Sjenko je napisao/la:
No shvaćam zašto Promatrača boli glava od tebe i mislim da se više neću igrati s tobom.. Nadam se da će ti pomoći nešto od ovoga što sam napisao.
Uživaj i sretno

Pazi, ja sam kriv za ovo u potpunosti. Akcija je bila moja pa je i odgovornost na meni. Imam potrebu da vodim, objašnjavam, tumačim i "popujem", zašto ne, a nema načina da vam približim da razumijete zašto. Vaša reakcija je očekivano negativna (kod nekih barem) no to sam trebao znati prije no što sam se upuštao u ovo, zapravo i znao sam, no ja sam zarobljenik svojih okvira svijesti te dijapazona akcija baš kao što ste i vi svojih. Niti jedan od nas u datom trenutku nema izbora. Rekao sam ti već da ja i ti(i ne samo ti) nemožemo izać na zelanu granu, to nije samo prazna floskula nego činjenica nepromjenjiva poput granita. Jer sve i da me želiš razumijet i prihvatit i da usput misliš da sam najcool osoba na svijetu i da uložiš svu svoju energiju koja ti je raspoloživa - ne možeš. Ne možeš ni odbacit ni prihvatit. Izvan je domene u kojoj prva pozornost dakle debela većina ljudi barata. Drugim riječima pothvat nema smisla i zato isprike ponovo. Greška je moja.
Spominjem (i tupim) o Cilju iz prostog razloga što znam gdje je, jer sam tamo već bio, i slobodu jer sam je iskusio na svojoj koži. Ljudi uče triangulacijom. Na osnovu pozantih pojmova definiraju nepoznate. Ne možeš mački objasnit pitagorin poučak ništa više no što možeš čovjeku objasniti nagual i treću pozornost. Čak je i motivacija/nedostatak iste vrlo sličan. Boli kurac mačku za trokute kao i čovjeka za Nagual. Jer ne može shvatit RAZLOGE zbog kojih se oko tih stvari valja potrudit.
Ne samo da ne može, nego ne vidi ni zbog čega. Do Naguala i treće pozornosti se dolazi postepeno, u nivoima i indirektno, kao i do slobode. Ne možeš
želit direktno slobodu jer ona dolazi samo umu bez želja (i bez osobnih mišljenja), baš kao što kaže zen i toltečki šamanizam. Kakva zajebana stvar. Dakle cilj ti ne može bit prosvjetljenje i sloboda (na van - nagual) nego promjena sebe (na unutra - tonal) to je razlog mojeg javljanja. Već sam rekao da ćete me najbolje shvatit kao staru i dosadnu mamu koja pazi na svoju djecu. Jer mi ponekad na to i sličite, u svojim bijesnim glistama koje izvodite, trčanjem za vlasititm repom, u svojim "osobnim mišljenjima", u ljutnjama i u dokazivanjima. I u vlastitoj samorefleksiji, šećer naravno na kraju.
I vjerujte da u ovom nema ništa podcjenjivački ni omalovažavački prema ikome. Ne mislim tako. Imam dvoje djece i volim ih najviše na svijetu. Na sličan način i vas sve doživljavam jer to u određenu ruku definitvno i jeste, ne MOJA djeca, neg djeca sama po sebi. Nisam se oslobodio samorefkeksije do kraja, još me kurva zna zajebat, no napredak postoji, što me raduje. Daleko sam od ideala besprijekornog ratnika (no barem znam koliko - jako puno) no uvijek dobro znam o čemu pričam, jer ne pričam o stvarima koje ne poznajem, barem koliko je to iz prve pozornosti moguće.
Glavni razlog mojeg jala, bijesa, nesreće i lupanja ko muha glavom o zid ne bi li nekako pokrenuo i vas i sebe (što je glupo, apsolutno, al teško se od toga obranit) jest to da sam ja vidio, bilo mi je pokazano, ukazana mi je milost, za što smo sve sposobni. Koliko možemo, mi, ljudi. Tražim smajlija koji plače al ga ne nalazim. I kad bi postojao način da vam to prenesem, a ne postoji, nikad mi ne bi vjerovali. Nikad, nikad.
