boki je napisao/la:
Da li ste culi za terapiju crtanjem?
Umjesto da se ide na psiho terapije desetljecima i trazenje uzroka problema, ta terapija crtanjem pronade uzrog problema u vrlo kratkom vremenu.
Da li tko zna vise o ovome?
Koliko sam cuo, osoba mora biti odmorna i crta/pise sta mu padne na pamet. I nakon toga se sve to analizira i nakon nekoliko puta, se pronade problem.
to je stara fora (osobno iskustvo sa psihijatrije), i obično se primjenjuje kako bi ljudima bilo lakše otvoriti se, lakše je nacrtat na papir nego otvoreno pred svima reći šta te tišti, i tad jednom tjedno dolazi "poseban" "dr.sc.mr" i slični, podijeli papire i čeka da ljudi počnu crtat, zatim to pokupi i tu nastaje problem jer onda on svojim ukalupljenim i ograničenim razumijevanjem koje je pokupio prilikom svog nadobudnog obrazovanja želi ti odmudrovati tko si ti, ovakav ili onakav, ovaj ili onaj, a psiholozi/psihijatri svoje zaključke većinom 99,9% donose na osnovu pretpostavki, po principu stavljanja u kalupe, i ako ispadaš iz određenog kalupa onda si ovakav ili onakav, smiješno kad znamo da je pretpostavka majka svih zajeba
sve to možeš i sam, jer nitko ti bolje od tebe samoga ne može reći tko si i kakav si, otvori se, i samo budi full iskren prema samome sebi (to je ono najbitnije), a odgovori su oduvijek tu, mi samo trebamo postavit prava pitanja