Sada je: uto maj 13, 2025 11:53 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 953 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 48  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Hranjenje Suncem - Sungazing
PostPostano: sub aug 21, 2010 7:52 am 
Član foruma

Lepo zapažanje.
Negde sam i ja primetio da se čovek sve više okreće prirodnoj i zdravoj hrani, voću i povrću, ali nisam to naglasio kao pooštravanje osećaja, što ti tačno opisuješ.

Što se tiče toga da nakn 30 minuta ne nestaju sve boslesti malo si prenaglila. Posle 6 meseci se primećuju rezultati na fizičkom zdravlju, ali i tu treba biti razuman i ne očekivati rešenja preko noći. Ako je neko imao zdravstvenih problema ceo život, svakako mu neće nestati odmah nakon 30-tog minuta. To je rečeno iz iskustva indijske tradicije, a tamo u ranijim vremenima nisu bili tako zatrovani hranom i "lekovima" kao mi danas ovde. Nama će trebati malo više truda. Što direktnog preko sunca, što indirektnog preko razvijanja zdrave intuicije i jasnoće duha, koju ti opisuješ u vezi zdrave hrane - a koju si razvilla do 30-tog minuta. Ta intuicija će ti pomoći da promeniš način ishrane i stav svesti prema telu i tako nađeš pravi put u izlečenju onoga poremećaja koji si imala celi život. Za to će ti možda trebati malo više vremena, zavisi od težine poremećaja, možda dok odradiš celu vežbu, ali će sigurno delovati.
Iz svog iskustva ti mogu naglasiti da sunce ne deluje samo, već u sprezi sa svešću.
Stoga, ne treba se oslanjati samo na sunce već na sebe i svoju volju. A ta samosvest upravo raste dok gledamo u sunce. Ipak, svest i volja neće rasti samo od sunca (jer ono sija svakome bez razlike, i dobrom i grešnom), već od nas.
Otuda potiču sve razlike u efektima sungazinga kod praktičara.

Vrh

PostPostano: sub aug 21, 2010 10:53 am 
Početnik

Hvala Pantelija, lijepo i sasvim jasno objašnjeno..
Meni je kod sungazinga najprivlačnija određena blagost i postupnost cijelog procesa, potpuno prirodna prilagođenost individualnoj svijesti.
Nema govora o nekakvim nasilnim promjenama.
Na prvim stranicama ovog topica bilo je riječi o opasnostima tobožnjeg neosvještenog podizanja kundalini nakon 10 minuta gledanja u sunce i sl. besmislice, - osobno smatram da su takve opasnosti neutemeljene te da u cijelom procesu primimo onoliko energije ( svjetla, informacije, svijesti, kakogod) koliko je možemo primiti. Tu energiju prerađujemo na način koji nam je najprihvatljiviji i najpotrebniji. Nekako prirodno, ali sa sve većom i većom unutarnjom jasnoćom. Ako pri tom sasvim iscijelimo tijelo, bilo nakon godinu ili pet- to je bonus poklon.
Upravo zbog tih specifičnih razlika kod praktičara, odnosno, kako Pantelija kaže, zbog različitog nivoa njihove samosvjesnosti, smatram da je za sve nas jako korisno razmijeniti iskustva. Iskreno i otvoreno.
Ja sam prilično neinteresantna "po doživljaju". Ne vidim ples boja, ne vidim aure, ne čujem glazbu ni zvukove, nemam istinski lucidne snove. Samo mi se gadi loša hrana i voda, smetaju me nepotrebno nagomilane stvari, mirnija sam, imam više fizičke i mentalne snage, razumjevanja.
Zanima me , dakle,što smatrate svojim najsnažnijim iskustvima vezanim uz sungazing?

