Sada je: uto maj 06, 2025 4:51 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 596 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Igra brojkama, slovima i slikama
PostPostano: ned apr 11, 2010 9:27 am 
Član foruma

MonteChristo je napisao/la:
naravno da mislim na vrijeme koje je osobina slijeda događanja.
da bi došli do točke Yin/Yang bio je potreban slijed događaja, a čim imamo slijed, imamo i vrijeme.
samo rekapituliram, znači vrijeme imamo prije 3d prostora.

=D> =D> =D> =D>

Vrh

PostPostano: ned apr 11, 2010 10:08 am 
Član foruma

Ako podjemo od pretpostavke da su prostor i vrijeme neophodni uvijeti naseg osjetilnog zapazanja, mozemo postaviti hiptezu da ni prostor a bogami ni vrijeme nisu svojstvo stvari nego samo svojstva nase osjetilne zamjedbe. Dakle, mozda vrijeme (kao i prostor) ne postoji.

Logicno je da sa naseg (umnog) nivoa posmatranja mi moramo imati "slijed dogadjanja" da bi osjetili i sebi predocili vrijeme. Dakle, mozda van vremena "slijed dogadjanja" ne postoji jer je to nasa potreba kojom se sluzimo da bi "vidjeli" vrijeme.
Ako postoji ne-prostor, cime je on ispunjen tj. cime je ispunjen prostor koji je slobodan od tijela? :-k

A mozda je ta tamna tvar, ime koje doslovno iskace iz pastete zadnjih godina, samo eter tj. "plutajuce polje energije"?
Nedavno sam to procitao (ne mogu se sjetiti gdje tocno) te sam se odmah sjetio Isaaca Newtona i njegove teorije gravitacije (viewtopic.php?f=5&t=1226&p=81397&hilit#p81397) gdje govori "kakav je apsurd smatrati da je gravitacija urodjeno svojstvo materije".
On je, koliko mogu zakljuciti, razmisljao o eteru (bar kako razmislja i pise Vavilov) kao glavnom krivcu za sile koje djeluju na malim prostorima:

"Obicno se ova recenica uzima kao Newtonova aluzija na mogucnost da se gravitacija rastumaci na temelju hipoteze i eteru, koji ispunja prostor. Medjutim, ako se pazljivo procitaju ovi reci, postaje jasno, da je njihov cilj upravo suprotan. Newton govori samo o eteru, koji "prozima sva kruta tijela i koji ona sadrze". Pomocu toga etera, po Newtonu, mogla bi se rastumaciti djelovanja sila izmedju cestica tijela na maloj udaljenosti tj. elektricnih, kapilarnih i drugih. Ali o gravitaciji, o eteru u svemiru, u citiranom stavku nema ni rijeci. Newton je bio neobicno tocan u izrazavanju ne samo u svojim knjigama i radovima nego cak i u pismima. Zbog toga je izostavljanje gravitacije i etera u medjuplanetarnom prostoru na navedenom mjestu "Principa", u kojima je gravitacija, nesumnjivo izvrsena namjerno. Drugim rijecima, Newton je na ovaj nacin htio citaocu reci, da on ne smatra da je moguce rastumaciti gravitaciju pomocu etera."

S obzirom na dostupnu tehnologiju tog doba, sigurno nisu mogli znati za tamnu tvar (eter?). Da li je sada moguce objasniti gravitaciju pomocu etera; tamne tvari; "plutajuceg polja energije"? Samo razmisljam... :-k

LP

Vrh

PostPostano: ned apr 11, 2010 10:13 am 
Član foruma

Autsch, sad sam našao da sam već objavljivao to što sam počeo s novom temom.
Naime na stranici 24, od čet jan 07, 2010 11:42 am se nalazi tekst pod mojim brojem (48056) a pod naslovom ISTINA VEZANA ZA 21/22. 12. 2012.
No tekst nisam iz određenih razloga završio.
Dakle na stranici 24 kompletan tekst važi do prikazanih ovih slika i zadnje primjedbe:
Pomoći ću vam da to vidite vizualizirano.

slika

slika

Dakle očekujem da će se naći neko kod koga radi Treće oko.

