Sada je: ned maj 04, 2025 3:47 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106 ... 226  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Generalna diskusija
PostPostano: pet jun 18, 2010 7:05 am 
Član foruma

Jer vi to o mestima moci ?

Vrh

PostPostano: pet jun 18, 2010 3:49 pm 
Član foruma

white deer je napisao/la:
Jer vi to o mestima moci ?

ma jok, pokušavaju ilustrirati izjavu "ja sam put, istina & život"

ali, kada si već spomenuo mjesta moći, može li netko napisati neko konkretno mjesto, npr u zagrebu ili okolici? često se sjetim toga pitanja, pošto imam neka svoja omiljena mjesta, ali ga zaboravim ovdje postaviti.
thnx :love3:

Vrh

PostPostano: pet jun 18, 2010 5:58 pm 
Član foruma

zelenozubi je napisao/la:

ali, kada si već spomenuo mjesta moći, može li netko napisati neko konkretno mjesto, npr u zagrebu ili okolici? često se sjetim toga pitanja, pošto imam neka svoja omiljena mjesta, ali ga zaboravim ovdje postaviti.
thnx :love3:

I ja se pitam koja bi to mesta mogla biti? Jel su to ona mesta koja su me toliko zarobila, da godinama u svojim snovima ne mogu da ih se otresem, ili bi to bilo nešto drugo?

Hm...I jel bi mesta moći morala biti planine, reke, potoci...
Zašto ne bi bio neki čudan tržni centar, na još čudnijem mestu, negde....Ko zna gde...

Vrh

PostPostano: sub jun 19, 2010 8:48 am 
Član foruma

zahir je napisao/la:
I ja se pitam koja bi to mesta mogla biti? Jel su to ona mesta koja su me toliko zarobila, da godinama u svojim snovima ne mogu da ih se otresem, ili bi to bilo nešto drugo?

Hm...I jel bi mesta moći morala biti planine, reke, potoci...
Zašto ne bi bio neki čudan tržni centar, na još čudnijem mestu, negde....Ko zna gde...

Da, to su ta mjesta jer ratnik se tamo nalazi i u snovima da obnavlja svoje energetako tijelo.

Kad sam naso "svoje" mjesto moci od tog dana odlazim tamo i uvijek ga sanjam i iste jacine ga osjecam kao da sam i tamo, a ko kaze da nisam :)

Nakon toga energetsko tjelo je obnovljeno nekako je jace drugi dan te nista neoze razjebati bas nikakvi letaci ni bakraci sa svojim niskim trikovima. Takvo stanje je prisutno dan dva konstantno.

Pa mozda je nekome i CITY ONE :) mjesto moci, narucito zenama cini mi se. :)
Al priroda je priroda bar meni, di nema prisutnosti nikoga od zamuljanih sumova ljudi.
Najbolje mi je kad sam sam tamo kad je s menom jos neko nije to vise to koda mi pola filinga oduzme.

Evo jednog na koje odlazim do njega se dolazi samo sikarom i kroz potok.

http://rapidshare.com/files/400611012/PICT0186.JPG.html?killcode=2837734038349203406

Vrh

PostPostano: sub jun 19, 2010 5:47 pm 
Moderator

Ne vidi se ništa, nema slike....

Vrh

PostPostano: sub jun 19, 2010 9:39 pm 
Član foruma

ne znam sad dali mjesto moći mora biti strogo locirano u prirodi, ja mislim da ne, tj ono što je danas grad nekada je bila priroda, a moć je moć. tako u samom centru zagreba postoji mjesto koje je danas park, a nekada je bilo židovsko groblje. park je sakriven iza crkvice, potpuno ne-usput bilo čemu i kome, tj radi se o dvorištu koje je, kako je to nekada bio običaj, bilo korišteno kao groblje. "buka", tj najezda šetača, isključena je, i tamo je stvarno teško nekoga sresti, vjerojatno zbog kamenih nadgrobnih ploča koje mjestu daju spooky šarm, plus što je prvi susjed sjedište obavještajne službe, ali to su vrlo tihi i neupadljivi susjedi :glasses7: otkrio sam ga sa 15 god, i od tada sam redovni posjetioc, mnoge važne odluke sam donio uz pomoć tog mjesta, u mladosti mi je pomoglo oko mnogih curica :mrgreen: , a danas sjednem tamo i vrijeme se prekine, tj dijalog se instant isključi. također ga koristim kada "izgorim" i energija mi je na nuli. nije po moći usporedivo sa jednim ludim ludim mjestom na Malom Alanu na Velebitu, ali imati ovako nešto uvijek pri ruci, neprocjenjivo slika

