Sada je: ned maj 04, 2025 1:21 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117 ... 226  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Generalna diskusija
PostPostano: uto sep 28, 2010 10:42 pm 
Moderator

Ne znam o tome smisleno pričati, ali dvojnik je aktivna strana beskraja, samosvjestan dio tamnog mora svijesti, makar krivo je reči "dio" tamnog mora svijesti.
Bolje je reći da je to dio intenziteta samosvjesnosti tamnog mora svijesti koji je spojen s tobom.
I taj dvojnik nema mnogo veze sa spavanjem i sanjanjem, nije vezan za taj fenomen iako može biti i u vezi s tim.
Kod mene je dvojnik uvijek bio od one praznine gdje nema ništa (recimo da to podsjeća na neku tamu, otkud je možda i nastao izraz "tamno more svijesti" za nagual) i odakle se vidi da u stvari ne postoji ništa nego postoje samo građevine namjere, koje onda čine svjetove za sebe koji su iznutra stvarni.

Vrh

PostPostano: uto sep 28, 2010 10:57 pm 
Član foruma

FORMICA je napisao/la:
Čekajte nešto o kavom dvojniku vi govorite? Ja za to ne znam.

Nisi li ga ti zvao "anđeo čuvar"?

U onim linkovima imaš sve objašnjeno, al na engleskom, jebiga.

Vrh

PostPostano: uto sep 28, 2010 11:51 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Koliko ja znam, dvojnik nije isto što i sanjajuće tijelo, nije ni slično.

I ne smeta me da drobiš gluposti, sviđaš mi se sad ako ti to išta znači. :love9:

Ti znas?! :shock:

A jer znas da je drugi neprijatelj na putu znanja i jasnoca.

Bas to, kad je nekom jasno da nesto zna. :-s

Vrh

PostPostano: sri sep 29, 2010 12:14 am 
Moderator

white deer je napisao/la:
promatrač je napisao/la:

I ne smeta me da drobiš gluposti, sviđaš mi se sad ako ti to išta znači. :love9:

Nije mi jasno - ali znam da je različito pošto sam (rijetko) u sanjajućem tijelu i često sam u dvojniku (nesvjesno i uvijek). :) Milo moje ! :mrgreen:

Evo i tebi cvijetić. :love9:

Vrh

PostPostano: sri sep 29, 2010 9:35 am 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
promatrač je napisao/la:

Nije mi jasno - ali znam da je različito pošto sam (rijetko) u sanjajućem tijelu i često sam u dvojniku (nesvjesno i uvijek). :) Milo moje ! :mrgreen:

Evo i tebi cvijetić. :love9:

Svi smo mi u svojem dvojniku nesvjesni i uvijek.
Posto si rijetko u sanjajucem tijelu nisi se imao kad osvjestit da je to jedno te isto.

Vrh

PostPostano: sri sep 29, 2010 9:44 am 
Član foruma

Posto si rijetko u sanjajucem tijelu nisi se imao kad osvjestit da je to jedno te isto.

Ipak nije isto. Isto je da smo to uvek mi, a razlika je recimo u nivoima stvarnosti (i, ili svesti). Otuda i toliko imena, mislim, u zavisnosti od stvarnosti po kojoj "operišemo".
I osećaj je različit. Sanjajuće telo je mnogo mekše...a ovaj...to je električna bomba, takva da nekad samu sebe ne može da izdrži. :) Hajde, neka to bude razlika u "gustini" energije, mada ne mora biti ni to.
"Drugi" je baba-roga za sanjajuće telo. :) "Drugi" je i čuvar.

:love9:

I da, namernim ili nenamernim zbijanjem svoje gustine u sanjanju, možeš upasti u energetsko telo. Evo, ima i buket.
:love12:

Vrh

PostPostano: sri sep 29, 2010 11:58 am 
Član foruma

Zahir, Promatrač, u pravu ste momci, drugi nije isto što i sanjajuče tijelo. Drugi je naš makrokosmički dio, osvještena praznina, dok je sanjačko tijelo jedno od vessela za svijest. Znam to iz vlastitog iskustva, kad promatram iz vana, kad sanjam "sanjačko" tijelo.

Vrh

PostPostano: sri sep 29, 2010 2:06 pm 
Moderator

Nismo svi nesvjesni ako ti jesi, ali jesmo uvijek i u nagualu, većina u shared modu u kolektivnom nesvjesnom pa otud nesvjestica.