Ipak, iza ovog je slijedilo moje ponovno javljanje u ned mar 28, 2010 1:57 pm, pod mojim brojem (50161) pod naslovom GALAKSIJA, KOMPLETAN SUNČEV SUSTAV i 2012-ta godina.
Eto, ako se možete snaći u mojim prekidima onda vam neće biti teško nastaviti dalje s čitanjem informacije pod naslovom
EVO RAZLOG ZAŠTO ĆE NA ZEMLJI DOĆI DO DRASTIČNE PROMJENE KLIME

I sad dajem časnu pionirsku riječ da više neću prekidati temu do njenog završetka.

Vrh

PostPostano: ned apr 11, 2010 10:51 am 
Član foruma

U zadnjem tekstu sam objavio slike, kojima ću dodati još jednu:

slika

Dakle sad iz triju zadnjih slika se može zaključiti da se Solarni sistem i Kuiperov pojas NE MOGU nalaziti u centru Oortovog oblaka.
Prema tome nam se nameće logični zaključak da bi slika kompletnog Sunčevog sistema trebala da bude ovakva:

slika

Konačno, kompletno saznanje prelaska Solarnog sistema i Kuiperovog prstena iz jedne ravnine galaksije u drugu bi bilo ovo:

slika

Sad, da li će biti pojedinaca koji će poništavati ovu teoretsku postavku, koja se tiče kompletnog Sunčevog sistema i položaja Solarnog sistema s Kuiperovim pojasom, to meni nije važno.
Naime meni je poznato kako je Postao svijet, koji je izgrađivan (dakle ne samoizgrađivan), i to upravo onako kako je stvaran i kompletan Sunčev sistem, što je i razlog da mogu da tvrdim da je ovo prethodno iznešeno u potpunosti točno.
Uostalom, pogledajmo kako je došlo do stvaranja kompletnog Sunčevog sistema iz kog će se moći vidjeti da je moja tvrdnja na mjestu.

Primjedba: Eto moji čitaoci s foruma galaksija vi ste prvi koji su saznali istinu vezanu za 2012.tu godinu.
Pokušaj da iznesem ovo saznanje u nekom znanstvenom časopisu ili u dnevnim novinama je propao.
Šta više iz portala mrezakreativnihljudi@gmail.com sam brisan kao član, radi mojih naprednih stavova vezanih za kosmos i...
Zar to nije jadno?
No nema veze, jer ni Biblija nije prihvaćena preko noći. :angel4:

Svakako, tekst ide dalje, dakle slijedi nastavak.

(Da, tekst i opis slika su prevedeni na engleski.
Što bi reko narod: Zlu ne trebalo) \:D/

Bila je potrebna ispravka riječi mogu na NE MOGU (nakon nekoliko sati).

Zadnja izmjena: tombola33; ned apr 11, 2010 10:36 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: ned apr 11, 2010 11:00 am 
Član foruma

bad.ass je napisao/la:
Ako podjemo od pretpostavke da su prostor i vrijeme neophodni uvijeti naseg osjetilnog zapazanja, mozemo postaviti hiptezu da ni prostor a bogami ni vrijeme nisu svojstvo stvari nego samo svojstva nase osjetilne zamjedbe. Dakle, mozda vrijeme (kao i prostor) ne postoji.

Logicno je da sa naseg (umnog) nivoa posmatranja mi moramo imati "slijed dogadjanja" da bi osjetili i sebi predocili vrijeme. Dakle, mozda van vremena "slijed dogadjanja" ne postoji jer je to nasa potreba kojom se sluzimo da bi "vidjeli" vrijeme.
Ako postoji ne-prostor, cime je on ispunjen tj. cime je ispunjen prostor koji je slobodan od tijela? :-k

A mozda je ta tamna tvar, ime koje doslovno iskace iz pastete zadnjih godina, samo eter tj. "plutajuce polje energije"?
Nedavno sam to procitao (ne mogu se sjetiti gdje tocno) te sam se odmah sjetio Isaaca Newtona i njegove teorije gravitacije (viewtopic.php?f=5&t=1226&p=81397&hilit#p81397) gdje govori "kakav je apsurd smatrati da je gravitacija urodjeno svojstvo materije".
On je, koliko mogu zakljuciti, razmisljao o eteru (bar kako razmislja i pise Vavilov) kao glavnom krivcu za sile koje djeluju na malim prostorima:

"Obicno se ova recenica uzima kao Newtonova aluzija na mogucnost da se gravitacija rastumaci na temelju hipoteze i eteru, koji ispunja prostor. Medjutim, ako se pazljivo procitaju ovi reci, postaje jasno, da je njihov cilj upravo suprotan. Newton govori samo o eteru, koji "prozima sva kruta tijela i koji ona sadrze". Pomocu toga etera, po Newtonu, mogla bi se rastumaciti djelovanja sila izmedju cestica tijela na maloj udaljenosti tj. elektricnih, kapilarnih i drugih. Ali o gravitaciji, o eteru u svemiru, u citiranom stavku nema ni rijeci. Newton je bio neobicno tocan u izrazavanju ne samo u svojim knjigama i radovima nego cak i u pismima. Zbog toga je izostavljanje gravitacije i etera u medjuplanetarnom prostoru na navedenom mjestu "Principa", u kojima je gravitacija, nesumnjivo izvrsena namjerno. Drugim rijecima, Newton je na ovaj nacin htio citaocu reci, da on ne smatra da je moguce rastumaciti gravitaciju pomocu etera."

S obzirom na dostupnu tehnologiju tog doba, sigurno nisu mogli znati za tamnu tvar (eter?). Da li je sada moguce objasniti gravitaciju pomocu etera; tamne tvari; "plutajuceg polja energije"? Samo razmisljam... :-k

LP

Drago mi je da se pojavljuju mladi ljudi koji žele doći do istine, koju "znanstvo" ne može da iznese.
Zato ja i nazivam predstavnike te Organizacije hijerarhijom.

No da odgovorim bad.aas-u.
Sve ovo koje si ovdje naveo će se razjasniti tokom mojih daljnjih izvještaja.
Dakle budi strpljiv.

Također LP

Vrh

PostPostano: uto apr 13, 2010 10:50 pm 
Član foruma

51122)

Samo da vas upoznam s ovim.
Na forum.hr sam objavio ovu sliku:
slika

Nakon objave jedan forumaš je pitao kaj znači ta slika?

Moj odgovor je glasio:
1. To znači da sam u svom PC-u slučajno izbrisao sliku koju sam prije doglednog vremena uradio i u kojoj je opis pisan na našem jeziku.

2. To znači da sam 23 godine "utrošio" da dođem do onih spoznaja na koje znanstvenici ne znaju odgovoriti.

3. Na primjer ne znaju da se Solarni sustav i Kuiperov pojas ne nalaze u centru Oortovog oblaka, iz kog razloga ne znaju da će teorija Postanka kozmosa, galaksija... KOMPLETNOG Sunčevog sistema uskoro "pasti u vodu" (ubrzo poslije 2012-te), jer ta njihova teorija Postanka kozmosa i... nema nikakve veze sa stvarnošću.

4. To znači da je ova postavka na slici jedino moguće prihvatljiva da se dokaže to; da samo na ovaj način može Solarni sistem mijenjati ravnine galaksije.
Uz to, ta postavka pokazuje da se centar Oortov-og oblaka nalazi od svog postanka u simetrali galaksije.

5. To znači da se po ovoj postavci može dokazati da se Solarni sistem nalazi između dvije crne rupe (pozitivnih karaktera) koje su, obje, u stvari tzv. Nemesis, od kojih neki od znanstvenika pretpostavljaju da postoji samo jedan Nemesis.

6. To znači da su te dvije crne rupe u stvari JEDINI Regulatori gravitacija u Kompletnom Sunčevom sistemu.

7. I to znači da tu sliku možemo postaviti i ovako:
slika

Nadam se da sam bio dovoljno jasan da mnogi mogu shvatiti poziciju Sunca u 2012-toj godini.

8. Iako ima još, ipak kao na kraju mogu reći da TO ZNAČI DA SE IZGRADNJA KOZMOSA, GALAKSIJA, SUNČEVIH SISTEMA OSTVARUJE PO NEKOM SVJESNOM PROGRAMU - U KOM UČESTVUJE SVIJEST MAJKE PRIRODE UZ ANGAŽIRANOST STVORITELJA.
No da se razumijemo: Ne Boga Stvoritelja kojeg nam religije nude da u njega vjerujemo - već samo u Stvoritelja (kojeg svi poznajemo - jer taj Stvoritelj pokazuje STANJE u kojem treba da se nađe neki oblik materije kod postanja, odnosno u kom stanju će, po postanju, bivstvovati).

