Prvo jedno kratko pitanje: pijete li i u kojim količinama, kada i gdje te zašto?
Svoj osvrt na sve to, što je objektivniji moguć.
Alkohol je, realno gledano jedan od najvećih poroka novoga svijeta, tim više što je legalan i pristupačan svakome bilo gdje, čak i maloljetnicima (njima pogotovo). Koliko je uopće moguće da osoba koja teži jednom duhovnom životu (koliko god se nekome to činio cliche pojam) pije? Ja po sebi, i duboko u sebi znam, da to i nije baš toliko kompatibilno jedno s drugim. Možda bi i bilo da osoba ne živi užurbanim životom nego sve što radi je da se bavi "duhovnim disciplinama", čita što voli, vježba i uživa te ponekad nešto u umjerenim količinama popije. No danas svi znamo da nije baš tako. Ja si u prosjeku jednom tjedno stvarno dozvolim "malo više" pivi, do mjere da se stvarno opijem. Već duže vrijeme se ne "razbijam" u cugi, iako je i ta faza postojala (i to na početku srednje

hehe). Nema više ni negative, ni hard feelingsa, stvarno je velika uživancija nekad se s ekipom naći i popit veće količine pive, zezat se i tako, sve u zdravom tonu recimo. No sljedeći dan se doslovce osjeti da je organizam iscrpljen, da je potrošena ogromna količina energije, da je tijelo slabije no što bi možda inače bilo. Ovo je jedna prilično osjetljiva tema, pogotovo za ljude koji prakticiraju ritualno vikend ispijanje, najviše zato što ne mogu biti toliko objektivni.
Koliko je pametno uopće nastaviti umjereno piti, pogotovo u "studentskim godinama", kada se zna da je to totalno ustaljena i općeprihvaćena pojava. No opet, nije li gotovo uvijek ono opće ustaljeno upravo jako loše? Ja mislim da je. Al' teško je uvijek biti objektivan i nekad se baš ide tom nekom lakšom linijom, mada ona nije baš uvijek bolja. Zato me zanima što vi imate o tome za reći, možda izmjeniti pokoje iskustvo itd.
Dobro došle su i društvene, isto kao i potpuno znanstvene činjenice o alkoholu, njegovom djelovanju i utjecaju.
I još za kraj bih dodao, da su upravo mnogi, čak i ezoterici bili skloni popit veće količine, gledajte samo jednog Gurđijeva hehe... (i pritom uopće ne opravdavam pijenje kao takvo nego iznosim samo činjenice bez
vrijednosnih sudova)

.