ApsolutniPocetnik je napisao/la:
Nije vreme za prepirke... vreme je za stalozenost i mir... mir donosi radost a radost prosvetljenje... biti stalno radostan, znaci zraciti torzione talase srece, sto se manifestuje ozdravljenjem, napretkom, pa i prosvetljenjem.
ja nisam vidio nikakvu prepirku u kolosovom postu, a ti vec nudis mir, radost srecu, pa cak i prosvijetljenje. sve u jednoj recenici. zvuci izvjestaceno, a vjestacki biti radostan znaci lagati sebe. ima na metafizici tema o tome. korisno je procitati.
Citat:
Ne postavlja se pitanje PREVENCIJE - OD necije MANIPULACIJE !? Dovoljno SVESTAN covek manje je sklon manipulaciji, visoko SVESTAN - potpuno je slobodan, i sa njim se ne moze manipulisati. Smisao manipulacije, kao sto David Icke kaze, lezi u strahu, ljudskom strahu. Ne treba se nicega plasiti, dusa je besmrtna i onaj ko to SVESNO shvati, nece se plasiti niceg, pa ni smrti. Mnogi ljudi koji su doziveli klinicku smrt, opisivali su, da se radi o neopisivo lepom dogadjaju, i bilo ko, ko je doziveo klinicku smrt, izgubio je potpuno strah od smrti !!! Dusa je besmrtna, ali najveci coveciji strah je upravo strah od smrti. Drugi tip strahova koji se cesto koriste za manipulaciju, ticu se uglavnom LJUDSKOG EGA.. preostali strahovi su instiktivni i spasavaju od povreda fizickog tela.
Ne treba se bojati smrti, a tek nikako toga, da ce nas izmanipulisati trgovac, sef pa mozda cak i kladionica !!! Ovi strahovi su MATERIJALNI strahovi, i predstavljaju - upravo - potkategorije straha od smrti. Medjutim, licnost koja ima MATERIJALNE strahove je materijalista, sto znaci, da jos uvek nije ni dovoljno svestan covek, a kamo li, potpuno svestan. Budjenje ljudske svesti je zapravo oslobodjenje od strahova, kao sto kaze David Icke! Ljudski strah je osnova, kojom manipulatori vrse kontrolu nad manipulisanim.
potpuno se slazem sa tobom da je manipulacija strahom jedan od najvaznijih faktora kojeg se trebamo cuvati, ali to nije i jedini oblik manipulacije kojim se sluze manipulatori.
na primjer, obama je u svojoj kampanji imao veliki uspjeh manipulirajuci
nadom.
ljudi naprosto obozavaju kada im se serviraju lazna obecanja, a nada u ljepsu buducnost zagrije njihova srca.
zatim, tu su i nju ejdzeri, koji manipuliraju ljubavlju i instant prosvjetljenjima. ljubav je carobna rijec na koju se mnogi loze, mada rijetko ko shvata njegovo pravo porijeklo.
treba mnogo rada na sebi, kako bi izbalansirao nase nize centre, jer samo iz izbalansiranih nizih centara si sposoban da aktiviras visi emocionalni centar gdje je ljubav.
instant ljubav koju nudi dejvid wilkok i ostali gurui njuejdza ide preko intelektualnog dijela emotivnog centra, koji je najpogodniji za manipulaciju.
Citat:
Strahovi EGA su takodje znacajni, i koriste se od strane manipulatora. To su strahovi, tipa: "Sta ce O MENI reci ovaj ?" ili - "Sta ce O MENI reci onaj?" ticu se ugleda u drustvu, koji je opet zasnovan na MATERIJALNOM strahu. Treba si postaviti pitanje: Sta je to uspeh? skoro 99% ljudi ce dati odgovor, koji upravo govori, da je to uspeh u materijalnom smislu, u odnosu na drugog pojedinca. Dakle, ili polozaj, ili ono: "ja znam ti ne znas" - poredjenje, lii poredjenje tipa: "ja imam bolju kucu, auto i.t.d.." Sve ovo su medjutim, vrlo velike iluzije, kojih je svestan i dovoljno svestan covek, da ne govorimo o potpuno svesnom.
slazem se. teoretski to tako izgleda. civilizacijski svijet, u kojem zivimo, nam je nametnuo materijalne ovisnosti koji u nama proizvode razlicite strahove. sve ovisnosti proizvode strahove, a strah od bijede je najrasprostranjeniji i najveci. zato je materijalna ovisnost tako uspjesna.
ovo nase civilizacijsko drustvo, zasnovano na materijalnoj osnovi, funkcionise po principu nagrada i kazni. po tom istom principu funkcionise i nasa licnost kao model tog drustva. sto nam je licnost razvijenija, to je i ego mocniji.
materijalne sigurnosti se ne treba odreci, ali se treba osloboditi uticaja ega na materijalnu zavisnost kroz princip nagrada i kazni kojim on manipulise.