Vrh

PostPostano: sub aug 21, 2010 3:31 pm 
Početnik

Citat:
Stoga, ne treba se oslanjati samo na sunce već na sebe i svoju volju. A ta samosvest upravo raste dok gledamo u sunce. Ipak, svest i volja neće rasti samo od sunca (jer ono sija svakome bez razlike, i dobrom i grešnom), već od nas.
Otuda potiču sve razlike u efektima sungazinga kod praktičara

Pantelija,jedan sinhronicitet.Upravo mi je ovih dana izbila na površinu spoznaja,da se ne treba oslanjati samo na sunce,već na sebe i svoju volju.Inače sam na 16 minuta prakse. :D
Pošto se stalno ponavlja sugestija-samo počni,a ostalo će doći samo po sebi,krenula ja.Bez nekog plana,čitala sam vaše postove iz radoznalosti,i jedan dan samo počela.
I,Gordita-videla od početka čudesne boje,aure drveća na momente,fotone kako nekako spiralno kruže prema meni.I gadjenje na konzerviranu hranu,na svinjsko meso,na grickalice,ali sve nekako u talasima.Vid mi se poboljšao,ne znam koliko(sada čitam i najsitnija slova na receptima).
Glad se,kao i Gorditi,nekad povećavala,a nekad smanjivala.U medjuvremenu sam otkrila da ja retko jedem iz gladi-češće iz ljubavi prema hraniPušenje sam ostavila nešto pre početka sungazinga,s lakoćom,bez traume,pa me je za ovo nekoliko meseci "hvatala "nekadašnja silna ljubav prema cigaretama-opet u talasima.
Sungazing nije jedina tehnika koju primenjujem,radim razne energetske tehnike čišćenja,pa ne znam da li je to samo od toga,imala sam periode besa,aktivacije strahova,nastupa tuge,itd.
Sada mogu reći da se emocionalno stanje stabilizovalo.I javila se spoznaja zašto sve to,ta moja praksa izgleda nekako haotično-upravo zato što sam ja haotična.
Onda sam,isto tako "spontano"počela s gladovanjem u cilju detoksinacije organizma,a takodje gubitka kilograma...
I postala svesna koliko je moja volja jaka.I sungazing zahteva posvećenost,volju da se nastavi,odredjenu disiplinu,ali sam čin gledanja u sunce je pravo uživanje,pa ne pada teško.Ali spremati deci razne djakonije,udisati predivne mirise,a piti samo vodu i čajeve,to je već nešto.
A da ti odgovorim,Gordita,najjači utisak sungazinga za mene je ,kada gledam u sunce u miru i tišini(tek ponekad to mogu),taj osećaj da smo sunce i ja jedno.Ili,pošto više vazduh oko sebe ne doživljavam kao prazan prostor,već kao nešto,puno energije,kretanja i života....ta priča ,često pominjana-a sada kroz lični utisak naslućena-da je sve jedno...

Vrh

PostPostano: sub aug 21, 2010 9:29 pm 
Moderator

Ko god pokuša da ovu temu pretvori u kafansku raspavu biće udaljen sa foruma a postovi takve sadržine će biti obrisani. Molio bih vas da lične nesuglasice i prepucavanja rješavate na drugom mjestu.

:ontopic: .... :love3:

:read: :love3: :love5:

Molio bih sve sungazere da obrate pažnju na sljedeće bisere jer se ovo ne sreće baš često u vasioni:

http://www.cybermikan-sungazing.org/app ... /63278589/

Naime volšebnom idejom, u maniru jeftinih špijunskih romana, pokušano je kompromitovanje Ivana Antića preko asocijacije, odnosno preko njegovog nika Pantelija. Nik pod imenom pantelija80 se pojavio na dotičnom kibermikanovom sajtu a onda vaskrsao i ovdje. Cilj je naravno da se ljudi bliski sungazing pokretu navuku na priču kako Pantelija pokušava da unizi mikana i kako eto mikan ni kriv ni dužan mora da se brani od razularenog Pantelije, kome jelte, očito nisu sve daske u glavi na broju. Ovo ide do tih granica da je taj pantelija80 stavio i Pantelijin sajt u svom potpisu. Kladim se u jedan dinar ( čisto da ostanem na materijalnom nivou priče ) da je pantelija80 na mikanovom sajtu, sam mikan ili neko od njegove ekipe.

Toliko o tome 8)

:love3:

Vrh

PostPostano: ned aug 22, 2010 9:17 am 
Član foruma

Ovo je ispravan link

http://www.cybermikan-sungazing.org/apps/guestbook/

Inače Cybermikan je sasvim odlepio, sam piše u moje ime i sam sebi odgovara

Pritom čak iznosi detalje o sebi koje nisam ni znao (da je bio - a možda i ostao - Jehovin svedok i dr.) Baš mu hvala.
Hvala mu što je otkrio i svoje laži da ne jede već godinu i po dana. U emisiji Kosmos rekao je da ne jede godinu dana, a ovde negde pre pola godine je pisao šta sve još po malo jede.

