Sada je: sub maj 03, 2025 10:46 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 174 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Trudnoća, porođaj, nova inkarnacija
PostPostano: sub nov 07, 2009 10:56 pm 
Član foruma

Citat:
Citat:
Ti,ja ili bilo tko drugi su mogli da ih tvoji sadašnji roditelji nisu htjeli završiti kod drugih roditelja,

Ali nismo,i da nam nitko od mogućih roditelja nije napravio genetički pogodno tijelo,mi nebi imali šansu da naučimo ono što trebamo.

Ali kako znaš da nismo,govoriš kao da sudbina upravlja time kod kojih će roditelja neka osoba biti?
Pokušavam reći da si ti ili netko drugi mogao završiti kod bilo koga odnosno kod bilo kojih roditelja,lekcije nebiraju roditelje već lekcije stavljaju osobu u situaciju gdje bi mogao ako osjeti naučiti neke stvari za sebe,zaboravio si na slučajnosti i na to kako našim životima upravlja slučajnost,a ta slučajnost se odnosi i na roditelje.

Citat:
Govoriš kao da si siguran u to.

U ništa nisam siguran već ima nešto što racionalan um nemože objasniti (intuicija).Samo ako to nastavi voditi i preuzme racionali um (programe) mislim da znam gdje će me voditi (budućnost je otvorena kako kažu).

Vrh

PostPostano: ned nov 08, 2009 10:11 am 
Član foruma

daco je napisao/la:
Citat:
Citat:
Ti,ja ili bilo tko drugi su mogli da ih tvoji sadašnji roditelji nisu htjeli završiti kod drugih roditelja,

Ali nismo,i da nam nitko od mogućih roditelja nije napravio genetički pogodno tijelo,mi nebi imali šansu da naučimo ono što trebamo.

Ali kako znaš da nismo,govoriš kao da sudbina upravlja time kod kojih će roditelja neka osoba biti?

:D ,pa nisi li završio kod svojih roditelja.Ostalo je sve samo nagađanje.
Vidim što pokušavaš reći,ali očito je da sam završio u tjelu koje su mi ovi ljudi obezbjedili.Nisam završio kod susjeda :D .(Možda je tamo započelo [-X :lol: )
Citat:
,zaboravio si na slučajnosti i na to kako našim životima upravlja slučajnost,a ta slučajnost se odnosi i na roditelje.

U vezi toga se ne slažemo,imam previše doživljanih situacija koje mi dokazuju suprotno.
Citat:
Ne,ne krivo gledanje,nekažem da su nečiji roditelji krivi,već da zbog neznanja rade to što rade,a neznanje vodi do iluzije postojanja,mi smo kao prvo prevareni i izabrali smo ovo postojanje,pa učimo na teži način,a imanje djece je čin neznanja i o tome se radi.

Prije si rekao da je sebičnost u pitanju,glupost pa sad neznanje.
A što ako je u pitanju ljubav?Ona prava,neopisiva riječima.
Ono nešto.
Što tad?
Ljudi neznamo u šta se točno upuštamo kad nešto započinjemo.
To činimo iz nama nekih razloga,neki su OPS a neki OPD.
Možda ne vidimo kako ćemo u budućnosti reagirati na neki vanjski utjecaj,al svjesnim življenjem sam svaki tren spreman da dam sve od sebe i učinim onako kako smatram da je pravilno.
Nekima je svejedno,nekima ne.
Svatko ima pravo da ima djecu ili ne i svatko bi trebao biti svjestan odgovornosti koju to nosi.Opet ne kažem da oni koji nemaju djecu nemaju smisao za odgovornost.
Svatko ima svoju lekciju za naučiti i općenite izjave tipa "Imati djecu je sebično ili neimati je sebično.",za mene nemaju smisla.
:occasion5:

Vrh

PostPostano: ned nov 08, 2009 12:02 pm 
isključen/a

Roditi dete daje mogucnost spoznaje bezuslovne ljubavi.

Vrh

PostPostano: ned nov 08, 2009 12:43 pm 
Član foruma

Citat:
Prije si rekao da je sebičnost u pitanju,glupost pa sad neznanje.
A što ako je u pitanju ljubav?Ona prava,neopisiva riječima.
Ono nešto.

Kriv sam ja,nisam se izrazi dobro i rekao točno šta je šta da bi me mogao razumjeti šta sam htio reći,rekao sam da je sebičnost,pa glupost imati djecu i to je moje mišljenje,ali ta glupost i sebičnost i svi ostali podpojmovi spadaju pod neznanje,tako da sam trebao reći u startu da je glavni uzrok NEZNANJE,jel iz toga proizlazi sve ostalo,pa i djeca.

