Uzmimo film "Uljez" (Impostor), gledali ste, ne? Ako niste pogledajte pod obavezno... To je igrani film, ali (kako znamo) kao i kod svakog umetničkog dela, tako i kod filma, veliki mislioci (koje neki nazivaju umetnicima, a drugi probuđenima

), u strahu za svoju bezbednost pri direktnom i bukvalnom saopštavanju istine, ovu sakriju u poruci (filma), koristeći se parabolama, pa ko vidi vidi (no niko to ionako ne vidi)...
Kao u ostalom Treminator, 2012., Dan kada je zemlje stala, Armagedon, Knowing, Univerzalni vojnik, Kiborg, Atomic twister, Predator, The Core, The Game (brate, ovaj je konza), Most wanted, The Mothman prophecies, Needful things (S. King), The Hamiltons, Saw, The Tenant (isto ubica brateee), Head over heels, Ultraviolet, Good shepherd (extra),....
Svi oni stalno pozivaju na razmišljanje, i imaju za cilj da kažu onom optimisti da vatra nije samo dobra, a onom pesimisti, da nije samo loša... a ostalima da se potrude da svaku stvar sagledaju iz što je moguće više aspekata...
No, meni se svi smeju što u svemu tražim smisao, poruku

Voleo bih da postavim i par pitanja:
Nije li nelogično da svi žive sa psihopatama, da su na poslu okruženi psihopatama, da su im svi prijatelji psihopate( sad ga malo hiperbolišem), a samo oni, eto fini, nisu psihopata?
Eto ja prvo na šta sam pomislio "brateeee, šta ako sam ja psihopata?"

Kako da znam da nisam, kako mogu da znam šta je empatija ako je nikada nisam osetio, šta ako sam samo umislio da je nešto što osećam u kontextu interakcije sa drugima koji pate, empatija?
Šta ako ne znam šta su osećanja (zapravo mi je to potpuno nejasno), jer ih nikada nisam osetio pa, opet, nemam sa čime da uporedim, a, npr, verujem da je ono nešto što mogu i što doživljavam u sebi, da su to osećanja...?
Hahaha... ma nije bre lako...
Zamisli ko sve i na koliko suptilan i inteligentan način može da me (te) manipuliše?
Ja mislim svako ko iznese neku priču svestan da su sve samo hipoteze...