Eto, ovo sam objavio da bi bilo malo jasnije vama, ako vas takvih ima, koji niste također shvatili sliku.

Vrh

PostPostano: uto apr 13, 2010 11:18 pm 
Administrator

Citat:
1. To znači da sam u svom PC-u slučajno izbrisao sliku koju sam prije doglednog vremena uradio i u kojoj je opis pisan na našem jeziku.

Evo, nabrzaka sam prepravio na naš jezik, pa ako je u redu, samo si ju iskopiraj na svoj kompjuter!

slika

:mrgreen: :wink:

Vrh

PostPostano: sri apr 14, 2010 7:49 am 
Član foruma

Jack987 je napisao/la:
Citat:

Evo, nabrzaka sam prepravio na naš jezik, pa ako je u redu, samo si ju iskopiraj na svoj kompjuter!

slika

Jack987 od srca ti hvala ali ja u "moj dokument" imam sve slike iz "moje slike" tako da sam već vratio "izgubljenu" sliku.
No to ne umanjuje tvoju angažiranost vezanu za prevod opisa.
No da vidimo je su li opisi isti:
slika

Kao što se vidi u fundametalnoj osnovi su isti.

Dakle još jednom hvala na trudu.

Nego, kad smo se već sreli "oko u oko" da te pitam da li koristiš Facebook za: "budi obožavatelj http://www.val.hr" .

Usput da te pitam da li bi želio da ti pošaljem za http://www.val.hr neki tekst koji bi se uklopio u tekstove koji se nalaze na tom portalu.

Pozdrava

Vrh

PostPostano: sri apr 14, 2010 4:30 pm 
Administrator

Pa, nisam na Facebook-u... to bi mi još oduzimalo previše vremena, ionako provodim već dosta za kompjuterom... a i ono "Budi obožavatelj" mi ne budi baš neke rezonantne frekvencije u meni... tako da mi možeš poslati na moj mail tekstove, nema problema - puno hvala!

Imaš tu moj mail kod avatara... kao i kod bilo kojeg drugog člana foruma. A i ima tamo na Znanju u "kontakt".

Pozdrav!

Vrh

PostPostano: čet apr 15, 2010 2:01 pm 
Član foruma

(51241)

Mislim da ovo više nije Igra Majke prirode s ljudima na Zemlji:
http://www.nu.nl/slideshow/1880671/popup.html#

(Ovo je brzi prevod Google)
Još uvijek nema službene odluke zatvaranje zračnog prostora
Objavljen: 15. travanj 2010 12:04
Last edited: 15. travanj 2010 14:08

BRUXELLES - Ne postoji službena odluka o zatvaranju zračnog prostora preko Nizozemske u vezi s vulkanskim pepelom oblak koji se proširio po Europi. Ovo je glasnogovornica Eurocontrol najavio četvrtak.
Ash oblak iznad sjeverne EuropeSlideshow
Prije toga, organizacije odgovorne za sigurnost europskog zračnog prometa, rekao je promet preko Nizozemskoj, Belgiji i sjevernoj Njemačkoj će biti zatvorena četvrtak poslijepodne.

Zdravstvo
Nacionalni institut za javno zdravstvo i okoliš (RIVM) ne znam ako se oblak vulkanskog pepela je štetno za zdravlje. Prema glasnogovornik trenutačno se mnogo istraživanja.
Ministarstvo zdravstva, socijalne skrbi i športa (VWS) označava da je prvi kontakt s RIVM tek kasnije četvrtak kako bi razgovarali li vulkanskog pepela mogu biti štetni za ljudsko zdravlje.

LVNL
Kontrole zračnog prometa Nizozemska (LVNL) uzima ozbiljno u obzir da se promet do i od zračne luke Nizozemski četvrtak tijekom dana trebao bi biti zaustavljen.
To je glasnogovornica najavljen. Ako oblak pepela dosegao nizozemski zračni prostor, a to je očekivanje ovoga, rekao je zastupnica bez prometa moguće.