Čini mi se da sunce deluje pomalo kao LSD, pojačava ono što već imaš u sebi, u podsvesti. Tako je i njemu samo pojačalo psihoze koje je odranije imao.
Ipak sunce ne daje mudrost jer oduvek sija i pametnom i glupom.

Ovim je zaslužio ozbiljnu kritiku jer neko ko je toliko nezreo i poremećen ne bi smeo da se smatra za nekoga ko predvodi tako vrednu stvar kao što je sungazing u ovoj zemlji. Ja već znam za dvoje ljudi koji su oštetili vid "ispravnim" gledanjem u sunce - jer ipak nisu radili sasvim ispravno - i zato sam stavio ono upozorenje na početku moje strane, da se bar ogradim od optužbi za takve slučajeve. Pitanje je koliko će pshihički labilnih osoba pod vođstvom labilnog Kiša imati probleme sa očima i zdravljem zbog neuhranjenosti.

Vrh

PostPostano: ned aug 22, 2010 8:44 pm 
Početnik

Pa zar i ti sine Brute?

Pošto se shaman (Ivan iz Rijeke) još uvijek nalazi kod mikana u Novom Sadu sasvim je izvjesno da je pao pod mikanov utjecaj i prijavio se kao pantelija80.

E moj shamane nevalja ti rabota. Shaman je nešto veliko i časno, nisi dostjan tog nicka.
Možeš slobodno preuzeti neki od već ovdje postojećih mikanovih nickova. Kao npr.: niko bitan, anacorn ............

Vrh

Naslov: za pravog panteliju
PostPostano: ned aug 22, 2010 8:52 pm 
Početnik

pantelija molim ispravak krivog podatka na tvojoj stranici

6 dana bosonogog hodanja je UŽASNA greška, u originalnoj knjizi Vine Parmar Living on Sunlight piše 365 dana.
Pogledajte skenirani prijevod iste knjige na facebook-u pod "Jasamjeskenirao". I u prijevodu na stranici 34 piše:
365 dana bosonogog hodanja nakon 45 minuta.
Naravno možete se odlučiti i na varijantu vraćanja u nazad po minutu, do 15 minuta, umjesto bosonogog hodanja 365 dana.
Boso hodanje nije zastarjelo, oni koji imaju uvjete hodati bosi cijelu godinu su u prednosti.

Vrh

PostPostano: pon aug 23, 2010 7:41 pm 
Moderator

Zbog nedavnih događaja sam izdvojio dio iz Montalkovog texta "DINAMIKA REALITETA POSTOJANJA". Ovaj oftopik je ovdje potreban prije svega zbog članova i čitaoca. Postoji mogućnost da većina praktikanata solarne joge nije informisana o nekim aspektima naše stvarnosti.

:love3:

Citat:
FREKVENCIJSKI RAT

Iza praga obične percepcije, odvija se „frekvencijski rat“ između grupa koje se bore za isti fizički ili mentalni prostor. Ako je suptilna, ta se bitka ne odvija toliko u vidu konfrontacije, koliko u vidu uspostavljanja dominantnih frekvencija koje nadjačavaju i podsvesno odbijaju suprotnu stranu. Pošto je amplituda frekvencija odlučujući faktor, nekoliko pojedinaca sa nižim ali snažnim vibracijama može da nadjača veću grupu sa višim ali slabijim vibracijama i da ih tako povuče na dole.

Internet forumi su primeri mentalnih grupa, čije kolektivno polje slabi sa mentalnom distancom. Kao što je spomenuto ranije, mentalna distanca podrazumeva da kada onaj sa nižim vibracijama investira emocionalnu energiju i upravi mentalni fokus na određenu nefizičku grupu kao što je forum, on oseća njegovo kolektivno polje. Na primer, dovoljno je da se samo nekoliko visoko „negativnih“ ili fragmentiranih pojedinaca pridruže, pa da inficiraju forum, ako članstvo nije svesno i ako ima slabe vibracije. Oni ne moraju biti nasilni ili neprijateljski, samo čvrsti i jasno usidreni u svojim niskim vibracijama. Drugi članovi mogu interpretirati rastući osećaj emocionalne apatije ili nelagodnosti kao sopstvene osećaje i povući svoje energije iz kolektivnog polja iz nedostatka entuzijazma, omogućavajući time da niske vibracije dominiraju i odbijajući sve sadašnje ili buduće članove pozitivnih sklonosti. A ukoliko je disonanca posebno jaka, buknuće snažna, vidljiva konfrontacija i izazvati isključenje pojedinaca, koji su u neskladu sa dominantnim vibracijama kolektivnog polja.

