"Apokalipsa" je sinonim za "promjenu"; i to promjenu bilo koje vrste&inteziteta. Feniks se spaljuje i ponovo rađa (ili uskrsava) iz vlastitog pepela. Sunce umire kod svakog zalaza i ponovo se rađa (uskrsava) u svakoj zori. Svakih 7 godina sve stanice u čovjekovom tijelu u cijelosti su obnovljene; ne postoji ni jedna koja je postojala prije 7 godina. Umiremo sa svakim izdahom; rađamo se sa svakim udahom. Nakon 365 dana i izmjene 4 godišnja doba Sunce započinje novi ciklus. Sunce prolazi kroz znakove zodijaka u periodima u cca. 2000 godina; nakon cca. 24000 opiše cijelu kružnicu i započne novi ciklus. Koliko treba vremena da sunčev sustav opiše kružnicu oko središta naše galaksije? Uvijek iznova, ciklički&kroz vječnost; "stari" hram se "ruši"; i na temeljima "starog" izgrađuje se "novi". Nakon "uskrsnuća", feniks uzima komadić ljuske jajeta iz kojeg se je "izlegao" u plamenu&pepelu; i odnosi ga u "novo" gnjezdo gdje započinje "novi" život. Teorija relativnosti "srušila" je Newtonovu teoriju; no, Newtonova teorija nalazi se u "temeljima" Einsteinove. Danas-sutra, isto će se desiti i sa Einsteinovom teorijom. Da bi se iz jaja izlegao ptić; da bi "novo" zamijenilo "staro"; ljuska mora biti "razorena"; obnovljeni&napredniji oblik života počiva na "temeljima" starog. Evoluciju je nemoguće zaustaviti; princip je uvijek isti, ciklički; a odvija se spiralno, po plaštu stošca; u svome napredovanju kombinira pravac&kružnicu; život&smrt. Čovjek "umire" i ponovo se rađa,uskrsava u obnovljenom umu&tijelu, da bi nastavio svoje Djelo. Sve što vrijedi za Sunce, vrijedi i za zvjezdanu zajednicu; sve što vrijedi za čovjeka; vrijedi i za čovječanstvo; i na kraju, da bi jednakost bila savršena; sve što vrijedi za Sunce koje je Zvjezda; vrijedi i za Čovjeka koji je Bog. "4 jahača apokalipse" su 4 elementa na kojima je svaki Hram izgrađen; svaka piramida; 4 elementa podupiru duh; Horusovo oko-vrh piramide; duh je taj koji 4 elementa drži na okupu; on je taj koji upravlja četveropregom, kočijom Sunca. Kada dođe vrijeme da se duh "preseli" iz "starog" u "novi" hram; on pušta iz svojih ruku uzde kojima upravlja četveropregom; razulareni divlji konji ruše "staro zdanje"; jer se hram uvijek "ruši" iz temelja.
"Apokalipsa" je djelo čovjeka čiji je um bio "zasljepljen" jarkom svjetlošću duhovnog prosvjetljenja; zbog nedovoljne razine postignutog razumjevanja; dodatno pojačanog neznanjem&praznovjerjem (što je sasvim razumljivo za jednog kršćanskog mistika tog doba), kao i strahom od smrti&promjene; primljena vizija protumačena je na iznimno "plitak" način.
Osim toga; postoji opravdana sumnja; da ta vizija nije sačuvana u originalnom obliku; te da je plagijat&umotvorina većeg broja ljudi; koja je kroz stoljeća prepravljana&nadograđivana kako bi bila usaglašena sa predrasudama&ciljevima crkvenih prelata.
Feniksova Misa
Magičar, golih grudi, stoji pred Oltarom na kojem se nalaze njegov Bodež, Zvono, Gorionik i dva Kolačića Luči. U Znaku Ulazećeg on se pruža na Zapad preko Oltara i uzvikuje:
Pozdrav Tebi Ra, kojeg barka Nosi u Pećine Mraka!
On daje Znak Tišine i uzima Zvono i Vatru u svoje ruke:
Istočno od Oltara vidi me gdje stojim Sa luči i muzikom u rukama mojim!
U Zvono udara 11 puta (333-55555-333) i stavlja Vatru u Gorionik:
Udaram Zvonom: palim Plam Tajanstveno Ime izgovaram.
ABRAHADABRA!
Udara Zvono 11 puta (333-55555-333):
Sada Molitvu počinjem: Ti Dijete, Sveto i neukaljano je Tvoje Ime! Tvoje Kraljevstvo je došlo: vrši se Volja Tvoja. Ovdje je Kruh: tu Krv je moja. Kroz ponoć do Sunca sada me vodi! Od Zla i od Dobra Ti me oslobodi! Da od svih deset jedna kruna Tvoja Ovdje i sada postane moja!
AMEN.
Stavlja prvi Kolačić u Vatru Gorionika:
Ovaj Mirisni Kolačić spaljujem, I obožavanje Imena Tvojeg objavljujem!
On ih priprema kao što je navedeno u “Liber Legis“, i ponovo udara Zvonom 11 puta (333-55555-333). Zatim na svojim grudima Bodežom pravi odgovarajući znak:
Pogledaj krvave grudi moje Na njima rane sakramenta stoje!
Stavlja drugi Kolačić na ranu:
Zaustavljam krv, kolačić je upija, I Visokog Svećenika priziva!
Jede drugi Kolačić:
Ovaj Kruh jedem i ovaj Zavjet dajem, Dok raspaljujem se Molitvom; Oprosta nema, nema krivice nakon; Ovo je Zakon: ČINI ŠTO TI JE VOLJA!
Udara 11 puta (333-55555-333) u Zvono i uzvikuje:
ABRAHADABRA!
S tugom uđoh; a sada radostan dalje kročim Pun zahvalnica svih, Da uživam tu na Zemlji Među legijama živih.
On odlazi.
GRANČICA? (DA LI RAZUMIJEŠ?)
Feniks ima zvono za sluh; Vatru za vid; Bodež za dodir Dva kolačića, jedan za ukus, drugi za miris. On stoji pred Oltarom Univerzuma pri Zalasku Sunca, Kada zemaljski život vene. On poziva Univerzum, i kruniše ga MAGIČKIM Svjetlom Da zamjeni Sunce Prirodnog Svjetla. On se moli, i odaje poštovanje Ra-Hoor-Khuitu, Njemu zatim nudi žrtvu. Prvi kolačić, spaljeni, Objašnjava korist izvučenu iz šeme inkarnacije. Drugi, pomiješan sa njegovom krvlju i pojeden, Pokazuje svrhu nižeg života da hrani viši život. On potom preuzima Zavjet i postaje Slobodan-neuslovljen-Apsolut. Sagoren u plamenu svoje Molitve, I ponovo rođen-Feniks!
_________________ TELEMAAGAPE
|