Citat:
Covecansto se treba PROBUDITI !!! To, pre svega znaci, osloboditi se od strahova !!! Medjutim, to da se SVI PROBUDE, nije bas tako jednostavno. Fizicki je to moguce, tek ako dodje do neke kosmicke promene koja moze uticati na DNA svakog pojedinca na Planeti Zemlji.
(Prema Davidu Wilcocku, naucnici su uspeli da promene DNA kod pacova, tako sto su laserski zrak odgovarajuce EM frekvencije usmerikli ka pacovu kroz odgovarajucu supstancu. Slicno ce , po istom izvoru (David Wilcock) poceti da se desava 21.12.2012, sto ce uticati na ljudsku DNA u smislu dalje evolucije coveka. DNA evolucija coveka desava se na otprilike svakih 35.000 godina...)
kolektivno budjenje svijesti je jedino moguce kod ljudi koji su razvili svoju individualnost.
ukoliko ne radis na sebi kako bi razvio individualnost, nikakva instant evolucija, koju predvidjaju njuejdz gurui, nece te probuditi.
zato treba raditi na sebi, a ne uzdati se u nekakva cuda koja bi se trebalo dogoditi te famozne 2012.
Citat:
Medjutim, pad iluminata, koji vladaju Svetom (iluminati nisu masoni, oni su se samo u njih infiltrirali i nad ovim ostalim masonskim organizacijama preuzeli kontrolu, tako da razna masonska udruzenja ne mogu ciniti sta im je volja) moguc je vec u prvoj fazi SVESNOSTI COVECANSTVA - OSLOBODJENJU OD STRAHOVA OD SMRTI I STRAHOVA EGA. Oslobadjanje od ovih strahova, uzrokuje pad poznatog drustvenog sistema kakvog danas poznajemo, koji se zasniva na NOVCU. Kada ne bude NOVCA, nece biti ni iluminata a ni kontrole, vec ce se morati uspostaviti nov sistem. Ovaj sistem, zasnovan na NOVIM pravilima, dao bi civilizaciju jacu od prethodne - zasnovane na novcu,koja bi za korak bila blize - civilizaciji drevne Atlantide. Dokle god je sistem zasnovan na NOVCU - glavnom magijskom sredstvu Jevrejske kabale, bice razdora medju ljudima, ubijanja i ratovanja, mnogo mrznje i malo ljubavi. Bas kao u dosadasnjoj, poznatoj istoriji.
svakako da ce se oslobadjanjem od strahova materijalne prirode, uzdrmati stolica onih sa vrha piramide jer im je to osnova manipulacije, ali treba biti oprezan jer nisu ni oni vesla sisali, uvijek mogu izvaditi neku novu manipulaciju iz rukava.
sto se tice novca, njegovo ukidanje moze biti i potez tih istih iluminata, jer jos niko nije nasao pravo rjesenje za njegovu zamjenu, a ako iluminati ponude zamjenu to bi moglo biti u obliku nano tehnologije iliti cip.
mislim da bi ukidanje bankarskih usluga bilo efikasnije rjesenje u borbi protiv manipulacije, nego ukidanje novca.
Citat:
Raspad - MATERIJALNOG SHVATANJA (" JA VOLIM materijalne stvari") i radjanje PRIRODNOG SHVATANJA ("JA VOLIM prirodu, prirodne pojave i sve u njoj") dovodi do savrsenstva koje kaze: "JEDINO JE LJUBAV ISTINA (JA VOLIM) , SVE OSTALO SU ILUZIJE !!!!"
PROMENI SHVATANJE - PROMENICES SVOJ ZIVOT !!!

slazem se, samo bih dodao da je ta ljubav naseg viseg centra, a da bi je osjetili u njenoj prirodi treba puno da se gilja na sebi.