Ali to su samo mikrokosmičke refleksije, ili dinamika realiteta nižeg reda unutar većeg frekvencijskog rata, koji se odvija između snaga tlačenja i snaga oslobođenja.

Hiperdimenzionalna bića se nalaze izvan linearnog vremena i ono što je za nas domet verovatne budućnosti, sadašnjosti i prošlosti, za njih je simultanost kao prirodna teritorija. Oni poseduju veću slobodu nego mi u navigiranju hologramom.

HIPERDIMENZIONALNI RAT

Fizički ratovi se služe fizičkom silom da postignu prednost na fizičkoj teritoriji. Ali hiperdimenzionalni rat je bitka na hiperdimenzionalnom bojnom polju, koja se proteže nazad i napred u vremenu i sa strane kroz paralelne dimenzije. Naše vibracije duše i realiteti, koje smo izabrali da zauzmemo, određuju kojim ćemo mogućim budućnostima pristupiti, ili kao alternativa, sa kojom hiperdimenzionalnom teritorijom ćemo se povezati i osnažiti je. Hiperdimenzionalni rat je jedna veća bitka preko nas, preko frekvencija, koje izaberemo da održavamo.

Za svaki arhetip lekcije postoji mnoštvo pogodnih iskustava. Staze sa nižom frekvencijom privlače grublja iskustva nego staze sa višom frekvencijom. Na primer, pojedinačne ili kolektivne lekcije o nezavisnosti mogu zahtevati bol porobljavanja za nižu stazu dok je pobeda nad tiranijom dovoljna za višu. Zbog toga je ključni interes hiperdimenzionalnih snaga tlačitelja da snize frekvencije onih, koje žele da porobe, tako da porobljeni privlače potčinjavanje kao verovatniji model učenja.

To je razlog zašto se čini da neprijateljske sile često poštuju slobodnu volju – potrebno im je da mete budu na određenom opsegu frekvencija pre nego što mogu da se usklade sa njima i manipulišu ih na uobičajeni način. Zapamtite da je fazna sinhronizacija neophodna da bi dve stvari povremeno ulazile u interakciju, a suptilnost hiperdimenzionalnih realiteta čini da ona ostane nevidljiva i ostavi samo fizičke tragove uzroka i posledice. Ulazeći u rezonancu sa njihovim frekvencijskim spektrom, stupate na njihovu teritoriju i oni time stiču mogućnost da vas fizički nadvladaju.

Vrh

PostPostano: čet aug 26, 2010 3:15 pm 
Član foruma

Pantelija je napisao/la:
Ovo je ispravan link

http://www.cybermikan-sungazing.org/apps/guestbook/

Inače Cybermikan je sasvim odlepio, sam piše u moje ime i sam sebi odgovara

Pritom čak iznosi detalje o sebi koje nisam ni znao (da je bio - a možda i ostao - Jehovin svedok i dr.) Baš mu hvala.
Hvala mu što je otkrio i svoje laži da ne jede već godinu i po dana. U emisiji Kosmos rekao je da ne jede godinu dana, a ovde negde pre pola godine je pisao šta sve još po malo jede.

Čini mi se da sunce deluje pomalo kao LSD, pojačava ono što već imaš u sebi, u podsvesti. Tako je i njemu samo pojačalo psihoze koje je odranije imao.
Ipak sunce ne daje mudrost jer oduvek sija i pametnom i glupom.

Ovim je zaslužio ozbiljnu kritiku jer neko ko je toliko nezreo i poremećen ne bi smeo da se smatra za nekoga ko predvodi tako vrednu stvar kao što je sungazing u ovoj zemlji. Ja već znam za dvoje ljudi koji su oštetili vid "ispravnim" gledanjem u sunce - jer ipak nisu radili sasvim ispravno - i zato sam stavio ono upozorenje na početku moje strane, da se bar ogradim od optužbi za takve slučajeve. Pitanje je koliko će pshihički labilnih osoba pod vođstvom labilnog Kiša imati probleme sa očima i zdravljem zbog neuhranjenosti.

