Dobio sam link na ovu fotku i htio sam to podjeliti s vama. Dakle, predstavljam vam jedan izgleda popularan proizvod u Americi: gotova tvrdo kuhana jaja! Dakle, dokle može ići zaglupljivanje masa? Ili možda bolje, na čemu će sve "poduzetni kapitalizam" pokušati zaraditi novce?
Prije nekoliko godina čudio sam se nezamislivoj stvari: Bofrostovom kamionu koji s prepoznatljivim tonom programira domaćice da se spuste na cestu i kupe nešto iz ponude smrznutih prozvoda. I gle čuda, jedna od stvari koju je susjeda uvijek kupovala je bio smrznuti krompir isjeckan za pomfrit! Dakle, nešto što "štedi" 10 minuta njezinog vremena kojeg bi inače mogla iskoristiti za dnevnu meditaciju, pardon ... (wishful thinking) za gledanje aktualne TV sapunice. Tada sam se pitao što je sljedeće? Ugledavši ovu sliku dobio sam odgovor:

Jasno za te iste korisnike, proizvođač je istaknuo i sastojak koji je alergen za alergičare, pa eto čisto da se zna da tvrdo kuhano jaje sadrži jaje!
](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Ovaj "fenomen" sam inače nazvao "maskom s škrgama". Ovo ljeto dok sam čekao u jednoj prodavaonici, upada mladić (ispod 30 godina) i kaže da treba zaštitnu masku (prozirna i plastična, koristi se kod brušenja metala kao zaštita preko očiju) i prodavač mu daje masku. Ovaj je gleda i kaže: "Ne, ne, trebam onu s škrgama". Što je maska s škrgama? Pa ista ta maska koja na gornjoj stani ima izbušene rupice. Netko bi rekao pa to nije isto. Ne nije, ali za netkoga tko traži takvu masku, trebalo bi biti OČITO da jednostavno treba uzmeti u svojoj radionici bušilicu i svrdlo i u 1-2 minute napravi "škrge". I što se dogodilo? Ništa, mladić, očito razočaran, odlazi iz prodavaonice u potrazi za maskom koja mu treba. Toliko o našim neograničenim potencijalima, o našoj kreativnosti (bolje rečeno našoj programiranosti).