ako vas put nanese u zg, sa jelačić placa samo zapičite uzbrdo po radićevoj, pa kad dođete do vrha radićeve (kružni tok) samo naprijed uzbrdo još 7-8 min.
neće vam bit žao cipela, pozdrav! :thumbup:

klupica na prvoj fotki je definitivno najbolja lokacija za "brejk"

slika

slika

Vrh

PostPostano: sub jun 19, 2010 11:08 pm 
Moderator

Čitav taj brijeg i Ksaver ima tu neku vibru koja daje, ali nisam bio baš tu na tvom mjestu.

Vrh

PostPostano: ned jun 20, 2010 12:03 am 
Član foruma

kad sam već spomenuo malog alana, evo fotka. mjesto se konkretno zove Tulove Grede i radi se o jednoj moćnoj nakupini kamenja koje izvire iz naše mame. nalaze se uz staru talijansku cestu (makadam) koja spaja preko velebita sveti rok i maslenicu. nabasao sam na njega dok sam kročio putevima svojih pradjede i djeda koji su dalmošima nosili krumpir i šljivovicu (vatrenu vodu) u zamjenu za plodove mora,primorja i također vatrenu vodu (loza). danas je taj put rješen tunelom, tako da gore možete sresti jedino pčelara, planinara, ili ludog čeha željnog avanture, s čitavom porodicom, naravno. uglavnom, društvo je, ako ga ima, zanimljivo.
sa lijeve strane moguće je dosta lagano doći do centra gredi, uz malo pažnje i poštovanja prema zmijama (i uz rub ceste prema minama) možete pronaći savršeno mjesto za sjest i "razmislit malo". još ako vas spopadne neka olujica srednje jakosti, pa ju presjedite tamo... :love10:

ps. ovaj cicati striček je vjerojatno neki čeh koji pokazuje koliku je ribu ulovio, fotka je s neta.
zdravstvujte! :love12:

slika

evo još jedna dobra, s pitomije strane
slika

Vrh

PostPostano: ned jun 20, 2010 1:45 am 
Moderator

Joj čarobno, budi čežnju za "domom" nekim tamo zaboravljenim, volim takve kamenite krajeve.
Samo kad bi ja sve ili ništa :roll: nekako ko da mi ništa ne bi značilo provesti tamo dan-dva.
Može jedna vječnost i da samo nestanem u to kamenje.

Vrh

PostPostano: ned jun 20, 2010 7:28 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Ne vidi se ništa, nema slike....

sory,..

http://rapidshare.com/files/401082909/PICT0186.JPG.html

Vrh

PostPostano: ned jun 20, 2010 7:31 pm 
Član foruma

zove Tulove Grede i radi se o jednoj moćnoj nakupini kamenja koje izvire iz naše mame.

To je prekrasno znal sam ih i sam naslikavat samo iz daljine iz autoputa a ovo sa zadnje strane i ova sama kuca uf,..san snova. Najradije bi pobjegel tam i skopal si neku pecinu u tom kamenju.

Vrh

PostPostano: ned jun 20, 2010 7:45 pm 
Član foruma

ne znam sad dali mjesto moći mora biti strogo locirano u prirodi, ja mislim da ne,

Nemoraju. Meni se ta u prirodi vise svidjaju. Nisu zamuljana nekak su cistija i ljepsa i djeluju trenutno dovoljno je sam pet minuta provesti tamo.