Belgija
Belgijski zračni prostor je četvrtak poslijepodne od 14,30 sati u fazama zatvorena zbog pepela prolazi pero koje su se dogodile nakon vulkanskih erupcija na Islandu proširila po Europi. To, Etienne Schouppe, belgijski ministar za mobilnost, izvijestila je u četvrtak.
U 14.30 sati, u zapadnom sektoru zaključio da obala i pokrajinama Istoka i Zapada Flandrija i Hainaut. Bruxelles airport ostaje otvorena za promet, dok tarifni jug.

U 16,30 sati, cijelu Belgijski zračni prostor zatvoren za oblak pepela izvukao više, prema državi.

Rebooking
Putnici četvrtka ili petka s KLM-do ili iz Irske, Danske, Norveške, Švedske i Britanije putovanja, njihove karte besplatno rebook neki drugi datum. Izvijestio je da aviokompanija na svojim web stranicama.
Omboekservice Ovo se odnosi samo na letovima Air Francea, KLM i Delta. Ljudi koji kasne više od pet sati, može zahtjev za povrat cjelokupnog ulaznicu.

Odlazak Sala 2
Polazak u dvorani 2 na Schiphol je oko dvoje i pol pritisak od strane putnika koji su otkazani letovi, a redovi za u dugim barova KLM, Air France i Delta su.
Leta polaznici im je dao podatke o stanju i moguće alternative. Na ploči u dvorani pokazuju da najmanje trideset letovi za destinacije u Skandinaviji, a Velika Britanija je bila izbrisana.

I na ovo će opet "znanstvenici" reći: Ma to je sve normalno, ništa novo.
To se je već dešavalo na Zemlji.

I nakon toga će se i dalje smijati mojim objavama.
No neka ih, jer "ko se zadnji smije najslađe se smije".

Vrh

PostPostano: čet apr 15, 2010 5:15 pm 
Član foruma

Evo i ođe:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/obla ... 86210.aspx

Vrh

PostPostano: ned apr 25, 2010 10:55 am 
Član foruma

(51453)

Informacija:

Oni koji žele pročitati tekst "u komadu" koji je vezan za informaciju o kompletnom Sunčevom sistemu i promjeni ravnina galaksije to mogu naći na portalu: http://www.val.hr/
(od Jack987) -
odnosno na adresi:
http://rapidshare.com/files/379579279/H ... Zemlje.doc

Usput da napomenem da sam u velikom poslu što me spriječava da u ovom momentu objavljujem kompletan materijal kojeg sam namijenio da objavim ovdje na forumu.

Vrh

PostPostano: sri maj 05, 2010 4:37 pm 
Član foruma

(51700)

Jeste li pročitali moju teoriju objavljenu na: http://rapidshare.com/files/379579279/H ... Zemlje.doc

Ako jeste onda ćete znati na što se odnosi lijedeći tekst:
"U stvari ova nova teorija, kad bude kompletna, utvrđuje da se stvaranje Sunčevog sistema ni u kom slučaju nije odvijalo onako kako nam astrofizičari tvrde da jeste.
Jer ni po kojoj teoriji samostvaranja ne može se samostvoriti sistem kao što je stvoren Solarni, i to da bude formiran tamo gdje se ne nalazi središte Oortovog oblaka .
To središte O. oblaka se nalazi na udaljenosti od 25.920 s.g. od centra Galaksije, dok je središte Solarnog sistema formirano na udaljenosti od “X” s.g.

Naveo sam “X” s.g. iz razloga što taj “X” po nekima iznosi 25.000, kod drugih 26.000, treći kažu 28.000, dok ima i onih koji pišu 30.000.
Ja lično imam “onostranu informaciju” da je od središta Galaksije do centra Oortovog oblaka, od samog začetka postanka kompletnog Sunčevog sistema, udaljenost 25.920 s.g. dok je Sunce, kao centar Solarnog sistema, udaljeno 28.000 s.g.
Taj podatak je logičko prihvatljiv, jer bi kateta trokuta, koji trokut čine centar Galaksije – centar Oortovog oblaka – centar Solarnog sistema, mogla biti vrijednosti od cca. 2.000 s.g.
No neka me se ne drži za riječ dok se ne taj podatak matematički ne utvrdi.