Molim te da budeš precizniji dok govoriš o ljudima koji su oštetili vid primjenjujući sunčarenje. Oštećenja mogu biti i kada peće rožnica ili dolazi do grćeva cirijalnih mišića što izaziva bol. Važno je i kada im se je to dogodilo. Ne bi bilo dobro među ljudima izazivati nepotreban strah. Imam ja prijatelja koji je oštetio vid sangejzingom. Retinopatiju je liječio mjesecima i još je dugo nosio tamne naočale. Ali ipak, to je bilo prije dvadesetak godina kad je o samom procesu vježbe bilo jako malo informacija. Najviše se je vodio idejom da je sve u čovjeku, odnosno u svijesti, u čemu se je prešao. JBG, na ovoj razini svijest se služi i fizikalnim zakonima. Teško ju je tu preveslat. On je gledao odjednom dugo što neće napravit nitko tko je upućen kako treba.. Drugi primjer sam ja. U početku su me boljele i pekle oči, jer mi je horizont iznad brda. Znači, proradio je obrambeni mehanizam koji me je priječio da ih oštetim. Poslije sam se malo prilagodio situaciji, počekao neko vrijeme, uveo neke promjene u početak i sada gledam bez problema.
P. S.
Kad već odgovaram na post, mislim da ne bi trebao vodit računa, barem ne javno, o tome tko je u kojoj religiji, a posebno se ne nadat da ćeš nekog time diskreditirat. U stvari, nekog i možeš, jel'da?

Vrh

PostPostano: čet aug 26, 2010 4:06 pm 
Član foruma

Prrrr! je napisao/la:
Molim te da budeš precizniji dok govoriš o ljudima koji su oštetili vid primjenjujući sunčarenje.

Nemam njihove dijagnoze, naveo sam to samo kao primer da je potrebno upozorenje.

Prrrr! je napisao/la:
P. S. Kad već odgovaram na post, mislim da ne bi trebao vodit računa, barem ne javno, o tome tko je u kojoj religiji, a posebno se ne nadat da ćeš nekog time diskreditirat. U stvari, nekog i možeš, jel'da?

Ne bih to ni radio kada su religije u pitanju, ali Jehovini svedoci nisu religija nego najgluplja masonska sekta koja služi samo za pljačku, ispiranje i programiranje uma.

Vrh

PostPostano: čet aug 26, 2010 4:23 pm 
Član foruma

Prrrr! je napisao/la:
Imam ja prijatelja koji je oštetio vid sangejzingom. Retinopatiju je liječio mjesecima i još je dugo nosio tamne naočale. Ali ipak, to je bilo prije dvadesetak godina kad je o samom procesu vježbe bilo jako malo informacija.

Možeš li napisati odakle ste tvoj prijatelj i ti saznali za sungazing?

Hvala unaprijed!

:hello2:

Vrh

PostPostano: čet aug 26, 2010 8:02 pm 
Član foruma

Pantelija je napisao/la:

Prrrr! je napisao/la:
P. S. Kad već odgovaram na post, mislim da ne bi trebao vodit računa, barem ne javno, o tome tko je u kojoj religiji, a posebno se ne nadat da ćeš nekog time diskreditirat. U stvari, nekog i možeš, jel'da?

Ne bih to ni radio kada su religije u pitanju, ali Jehovini svedoci nisu religija nego najgluplja masonska sekta koja služi samo za pljačku, ispiranje i programiranje uma.

Čuj, religija ima na tisuće. Ova tvoja dijagnoza vrijedi za većinu, ne bih o tome raspravljao. Ali moramo poštovati pravo ljudi na njihov izbor. Ne zaboravi da naša "slobodna volja" i nije beš toliko slobodna. Kad bi svatko od nas počeo preispitevat softver u svojoj glavi, imao bi posla koji nikad ne bi stigao završit. Od rođenja nam svaki dan ubacuju nove programe, a odluku hoćemo li ih prihvatit ili odbacit opet donosimo na osnovu starijih programa. Nisu ljudi koji donose pogrešne ili loše odluke nikakve glupani. Jednostavno imaju takav pogled na svijet. Blago onom tko je toliko otvoren da se može i dalje razvijat kad dođe u neke godine. Ali i za to treba nekakav prekidač, znači i malo sreće.