Dvojnika se može spaziti i prepoznati kao sebe i iz jave i iz sanjajućeg tijela, samo to ne znači da su sanjajuće tijelo i dvojnik jedno te isto.
Istina je da sve spada u nagual pa će netko reći - sve je nagual i onda zato jer je sanjajuće tijelo nagual i dvojnik nagual, da je sve to isto.
Iz toga slijedi i da će netko zaključiti i da je fizičko tijelo isto što i dvojnik no ne može to tako, jer takva filozovija priliči umu kokošje veličine.
Limunada nije limun iako je od limuna, benzin nije nafta iako je naftin derivat.....

I ima još nešto, onaj dvojnik koji nije sanjajuće tijelo je ono što ostaje kad nestanu sve konstrukcije namjere, znači kad nestane tijelo, kad nestane svijet, kad ostane samo svijest.

Dalje to znači da treba iskusiti pravu tišinu na javi da bi se bilo taj nivo sebe koji je dvojnik, ili napraviti neke podjednako opasne stvari ako se tome prilazi iz sanjanja, probuditi se u sanjanju bez tijela i bez svijeta ikakvog, i jednostavno biti u tamnom moru svijesti, što Zahir zna.

Vrh

PostPostano: sri sep 29, 2010 2:26 pm 
Član foruma

Ajd dobro, kako god vi kazete.

Samo nebi bilo lose da svoje znanje preispitate i svoja iskustva provucete kroz poglavlje o sanjajucem dvojniku od Torresa.

Vrh

PostPostano: sri sep 29, 2010 2:30 pm 
Moderator

Što znači da ćeš pokroviteljski prešutiti da se ne slažeš?

Vrh

PostPostano: sri sep 29, 2010 2:44 pm 
Moderator

Ajd dobro, kako god vi kazete.

Samo nebi bilo lose da svoje znanje preispitate i svoja iskustva provucete kroz poglavlje o sanjajucem dvojniku od Torresa.

Da živim knjigu umjesto svojeg života? I to od prevedenog prijevoda loš prijevod?

Vrh

PostPostano: sri sep 29, 2010 2:47 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Da živim knjigu umjesto svojeg života? I to od prevedenog prijevoda loš prijevod?

Plus još nečiji vlastiti interni prijevod i evo finog bućkuriša :twisted:

Vrh

PostPostano: sri sep 29, 2010 3:32 pm 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:
promatrač je napisao/la:

Plus još nečiji vlastiti interni prijevod i evo finog bućkuriša :twisted:

Ima engleska verzija, na to sam i mislio.
Tako da nebi smjelo biti smetnji.

Al dobro, svako je odgovoran za svoje postupke.

Vrh

PostPostano: sri sep 29, 2010 3:41 pm 
Član foruma

Mislim da su originali, bar Crlosove knjige, na španjolskom.

Vrh

PostPostano: sri sep 29, 2010 6:05 pm 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:

Mislim da su originali, bar Crlosove knjige, na španjolskom.

Neznam al cini mi se da bi jedino Torresova mogla biti na spanjolskom posto je on spanjolac.
Karlosove bi mogle u originalu biti od nekog americkog izdavaca.

Al nije to ni bitno, nego ako srpsko hrvatska verzija ne pase ima i engleska, spanolska, ma kako kome pase.

Kome se cita taj ce sigurno pronaci jezik koji mu odgovara ostali ce u svakm slucaju svim silama traziti izgovor samo da nebi citali.

Vrh

PostPostano: sri sep 29, 2010 6:30 pm 
Moderator

Nitko ne kaže da ne bi čitali i da nije pročitano, to je tvoja projekcija na druge.

Treba biti dobar omjer iskustava i pročitanog da bi se donekle naslutilo o čem se radi, onda se i vidi koliko su ti pisci imali problema i kompromisa da nešto napišu i izdaju.
Vidi se i da se napisano može shvatiti na jako mnogo načina i često se istim riječima opisuju različite pojave jer ionako nemaju imena.

I još samo da pitam white deera da li se u treću pažnju prelazi na javi ili u sanjanju? Ili nešto treće? Ili se ne zna.

Vrh

PostPostano: sri sep 29, 2010 7:27 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:

I još samo da pitam white deera da li se u treću pažnju prelazi na javi ili u sanjanju? Ili nešto treće? Ili se ne zna.

