Sada je: pet maj 02, 2025 8:11 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 25 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Pridruzite se : Coloratus Pokret
PostPostano: čet apr 08, 2010 12:11 pm 
Početnik

Citat:
Misli:

- Ujedinit udruge, firme te obrte a na koncu konca i ljude kojeg god staleža oni bili.
- Radit dobrotvorne akcije djeljenjem ili sakupljanjem financija.
- Istrazivat. Život je vrlo teška definicija koju treba istraživat.
- Gradit a da prilikom toga pronalazimo načine kako ne uništit već postojeće.
- Riješit probleme vode, struje te lokacije :) EKO svijet! Sve od drveta i u šumi! :)
. nemamo namjeru plest se u državu i institucije.
- nemamo namjeru plest se u ljude također.
- nemamo namjeru trošit jednu sekundu na negativan pogled. Čista pozitiva!
- imamo namjeru pomagat! Pomaganje je već startalo.

Misliš haotično. Takav će i pokret biti, ako zaživi. Moraš se posložit malo. Nemam ništa protiv haosa, čak ga i volim, jer se iz njega rađaju nekad i stvari koje vrede mnogo. Red je, međutim neophodan kako bi se mogli odrediti ovde kao individue u materijalnoj pojavi.
Život nije definicija, niti treba definiciju.
Pravi problem nisu firme, a nije ni država. Pravi problem su ljudi i njihove misli. Od njih možeš očekivati i pozitivno i negativno sa punim pravom jer i + i - čine svet ma kakav on bio. Zato ne možeš ni terati nekog da bude samo pozitivan, niti možeš ubediti one "pretežno negativne" da te ne diraju. Pomozi sebi i Bog će ti pomoći, stara je izreka. Ko vidi u njoj mudrost spasao se. Ovo nisam napisao jer je samo hrišćanstvo dobro, ili ova ili ona vera i religija. Jednostavno je dobra izreka u kojoj vidim mudrost.
Što se tiče jednoobraznosti principa za sve ljude u pokretu, mislim da neće biti lako sastaviti te principe. Svaki čovek je univerzum za sebe. Spaja nas kreativnost. Želja da živimo ovaj život u miru, ljubavi i slozi. To je dovoljno.

Vrh

PostPostano: čet apr 08, 2010 1:43 pm 
Član foruma

@ uroborus

sve si ti to jako lijepo izložio, ali je tvoj pristup materijalistički, to jest, nije cjelovit.

fali mu duhovna komponenta.

evo, na primjer kad govoriš da Hrvatska ne može sama sebi pomagati, jer bi "joj to bilo nauštrb", nedostaje shvaćanje da kad smo nas dvojica gladni, pa ja imam jabuku i dam ti pola...
to je onda dijeljenje koje izaziva pozitivnu energiju kod onoga koji prima, ali isto tako i kod onoga koji daje. to možemo nazvati ljubav

i to možeš djelovati samo lokalno, tu gdje jesi, s ljudima s kojima jesi, koje ti Život pošalje da naučiš lekcijiu :wink:

mislim da noxten sa ljudima s kojima je okružen, radi PRAVU STVAR!
prvo, djeluje lokalno, zatim s ljudima počinje prakticiranje dijeljenja s drugima i izlaze svi zajedno iz matrice natjecanja i pohlepe

to što rade, kao i svi slični ljudi u svijetu (i u mojoj okolini također) su pravi pioniri, i njihovim stopama bit će lakše ić.
oni opet mogu pomoći ostalima sa svim svojim iskustvima (pa, naravno i onima sa državnim institucijama dokle god Države kao takve bude... :mrgreen: )

:love3:

Vrh

PostPostano: čet apr 08, 2010 5:57 pm 
Početnik

@aamon

Citat:
evo, na primjer kad govoriš da Hrvatska ne može sama sebi pomagati, jer bi "joj to bilo nauštrb", nedostaje shvaćanje da kad smo nas dvojica gladni, pa ja imam jabuku i dam ti pola...

Napisao sam sledeće:
Citat:
Drugo, stava sam da treba pomagati ljudima, ali humanitarni pokret iz Hrvatske ili bilo koje druge zemlje kojoj bi i te kako trebala pomoć istu ne može dati.

ovo kada sam rekao mislio sam da humanitarne organizacije Hrvatske ne treba prednost u pomaganju dati Haiti-ju jer već u svojoj zemlji ima dovoljno ljudi kojima je pomoć potrebna.

I mislio sam da će neko da protumači tekst pogrešno. Možda je i do mene zbog toga što nekad znam biti i nejasan kod stvari koje znam odavno.
Moja namera je bila da se ekipa iz CM-a malo "prizemlji". Da ne leti na Haiti, da ne rešava svetske probleme, nego da se bazira na lokalnom nivou. Nisam rekao da sam protiv deljenja. Naprotiv. Ali ono što sam hteo da kažem je da ne može postojati prava interakcija između npr nas i ljudi sa Haitija. Šta pod pravom interakcijom mislim sledi dalje u primeru. To sam zaboravio da kažem, a mislio sam na to dok sam pisao prethodne postove.
Primer: Kada vidiš prosjaka na ulici i želiš da mu pomogneš, kako ćeš to učiniti? Hoće li mu prava pomoć biti ono za šta on moli (a moli za novac)? Da li njemu treba zaista novac? Moji odgovori su: Ne treba mu novac, treba mu hrana i smeštaj. Zar ne bi bilo bolje da sa četiri ruke umesto sa dve gradiš kuću ili seješ baštu? I da imate obojica...