Zadnja izmjena: Prrrr!; čet aug 26, 2010 8:32 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: čet aug 26, 2010 8:31 pm 
Član foruma

Toda je napisao/la:
Prrrr! je napisao/la:
Imam ja prijatelja koji je oštetio vid sangejzingom. Retinopatiju je liječio mjesecima i još je dugo nosio tamne naočale. Ali ipak, to je bilo prije dvadesetak godina kad je o samom procesu vježbe bilo jako malo informacija.

Možeš li napisati odakle ste tvoj prijatelj i ti saznali za sungazing?

Hvala unaprijed!

Imali smo dvadesetak godina, ne sjećam se točno. On se je okrenuo "istočnjačkoj duhovnosti", a mene su zanimale druge stvari. Sve što mi je o tim stvarima pričao bilo mi je čudno i nejasno. Mogu reći i odbojno. On, naime, ima negativistički stav o materijalnom svijetu. Njemu je to mjesto patnje u koje se nikad više ne smije vratit. Malo rigidan stav, jel'da? Pričao mi je da postoje ljudi koji žive bez hrane. Kao kršćan bio sam već navikao da religije valjaju gluposti pa nisam tome pridavao nekakvo značenje. Pričao mi je o svojim prijateljima koji meditiraju pa je valjda saznao od njih. Tada nismo imali internet niti gdje pročitat o tim stvarima. Sad da ga sretnem vjerovatno bih ga prije pitao o kakvoj dobroj meditaciji ili slično nego o tome jer je korisnije. Nešto tako napravit među gejzerima bi danas bila teška glupost, ali onda nije bilo tako.

Ja sam o gejzingu saznao sa TV, kad je HRM gostovao kod Mišaka u "Na rubu znanosti". Svoj primjer sam naveo u smislu da se tom metodom zapravo i ne može oštetit vid, jer se na vrijeme upale alarmi u vidu neugodnih osjeta. Osim u slučaju da se netko već prvi dan zaleti, ili najedanput drastično poveća vrijeme gledanja. S te strane su i tvoja upozorenja na stranici dosta neprecizna. Stječe se dojam da je SG opasan sam po sebi. A rad sa iskusnom gejzerom je dovoljan samo za prvih nekoliko minuta. Ako je prilika, naravno.

Vrh

PostPostano: pet aug 27, 2010 12:17 am 
Član foruma

Prrrr!, hvala još jednom!

Poznato mi je ponešto od teorije ali praktično se sungazingom nisam nikad bavio jer koristim lijekove protiv depresije. Kad lijekove neću više koristiti – onda se sa sungazingom namjeravam baviti. Zato bilo kakva precizna upozorenja o sungazingu nisam ni smio ni mogao dati jer nemam praktičnog iskustva.
Moguće je da djeluje poražavajuće da sam bez praktičnog iskustva sungazinga otvorio temu i naveo sungazing kao bitan dio teme. Sa temom koju sam pokrenuo namjeravao sam se zadržati na teoriji i da članovi foruma zajednički pokušaju povezati kockice.

Nije mi bila namjera da se stekne osjećaj opasnosti nego opreza. Ne vjerujem da sam ikoga ko ima želju za sungazingom odvratio od njegove namjere a kao laik morao sam ukazati na oprez.

Vrh

PostPostano: pet aug 27, 2010 7:36 am 
Član foruma

Ti stvarno ne znaš ništa o sungazingu kada ne znaš da je to najbolji lek protiv depresije - a nećeš da ga vežbaš dok se ne nagutaš pilula protiv depresije. #-o

Vrh

PostPostano: pet aug 27, 2010 11:26 am 
Član foruma

Pantelija je napisao/la:
Ti stvarno ne znaš ništa o sungazingu kada ne znaš da je to najbolji lek protiv depresije - a nećeš da ga vežbaš dok se ne nagutaš pilula protiv depresije. #-o

Izjava koju si dao je tvoje subjektivno mišljenje. A ovo je moje subjektivno mišljenje u kojem ja koji po tebi nemam pojma razmišljam ovako:

Broj različitih izvora informacija, kako knjiga, tako i pisanih ličnih izjava o sungazingu po meni nije veliki. Šteta, ali vremenom se povećava broj izvora koji potvrđuju dobrobit sungazinga. Informacije su pozitivne po nekim mojim mjerilima, ne računajući distorzije. Svi mi važemo informacije i donosimo zaključke za sebe.