Ako mogu ja odgovorit: Prva, druga i treća pozornost su poput različitih mjesta blizu slona, zamisli ih kao tri točke u prostoru s kojih gledaš u jedno tijelo. S jedne točke, gledavši u piramidu možeš misliti da je trokut, sa druge (malo dalje) shvaćaš da je riječ o dva trokuta nalijepljena na romb a tek s treće vidiš cijelu piramidu, kao geometrijsko tijelo u tri dimenzije. Iako je promatrano tijelo (stvarnost, tonal) isto u sva tri položaja (samo postepeno sve obuhvatnije odn. veće) točka s koje gledaš je potpuno različita i nemaš nikakve dodirne točke između njih. Odvojena su stvarnost. Kao što rekoh, nacrtam to ovih dana.

I da, u drugu pozornost se prelazi iz prve a u treću naravno iz druge. Druga je za moj pojam donekle slična trećoj, puno više no što je prva slična drugoj. Prvi korak je uvijek najteži. Prelasci se odvijaju iz prve pozornosti dakle "na javi". Stvar zvuči suhoparno no u praksi je nešto nevjerovatno. Obećana zemlja, kao što jednom rekoh. Cilj razvoja svakog svijesnog bića. Apsolutna refleksija svih Orlovih zračenja, sva vlakna koja prolaze kroz energetsko "jaje" sjaje punim sjajem. Uobičajena svijest se "nadogradi" na verziju 3.0 i samo jezgra čovjeka ostaje ista, no de fakto čovjek kao jedinka više ne postoji. To je kao da imate auto radio pa netko kasnije oko njega ugradi auto. To ste još uvijek vi "jastvo" postoji (da se ne ustrašit hollywoodskim odrazima razmišljanja) no ne na način na koji ste to sposobni pojmiti.

EDIT /DVOJNIK
Za vas koji imate više iskustva ili znanja o ovome: dakle dvojnikova iskustva se ne prepliću s vašima nikad? Mislim na memoriju? Osjećaj jastva kojeg imate u sanjajućem tijelu? Ako je to tako onda kako uopće možete znat da ste to zapravo vi? Jer to je više sad intelektualni paradoks - samo ja sam ja. Nema drugog mene. Zamislite stroj koji će iskopirat svaki atom u vašem organizmu 100% i stvorit drugog ja istog kao i vi. Biste li vi dozvolili da vas nakon toga upucaju s objašnjenjem - pa evo i tu si ti - nastavit ćeš živjet kroz ... njega? Ja nebi. Neznam ako ovo što pričam zvuči logično.

Vrh

PostPostano: sri sep 29, 2010 7:55 pm 
Moderator

Ovo je tako nekako ali je dosta zakučastije kako doći do toga da se vlakna na malo pospajaju sa vlaknima na veliko na način da se prepoznaju i stope, a ne da se samo pometu dođavola. :)

To je nekakvo traženje samog sebe (čišćenje vanjskog beočuga s namerom), svojih izvora i shvatiti tko je u stvari čija kopija. ;) Jel dvojnik naša ili mi njegova v0.0001 fragmentirana kopija.

Vrh

PostPostano: sri sep 29, 2010 8:18 pm 
Član foruma

Neznam al cini mi se da bi jedino Torresova mogla biti na spanjolskom posto je on spanjolac.
Karlosove bi mogle u originalu biti od nekog americkog izdavaca.

Al nije to ni bitno, nego ako srpsko hrvatska verzija ne pase ima i engleska, spanolska, ma kako kome pase.

Ha čak ako i je orginalna Carlosova verzija na engleskom, razgovori su bili na španjolskom, no imaš pravo, to u osnovi nije bitno, makar bi olakšalo razumjevanje nekih pojmova.

Kome se cita taj ce sigurno pronaci jezik koji mu odgovara ostali ce u svakm slucaju svim silama traziti izgovor samo da nebi citali.

Tako je! Ista stvar je sa onima koji svim silama traže izgovor da se nebi morali suočiti s nepoznatim, pa se skrivaju iza tuđih opisa i djela.

Vrh

PostPostano: čet sep 30, 2010 12:00 am 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:

Tako je! Ista stvar je sa onima koji svim silama traže izgovor da se nebi morali suočiti s nepoznatim, pa se skrivaju iza tuđih opisa i djela.

Samo zaboravljas neke bitne stvari.
Da nije bilo tudjih opisa i djela mi se sada svim silama nebi suocavli sa nepoznatim.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117 ... 226  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.