Citat:
,zaboravio si na slučajnosti i na to kako našim životima upravlja slučajnost,a ta slučajnost se odnosi i na roditelje.

Citat:
U vezi toga se ne slažemo,imam previše doživljanih situacija koje mi dokazuju suprotno.

A tko kaže da i to nije sama slučajnost valjda si dobro promislio prije nego zaključio?
Ili "sudbina" koja se odnosi na jedan dio tebe,ali ne na cijeloga tebe?
Nije to sudbina u puno smislu te riječi.
:occasion5:

Citat:
Svatko ima pravo da ima djecu ili ne i svatko bi trebao biti svjestan odgovornosti koju to nosi

Svatko ima pravo to da,ali da bi svatko bio svjestan odgovornosti koju nosi imanje djece to ne,jel da je osoba svjesna nebi imala djecu jel bi posjedovala znanje.
Citat:
Svatko ima svoju lekciju za naučiti i općenite izjave tipa "Imati djecu je sebično ili neimati je sebično.",za mene nemaju smisla.

Pa i nemaju smisla te općenite izjave,ali meni nije do smisla ili nesmisla tih izjava o imanju djece,već do same suštine šta to u biti znači, "guliti luk se mora sve dok se sve kore ne ogule drugačije neide ako se ne oguli sve i ostane nekoliko kora čovjek nije ništa napravio".
Kad ćemo kod smisla ništa niti nema smisla barem ono što ljudi podrazumijevaju pod smislom zašto oni sami "žive" jer moraju imati smisao zašto.
To je mišljenje i kao takvo nema težinu,što se lekcija tiče zanimljivo je postaviti pitanje jel se lekcije uopće uče ako slučajnost kroji čovjekov život,moje mišljenje je da prave lekcije uče samo ljudi koji su prešli prag jel se onda dolazi do svjesnog činjenja,na promatraču je da odluči,ali ipak ostajem pri tome da je imanje djece čin neznanja :wink: .

Vrh

PostPostano: ned nov 08, 2009 5:04 pm 
Član foruma

Ako ti nemaju smisla izjave takve vrste,zašto ih tad koristiš?
Citat:
ali da bi svatko bio svjestan odgovornosti koju nosi imanje djece to ne,

Ovo ne razumijem. :-k
O slučajnostima možemo pričati ovdje viewtopic.php?f=7&t=1223&hilit=+sudbina

Vrh

PostPostano: pon nov 09, 2009 6:21 pm 
Član foruma

Citat:

To ti je kao da pitaš zašto ljudi pričaju,a opet pričanje nevodi nigdje iako je korisno,znači imamo dvije strane jednog novčića.
Jednostavno se moraju koristiti jel se nećemo razumjeti, iako u biti one same baš i nemaju smisla,jel jezik i jezici zakompliciraju stvari što se razumjevanja tiče.
Citat:
Citat:

Ovime sam u biti mislio reći da roditelj koji ima dijete nemože biti svjestan odgovornosti,jel svjestan i odgovornost su dvije različite stvari istoga novčića (da me pogrešno ne shvatiš,ovo dvije strane istoga novčića koristim u smislu filozofije jedno je sve i sve je jedno).
Htio sam reći da se svjestan ne uklapa ovdje jel imamo roditelje koji nisu svjesni i umrijeti će takvi jel cijeli život će provesti kao i svi obiteljski ljudi,imati će djecu,briniti se o njima,ulagati u njih,sve će se vrtiti oko toga jel obitelj ti zauzme skoro svo slobodno vrijeme koje imaš,ali obitelj i imanje djece nisu pravi cilj samoga čovjeka,da čovjek postane čovjek.
A odgovorni usudio bi se reći da ni to nisu,prva stvar je budućnost djeteta,jedni ljudi umiru od gladi,drugi se prežderavaju,odgovornost zahtjeva osigurati budućnost djeteta,ali nisu sva djeca ista tako da će nekolicina izabrati negativnu stranu i roditelji od te djece se živjeti užas svaki dan,drugi će biti pozitivci i roditelji o te djece će biti umjetno sretni sobom i njima cijeli život sve do tik do smrti gdje će jedan po jedan roditelj i dijete vidjeti da su bili prazni cijeli svoj život,iako su imali "sve" (karijeru,materijalni i društveni status,vjerovali su u nešta itd..).
Prilikom donošenja dijeteta na svijet oni su napravili ono što se od ovce očekuje da napravi,da donosi vunu,pa naposljetku meso (meso je metafora za smrt,pa onda ponovno dolaze djeca-ovčice i tako ciklus ide i ponavlja se cijelo vrijeme i sve to zbog neznanja).
I to je slika čovječanstva i "čovjeka",nebi ga ni nazvao čovjekom prije životinjom.
Zato mi je zgodno reći što se tiče imati djecu ili ne da "psi i mačke rade to cijelo vrijeme".