Naglo prekidanje korištenja lijekova i prelazak na sungazing ja ne vidim kao dobro riješenje. Kad uskoro uslijedi smanjenje doze, prelazak na sungazing na mojoj trenutnoj lokaciji, u sarajevskoj kotlini (gdje sunce još od 1992 nije zasjalo :wink: ) bi bila sigurnija opcija od gore navedene a poslije nekoliko mjeseci, nakon prestanka korištenja lijekova – namjera da se bavim sungazingom je riješena stvar. Da sam na prije ili na samom početku liječenja saznao za sungazing – počeo bih odmah sa time. Pošto sam pri kraju, sačekat ću. Strpljen-spašen.

Pošto je u pitanju je moj mozak (makar bio pileći ili prazan), moje zdravlje, moj oprez kao i moj pokušaj proračunatog djelovanja kao i moja slobodna volja – namjeravam sprovesti namjeravano na moj način. I ako izgubim nekoliko mjeseci a stanje mi je u međuvremenu stabilno – i to je određeni dobitak za mene. Do praktične primjene teoretskog znanja je jedan korak. A kad preduzmem taj korak, moguće je da ću sebi prilagođavati teoretski dio.
Sve je ovo moja slobodna volja.

U prethodnom postu nisam naveo koliko vremena će još proći dok prestanem piti lijekove. Bez obzira da li je u pitanju vrijeme od 10, 20 dana ili nekoliko mjeseci, zapitajte se da li bi smjeli mirne savjesti da napišete da potpuno prestanem piti lijekove i počnem sa sungazingom.

Ne zaboravite da smo svi različiti i da različito reagujemo na promjene.

Ovo je samo moje mišljenje. Drugi ljudi koji su u sličnoj situaciji sa depresijom ili drugačijim zdrastvenim problemima neka skupljaju informacije i rade onako kako misle da je najbolje za njih. Ostavljam otvorenu mogućnost da griješim sa oprezom i pokušajem da radim proračunato.

Kategorične izjave su loše po nas jer najčešće nemamo dovoljno informacija koje bi to potkrijepile, gradimo subjektivnu sliku i može biti da unosimo svoje vjerovanje u nešto; u ovom slučaju na osnovu jedne informacije donijeti takav sud je po meni greška. Između teorijskog i praktičnog, između nemati pojma o nečem i moguće pretjeranog opreza kao i proračunatog djelovanja je po meni velika razlika.

Sam praktičan rad – zaista «nemam pojma» iz prostog razloga jer ga nisam obavljao. Sa teoretskim dijelom sam se u dobroj mjeri upoznao i na osnovu postojećih kao i novih informacija gradim mišljenje i dan danas. I imam namjeru sprovesti teoriju u praksu.

Vrh

PostPostano: pet aug 27, 2010 1:52 pm 
Član foruma

Toda je napisao/la:
Izjava koju si dao je tvoje subjektivno mišljenje. A ovo je moje subjektivno mišljenje u kojem ja koji po tebi nemam pojma razmišljam ovako:

Ja o tome nisam dao subjektivno mišljenje već na osnovu završene vežbe posle tri godine.

Moje subjektivno mišljnje bilo bi da si ti suviše subjektivan i da si zato zavisan od pilula.

Vrh

PostPostano: pet aug 27, 2010 3:30 pm 
Član foruma

@ Toda

Izvinjavam se, ovaj dio teksta slobodno zanemari:

"S te strane su i tvoja upozorenja na stranici dosta neprecizna. Stječe se dojam da je SG opasan sam po sebi. A rad sa iskusnom gejzerom je dovoljan samo za prvih nekoliko minuta. Ako je prilika, naravno."

