kolos je napisao/la:
Ali sad sam stvarno

ma nisi
Alzo dakle, ajemo ovako; dakle mantra je "Divna EU, sve će biti bolje samo da uđemo..."
mračna SFRJ; akademsko školovanje besplatno i doista dostupno svima
svijetla EU & aspirant HR; akademsko školovanje se plaća i samo deklarativno dostupno svima
pa zar samo to nije Sapientis sat!?
Mislim da EU treba gledat kao trgovca koji želi uvaljat svoju robu; onda je sve jasnije
Recimo iz EU su donirali dio novaca za sređivanje gruntovnice & zemljišnih knjiga, rekli su kao to je za naše dobro, pravna sigurnost i te stvari pa su HR vlastodršci dodali još umjesto da ulože u HR proizvodnju;
Posljedica; sada STRANE Banke imaju sređene papire kada idu u ovrhe HR državljana & poduzeća koji nemaju para da vrate kredite jer su STRANE banke dovele do bankrota HR proizvodnju...
Pitanje; pa jesu li onda donirali novac HR ili za svoje interese?
Možemo i o mostovima; s obzirom da sam metuzalem sijećam se još u moje vrijeme u osnovnoj školi kako smo na satu povijesti učili o feudalizmu i nametima na kmetove, recimo tada se govorilo o mostarini, svi smo se tada tome grohotom smijali.... Zapravo koliko se sijećam u SR HR I šire je postojala samo jedna mostarina i to za tzv. Titov Most na Krku i bilo je rećeno da će se ukinuti čim se most otplati... pravni sljednik RH to naravno nije ispoštovala, danas u RH imamo kmetske namete na sve, gorivo, aute, ceste, mostove, na co2 iz auta, za reciklažu auta a imamo i kmetski porez na boravak van svog sela takozvanu "boravišnu pristojbu"....
Cijela SFRJ je uvela tzv."stezanje remena" pod Milkom Planinc a cijelokupni dug je bio 1/2 ovog sadašnjeg od RH koja je ekonomski tek oko 25-30%bivše SFRJ.- očito je kriza rastezljiv pojam i služi po prigodi
Za one koje zanima Elonomsku Politiku i Političku Ekonomiju sam odslušao i uredno položio na faksu al nekih stvari tamo jednostavno nema, jer kad bi sve bilo u knjigama ekonomije onda nebi bilo ni ovog stanja obmane.
Od svih resursa najskuplji je onaj ljudski, ako vičeš iz sveg glasa "kriza" onda pada cijena rada i to je osnova svake krize... kako dobiti najskuplji resurs mukte i još nek se ovce potuku da rade za crkavicu. Primjer javni radovi u SAD tijekom Velike Depresije.
Što je EU dobila proširenjem? Jeftinu radnu snagu s istoka... tko naj jeftinije radi u npr.Engleskoj -Poljaci, tko radi u Francuskoj - bivše kolonije Marokanci, Alžirci...
Što želi EU proširenjem na Balkan; jeftinu zemlju za turizam i poljoprivredu s jeftinim radnicima u uslužnim djelatnostima ali će nama prićat & prodavat maglu klasičnom "navlakušom" da je to za naše dobro...