Duhovna komponenta za koju kažeš da nedostaje vidi se i u primeru koji sam naveo. Kad si svestan onoga šta je potrebno ljudskom biću pomoći ćeš mu na najneposredniji mogući način. Sagraditi kuću i uzgajiti hranu. I on će se osećati bolje i korisnije pomažući i sebi i tebi, a neće biti opterećen samoponižavajućim stanjem kada prosi. To je duhovna komponenta. To je duhovna praksa.

Ne poznajem ni jednog forumaša galaksije lično, pa ne znam jesu li to ostvareni ljudi, da li još žive sa roditeljima, ali hteo bih da kažem još i ovo što ima veze s tim. Ja sebe mogu da prepoznam i u ulozi prosjaka i u ulozi onoga ko pomaže. Ja živim još uvek od plata mojih roditelja, s vremena na vreme i ja zaradim kao slobodan umetnik, ali suština je da nemam svoju slobodu. Moram da se adaptiram na materijalni način razmišljanja kao i svaki čovek da bi preživeo. I onda se zapitam: Da li postoji šansa za to da ne bude samo puko materijalističko preživljavanje? Da li možemo da živimo? Moj odgovor je: DA! Pa makar i u ritama. Ali nikako preživljavanje. Nikada ne bih žrtvovao slobodu radi komfora. I zato sam kontaktirao noxten-a i CM. Ovih par postova što sam napisao su moji predlozi i prilozi ideji koja smatram da je u biti dobra.

Želim samo da se razumemo. Topli pozdrav!

Vrh

PostPostano: ned apr 11, 2010 11:37 pm 
Administrator

Citat:
Primer: Kada vidiš prosjaka na ulici i želiš da mu pomogneš, kako ćeš to učiniti? Hoće li mu prava pomoć biti ono za šta on moli (a moli za novac)? Da li njemu treba zaista novac? Moji odgovori su: Ne treba mu novac, treba mu hrana i smeštaj.

Hm, njemu treba ZNANJE kako da si nabavi hranu i kako da nađe smještaj. I što je najbitnije: ON SAM to mora htjeti naučiti !!! Inače, nema pomoći...

Pored toliko hrane koja raste na raznoraznim mjestima, čak je možete slobodno ubrati u prirodi - morate biti jaka neznalica ili lijen čovjek, a da ju ne uberete i pojedete. A i za početak, bar se skloniš ispod mosta, pa ti kiša neće padati na glavu. Dosta skitnica živi u napuštenim kućama i objektima... kao i u vagonima na glavnom kolodvoru. Snalaze se kako znaju. I to je bolje nego nepomično prositi na ulici. Jasno, ako nisi invalid. Mnogi ŽELE biti prosjaci. Neki i bolje zarade, nego da rade, računajte si samo koliko dnevno zarade oni koji prose na velikim prometnim križanjima... imaju bolju zaradu nego vi plaću ( koji "pošteno" radite ). Stanite sastrane i brojite koliko puta dobiju kunu-dvije u, recimo, sat vremena...

Kako god, da se vratim na temu... pohvalno je što se sve više i više ljudi žele nekako povezati i širiti određene informacije i svijest... svaka čast svima koji pokušavaju, kao i onima koji uspjevaju u tome! =D>

:mrgreen: :wink:

Vrh

PostPostano: pon apr 12, 2010 3:28 pm 
Početnik

Citat:
Hm, njemu treba ZNANJE kako da si nabavi hranu i kako da nađe smještaj. I što je najbitnije: ON SAM to mora htjeti naučiti !!! Inače, nema pomoći...

Slažem se u potpunosti.

Citat:
Mnogi ŽELE biti prosjaci. Neki i bolje zarade, nego da rade, računajte si samo koliko dnevno zarade oni koji prose na velikim prometnim križanjima... imaju bolju zaradu nego vi plaću ( koji "pošteno" radite ).

I sa ovim se slažem. Samo bih još nešto dodao. Proširio aspekt iz koga se gleda. Hoću da kažem da i mi koji možemo sebi priuštiti kako-tako da imamo neki komfor možemo "lagano" da se pronađemo u primeru sa prosjakom. Da objasnim:
Mnogi žele da budu prosjaci. A prosjaci su oni koji na ulici prose isto kao i oni koji u banci prose svoju platu ili kredit. Biti prosjak u tom smislu reči znači imati određen "state of mind" (stanje svesti). To stanje svesti objašnjavao sam danas jednoj drugarici. Ona bi želela da nešto radi da se oseti korisnom ali ne zna šta. Ona ima takvo stanje svesti da razmišlja na način da bi želela neki posao pa da joj onda taj isti posao odredi ko je ona zapravo. To je robovsko-prosjačko razmišljanje.
Citat:
Kako god, da se vratim na temu... pohvalno je što se sve više i više ljudi žele nekako povezati i širiti određene informacije i svijest... svaka čast svima koji pokušavaju, kao i onima koji uspjevaju u tome! =D>

Ovde moram da se požalim jer mi se noxten ne javlja nikako (a kontaktirao sam ga preko njegovog sajta pre otprilike nedelju dana) niti odgovara ovde na forumu, a slabo se ko od forumaša želi uključiti. Imam utisak kao da me zaobilaze. Želja mi je sve vreme da Coloratus pokret uspe i dajem savete od srca i iskreno. Onako kako ja mislim da treba. Nije ostalo shvaćeno da želim pomoći. Eto to mi je zasmetalo.
Imam utisak da neki ljudi na forumu imaju jake duhovne tendencije ali da zanemaruju neophodan balans koji mora da postoji. Čovek je i duhovno i materijalno biće i dok je u ovom obliku postojanja mora držati balans između ta dva sveta a ne hrliti grlom u jagode u 4. denzitet.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 25 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.