Napravio bih razliku između imaginacije,snova i sanjarenja.Tako da ovo sanjarenje za mene osobno znači wischwul thinking].Dok bi imaginacija i imanje snova bio poticajni oblik za duhovni ili bilo kakav drugi napredak.
Recimo mogao bih reći da je Nikola Tesla bio vizionar,posjedovao je moć imaginacije,ostvarivao je svoje snove,...ali nebih, rekao da je bio sanjar.On je djelovao bez očekivanja (nedjelovanje).Možda sam u krivu,ali dovoljno dugo sam bio taj tip čovjeka koji je bio svjestan svog potencijala,ali nikako ga ostvariti,jer to znači i izložiti se matrixu.Nekako je bilo puno lakše sve ostvariti u ....mašti.Meni osobno je bilo važno shvatiti tu moju recimo,New Age zabludu da postoji razlika između "nedjelovanja" i "djelovanja" i da mi sanjarenje u tome samo odmaže,jer očekujem.
Opet,kod mene postoji razlika između želje i očekivanja.Želja je nešto što je moja projekcija.Recimo imam želju da vidim kakvu kosu charleston ima

ili želim znati dal sigma voli mačke

.Ali ne očekujem da to ikad i saznam,zapravo baš mi je svejedno.Bilo bi ljepo,ali ne marim previše

Ali da saznam odgovore poduzeo sam odgovarajuću radnju za koju se ne vežem emocionalno.A to kod mene spriječava ono očekivanje ili za mene negativni dio želje.
sigma je napisao/la:
Budisticko "odustajanje od svih zelja", predpostavljam, dolazi vremenom, samo od sebe, kao posledica duhovnog rasta. Ako neko krene da se sili odricanjem, hm... nece da valja.

Slažem se.
Nemirna duša je napisao/la:
gledam kako poivećati svoj ego,ne da bih postao elita,nego da bih opstao u ovom superhiperegocentričnom svijetu
Uh...pa to je lako.Dakle trebaš izgledati uspješno u tuđim očima,bez obzira na cijenu.Ili "prodaj dušu vragu" i to je to.Budi pobjednik,budi materijalist,ne mari za druge već samo za sebe,...................,nemoram nastaviti vjerojatno si shvatio koncept.