Kad sam dokoni pop ja krstim jariće, eto kako to izgleda:
Evo primera paranoidne osobe:
ptahh je napisao/la:
...smatram da je barem 80 posto teorije zavjera plod fantaziranja i paranoja.
Ona smatra da nekakav starozavetni Jahve manipulira nama, i da je se On nama pedstavljao:
Citat:
Jednu od najvećih manipulacija izvršio je starozavjetni Jahve (Ihwh, Jhwh, Gott, Dieus,
Boog, i tako dalje) kada se predstavljao kao kreator Kreacije,
Zatim:
Citat:
...a vi svi na ovome forumu i na ostalima koristite redovito termine kao što su Bog ili Kreator. Kreator je jednako devijantan termin i plod je imaginacije, svaki drugi termin osim Kreacije vodi u imaginarne metafizičke samoobmane koji nas udaljavaju i prekidaju našu povezanost sa Kreacijom. Slično je i sa Isusom Kristom koji je zapravo samo kult iz kojega je proizašla svima dobro znana velika sekta, a prorok se zvao Immanuel. To su na primjer dvije kardinalne pogreške i možda izgledaju nevažno, ali jednom treba reći popu pop a bobu bob, zar ne. Samo je jedna istina i samo je jedno učenje, to je učenje koje su donosili svi pravi proroci: Henoch (Enoc), Elia (Elijah), Jesaja (Isaiah)... To je duhovno učenje, učenje duha, istine i života.
Kako govoriš rekao bih da imaš direktan uvid u istinu, jer deluješ kao 100% siguran u svoje reči, a tako može da deluje samo onaj koji je postojao uvek i svuda, pa zna sve o svemu iz prve ruke...
Ono što treba da uzmeš kao 100% sigurno je to da ćeš za ovu herezu neminovno platiti Onome koga si uvredio. Ukoliko odluči da bude milostiv prema tebi i ne sredi te već te samo malo poduči određenim nastavnim sredstvima (nesrećama, patnjom, boli), i sam ćeš se uveriti u to koliko samo grešiš!
Eto npr prelistaj ovaj
text i uporedi ga sa svetom današnjice...
Dok se s ovim slažem:
Citat:
...nemogu se sloziti u potpunosti procenat koji si rekao po meni je prevelik, realno po mom misljenju bio bih nekih 20%...
No ne slažem se s prvom i devetnaestom rečju iz citata!

i s (ne)upotrebom znakova interpunkcije

, šala...
Citat:
Sigurno na druge ljude ne gledam kroz religiju kojoj pripada istinski ili tradicionalno ... već kao na osobe koje su u odgovarajućoj mjeri razumjele sebe.
!!!
Citat:
Inače institucijalizovana religija jeste jedan od najsnažnijih primjera kontejniranja svijesti i svrstavanja ljudi koji su zbog toga u stanju načiniti nezamisliva zlodjela.
institucijalizovanaPazite, ne religija nego njena zloupotreba!
Citat:
Ne opterećujem se izučavanjem života jer je život beznačajni djelić moga postojanja. Svakako se prema svakom životu treba odnositi s dužnom pažnjom ali mi smo za više stvari.
To je već diskutabilno

Recimo, "They" puste u stado ideju o tome da je ovo ovde samo delić života a ne i čitav život, i to je već dovoljno da 99% ovaca digne ruke, zbog svoje lenjosti, od sebe a vodeći se slobodnom interpretacijom (o kojoj su ideju opet stvorili, recimo, "They") da je ovaj život samo beznačajni delić celine, onoga pravog, velikog, itd...
Mnogi će se zbog svoje lenjosti (koju naša religija smatra grehom), pred sobom (i drugima, što je već nebitno) pravdati kako će učiniti ono pravo u narednom životu, ili kako će to učiniti u narednoj dimenziji, kako ima vremena jer je ovo samo jedan ciklusić od večnosti i tako dalje...
Ne tvrdim, ali deluje kao moguće... a ako jeste, onda sam i ja najverovatnije beeeee
Bog nam pomogao!