Uz to je interesantan i podatak da se iz udaljenosti 25.920 s.g. jednom jednostavnom matematičkom radnjom dobiva cifra poznata iz Biblije čija vrijednost iznosi 144.000.
I sve nas to, i još mnogo ostalog, dovodi do logičkog zaključka da sam kozmos i sve što je stvoreno u njemu nije stvoreno igrom slučaja.
Dakle, po meni, Tvorac, ili bolje reći Tvorci postoje.
Normalno, ako ne iznesem što je moguće čvrsće dokaze postojanja Tvoraca odmah ću biti proglašen kreacionistom.
S druge strane, kako sam ja došao do spoznaje, što sam već često puta objavljvao, religijski Bog ne postoji.
Znači ni tu ni tamo, a to znači, što će i onako biti, da će po mojim izvještajima “pljuckati” i jedni i drugi zagovornici svojih učanja".

Primjedba: Crvena slova pokazuju da sam izvršio korekciju teksta (6. maja)

Izvinjavam se svima koji su pročitali tekst prije izvršene ispravke.

tombola33

Vrh

PostPostano: čet maj 06, 2010 10:29 am 
Član foruma

Ovo objavljujem za one koji su pročitali prethodni tekst prije nego sam izvršio ispravku koja je prikazana crvenim slovima.

Šta ćete, godine i velik broj životnih obaveza čine svoje. :angel4:

Primite moje izvinjenje.

Vrh

PostPostano: čet maj 20, 2010 10:40 pm 
Početnik

tombola33 je napisao/la:
Ovo objavljujem za one koji su pročitali prethodni tekst prije nego sam izvršio ispravku koja je prikazana crvenim slovima.

Šta ćete, godine i velik broj životnih obaveza čine svoje. :angel4:

Primite moje izvinjenje.

zaprimljeno...

:hello2:

Vrh

PostPostano: ned maj 30, 2010 3:53 pm 
Član foruma

(52346)

Evo da se malo javim s jednim tekstom koji će vidjeti "svjetlost dana" na ovom forumu, kako ne bi pomislili da sam vas zaboravio.

Svakako pratite ovaj znanstveni cirkus koji je započet od strane hrvatskih "znanstvenika" a vezano za program na HRT pod naslovom "Na rubu znanosti" gdje je voditelj tog programa Krešimir Mišak.
Normalno da sam i ja iznio na nekoliko mjesta svoje mišljenje iz kojeg se vidi da ta emisija zaslužuje da se zove "Na rubu znanosti"
Sad, da budem dosljedan svojem načinu humorističkog izražavanja to sam napisao tekst kojeg ću vam prezentirati, kako bi malo odmorili svoju dušu od "znanstvenih" budalaština.

Jutarnji list
- Hrvatski znanstvenici: Kakvo ledeno doba: najveća nam je prijetnja globalno zagrijavanje
Većina klimatskih modela ukazuje na dominantan čovjekov doprinos recentnim klimatskim promjenama...
- Na rubu znanosti - na rubu pameti
Piše: Radoslav Dejanović
Ono što ne podnosim, ono što smatram pogrešnim, čak i opasnim – jest guranje tih stvari pod egidu znanosti. Nemojte – štetno je, može i ugroziti nečiji život. Prepustite znanost znanstvenicima a bacanje graha bacačicama graha.
Pratite li emisiju “Na rubu znanosti” koju vodi Krešimir Mišak, a emitira Hrvatska televizija? Ako ne, ovisno o afinitetima – niste propustili ništa, ili ste propustili prosvjetljenje. Riječ je o emisiji koja ugošćuje najrazličitije likove, a bavi se stvarima koje neki nazivaju “rubnim stvarima u znanosti” - telepatijom, bioenergijom, teorijama zavjere, NLO-ima, aurama, homeopatijom...
- Peticiju protiv emisije potpisalo je 115 znanstvenika, među kojima su Đikić i akademik Silobrčić
Tu peticiju dosad je potpisalo preko 115 znanstvenika, među njima i javnosti poznata imena poput prof. Ivana Đikića, akademika Vlatka Silobrčića i Stjepana Marčelje, dr. Borisa Lenharda, prof. Hrvoja Kraljevića i drugih...
- Zašto pametni ljudi vjeruju u nadnaravno
Odakle potječe vjera u nadnaravno? Zašto je tako raširena? Hoće li se čovječanstvo ikad osloboditi te vjere? Općenito, zašto većina ljudi vjeruje u čudne stvari? Posebno, zašto PAMETNI ljudi vjeruju u čudne stvari?...
- Pet mladih znanstvenika objašnjava zašto popularnoj emisiji nije mjesto u Znanstveno-obrazovnom programu HRT-a....... itd.

