Artist je napisao/la:
no šta je slučaj kod ovog čike, ko zna... ali očito da on ima to nešto u sebi pa je sposoban pommoći drugima, a pitanje je šta je sa njime...
sigma,
nisam baš siguran dali je to toliko uvjetovano genetikom... aamon je rekao da je skinuo dioptriju sangejzingom, pa valja i to uzeti u obzir... a ne samo to već i mnogo toga drugoga također... rekao bih da genetika igra neku ulogu u ovoj igri, ali i to da je možda ipak nešto drugo u igri što igra jaču ulogu i shodno tome i nadilazi materijalno-fizički nivo i zrači prema njemu i ima mogućnost izmjena/transformacije na materijalčno-fizičkom planu, ali i to da opet svi materijalno-fizički utjecaji također zrače prema gore i djeluju na kvalitetu gornjih utjecaja u neku ruku (izuzevši genetiku u ovom smislu)... tj. "kako je gore tako je dole, kako je dole tako je i gore"...
Pokusacu da objasnim, pa ako uspem- divno, ako ne, ne bih se dalje uvlacila u diskusiju...
To bi, otprilike bilo, kao kada bi neko rekao, da je nezadovoljan svojim npr. velikim i kukastim nosom, te je praktikovanjem sungejzinga, uspeo da, kao posledicu stekne nos koji je , nakon sto je promenio oblik, postao ravan i malo kraci.
Miopija (-) je (koju i aamon ima), uzrokovana nesto duzom ocnom jabucicom, dok se kod hipermetropije (+) radi o kracoj. Jedino je moguce, i ne iskljucujem tu mogucnost, doslo do
privremeno bolje akomodacije, odn. sposobnosti oka da samo izostri sliku (sto je kod dece, npr. posebno izrazeno). Kljucna rec je "privremeno". O posledicama sungejzinga, kada se njime bave oni koji, prethodno, nisu ucinili
sve sto je neophodno uciniti da bi procistili svoje svesno postojanje, podvesno i nesvesno- ne bih ovde, jer na odgovarajucij temi imamo gomilu onih koji svojim primerom, na zalost, to jasno daju na uvid drugima.
Za Zdenka ne znam, nisam bila u prilici da se upoznajem sa njime i njegovim radom, ali zato sa sigurnoscu mogu reci, da postoje ljudi koji na slican nacin pomazu drugima i pokrecu proces samoizlecenja. I nije im lako ni najmanje... Ja licno, ne volim da mi neko zalazi na takav nacin u moje energetsko polje. Snagu za samoizlecenje nosimo
svi u sebi. Pitanje je koliko smo se osvestili i kakva su nasa stremljenja, i od toga zavisi u kojoj meri cemo biti u stanju da je pokrenemo. I ne samo od toga- doduse
...
Samo tako je napisao/la:
Možemo li onda reći npr. da je nečija multipla skleroza genetski uvjetovana građom njegovog živčanog sustava? Dokle vučemo analogiju?
Ako ti tako zelis, vuci analogiju, na volju ti.
Ja to nisam rekla.