Nešto sam pobrkao jer sam u približno isto vrijeme odgovarao i Panteliji pa sam nekako paralelno pripremao odgovore. Inače se slažem sa svim što si napisao u svojem zadnjem postu.
A kad počneš radit, možda ti i tempo po 10 minuta bude prebrz. Ne počinjemo svi jednako lako. U tom slučaju je bolje prvih par minuta ići sa manjim povećenjem vremena po danu. Ima jedan videić (preveden je na hrvatski) gdje i Hira Ratan Manek govori o tome.

Vrh

PostPostano: pet aug 27, 2010 3:46 pm 
Član foruma

Pantelija je napisao/la:
Toda je napisao/la:

Ja o tome nisam dao subjektivno mišljenje već na osnovu završene vežbe posle tri godine.

Moje subjektivno mišljnje bilo bi da si ti suviše subjektivan i da si zato zavisan od pilula.

Bez obzira na završenu vježbu koju spominješ, izjaviti da neko nema pojma na osnovu jedne informacije je krajnje loša stvar i to je pokazatelj o tvojem načinu razmišljanja. Praktičnog znanja o sungazingu nemam - to stoji ali o tome koliko teoretskog znanja imam - nemaš pojma. Kako ga primjenjujem i kad ću, to je moja stvar. Sem opreza spomenutog iz Kas. transkripti u okviru teme koju sam pokrenuo, nikog ne odvraćam niti nagovaram na sungazing. I kad se hoda treba biti oprezan da se ne padne.

Pantelija je napisao/la:

Jedino što o mojoj subjektivnosti može govoriti su moji postovi. Ako bismo upoređivali tvoju i moju subjektivnost, to bi jedino moglo da se uradi na osnovu sadržaja tvojih i mojih postova. Tvojih postova ima daleko više od mojih, mogli bi se nasumice izdvojiti neki pa upoređivati. Skromno mislim da bi prevagnulo na tvoju stranu. Ali ostavljam mogućnost da griješim. Baš sam subjektivan, ego ne smijem ni spomenuti.

Ne sjećam se da sam spomenuo zavisnost?!

Ti si pri pisanju tvojeg mišljenja postavio, usudit ću se - dijagnozu o mojoj zavisnosti. Ponovo gradiš mišljenje na osnovu veoma malo informacija, to je po meni problematično. [-X Ako nisi u stanju da mi čitaš misli ili si stručnjak za remote view-ing, onda ovakvo mišljenje kad sam ja u pitanju možeš slobodno mačku okačiti o rep jer me ne poznaješ i nisi kompetentan dijagnosticirati mene. Nekog drugog? To je onda tvoj i njegov/njen problem, riješavajte sami. Slobodno se igraj sa svojim mislima, ja u toj mastrubaciji neću da učestvujem.
Ahaaa, spomenuo je mastrubaciju, mora da se time bavi...to bi se moglo za Todin psiholološki profil iskoristiti =D> ](*,)
Onda Toda spomene redom žabu, jabuku, cunami i ljubakanje pa hajmo i to ubaciti u "sliku". #-o Sve je moguće.

Na trenutak mi je palo na pamet da se možda hraniš ovakvom komunikacijom i razmišljanjem, ali nije vrijedno o tome razmišljati duže od trenutka iako je danas sve moguće. Takve stvari se prekinu da se ne gubi energija. Nemam namjeru ni na ovoj ni na drugim temama nadalje napisati ništa vezano za tvoje postove. Iako nisam na tvom mjestu, zapitao bih se koliko i do koje mjere treba biti tolerantan u komunikaciji sa drugima. Ova ukupno četri zadnja posta nikome neće koristiti.

Mene ako hoćeš (opet slobodna volja) strpaj u svojoj glavi pod "Nema pojma" ili "Subjektivan"; ja ću tebe strpati u "Naporan". Drugi dio prošle rečenice je jaaako subjektivan.
Subjektiviziraj, piši ubuduće o ćemu god hoćeš pa i o meni (napiši sad barem nešto kratko, nek tvoja bude zadnja), to je tvoja slobodna volja. Neću odgovarati jer ne vidim svrhu.

Vrh

PostPostano: pet aug 27, 2010 3:49 pm 
Član foruma

Prrrr!, svi griješimo i hvala ti na savjetima; pretpostavljam da si mislio na tempo od 10 sekundi a ne 10 minuta.
Neću da se spržim. :mrgreen:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 953 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 48  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.