Čitam, pa čitam... i na kraju, iako sjedim sam u svojoj radnoj sobi, dođe mi želja da zaplješćem.
I dok sam stavio ruke i dlanove u poziciju da zaplješćem - odjednom mi se nametne misao:
- Hej, kome ćeš pljeskati?
I ko na crtanom filmu ruke mi ostadoše u zraku, zauzevši položaj ko pred samo pljeskanje.
- Kako kome – pomislim, i zgrozim se na pomisao da sam ušao u vode paranormalnog.
I dalje razmišljam, koristeći svoju misao:
- Koliko ja znam samo paranormalci mogu da ostvare misaoni kontakt s nekom svješću koja izlazi iz peteročulnih znanstvenih okvira.
Na to mi nametnuta misao nametne svoju misao:
- Hej, zar ti ne znaš da će znanstvenici reći (radi njihovih peteročula s kojima se jedino služe), da ima još i drugih alternativnih kombinacija ostvarivanja misaonih kontakata s nekom sviješću).
Pitaj to znanstvenike psihijatrije.
Ta misao od strane misli podiže mi andrenalin.
Ipak, progutah zadnju primjedbu bez primjetljivog stresa.
- Kako kome ću pljeskati? Pa normalno, ovim gore navedenim znalcima, ali i ostalim znalcima svijeta jer svi oni čuvaju do besvijesti svoja znanja, koja su se približila do pred sama «rajska vrata».
- Hmmm – pomisli kroz moju svijest misao – pa misliš li i ti da se nalaze sa znanjem pred «rajskim vratima»?
Na to će moja misao:
- Ne da mislim, ja to znam jer sam i ja bio znalac.
Naime i ja sam kreirao s ekipom u konstrukcionom birou bacače, topove, višecijevni bacač raketa “Oganj”... - a ta oruđa znaju da kreiraju jedino znalci.
Dakle ne paranormalci.
I sve koje sam s ekipom stvorio su postala pomoćna sredstva da se ''pomogne'' ljudima da «uđu kroz rajska vrata».
Na ovo se opet javi misao (ne moja):
- S ovim se slažem.
Ali tad dok si bio znanstvenik koji je s ekipom pravio ono koje će uništavati ti nisi znao šta se je u ne-prostoru Majke prirode događalo PRIJE nego je stvoren Higgsov bozon, odnosno Božja čestica, koje je znana i kao Supstancija postanka.
I tad nisi znao ni to da je PRIJE; ne-prostor Majke prirode u potpunosti ispunjavala crna tvar (pratvar, pramaterija) – od koje su uz pomoć Stvoritelja u jednom dijelu ne-prostora Majke prirode djelomično postale čestice antimaterije – da bi po PRVOM Velikom prasku (Big Bang) nastala inteligentna materija.
I nisi znao da kozmos (svemir, univerzum...) ne postoji već da je to fikcija – a to znači da su znansvene objave, po kojim je kozmoz zakrivljen, da se širi... neistinite.
I tad nisi znao da su u galaktičkim kao i zvjezdanim sistemima formirane energetske mreže, koje su nastale radi aktivnoog djelovanja Crnih rupa (za koje već neki znanstvenici kažu da su Bijele) u kojima su izgrađena magnetna polja (Leibnizove monade) u kojim su otisnute sve moguće spoznaje, saznanja i znanja – na koji način je stvoren sistem u vidu Opće Hologramske galaktičke svijesti, koja je ljudima poznatija kao Kozmički Um.
I mnogo toga nisi znao od onoga što sad znaš.
Eto, tada, kad od ovog navedenog ništa nisi znao bio si znanstvenik – a sad kad sve to nabrojeno znaš, postao si ''niš korisni'' pseudoznansvenik.
I sad mi misaono odgovori – kome ćeš to pljeskati?
Posramljen, spustio sam ruke u krilo, da bih primjetio da su mi dlanovi mokri.
Tad pomislih: - Pa nije valjda Majka priroda zaplakala kroz moje dlanove?
Čekao sam na odgovor – ali odgovora nije bilo.
Mislim da znam zašto.
Naime i ja kad "grcam u suzama" ne mogu odgovarati na postavljena pitanja.