Vidio sam krajnju točku ljudskog puta i razumio je. Kraj evolucije svijesti za čovjeka. Prvo drugu a onda i Treću pozornost. Apsolutnu refleksiju svih orlovih zračenja. Apsolutno jedinstvo s Bogom. Moć, istinsku, koja mijenja svjetove, stvarniju nego što monitor u kojeg gledate i svemir u kojem vaša pozornost postoji. Više nisam bio svoje ime i svoje prezime. Bio sam nešto sasvim, sasvim drugo. Bio sam čisti Nagual,
provodnik beskonačnosti, duh, iluzija, kao što mi nimalo slučano piše u sigu. Kako da vam objasnim ... Ne mogu al mogu pokušat približit: Einstein i Tesla su napravili i postigli fantastične, nevjerovatne stvari no ja sam u jednom sjajnom momentu, prekretnici svog života, postigao baš sve. Ono što nikad nitko neće nadmašit, samo izjednačit, i toga sam bio svjestan. Ne možete to nikad ni zamislit ni razumijet, o znam, no bilo je baš tako kako vam pričam. Zamislite kakav je to samo test za ljudsku samorefleksiju LOL. Ne postoji bolji, kežem vam.
(Sad možeš još dodat i luđaštvo i manijakalnu egomaniju na listu mojih mana, Sjenko
) no to je samo činjenica, suhoparna i egzaktna. To se dogodilo neovisno što neko mislio o tome, kao što se i sve događa. Ne mislim da sam za to zaslužan jer ni da sam spašavao siročad u deset reinkarnacija nisam mogao zaslužit ono što sad doživio. Osim savršenog besprijekornog ratnika u krajnjoj fazi svojeg boravka na zemlji, niti jedan čovjek to ne može postići.
Ne znam zašto je to tako, ne znam zašto sam "izabran", no
znam da o tome ne valja razbijati glavu. To je tako i gotovo i nedokučivo. Duh je uzeo jednu ljudsku budalu, slabića i ljenčinu i spustio se na njega. Da malo začini juhu. To On radi ponekad. Tek tako, jer mu je ćef. Jer je zajebant. LOL. To iskustvo ne samo da promjeni čovjeka općenito, nego kao vatrena stihija sagori djelove njegove osobnosti, kratkospoji ih i promjeni ga zauvijek. Prva stvar koju sam pomislio nakog što sam Ga vidio bila je, i to neću zaboravit nikad, Bože moj, ovo čovjek ne može vidit i ostat normalan, i bio sam u pravu, samo ne točno na panični i ustrašeni način na koji sam mislio. I zato me nitko od vas nikad, ne samo da neće, nego i ne može razumijeti. I zato sam ja sad trenutno crna ovca, i najblagoslovljeniji i najprokletiji čovjek na svijetu. Osuđen da znam -sve-, da me nitko nikad ne može razumijet od moje ljudske sabraće, a da ne mogu pomoć ni sebi ni drugima. Poseban, kao nepošten poticaj samorefleksiji a opet slabić i budala ko i svi ostali. Židovska je poslovica "Daboda ima pa neimo" i mislim da ne može bolje ostvariti svoju suštinu nego u primjerima mene i meni sličnih.
Nadam se da sam vam sa ovom ispovijedi za koju sam u ovu kasnu večer očito raspoložen, barem malo približio svoju motivaciju, razmišljanja i zašto radim ono što radim i zašto jesam onakav kakav jesam. Iako na vas ne mogu utjecat direktno jer za to očito nemam energije ako ništa drugo mogu barem kao vrana graktat
OČUVANJE ENERGIJE KROZ PREUSTROJ TONALA, jer to je jedino što mogu. Jer to je jedini način, jer to znam. Jer sam to vidio.