Vrh

PostPostano: pon nov 09, 2009 7:03 pm 
Član foruma

daco je napisao/la:
Citat:

To ti je kao da pitaš zašto ljudi pričaju,a opet pričanje nevodi nigdje iako je korisno,znači imamo dvije strane jednog novčića.
Jednostavno se moraju koristiti jel se nećemo razumjeti, iako u biti one same baš i nemaju smisla,jel jezik i jezici zakompliciraju stvari što se razumjevanja tiče.
Citat:
Citat:

Ovime sam u biti mislio reći da roditelj koji ima dijete nemože biti svjestan odgovornosti,jel svjestan i odgovornost su dvije različite stvari istoga novčića (da me pogrešno ne shvatiš,ovo dvije strane istoga novčića koristim u smislu filozofije jedno je sve i sve je jedno).
Htio sam reći da se svjestan ne uklapa ovdje jel imamo roditelje koji nisu svjesni i umrijeti će takvi jel cijeli život će provesti kao i svi obiteljski ljudi,imati će djecu,briniti se o njima,ulagati u njih,sve će se vrtiti oko toga jel obitelj ti zauzme skoro svo slobodno vrijeme koje imaš,ali obitelj i imanje djece nisu pravi cilj samoga čovjeka,da čovjek postane čovjek.
A odgovorni usudio bi se reći da ni to nisu,prva stvar je budućnost djeteta,jedni ljudi umiru od gladi,drugi se prežderavaju,odgovornost zahtjeva osigurati budućnost djeteta,ali nisu sva djeca ista tako da će nekolicina izabrati negativnu stranu i roditelji od te djece se živjeti užas svaki dan,drugi će biti pozitivci i roditelji o te djece će biti umjetno sretni sobom i njima cijeli život sve do tik do smrti gdje će jedan po jedan roditelj i dijete vidjeti da su bili prazni cijeli svoj život,iako su imali "sve" (karijeru,materijalni i društveni status,vjerovali su u nešta itd..).
Prilikom donošenja dijeteta na svijet oni su napravili ono što se od ovce očekuje da napravi,da donosi vunu,pa naposljetku meso (meso je metafora za smrt,pa onda ponovno dolaze djeca-ovčice i tako ciklus ide i ponavlja se cijelo vrijeme i sve to zbog neznanja).
I to je slika čovječanstva i "čovjeka",nebi ga ni nazvao čovjekom prije životinjom.
Zato mi je zgodno reći što se tiče imati djecu ili ne da "psi i mačke rade to cijelo vrijeme".

Imam samo jedno pitanje, kad spolno općiš sa suprotnim spolom da li imaš kondom?

S ljubavlju Alf :love5:

Vrh

PostPostano: uto nov 10, 2009 7:25 am 
Član foruma

e baš ste ga zas....!
Neko želi imati djecu i super, neko ne - isto super. Nema se tu šta raspravljati jer razloga i nijansi je bezbroj. U principu imati dijete je vrlo nesebičan čin - ako je pravi roditelj (ili bolje rečeno ako se trudi to biti) - dijete odgajaš s ljubavlju, učiš ga slobodi, odričeš se svog vremena, novaca ..... za to dijete. Zbog tog djeteta ideš često i protiv struje (ne/cijepljenje, školstvo/ društvene norme i pravila......) i time isto riskiraš svoj nekakav položaj ili sigurnost u društvu....... uglavnom ja se ne vidim ko sebičnog roditelja. Je - nekad si mislim gdje sam to dovela dijete (na ovu planetu) ali trudim se razmišljati pozitivno i s ljubavlju - taj budući čovjek s razlogom je ovdje u ovom vremenu, on sam je na nikom nivou pristao na to i na meni je da od njega stvorim pozitivnog, hrabrog i slobodnog čovjeka. Nema tu sebičnosti. i kad šetam po dućanima nema sebičnosti jer kupimo njemu nešto a nama manje ili ništa.
Ima naravno i roditelja koji rađaju da bi imali koristi od djece i od rođenja ga emocionalno vežu i pretvaraju u robove i društva i obitelji koju mrze na kraju. To je ružno ali ta djeca - budući ljudi su na to isto pristali na nekom nivou. Karma - kako god......
nijansi je bezbroj, ali osuđivati nekog što ima ili nema djecu mi nema veze s razumom.
Ja odgajam djecu da budu slobodna, pozitivna, hrabra, da uključuju mozak i razum a ne vjerovati slijepo medijima i vladi. Ne vodim ih na kršenje ni u crkvu nego ih učim da je Svjetlost u njima i da je jača od bilo koje crkvene institucije. ne vodim ih ni doktoru, učim ih da oni nisu bogovi nego da su tu ak baš zatreba neophodno.
Treba širiti ljubav - na djecu, na ljude i to je to. Svi mi učimo i to je super. Gadno je kad čovjek ne uči više. :love3:

Vrh

PostPostano: ned maj 16, 2010 4:43 am 
Član foruma

Artemidice, posto ti se blizi porodjaj, zelim ti da sve prodje u najboljem redu, mislimo na tebe i saljemo ti pozitivne vibracije .... \:D/
Saljemo i bebecku veliki, veliki pozdrav :love1: :love3: :love11: :love9:

Vrh

PostPostano: ned maj 16, 2010 8:22 pm 
Početnik

Rudar je napisao/la:
Fairy je napisao/la:
Rudar cerkica ti je preslatka. Puno pozdrava za malu Katarinu !!!!!!!

Imam jednu dilemu :-k

Posto jos uvek nemam dovoljno mleka, pa malu prehranjujem bebi lakom, razmisljam da od treceg meseca umesto bebi laka ukljucim kozje mleko, naravno sa mojim, koliko ga god bude bilo. Nasla sam neke podatke kako kozje mleko nema folnu kiselinu, i zbog toga navodno ne treba da se daje bebama, mada kada malo bolje razmislimo, kravlje je jos gore jer krave spricaju steroidima, pa stocno brasno i td. Stvarno sam u dilemi, da li neko ima nekih iskustava sa kozjim mlekom na ovu temu?
Pozzzzzzz

Zenina prijateljica je kao dete bila jako bolesna, tako da su joj mami rekli da je nosi kuci da umre. Kozije mleko ju je vratilo u zivot. Ne znamo sa koliko je pocela i koliko ga je u prehrani koristila, ali ga je pila mnogo i godinama. Sada je i vise nego zdrava. Jednostavno ne mogu da verujem da moze da skodi, ako je nju vratilo iz mrtvih.

Za izmlazavanje pumpicom smao zelim reci da je mojoj zeni smetalo. Najoblje je rukom. Pumpica i vakuum opterecuju bradavicu, jako. A mleko mora da krene, samo se malo smiri. Mojoj zeni tece u potocima. Da mogu, poslao bih vam. :mrgreen: Katarina je odlicna, iako jos ima zuticu, ali biblirubin opada iz dana u dan. Sto vise sisanja, vise bilirubina izlazi.

:thumbup: :hello2: :love3:
[-X Nikako ne bi smelo da se koristi mleko do prve godine života deteta,jer bebe imaju nisku toleranciju na laktozu. Naravno,i nama su davali i kravlje i kozje i još svašta su nam roditelji davali i radili kad smo bili mali,ali to ipak ne znači da je to i najbolje za našu decu. :dontknow:

Vrh

PostPostano: pon maj 17, 2010 9:02 am 
Član foruma

Fairy - hvala, evo još malo i stiže bebica, brojim dane - moglo bi svaki čas (gin kaže da se otvaram), voljela bih da bar prođe ovo ružno, kišno vrijeme - pa da rodim kad nas sunce obasja. :love3:

Vrh

PostPostano: pon maj 17, 2010 10:47 am 
Početnik

Bok. Evo i mene nakon dugo vremena. Artemida čestitam. Nadam se da bude sve kako si želiš. I ja sam trudna, tek nekoliko tjedana. Nadam se da bude i meni sve dobro. Moram dalje - igrati se autićima. :)
Pozrav svima

Vrh

PostPostano: pon maj 17, 2010 4:19 pm 
Član foruma

Artemida je napisao/la:
Fairy - hvala, evo još malo i stiže bebica, brojim dane - moglo bi svaki čas (gin kaže da se otvaram), voljela bih da bar prođe ovo ružno, kišno vrijeme - pa da rodim kad nas sunce obasja.

Verujem da ce biti suncan dan :love3:
Puno pozdrava

Bubamaro , drago mi je zbog tebe, sve najbolje!!!!!!!!!!!!!
:love12:

Vrh

PostPostano: pon maj 17, 2010 4:25 pm 
Član foruma

milarem je napisao/la:
Nikako ne bi smelo da se koristi mleko do prve godine života deteta,jer bebe imaju nisku toleranciju na laktozu. Naravno,i nama su davali i kravlje i kozje i još svašta su nam roditelji davali i radili kad smo bili mali,ali to ipak ne znači da je to i najbolje za našu decu.

Ja moje dete hranim kravljim mlekom vec 7 meseci i super je, obozava kravlje mlekce, cak sam joj jedno vreme davala i sirovo mleko i super je bilo, ali sam prestala zbog transporta i td. Davala sam joj i kozje i opet cu jer ga sad ima... ko se boji neka daje bebe-lac...
pozdrav!!!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 174 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.