Inspirisano Kastanedinim delom sa odličnim dijalozima. Možda najbolje što se može staviti na film o odnosu učitelja i učenika, sa lepim nagoveštajem šta bi pravo učenje trebalo da bude.
Ego kao najveci neprijatelj
Montaža scena iz filma Revolver o otkrovenju ega, sa kratkim intervjuima na kraju filma.
Dr Yoav Dattilo: "Ego je najgora prevara koju bismo ikada mogli da zamislimo, zato što ga ne vidimo."
Dr Steven C. Hayes: "Sama najveća njegova prevara je: Ja sam ti."
Dr Peter Fonagy: "Problem je što se ego krije na poslednjem mestu na kojem biste ga ikada tražili - unutar tebe."
Leonard Jacobson: "On se pretvara da su njegove misli tvoje misli, da su njegova osećanja tvoja osećanja. Ti misliš da je on ti."
Dr Andrew Samuels: "Ljudima je potrebno da zaštite svoj ego po svaku cenu. Oni će lagati, varati, krasti, ubiti, uraditi šta god treba da bi održali ono što nazivamo granice ega."
Leonard Jacobson: "Ljudi nemaju pojma da su u zatvoru, ne znaju da postoji ego, ne znaju razliku."
Dr David Hawkins: "Na prvom mestu umu je teško da prihvati nešto izvan njega, da postoji nešto veće vrednosti i većih mogućnosti da razlikuje istinu od njega."
Dr Deepak Chopra: "U religiji se ego manifestuje kao đavo i, naravno, niko ne shvata kako je on pametan, jer đavo je stvoren da bismo krivili nekog drugog."
Dr Peter Fonagy: "U stvaranju imaginacije mi obično stvaramo sebi pravog neprijatelja koji postaje prava opasnost za ego, ali i to je produkt ega."
Dr Deepak Chopra: "Ne postoji tako nešto kao što je spoljni neprijatelj, bez obzira šta vam taj unutrašnji glas govori. Svaka percepcija neprijatelja je ustvari projekcija ega kao neprijatelja."
Dr Peter Fonagy: "U tom smislu, možete videti da je sto procenata naših spoljnih neprijatelja naša kreacija."
Dr Obadiah S. Harris: "Tvoj najveći neprijatelj je tvoja unutrašnja percepcija, tvoje neznanje, tvoj ego."