. Zbog toga i jeste tolika razlika u procentima. Miješaš babe i žabe. Ako si već htio bolji primjer su ti dugogodišnji robijaši, tu je silom prilika procenat veći.
Ljubav ti je takva: nastat će gdje god, pronaći će načina da se izrazi i u najcrnjem zakutku svemira

To ti je poput onih biljčica koje proklijaju na najnemogućijim mjestima i pod uvjetima za koje se drži da su neprijateljski svakom životu.
Ljubav i animalna devijantna strast nemaju opet ništa zajedničko. Život je ono što će uvijek naći načina da se ispolji i u najcrnjem zakutku svemira. Samo za nastanak života je potrebno prisutstvo oba pola, balans polariteta, a to je kod homosa nemoguće. Život bi prosto nestao iz cijelog univerzuma kad bi se zasnivao na istopolnosti. Homoseksualizam je i po univerzalnom pravilu nastanka i širenja života opozicija samom životu t.j. smrt.