Zadnja izmjena: tombola33; ned maj 30, 2010 10:14 pm; ukupno mijenjano 3 put/a.

Vrh

PostPostano: ned maj 30, 2010 4:15 pm 
Član foruma

Tombola, ovo ti je bilo naprosto sjajno!!!

=D> =D> =D> =D> =D>

:thumbup:

:love3:

Vrh

PostPostano: sub jun 26, 2010 11:08 pm 
Član foruma

(52781)

Evo samo da znate da još dišem.

Znanstvenici sa CERN-a koji rade na Large Hadron Collideru (LHC) kažu kako su uspjeli replicirati zvuk Higgsova bozona, odnosno Božje čestice. Stvaranje čestice je primarni cilj eksperimenta, jer će pružiti uvid u nastanak svemira.
Projekt ima za cilj pružiti znanstvenicima sa CERN-a u Ženevi uvid u podatke koje mogu identificirati kao ključ za Higgsov bozon, javlja Telegraph.com.

Fizičari se nadaju kako će uspjeti stvoriti Higgsov bozon, a vjeruju da će to zvučati poput bacanja kovanica u čašu.

Tim koji radi na projektu nada se da će se protoni međusobno sudariti pri super brzim brzinama, a na taj način će ih biti lakše otkriti.

Istraživači koriste informacije iz računalnih modela za izračunavanje stvaranja zvuka čestica u procesu koji se naziva sonification.

"Jednostavan primjer sonificationa je parking senzor koji vas obavještava o prostoru i putem beep zvuka određuje udaljenost između vas i vozila iza vas", kaže dr. Lily Asquith, voditeljica istraživačkog priojekta.

LHC Sound- skupina znanstvenika, glazbenika i umjetnika u Londonu, dobivene podatke o sudaru čestica analizirati će i pokušati odrediti na koji način se zvuk sudara.

"Zvuk je savršen alat s kojim je moguće objasniti složenost podataka. Čovjek odlično uspjeva locirati izvor i lokaciju zvukova, a može čuti široki spektar frekvencija i razlikovati različite instrumente nakon što ih čuje samo jednom", dodaje dr. Asquith.

LHC Sound planira izvoditi live nastupe dobivenih podataka tijekom ljeta, ali rana simulacija zvuka čestica uskoro će se moći čuti na internetskim stranicama CERN-a.

Uz tekst ide ova slika:

slika

A na ovo bi se mogla naći i moja primjedba:
Debeleeeeeeee pare su date da bi znanstvenici precrtali moj avatar, koji je nastao prije johohoooooo godina.

A još malo i gotova knjiga u kojoj stoje informacije o Božjoj čestici i šta je izazvalo zvučni efekat kod stvaranja te čestice.

No koristim momenat da im javim da nije bilo nikakvog sudara.
Možda kasnije kad su stvoreni znanstvenici - pa se sudariše znanstvene glave.

Ah, da, nisu mi ni kafu ponudili za precrtanu sliku. :evil3:

P.s.
U stvari bio je sudar, ali šta se je to sudarilo znanstvenici nikad neće spoznati, jer za to treba čovjek posjedovati moći Duhovnih spoznaja.

Vrh

PostPostano: sub jun 26, 2010 11:26 pm 
Član foruma

u dubokoj i hladnoj tami, netko je poželio društvo.
eto to se dogodilo.
ne mislim na tebe tombola.

Vrh

PostPostano: pon jul 19, 2010 9:51 pm 
Početnik

evo jos i ovdje tombola...!

http://www.youtube.com/watch?v=WEIVRAY3 ... re=related

:hello2:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 596 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gostiju.