Vrh

PostPostano: sri jul 07, 2010 9:41 pm 
Član foruma

imali li možda itko "umijeće sanjanja" i "moć pokreta" u latinici

http://s3.ba.battle-knight.org/index.ph ... f=MTAyNTQw

Vrh

PostPostano: čet jul 08, 2010 9:06 am 
Član foruma

Syon je napisao/la:

ja imam umijece sanjanja - ovdje mozes skinuti :read:

Vrh

PostPostano: čet jul 08, 2010 10:29 am 
Član foruma

cocco bill je napisao/la:
Syon je napisao/la:

ja imam umijece sanjanja - ovdje mozes skinuti :read:

tnx... :notworthy:

Vrh

PostPostano: čet jul 08, 2010 12:20 pm 
Član foruma

na ovom forumu pod komplet knjiga mozes naci sve knjige na latinici :hello2:

Vrh

PostPostano: čet jul 08, 2010 7:21 pm 
Član foruma

gocat je napisao/la:
na ovom forumu pod komplet knjiga mozes naci sve knjige na latinici :hello2:

hvala...nisam vidio...treba mi još magija pokreta,al i ona je na ćirilici

Vrh

PostPostano: pet jul 09, 2010 12:59 am 
Član foruma

stvarno.. nisam to niti primjetio do sad. valjda su ostale na latinici :mrgreen:

Vrh

PostPostano: pet jul 09, 2010 9:35 pm 
Član foruma

evo preporuka za sve koji koriste smrt kao saveznika, a i ostale, ako takvih ima.
dakle, smijesno je kada krenes u kaufland po drvene bojice i kupis sa police "knjige na kile" (70kn/kg) 3 slikovnice i "savjeti o umiranju" dalaj-lame u prijevodu olinjalog predraga raosa, ali svima koji ostavljaju sve mogucnosti otvorene knjiga moze biti stvarno zanimljiva. opisi stadija nakon smrti i uzasa koji nas navodno tamo cekaju takodjer mogu biti dosta zanimljivi, ako nista, za usporedbu sa opisima si-si-ja, i vlastitim iskustvima, tko ih ima.
radi se o dalaj laminom tumacenju panchen lame, koji je napisao pjesmu u 17 kitica, koja je prirucnik za umiranje. (da ne bude zabune, ovo nije bardo thodol, tibetanska knjiga mrtvih, koju takodjer smatram korisnim stivom, iako ju je stari prdez DH proglasio budalastinom, s cime se mogu sloziti, ali tko zna)
prijevod je katastrofalan, isto kao i pjesme nick cave-a koje je raos
preveo, no kad si gladan, dobra je i gavrilovic pasteta. ako ti je namjera cista, obicno naletis i na zaboravljeni paradajz u dnu frizidera, pa sve ispadne ok obrok.
uzdravlje i dobartek! :wink:

ps. kad vec preporucujem knjige o smrti, spomenuo bi jos i "thanatos-andjeo heroja", neobicne i naprasne smrti poznatih osoba kroz povijest. to je dosta slicno nekim od prica koje je florinda slusala u pokusaju da dobije sjenu od raznih ljudi kod one babe krezube vjestice.
autor; mate kuvacic - izepa, naklada boskovic,2002.
muertee! :mrgreen:

Vrh

PostPostano: pet jul 09, 2010 11:22 pm 
Član foruma

Kad smo već kod knjiga i zanimljivih likova nedavno je jedna kolegica skrenula pozornost na zanimljivu temu

http://www.well.com/user/jct/

Dakle jedan zanimljiv čovjek koji slijedi put bez puteva, nisam ga puno čitao, samo par minuta no i to je bilo dosta. Dugo je pokušavao na silu bit duhovni čovjek pa nije našao ništa. Na kraju kad je zbilja nešto našao nije bilo ni blizu ičem što je očekivao i što su ga učili. Jedan citat sa stranice;

U.G. thinks that in these pages he has said what he has to say and the reader is not in a position to either agree or disagree with what he says. For that reason, no corespondence will be entertained on this site.

Pa kome se ne bi svidio ;-)

(Ako tko ima višak vremena i energije da malo pročita i izvuče neke paralele....)

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106 ... 226  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.