Citat:
Da li hoces da kazes da onaj deo koji je duhovan u nama,nije programibilan?
Uh, brzi ste... nema me na tren i moram scroll-at po 19" monitoru... koliko postova... hehe. Super. Vidim, bit će nešto...
Nego... mislim da duhovnu komponentu ne možeš programirati u stilu trenutne promjene ili zaokreta... već se razvija kao i svijest. Povećava se, nadograđuje, pročišćuje...
Jer u biti, mi nismo ljudska bića koja doživljavaju spiritualni napredak, već smo spiritualna bića koja doživljavaju ljudsko iskustvo.
Dalje, ako pričamo o nekakvoj ljubavi - kao kemijskom procesu koji se dešava u našem mozgu, dakle osjećaju - tu smo jako ranjivi jer se lako manipulira s našim osjećajima preko vanjskih nam, već znanih, faktora. O tome smo pisali u Manipulacijama. Ako imamo previše takve vrste ovisnosti - tada smo vrlo lako u situaciji da budemo topovsko meso. Lizzardi baš izgleda "vole" takvu ljubav.
Ako pak uzmemo pravo i istinsko značenje riječi ljubav, što znači donošenje znanja i svjetlosti ( opet ta svjetlost NIJE ista kao i ona iz neke žarulje ), jer voljeti nekoga u stvari znači pomagati mu u njegovom napretku, a time u krajnosti i sebi, i davati mu potrebno znanje za taj isti napredak i širenje svijesti. I to bezuslovno, istinski, i bez ikakvih predrasuda. To vam je prava ljubav. I zato vas sve volim na taj način i pokušavam omogućiti, svim bićima koja žele napredovati, neko znanje, ili bar poticaj koji dovodi do njega. Nitko nezna sve. I pokušavam pomoći kad god mogu, u tom istom smislu.
Sad, mislim da tu Lizziji nemaju baš ništa za jesti. Nek si nabave novu stoku. Ova je počela razmišljati svojom glavom, a kakve će biti posljedice - kojih će, naravno, biti - vidjet ćemo. Ovako bar ima neke šanse.
Dakle, emocije da, ali ne u tolikoj mjeri da ovisiš o njima. Što je više ovisnosti - to je manje slobode, zar ne?